Sari la conținut

ola_nicolas

Editori
 • Număr conținut

  1.332
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  46

ola_nicolas a câștigat ziua ultima dată pe Ianuarie 22

ola_nicolas a avut cel mai apreciat conținut!

Reputație Comunitate

161 Excellent

Despre ola_nicolas

 • Rang
  Editor
 • Dată Naștere 28.11.1955

Profile Fields

 • Oras
  Olt county

Vizitatori Recenți Profil

11.109 vizualizari profil
 1. Aici se poate consulta online cartea lui N. Dragulanescu - Agenda Radioelectronistului (ed. a 2-a) aparuta la Editura Tehnica Bucuresti in 1989. Cartea da informatii despre componentele electronice (active si/sau pasive) romanesti produse la IPRS Baneasa pana in 1989. Pentru a se obtine un fisier pdf, se da click pe semnul specific din stanga a barei de defluire a paginilor. Se bifeaza in caseta "I'm not a robot" casuta din partea stanga. Se da click pe butonul Download de sub aceasta caseta. Se asteapta apoi pana numaratoarea inversa de la 120, la 0 se termina. Se da click pe butonul Download pdf. Se obtine apoi o casuta de dialog, in care se poate bifa fie optiunea Open with, fie optiunea Save File din aceasta caseta.
 2. Orice incepator se confrunta cu astfel de probleme, dar privind lucrurile altfel, toti avem (sau ar trebui sa avem) educatia necesara pentru a incepe si apoi continua o discutie, indiferent de mediul in care ne aflam. Regulile sunt aceleasi. Nu vad de unde ati tras aceasta concluzie. Felicitari, dar asa cum ati simtit nevoia sa deschideti acest topic pentru a solicita o informatie altcuiva, nu credeti ca mai sunt si altii care ar avea nevoie de aceasta informatie?! Domnul donpetru (administratorul forumului) va rugat de doua ori sa postati linkul acestui catalog in forum. Am inteles ca este greu sa navigati pe sectiunile forumului, insa bunul dumneavoastra simt, trebuia sa va indemne sa il postati macar aici in acest topic deschis chiar de dumneavoastra. Eu nu stiu daca exista un catalog IPRS pentru tranzistori, dar cine are nevoie de unele caracteristici ale tranzistorilor fabricati la IPRS pana in 1989, le poate gasi rasfoind online cartea lui Nicolae Dragulanescu - Agenda Radioelectronistului (editia a 2-a) aparuta la Editura Tehnica Bucuresti in 1989. Pentru a se obtine un fisier pdf, se da click pe semnul specific din stanga a barei de defluire a paginilor. Se bifeaza in caseta "I'm not a robot" casuta din partea stanga. Se da click pe butonul Download de sub aceasta caseta. Se asteapta apoi pana numaratoarea inversa de la 120, la 0 se termina. Se da click pe butonul Download pdf. Se obtine apoi o casuta de dialog, in care se poate bifa fie optiunea Open with, fie optiunea Save File din aceasta caseta. Bifand Open with, se face o salvare indirecta de pe copia pdf care se instaleaza pe programul pdf de care se dispune. Bifand Save File, se salveaza direct, in folderul pe care il alege utilizatorul franzarind browserul Winows Explorer.
 3. ola_nicolas

  Amplificator simetric de 50W

  Nu am studiat prea bine aceasta schema, dar cred ca etajul pe care-l specifica domnul Sabac este ceva foarte asemenator. El a fost publicat pe saitul www.eleccirc.com, pe data de 13 august 2014, adica cu doi ani inainte. Pe Internet sunt sute de scheme asemanatoare, si nu am timp sa le vizualizez si sa le analizez pe toate, dar este putin probabil ca ceea ce prezinta Marian, ca fiind rodul creatiei propri, sa fie 100 % original. In cel mai bun caz, a facut intr-o schema asemanatoare, una sau doua modificari, care i s-au parut lui cool. Puteti nota ca in acei ani (2012... 2014) Marian era unul dintre utilizatorii care negau rolul simularilor in practica circuitelor electronice. Asadar ceea ce publca el in 2016, nu poate fi decat o "descoperire" de data recenta.
 4. @gsabac: Nu puteti pune un link la schema despre care este vorba? Sunt curios sa caut pe imagini google. Acolo se poate vedea, unde a fost schema publicata prima data.
 5. Nu va faceti domnule Sabac probleme. Mai intai ca dreprul de autor trebuie demonstrat. Apoi, ar trebui ca cel care reclama incalcarea acestui drept, sa faca dovada ca ati copiat si redistribuit schema in scopuri lucrative. Noi suntem aici voluntari pe un forum. Nimic din ceea ce se publica, nu are caracter lucrativ (castig material). Hai sa ne aducem aminte ca acest Marian a publicat pe TA cateva zeci de articole legate de amplificatoare, in care a sustinut ca anumite chestiuni sunt originale. Apoi s-a suparat ca vacarul pe sat, si-a sters articolele si a plecat cu mare scandal de pe forum. Cei interesati, si-au facut in mod sigur copii dupa schemele lui, pe care le-a publicat ca voluntar si fara avertismente de protectia drepturilor de autor. De altfel nici pe celalalt forum nu cred ca a facut vre-un asemenea avertisment. Asadar, considerati mesajul privat drept un moft. Acest Marian este plin de asemenea "aere".
 6. ola_nicolas

  problema sunet amplificator

  Incarca poza cu Paint - program grafic specializat din Windows. Pozitioneaza partea stanga/sus a pozei in partea stanga sus a editorului grafic. Daca vrei sa selectezi din poza o arie cu dimensiunile aproximative ale unui format A4, atunci selectezi din meniul Image, submeniul Atributes. In caseta de dialog care apare, setezi pentru width valoarea 1200, iar pentru height valoarea 800, daca pozitia formatului este de tipul landscape, sau setezi pentru width valoarea de 800 si pentru height valoarea 1200, daca dimpotriva ai formatul intr-o pozitie de tip portrait. La capitolul units, setezi pe pixels, iar la capitolul colors, setezi pe colors. Un asemenea format, in mod sigur forumul ti-l va afisa ca tabneil. Ramane sa stabilesti prin tatonari care sunt valorile maxime pentru width si height, pana la care forumul ti-l afiseaza in aceasta forma. Daca formatul este insuficient pentru a acoperi aria utila a imaginii, atunci aceasta se poate subimparti in mai multe zone, fiecare putand a fi incarcata ca poza de sine statatoare.
 7. Turatia burghielor este cu atat mai mare, cu cat duritatea materialului este mai mica. Asadar pentru lemn, valorile turatiilor vor fi mai mari decat pentru cel mai moale metal. In cazul gaurilor date in piese tratate termic, nu se pot utiliza in general decat burghie armate cu pastile din carburi metalice, sau chiar cu pastile diamantate, caz in care turatiile vor fi din ce in ce mai mici in functie de diametrul burghiului si duritatea materialului. Pentru neprofesionisti se recomanda utilizarea unui joc de doua... trei burghie consecutiv, pana la dimensiunea dorita. Un burghiu in trepte este mai scump decat unul uzual pentru dimensiunea maxima. Al doilea dezavantaj major, este acela ca un burghiu in trepte nu poate fi reascutit decat pe masini de ascutit specializate. Asadar, fiecare reascutire facuta la un atelier specializat, va adauga la pretul lui initial. In ceea ce priveste precizia de dispunere a gaurilor, ea poate creste doar daca gaura se da pe o masina unealta cu avans mecanic, al carui vernier este gradat cu o rezolutie de cel putin 0,02 mm. Se poate spre exemplu folosi o freza. Una dintre conditiile de precizie a distantei dintre gauri, este utilizarea unui burghiu de centruire pentru insemnarea locului unde se da gaura, urmata imediat (fara deplasari de pe pozitie) de jocul de burghie dorit. Intre burghiele pentru lemn si cele pentru metale, exista diferente de parametri geometrici de constructie - unghiuri de atac, unghiuri de asezare, unghiuri de degajare, etc. In general un burghiu construit pentru otel. poate fi utilizat si pentru materiale mai moi (inclusiv lemn) cu unele precautii, dar un burghiu pentru lemn nu poate fi utilizat pentru materiale metalice, deoarece nu este confectionat din aceeasi grupa de materiale pentru scule, ca si cele pentru metale.
 8. Postarea mea a fost rupta de context, ea raspunzand unei anumite postari intr-un alt topic. Dincolo de acest lucru, cei care vor sa teoretizeze tehnologia sculelor de prelucrat mecanice, va trebui sa se documenteze mult mai mult, eventual intr-o biblioteca tehnica de profil. Nu este suficient sa cauti referate la intamplare pe internet si sa le prezinti ca infailibile. O scula aschietoare, in mod particular o pila, are o anumita tehnologie si o anumita structura. In timpul utilizarii, aschia indepartata determina o anumita forta de aschiere. Cred ca este doar o gluma ideea ca se ppoate obtine o pila prin depunerea pe dimtii ei deja matritati anterior, a unui strat de praf diamantat si atata tot. O pila uzuala cu doua suprafete active, are trei straturi. Doua staturi imbogatite in carbon si apoi durificate prin calire la o duritate de 65... 66 HRC (maximum posibila la aliajele din otel de scule) iar intre cele doua straturi dure ramane un strat de material moale si tenace, care face ca scula sa fie utilizabila. Datorita unor conditii tehnice, greu de explicat doar intr-un topic pe un forum, cele doua straturi dure trebuie sa aiba o grosime de 0,8... 1,2 mm. Rezulta ca la o pila uzuala avand o grosime de 3 mm, va ramane un strat moale si tenace de 3-2x0,8=1,4 mm. Acest strat permite pilei sa se poata inclusiv indoi accidental in jurul fibrei medii si apoi sa fie indreptata si utilizata in continuare. Lipsa stratului tenace, ar duce la manifestarea unor aspecte tehnice pentru corpul pilei, asemanatoare asa-numitelor "sticle metalice". Simplu spus, pila s-ar face tandari, doar apasand pe ea in vederea utilizarii. Nu trebuie confundata tehnologia diamantarii prin depunerea straturilor micronice, spre exemplu pe suprafetele unor discuri utilizabile la taierea cu ajutorul sculelor electrice, cu tehnologia unei pile. Apoi problema principala era aceea ca domnul gsabac a intalnit pile uzuale (nediamantate) cu grosimea de 1,5 mm. Pai hai sa calculam - 1,5-2x0,8=-0,1 - deoarece acea grosime de 0,8... 1,2 mm a stratului dur, nu poate fi mai mica de 0,8 mm din motive de rezistenta mecanica in timpul procesului de aschiere. La pilele diamantate, ca si la pilele avand o destinatie diversa (exemplu, pilele de unghii) acel strat poate fi micsorat pana la valori de 0,2... 0,3 mm si atunci din calcul rezulta 1,5-2x0,3=0,9 mm. Altfel spus, domnule Sabac, o pila ordinara (uzuala) cu grosimea mai mica decat 3 mm nu poate fi confectionata decat micsorand grosimea stratului dur obtinut prin cementare la grosimi de sub 0,8 mm. Asta inseamna ca dintii pilei vor avea inaltimi comparabile cu stratul dur si exista riscul ruperii lor in timpul procesului de prelucrare mecanica. La tehnologia depunerii de nichel pe discuri din otel ordinar, aflate intr-o baie electrolitica continand un fluid vascos obtinut prin asocierea unei anumite cantitati de praf diamantat (obtinut tot intr-un proces tehnologic industrial) nu se depune decat nichelul pe suprafata discului, in timp ce grauntii prafului diamantat situati in imediata vecinatate a discului, raman prizonieri in stratul de nichel depus. De obicei se utilizeaza praf diamantat de 8... 15 microni, iar impreuna cu stratul de nichel depus pe suprafata activa nu va avea o grosime mai mare de 0,01... 0,03 mm. Aceste discuri sunt proiectate sa fie utilizate la anumite turatii, montate pe scule electrice specializate. Calculati deci viteza liniara necesara sculelor diamantate si comparati-o cu viteza liniara la pilirea manuala. Veti vedea ca nu sunt comparabile. Nerespectarea regimului de turatie minima, duce la uzura prematura si deci la riscul de inutilitate a acestor scule. Intr-una dintre intreprinderile industriale unde am lucrat, domnule Sabac, se facea inclusiv ascutirea sculelor armate cu pastile diamantate, cu ajutorul unor discuri diamantate de duritate superioara, la turatii de peste 80000 rpm. In ceea ce il priveste pe flomar60, care spune ca "... acele pile prezentate de mine nu sunt diamantate!...cu siguranta sunt din otel tratat ...", ar fi bine sa verifice daca nu cumva cu acele pile poate pili si materiale dure, cum ar fi zalele unui lant de drujba, etc, deoarece, asa dupa cum spuneam, exista si pile speciale bazate pe alte tehnologii decat aceea a pulberilor diamantate. Pilele utilizate de catre sculerii-matriteri, pentru ajustarea gaurilor si profilelor prevazute in elementele active ale stantelor si matritelor, au existat si inaintea dezvoltarii industriei pulberilor diamantate. P.S. - Altminteri, nu stiu de ce apar eu ca initiator, daca prima postare apartine lui flomar60?! Este doar o curiozitate.
