Sari la conținut

Mihai_Hd

Members
  • Număr conținut

    180
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    6

Orice postat de Mihai_Hd

  1. Pai da jos toti fetii de pe iesire si vezi care sunt in scurt. Am si eu un invertor de genul asta cu tl494 si 2 tranzistori pentru comanda in puntea H si nu prea crapa decat fetii.
  2. Are oarecum legatura cu topicul si pentru ca in mesageria privata nu pot pune atasamente postez imaginea aici pentru domnul cavit. Valoarea placutei egs002 a scazut foarte mult, anul trecut cumparam 1 singura bucata de 8$.
  3. II stiu, am folosit 4 bucati intr-un invertor de 1500w. Momentan nu am disponibili decat fetii astia recuperati si ceva igbt. Ar mai fi irfp460 dar au capacitatea din grila mult mai mare.
  4. aerodinamict http://www.audiolabga.com/pdf/2SK2698.pdfastia sunt fetii. Din ce inteleg eu acolo curentul ala e la 150 de grade. Sper ca o punte facuta cu 8 bucati(cate 2 in paralel) sa tina la 3.5kw.
  5. Am montat o pereche de mosfeti in puntea H,conumul puntii este acum de 7ma. Fetii care ii am au 2,7nf capacitatea pe grila dupa dataheet. Voi face o placuta driver cu atmega8, ?nt?mplarea face ca am 2 bucati dar sunt in varianta smd.
  6. aerodinamict nu e pe filtru consumul. Indiferent de capacitatea condensatorului de iesire, am folosit si 1uf si 3,3uf consumul este acelasi. Cu HGTG30N60A4D si HCPL3120 am obtinut 13ma consum iar cu IRG4PC50W si TLP250 am obtinut 48ma consum. Radiatoarele puntii H se incalzesc. Cu HGTG se incalzeste doar latura modulata cu 20khz iar cu IRG4 se incalzeste si cea modulata cu 20khz si cea modulata cu 50hz. Ma g?ndesc sa folosesc mosfeti pentru ca banuiesc ca aceste igbt-uri nu lucreaza bine la 20khz.
  7. Ok, am facut acest invertor intr-o varianta mai mare, cu 5 transformatoare ridicatoare realizate pe etd49, driveri cu tip142/147 pentru feti iar in puntea h am folosit optocuplori si igbt. Problema e ca am un consum de 48ma pe puntea H din +300V in clipa in care conectez filtrul pe iesire. Puntea functioneaza perfect, nu sunt erori de cablaj, ca driveri am folosit si hcpl3120 si tlp250. Mi se pare enorm un consum de 14W care se disipa pe igbt-uri.
  8. Sa nu crezi ca osciloscopul tau este perfect. In alta ordine de idei ai dat toti fetii aia jos si ai verificaat atent etajele din portile fetilor?
  9. Nu pui si tu o poza cu placa ai driver? Si cealalta parte a cablajului. Nu stiu de ce imi lasa impresia ca e cam gresita schema din pdf. Adica nu are sens sa fie transformatorul cu priza mediana si 2 intrari din placa de comanda pentru ca sursa aia e un forward in definitiv.
  10. pai tocmai de aia driverul ataca partea de putere prin transformator. Nu cred ca o sa ai probleme la partea de comanda.
  11. Eu zic ca ti-au troznit mai multi feti acolo si mai multe rezistente in poarta lor. Vezi formele impulsurilor care pleaca din controller, pe transformatorul driver, chestiile astea le verifici fara alimentare pe linia de 320v. Verifici de asemenea toate rezistentele din grila, toti fetii aia ca e improbabil sa se fi copt doar unul.
  12. Sunt total in acord cu dumneavoastra. Trebuie spus insa ca orice conversie din analog in digital altereaza sinusoida iar la conversie din digital in analog avem tot o sinusoida reconstruita din impulsuri dreptunghiulare. Oricat de bine o filtram la finalul intrebului proces de conversie doar asta ramane. Clasa D este un compromis care se foloseste in special in sonorizari care necesita o putere foarte mare (concerte, cluburi, etc...). Sunt cev mai mari distorsiunile unui amplificator in clasa D dar imi vine greu de crezut ca se pot sesiza cu urechea foarte usor. Totusi semnalul ala pwm are 500 khz - 1mhz, poate chiar mai mult in unele cazuri. Tind sa cred ca mai degraba distorsiunile unui amplificator in clasa D tin de filtrul sau grupul de filtre de pe iesire. Am un televizor prin camera mea, generatie mai actuala (Samsung 40eh5450) care suna destul de bine dar am sentimentul ca amplificatorul audio din el e in clasa D pentru eficenta...
  13. Eu stiam ca un cd e tot in impulsuri dreptunghiulare e inregistrat. Si suna mai bine decat sursele analogice. Si mai stiam si ca majoritatea cd-playerelor folosesc un banal dac pe 16biti. Poate e vorba si de perceptie, de distorsiunile pe care le cunoastem de la amplificatoarele AB.
  14. Oare muzica in format digital cum o fi descompusa si recompusa?...
  15. sonic11 pune 8-10A/mm2 pentru ca in primar o sa ai 2 sau 3 spire. Stabilizare poti face cu un optocuplor un zenner, o rezistenta si inductor intre iesire punte redresoare si condensatorii de filtraj. Totusi eu nu m-as deranja sa stabilizez un smps pentru audio. Nu am vazut prin nici un amplificator sa fie folosita stabilizarea. 1Kw poti trage pe un etd49, nu-ti mai spun eu unde gasesti miezuri de astea complete la 5 lei si carcase la 2 lei... E foarte bun sg3525, diferenta intre el si tl494 este ca 3525are iesirile totem pole si poti comanda direct feti pe cand tl494 are open emitter sau open collector. La asta folosesti ce-ti trebuie dar cu mai multe componente. Si faptul ca 494 are 2 amplicatoare operationale in el cu care te poti juca pe cand 3525 are doar unul. Personal prefer 3525 pentru ca e mult mai simplu de folosit. Cu limitarea de curent clar traf de curent pe pinul de shut down al lui sg3525.
