Jump to content

leo_electro

Tehnium Azi
 • Content Count

  499
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

leo_electro last won the day on June 1 2019

leo_electro had the most liked content!

Community Reputation

32 Excellent

About leo_electro

 • Rank
  Members
 • Birthday 09/22/1988

Profile Fields

 • City
  Middelburg, Olanda

Recent Profile Visitors

7,590 profile views
 1. ma faci sa rad... cred ca nu stii realitatea din Romania! Nu ma chinui eu sa ti-o descriu acum. Mai citesti si ordinul 121 din 2015, ca nu ati inteles mai nimic. Acolo factorul k este descris astfel: Consumul de energie electrică activă înregistrat eronat în cazul unor deranjamente sau al unor erori de conectare a grupului de măsurare prevăzute la art. 5 se corectează cu un factor de corecție K, utilizând relația: Wcor = We · K, în care: Wcor - cantitatea de energie electrică activă consumată, corectată; We - cantitatea de energie electrică activă înregistrată eronat de contor. Spunea mai sus user-ul electricianu, ca apar erori de conectare la contor daca te folosesti de doua tensiuni de linie si nu de trei tensiuni de faza dar in cazul asta in calculul factorului k intervine un radical din 3 * raport reductor curent. Doar atat. Deci dupa atata dezbatere eu cred ca ori s-a raportat gresit din fisa tehnica in softul de gestionare a energiei electrice raportul reductorului de curent ori s-a inclus gresit in calcul un radical din 3 cand de fapt nu trebuia. Vorbesc din experienta.
 2. Am auzit cazuri reale in Romania cand s-a masluit consumul de curent electric in favoarea consumatorului jongland cu factorul k, adica il scazi pentru a aduce beneficii unor terti. De crescut nu am auzit. Sigur a fost o eroare. E o problema arhicunoscuta in structurile Electrica dar din cauza ca fiecare ciuguleste cate ceva, toti sa fac ca ploua. Totusi, ca sa te aperi de asa ceva, patronul asta caruia ia luat interviu Buhnici sigur a fost scartar sa angajeze in firma un om de specialitate si si-a luat-o in freza de la sistem !! Macar de ar fi corect sa recunoasca asta!
 3. Treaba lui ca face clipuri de genul asta dar macar sa fie just pana la capat dar nu este, urmareste interesele patronului. Nu tii se pare ca asta e o manipulare infecta a opiniei publice ?
 4. Am vazut un clip facut de Buhnici - unde macar de se documenta ca lumea omul dar nu a facut lucrul asta - unde arata cum a fost furata o firma cica "la factorul k". Eu am comentat pe youtube cu utilizatorul de acolo geo_electro un comentariu destul de pertinent care nu a fost aprobat si anume ca factorul k se refera la produsul intre constantele transformatorului de curent si cel de tensiune, transformatori folositi pentru masurarea energiei electrice in postul de transformare pe partea de medie tensiune. Deci, din ce s-a explicat acolo postul de transformare apartine firmei in totalitate. Ce este cu adevarat deranjant e faptul ca Buhnici sau cine aproba acolo comentarii, le aproba dupa interesele cel mai probabil a patronului caruia ia luat interviu. Deci, tind sa cred ca clipul a fost facut pe comanda, cu comentarii alese si care nu vrea sa scoata la lumina adevarul gol golut, pentru ca si patronul are partea sa de vina, dar nu doreste sa fie subliniata. Si cand te gandesti ca Buhnici si-a creeat o imagine de om care pune in lumina adevarul dar uite ca adevarul, cand primeste comanda de cateva euroi ca sa faci asa ceva (ca sigur nu a facut clipul ala de pomana), mai putin conteaza. Deja mi s-a facut scarba de documentare fabricate in mass media romaneasca - asta e un exemplu pe youtube, dar ganditi-va cate circula pe la TV pentru a controla opinia publica. Astept parerile voastre despre acest clip, deci despre factorul k mai ales si la modul general despre clipuri de genul asta, cum le priviti voi.
 5. Nici eu nu am incercat, nu am fost curios. Dar dl.petru, chiar as vrea sa stiu si eu daca se poate ! Ca sa construim un stand pentru testat sigurante automate, are cineva vreo idee cum putem face asta ?
 6. Nu am tinut cont ca e cablu de 300-500V sau 500-1000V. Am folosit si eu recent la o anexa a casei cablu NYM-J si e OK, important sa nu-l folosesti pe afara ca se deterioreaza izolatia daca e batuta de soare.
 7. Finalul STK observ ca are 3 canale. Daca un canal e picat tot trebuie schimbat STK-ul. Si cum STK-uri originale slabe sanse sa gasesti, se complica lucrurile dar poti sa incerci asa ceva: https://www.ebay.com/itm/1PCS-NEW-SANYO-STK433-320-Module-free-shipping/353103549799?hash=item52369c9567:g:U2gAAOSwqRFe4eGg
 8. Eu la incinte acustice nu prea imi place sa-mi dau cu parerea din cauza ca am observat ca omul la final face tot cum vrea el. asa ca imi bat capul de pomana. Totusi, nu ai prezentat cum vei aranja difuzoarele pe fata boxei ?
 9. Parerea mea e sa transpui schema in practica si sa te convingi de acele distorsiuni de racordare pentru ca, din experienta, s-ar putea sa faci zeci de mii de simulari si una din ele sa fie chiar aia buna chiar daca programul de simulare nu arata asta!
 10. E prima oara cand vad un asemenea amplificator. Poti sa-l restaurezi daca nu are piese lipsa si daca are piese devalorizate, poti sa te apuci sa le schimbi. Si intre picaturi, poti sa incepi sa trasezi schema pe hartie, cum imi povestea un bunic ca facea pe vremuri la amplificatoarele VERMONA care ii cadeau pe mana!!! Ce vremuri o fi fost, imi imaginez eu!
 11. Desi au trecut ceva ani pana am testat o clona Quad405 luata de pe net si acolo prefinalii erau montati pe radiatorul finalilor. Ma refer la kitul asta: https://www.ebay.com/itm/QUAD405-CLONE-HiFi-Stereo-Power-Amplifier-2-0-Channel-w-aluminum-angle-MJ15024/113104288954?epid=27020827772&_trkparms=ispr%3D1&hash=item1a558a7cba:g:YYUAAOSw9H5bMfUU&enc=AQAEAAACYIQvEcHUrT7nmUC3yY5qbPyaBN1nJEDYW8MyypsJPgXK0uRDA0YMQdidFRq0W%2F%2FEY%2BqYQO9DZnnO1BhINVxiXh2un7hluihB24ZuHs0IfNCBud3yg7sY3YtLJsS2iuWtWWcpG%2FAWgoQj%2BEjxkkrL5VJxaRtOTQhZ1OE3MuSi1Rc0e3G6oXKQLod8RB%2B1nzciDmcrbVrDAFj9hQMBU2TpGSddn2GhCaFQHDoH3MJfc4ZSh7Okrg0CxfCBmnSHKXjBnWVHf3ZwY6vpGlPg20wCr40ohOxd%2F0unltbHvJ3xzDMAFRFV%2FeUgHUho69Ljw95Ob1XOkldXekViax1XYo5qWtjEYlceKlVsm%2BTtkQjZZNypO5LFlhcdEcWnxk0lkPJLed%2FZQR9DiJj%2BJ4KqZ4KeRWZGmZGDa8aAC%2FbbzU0ZsLDbUjwbSe86BT9xmmJPD1W199RNssHBxrFpzHevHtTRycsyWTbQVEz3spTKyOCwCtErq7OJK0nq4nhU1tX1%2FWTuznGabd3QNiO%2BGdpwgSgEEFx%2B2eIuIYln1TvcOuVbkBX4gvF4vt9EiMMntRJPdcYcHg16nMj3VQqebzqtDTLdLGhSy7N7RgtoRoZM1whZfr6uUqCRn2%2BRdg4M1EzFkzuUqBORV2fAVfZKnkSupxjoRM0mGZEYHrDXaYYWigbjmlwJWOXeNfYMTIq%2BQl4SkIl6szJKI5xqCr0scxtjXNnh%2BNp3R6Wz1Hx8UMNZvb4wLps8ro8C0UQmPDW6KUGnPthrQf%2FRD4OnbzY1j7MoKx%2B686oP%2BqJ8hn75zOygoh5Wpg5D&checksum=1131042889544b7018e635b842a692e996a89a88acdf Eu din ce am citit la vremea respectiva amplificatorul Quad405 este proiectat sa mearga cu prefinali destul de calduti, presupun, ca sa se obtina si un sunet aparte, tipic Quad405. Adica, nu am calculat, dar banui ca prefinali merg pur in clasa A.
 12. Surprinzator sa mentina tensiunea aia pe iesire! Asta inseamna cum spune in datasheet 150W/canal, dar pe 8 Ohmi. In regim stereo eu cred ca duce 2x100W/8Ohm. Boxele sunt de 6 sau de 8 Ohmi ale combinei muzicale ? Are doua ventilatoare de racire sau unul, ca nu prea se vede bine?! Foarte interesant modul de amplasare a placii din Technics!
 13. Cred ca va trebui sa muti prefinalii pe radiatorul finalilor! Sau poti sa scazi valoarea rezistorului care e conectat intre baza si emitorul tranzistorulului PNP prefinal de pe +V ca sa obtii o putere disipata mai mica dar cred ca in simulare creste THD-ul la Pnom ! Incearca.
 14. donpetru, ai testat STK412-040 pe dummy load ? Ce putere scoate ? Am vazut datasheet-ul dar as vrea sa citesc rezultate practice.
 15. @Mircea Radulescu nu ar fi rau sa adaugi un conector gen service mode ca la cablajele admin-ului. Poate sunt utilizatori care au o singura sursa de alimentare din care vor sa alimenteze si un eventual corector de ton si ca sa nu amestece traseul de masa, un jumper SM (service-mode) ar fi binevenit pe fiecare cablaj de amplicare. Cablajul pare promitator. Tine cont si de latimea unor trasee PCB, vorba user-ului @vijelie02 Succes. Urmaresc cu interes topicul. Chiar sunt curios sa vad cat de bine functioneaza !!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.