 9. Istoria pe care o cunosc eu pentru aceste unelte, nu indica existenta unor pile obisnuite avand aceste forme si dimensiuni. Prin anii interbelici ai secolului trecut, au aparut in Elvetia pile asemanatoare (destinate mesterilor ceasornicari) prevazute cu manere din bachelita, foarte asemanatoare cu cele din poza lui Florin. Poate Florin ne va spune ce scrie pe manerul acelei pile din poza lui, unde se pare ca exista o marca de fabricatie. Nu stiu daca pe atunci era cunoscuta tehnologia diamantarii artificiale, dar pilele erau destinate prelucrarii materialelor dure. Un set de pile asemanatoare, am intalnit in anii '60... '70, la bunicul meu, care era calificat in meseria de sculer-matriter. Nu stiu de unde ati luat acea poza, insa parerea mea este ca acolo este prezentat acelasi tip de pila, inainte si dupa diamantare si acoperirea metalica. Daca pilele din poza prezentate de dumneavoastra ar fi pile obisnuite, pentru oteluri de uz general, atunci, ar fi necesara o cementare pe o adancime de cel putin 0,8... 1,2 mm, pe toate suprafetele utile. Ori la grosimea totala a pilei de aproximativ 1,5 mm, ar insemna sa nu mai existe si acel strat moale interior, absolut necesar pentru ca pila dupa calire sa pastreze caracteristici de suplete si maleabilitate. Odata calita la 62... 66 HRC, ea ar deveni aidoma unei fasii de sticla si s-ar sparge de indata ce s-ar actiona asupra ei cu forta necesara pentru pilire. Apoi, eu nu stiam ca diamantul poate fi depus electrolitic. Este pentru prima data cand intalnesc o asemenea informatie. Tehnologia diamantarii, este mult mai complicata. Pila, confectionata de regula dintr-un aliaj de cementare special conceput pentru scule, este introdusa intr-un cuptor care imbogateste in carbon (sub forma de grafit) stratul superficial, pe o adancime de maximum 0,2... 0,3 mm. Urmeaza o operatie de matritare a pilei, sub o presiune foarte ridicata, care permite transformarea grauntilor de grafit din stratul superficial, in graunti de diamant. Urmeaza apoi in cadrul tehnologiei, o operatie de calire superficiala in stratul cementat, care nu este mai gros de cateva zecimi. Grafitul si diamantul, sunt doua forme tipice de prezenta a carbonului in natura. Nu am auzit pana acum ca cineva sa fi inventat veun procedeu prin care carbonul sa poata fi depus electrolitic, fie sub forma de grafit, fie sub forma de diamant pe o suprafata metalica. Daca pilele realizate in perioada interbelica, nu erau diamantate, atunci exista posibilitatea ca acele pile sa fie de compozitie ceramica. Nu stiu cum anume se fabrica pilele ceramice, dar am auzit de existenta lor. Fapt este ca am constatat eu personal ca pilele bunicului meu puteau sa prelucreze materiale foarte dure. Pilele pe care le aratati in atasamentul dumneavoastra au aparut pentru prima data in anii '70 si sunt fabricate in China. Erau in acei ani vandute in seturi de cate 6 bucati (de forme diferite) in niste tocuri specifice din plastic, iar eu detin doua astfel de seturi. Pentru utilizarea lor, mi-am confectionat la strung un maner interschimbabil din otel. Am mai intalnit (tot prin anii '70) pile diamantate de mici dimensiuni avand diferite forme, prevazute la ambele capete cu acele portiuni cilindrice specifice, facute special pentru fixarea in dispozitive electrice specializate pe operatii de pilire.
 10. ola_nicolas