  16. pai daca algoritmul e foarte simplu, cutiuta avea o tensiune de referinta foarte stabila teoretic i-ar fi ajuns cateva masuratori. Daca si microcontrollerul e pe la 20 30 mhz si nu executa decat mppt-ul, nu pierde timpi comandand displayuri si alte prostii presupun ca e realizabil in 10ms.
  17. Pai tocmai ca nu a crescut pe auxiliara din senin. De fapt tu calculezi transformatorul ala pentru un factor de umplere de sa zicem 97% si mai adaugi un 10 - 15% supradimensionare a infasurarilor. Numai ca atunci cand tragi din miez foarte multa energie apar pierderi pe infasurarea secundara de forta. Pierderi pe care nu le ai pe secundarul din care alimentezi driverul puntii H. Si evident raportul tensiunilor nu va fi acelasi. Cavit fiind patit, intuitia imi zice ca a patit aceleasi chestii ca mine cand consumul din infasurarea de 300v era infim si bateriile incarcate si a mai dat vreo 2 spire in infasurarea secundara pentru alimentarea puntii H doar sa fie sigur ca nu are probleme cu deschiderea pe jumatate a fetilor. Si uite asa apare beleaua.
  18. Nu stiu ce sa zic, daca era si un liniar langa poza aia ajuta destul de mult...
  19. bolek eu am facut infasurarea auxiliara pe traful de forta cu 6 spire. Am avut probleme daca am stabilizat tensiunea de iesire la 340V, asa ca am marit-o la aproximativ 355. In conditiile astea singura problema pe care am avut-o a fost in situatia in care tensiunea pe acumulatori a ajuns la 29V. Problema care a aparut a fost ca driverii High Side din IR2110 functionau intermitent. Probabil daca foloseam 7 spire era totul in regula.
  20. pai nu bate, poza e un filtru de pe intrare iar in schema e iesirea unui tig/wig.
  21. Am montat un stabilizator de 5v pentru placuta cu arduino nano, am pus 2 optocuploare marcate tlp250, sosite din china si pe vremea asta sunt uimit ca tot ansamblul se alimenteaza cand panourile nu pot genera 30ma. Este foarte tare optocuplorul chinezesc, am 2 de la cavit care par a fi originale, nu pornesc fara minim12v tensiune de alimentare, cele luate de pe ebay par sa functioneze cu o tensiune de intrare de sub 5volti. Pe display am 3 pagini pe care le afisez : valori pentru o intrare, valori pentru cealalta si o pagina care monitorizeaza iesirea (tensiune de iesire si puterea obtinuta), la care ma gandesc sa ii mai pun si eficienta (puterea obtinuta la iesire fata de cea de la intrarea panourilor.
  22. Flopi nu ma deranjeaza viteza scazuta neaparat pentru ca face caracterele de pe display afisate sa fie mai vizibile, ma refer la sutimile de volt sau de amper:). Este interesant ce spui tu dar poate pui o bucatica de cod ca sa-mi pot face o idee despre cum se poate realiza asta in arduino ?
  23. cavit exact la fel functioneaza si portiunea de cod pe care am prezentat-o mai sus. Am montat 2 panouri pe un tracker artizanal, inca nu am facut partea de miscare stanga dreapta, doar in sus si jos si am tras cablurile de la panouri in casa Am reusit sa fac meniul sa il afiseze, au sosit tlp250-urile din china si sper ca maine sa fie senin pentru a putea incerca controllerul cu ambele intrari conectate. Din cate am observat alogirtmul gaseste mppt-ul cam in 10 secunde, cu toate ca atmega32 functioneaza la 16mhz, toate instructiunile de masurare, afisare mananca destul de mult timp de procesor.
  24. Pentru ca asa se intampla de obicei am reusit sa prajesc invertorul turnand accidental bere in el. Pagubele au fost: 4 sigurante de 20A arse, 2 feti irf2807, un 24n50 si un ir2110.
  25. Pai codul pentru a gasi mppt si pentru a scoate pwm in functie de asta e descris mai sus. Codul scris de mine e suficient sa fie incarcat intr-un arduino, atasate divizoare rezistive, un sunt pe partea de - si un amplificator operational si va scoate factorul de umplere pe pinul 5 in functie de puterea pe care o masoara de la panouri. E functional, se descurca si pe soare si pe nori. In functie de divizorul rezistiv de pe intrare si iesire il putem pune la orice sistem. Si cred ca daca pe pinul 5 unde vine optocuplorul intre pin si masa printr-o reizstenta de 330ohmi punem inca un optocuplor intre pinul 5 si +5v avem si redresare sincrona. Ca in controllerul lui matache. Din cate am vazut acolo nici la el pt a deschide fet-ul low side nu se foloseste o iesire separata a microcontrollerului, doar micro montat invers. Eu acum lucrez la partea de afisaj. Imi cer scuze daca postez mai rar dar azi pe ploaie toata ziua sudam si m-am chinuit sa trag 2 cabluri de 4 de la un set de 2 panouri pe care l-am montat pe un tracker (ma rog, e in constructie si trackerul) si dispun de timp destul de limitat.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock