Jump to content

Mihai3

Tehnium Azi
 • Content Count

  994
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Mihai3 last won the day on March 6

Mihai3 had the most liked content!

Community Reputation

22 Excellent

About Mihai3

 • Rank
  Premium User

Profile Fields

 • City
  Satu Mare

Recent Profile Visitors

4,501 profile views
 1. Am observat o posibila greseala, la IC1D, in datasheet pinul 13 este intrare inversoare, in timp ce pinul 12 este intrare neinversoare, dar pe schema din mesajul anterior e invers notat. PS: am lamurit, erau notati gresit pinii, 12 in loc de 13 si 13 in loc de 12.
 2. Am cautat pe internet si am gasit o schema, pe care as vrea sa o construiesc, dar inainte de a incepe lucrul, vreau sa intreb cateva lucruri: 1. Nu gasesc valorile de 3k1,3k2, 2k4 si 50R (R7, R8, R24, R13, R5, R2, R22) - ce valori s-ar putea folosi aici ? Se poate folosi 3k3, 2k7 si 47R ? 2. Acest circuit are protectie la decuplarea accidentala a termocuplului ? 3. Daca este un circuit relativ bun, as putea sa fac un layout, dupa care sa il incarc pe forum sa il poata utiliza si alte persoane, daca vor avea nevoie.
 3. Ce se va intampla in cazul in care se rupe unul sau ambele fire care conecteaza termocuplul la PCB-ul prezentat mai sus ?
 4. Cat de complicat ar fi adaugarea unei protectii la supraincalzirea letconului, unei statii de lipit cu letcon Gordak ? Letconul Gordak are acelasi tip de termocuplu (tip K) ca si cel Pensol, iar schema statiei de lipit este aceeasi atat pentru Gordak cat si pentru Pensol, singura diferenta fiind reglajul din semireglabilul R12. Cunoaste cineva o astfel de schema, cu protectie, care a fost deja implementata, cum ar fi de exemplu, schema unei statii din comert si ar putea sa o ataseze pe forum ?
 5. Vandut. Topicul se poate inchide. Multumesc.
 6. L-am cumparat in 2018 (ianuarie). Functioneaza, dar nu am verificat toate functiile si nu stiu cum se verifica toate functiile. Chiar pentru asta am specificat ca as vrea sa il dau la cineva din Satu Mare, ca sa poata veni sa probeze functiile care ii sunt necesare...
 7. Conform datasheet-ului, display-ul este de 5,7 inch, nu de 3,2. Poate ati vrut sa spuneti 5,7 inch... Pretul este negociabil... https://www.gwinstek.com/en-global/products/detail/GDS-1000-U
 8. De vanzare osciloscop GW Instek GDS-1052-U. Are garantie pana in ianuarie 2020 la TME. Este in stare perfecta de functionare, nu a fost folosit foarte mult. Pret: 800 lei. Prefer predare in Satu Mare, pentru a se putea face proba de catre cumparator. Daca sunteti din alt oras, va rog sa ma contactati sa stabilim cum sa facem. https://ibb.co/1bshTC0 https://ibb.co/HdZ4pCK https://ibb.co/wyTSsXY https://ibb.co/R9kC9hF
 9. Nu, nu vreau sa fac mai departe, ma costa timp si bani. Eu speram ca in urma proiectelor sa ajung la o schema care sa fie ok. Aici gasiti discutia (in limba maghiara) despre sursa despre care s-a discutat azi: https://www.hobbielektronika.hu/forum/labortapegyseg-keszitese?pg=724 Sunt 725 de pagini, nu cunosc limba maghiara deci nu pot sa traduc, m-am uitat pe ici colo si am tradus cu Google Translate. Se discuta in acel topic despre mai multe scheme, nu numai cea prezentata aici. LE: Am gasit o schema actualizata pe site-ul respectiv, este mai buna din punct de vedere al protectiei la scurt circuit decat prima schema ? Protectia intra mai rapid in aceasta schema ?
 10. @vijelie02 M-ati inteles gresit. Sursele sunt finalizate doar ca nu functioneaza asa cum ar trebui. Mai lipseste numai carcasa. Cel putin asa imi zice lumea aici pe forum, cu toate ca la ultima sursa construita (cea despre care am discutat astazi aici pe forum) nu am observat inca probleme. Am verificat aceasta sursa si cu osciloscopul si am ajuns la concluzia ca nu oscileaza iar riplul este foarte mic, ceea ce este multumitor pentru mine, dar daca protectia este prea lenta atunci nu cred ca am ce sa ii fac. Totusi, proiectul lui donpetru pare foarte intersant, dar si foarte complicat.
 11. Voi renunta la aceasta schema chiar daca sunt la a 5-a pe anul acesta. Va rog frumos, daca puteti, sa imi aratati o schema care are si pcb si toate informatiile necesare pentru ca sa o pot construi.
 12. @gsabac In datasheet este precizat un curent maxim de 5A la o cadere de tensiune de 40V (Uce). Daca pun 4 tranzistoare, curentul maxim va fi 4x5=20A. Transformatorul pe care il folosesc este de 160VA si are tensiunea secundara de 24V. Nu reusesc sa imi dau seama cat este curentul maxim de scurta durata debitat de transformator. Aici mai intra, asa cum ati spus dvs, si descarcarea condensatorului de filtare. As vrea sa masor acest curent, dar nu stiu cum. Tot ce am descoperit pana acum pe internet este cum se masoara curentul cu osciloscopul folosind o rezistenta de sunt.
 13. Exista vreo metoda prin care se poate determina intensitatea pulsurilor de curent care strabat tranzistoarele de putere in momentul in care se face scurt circuit pe iesire ? Daca da, care este aceasta si cum se poate aplica la sursa despre care se vorbeste ? Nici nu mai stiu, e "safe" sa folosesc sursa sau la un moment dat vor plesni tranzistoarele daca fac un scurt accidental ?
 14. Ce pot face ca sa reduc timpul de raspuns al protectiei pentru a evita distrugerea transiztorilor ? Daca reduc valoarea lui C2 si a lui C5, atunci s-ar putea ca sursa sa oscileze ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.