  Teste de limba romana

  Foarte multe chestiuni ii deranjeaza, pe foarte multi. Atata timp cat au venit pe un forum unde opiniile sunt citite de zeci / sute / mii de cititori, trebuie sa-si dea seama ca aceste opinii nu trebuie expuse intr-un jargon neadecvat. Cei care au parcurs mai putini ani de scoala, trebuie sa se straduiasca mai mult in acest scop. In nici un caz o observatie care este facuta spre binele celui in cauza, nu trebuie sa il deranjeze. Are ocazia sa faca o activitate academica?! Pai atunci trebuie sa se ridice la nivelul celorlalti, cel putin din punctul de vedere al limbii pe care o vorbeste / scrie. Mai mult decat atat. Atunci cand nu mai gasesti argumente tehnico-stiintifice, practice / teoretice, sau logice este timpul sa te opresti. Lucru pe care constat cu regret, ca remus68 nu l-a invatat in cei 10 ani (sau mai multi) de cand activeaza pe forumuri. Nu se pune, deoarece acele forumuri sunt subventionate de statele respective, sau sponsorizate de capitalul privat interesat. Multi dintre responsabilii acelor forumuri, sunt remunerati. Cine si-ar pune in pericol un venit material, pentru ca sa-i atentioneze pe cei care nu vorbesc corect?! Spre exemplu, forumul SMath Studio, al carui membru sunt, are la data de 08.12.2008, o suma de 12826 $, provenita numai din donatii. Cei care nu vorbesc / scriu corect, ii deranjeaza asadar numai pe membrii voluntari, nu si pe cei in conturile carora intra aceste sume. Moderatorii unor asemenea forumuri, sunt selectati de obicei dintre somitati in domeniul de dezbateri al forumului. La noi, nu exista insa forumuri sponsorizate / subventionate si deci nu exista termeni de comparatie. Asadar, cand ai venit (ca incepator) pe un forum, unde intentionezi sa inveti ceva de la voluntari, atunci trebuie sa ii respecti. Si nu poti respecta pe cineva, vorbind / scriind intr-un limbaj de chat - in cel mai fericit caz. Daca eu care incerc sa raspund unei intrebari, care il chinuie pe cel in cauza, scriu corect, cred ca merit cel putin straduinta lui de a-mi raspunde la fel. De aici rezulta si necesitatea de a i se atrage atentia celui in cauza, chiar acolo unde posteaza. De aici rezulta inclusiv faptul ca acest aspect nu trebuie tratat nicaieri ca fiind offtopic. Ii sugerez asadar lui remus68, sau altuia avand aceleasi opinii, sa isi deschida forumuri pe internet, unde sa fie permisa utilizarea jargonului de chat, sau daca doreste, chiar a argoului specific zonei interlope. Asemenea modalitati de exprimare exista deja pe internet. Nu ai decat sa iti formulezi fanteziile lingvistice pe motorul google pentru a constata cata mizerie s-a scurs deja pe internet. Pai nu este vorba de stiluri, sau "perfectionari literare", ci doar de un minimum bun simt de vorbitor al limbii romane. Cui ii este frica de acest aspect, are la dispozitie editoare specializate, care au incluse unelte de corectare automata a greselilor de scriere. Elaborezi textul acolo, dupa care il muti prin copy/paste in postarea curenta. De fapt nici nu trebuie sa te duci prea departe, deoarece ai la dispozitie caseta de traducere google, unde gasesti tastatura virtuala pentru diacritice, precum si corectii automate, sau variante propuse la alegere ale aceluiasi text. Foarte simplu. Am intalnit persoane pe acest forum, dar si pe altele, care utilizeaza acest procedeu. Si sunt chiar dintre acele persoane, a caror opinie este ceruta si care ii intereseaza pe utilizatori. In mod sigur, dupa ce vei repeta de foarte multe ori aceste proceduri, vei ajunge sa scrii mai bine, chiar si fara a mai utiliza acele editoare. Scrierea corecta se exerseaza. Asa au facut toti invataceii, de cand lumea si pamantul. Tipic romanesc. Te deranjeaza?! Il injuri pe cel in cauza.
 11. ola_nicolas

  Teste de limba romana

  Pentru toti cititorii acestui topic, mentionez ca remus68 a fost moderator pe El-Forum din 2009, pana prin 2014... 2015. Daca nu am nimerit anul, imi cer scuze dar eu nu am tinut cont de activitatea sa. M-a interesat in primul rand ce fac eu - care la randu-mi am fost moderator din 2009, pana in 2015 pe acelasi forum. Acolo, remus68, beneficia de aceeasi putinta de asi edita cand vroiau "neuronii" lui postarile pe orice sectiune a forumului - ca si mine de altfel. Nu am intalnit nici-o reactie a lui in ceea ce priveste discriminarea care se creea astfel intre el ca moderator si toti ceilalti membri ai forumului. Nu stiu cat timp a beneficiat de acest statut, stiu insa ca la un moment dat a intervenit intre el si unul, sau mai multi moderatori niste diferendumuri. La un moment dat stiu ca am luat pozitie in favoarea lui, pe unul dintre topicurile de pe sectiunea moderatorilor. Apoi, vazand ca a cam luat-o razna, pstand la foc automat lucruri care nu mai aveau legatura cu cauza, eu personal mi-am vazut de treaba. Nu peste mult timp a renuntat la moderare, insa disputa a continuat-o si ca simplu membru, motiv pentru care la un moment dat a fost sanctionat de catre Vasile (administratorul El-Forum) cel putin odata prin banare pe o perioada determinata de timp. Am dedus de aici ca este un tip vulcanic, care cu greu isi poate stapani pornirile. Mentionez insa ca frustrarile lui in legatura cu faptul ca eu pot actualmente (ca membru al grupului Editori) sa-mi editez permanent postarile in forum, nu sunt motivate in nici-un fel. Dincolo de faptul ca atunci cand a avut aceleasi drepturi intr-un forum, nu l-a interesat de loc despre ceilalti, se face in continuare ca nu vede ca eu (spre deosebire de el) am luat de mai multe ori pozitie din acest punct de vedere pe forumul Tehnium Azi. Spre exemplu aici, apoi aici,..., etc. Desi a postat si el in acelasi topic, nu l-am vazut ca acolo, sa ia pozitie in legatura cu acest subiect. Asadar, nu eu sunt cauza frustrarilor sale, pe care acum mi le atribuie mie la foc automat. Astept in continuare ca donpetru sa isi spuna cuvantul in aceasta serie continua de offtopicuri postate de remus68.
 12. ola_nicolas

  Teste de limba romana

  Daca donpetru este pe faza, atunci, cred ca ar fi cazul sa curete offtopicurile evidente, si/sau chiar sa ia masuri cu utilizatorul remus68. Se pare ca el (care a fost candva moderator pe un forum) considera limba romana nu numai offtopica oriunde pe cuprinsul forumului TA, dar chiar o discutie pe aceasta tema este (dupa el) mult mai neserioasa decat toate mizeriile pe care le-a postat el aici. Murdareste fara rusine acest topic, care se pare ca il deranjeaza personal. Asadar, cred ca ar trebui ca donpetru sa verifice daca contul acestui tyeibo1988, nu are cumva vreo legatura cu cel al aceluiasi remus68, eventual poate chiar sa fie o clona a sa. Exista brusc o mult prea ciudata vehementa a utilizatorului remus68, apropos de ceea ce am prezentat eu aici.
 13. ola_nicolas

  Teste de limba romana

  Eu nu stiu ce ai vrut sa spui. La acel link este un filmulet cu Tom si Jerry. Nu se pot face conexiuni, cu ceea ce ar trebui de fapt sa discutam aici. Insa observa ca toti ceilalti si-au prezentat argumentele si au considerat discutia incheiata, mai putin tu, care ai facut din ea ceva personal. La felul cum pui problemele (ma refer in primul rand la forma in care le "imbraci" - lingvistic vorbind) se pare ca ai ceva cu mine ca persoana. Eu nu voi continua discutia. Gandestete insa, ca este foarte usor sa iti faci din cel mai bun prieten, un dusman. Dar este aproape imposibil sa ti-l mai faci apoi, din nou prieten. Se pare ca remus68 din 2009 este o cu totul alta persoana decat remus68 din 2019. Iar schimbarile pe care le observ dupa 10 ani, nu sunt imbucuratoare.
 14. Acele pile sunt pile diamantate. Ele pot pili inclusiv pilele obisnuite. Este pacat sa le strici pe materiale plastice. Ele sunt atat de fine, deoarece sunt facute special pentru matriteri si alte categorii de meseriasi din aceeasi categorie. Cred ca o pila obisnuita si cateva crampeie de panze abrazive, din ce in ce mai fine, ar fi fost suficiente.
×

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.