Jump to content

Mihai3

Tehnium Azi
 • Content Count

  1,016
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Mihai3 last won the day on April 18

Mihai3 had the most liked content!

Community Reputation

24 Excellent

About Mihai3

 • Rank
  Senior Member

Profile Fields

 • City
  Satu Mare

Recent Profile Visitors

4,789 profile views
 1. Am văzut că există pe internet la diverși vânzători de componente mai multe part number-uri de amplificatoare pentru termocupluri (InAmp), dar nu sunt încă lămurit dacă există posibilitatea de a construi un astfel de amplificator folosind unul/mai multe amplificatoare operaționale clasice - LM324, LM358 + alte componente. Mă interesează să amplific semnalul de la un termocuplu de tip K și apoi să îl citesc cu un Arduino și să îl prelucrez. Poate cineva să mă îndrume spre un material/materiale sau schemă/scheme cu astfel de amplificatoare ? Mulțumesc.
 2. Am realizat plăcuța și am conectat-o la display, la sursă și la letcon și e funcțională. Înainte de corodare, după imprimare și corecție: după corodare: după stanare: după găurire: plăcuța instalată în carcasă, pentru a verifica funcționalitatea:
 3. Prin metoda press & peel, dar în loc de hârtie specială, folosesc hârtie de la niște reclame, care a dat rezultate bune în trecut (înainte să apară problema la imprimantă).
 4. Am încercat să refac o porțiune din layout. Am mutat tranzistorul de putere din partea dreaptă în partea stângă iar bobina și condensatorul din partea stângă în partea dreaptă. La layout-ul vechi am găsit o problemă și anume faptul că conectorul USB de la Arduino venea direct peste condensatorul de 4700uF. Astfel am mutat condensatorul și acum e în regulă. Varianta aceasta de layout aș prefera să o construiesc, dacă e în regulă.
 5. Am realizat in Eagle și varianta cu Arduino Uno. Pe aceasta aș dori să o construiesc. Aștept părerea dvs. Vă mulțumesc.
 6. Am incercat să mai aduc îmbunătățiri. Vă rog să găsiți atașat cele 2 variante de layout, pentru Arduino Uno și Arduino Nano.
 7. Am încercat să anulez insulele neconectate și să cizelez puțin distanța între unele componente, dar traseele aș prefera să rămână la lățimea curentă, pentru că atunci când realizez cablajul fizic (PCB-ul) imprimanta mea are o problemă și nu tipărește corect și mi-e mai ușor să corectez un traseu de 1.6mm decât unul de 0.5mm... În ceea ce privește placa, nu știu dacă are strat de cupru de 18um sau de 35um. Nu știu cum trebuie să fac ca să întind poligonul mai frumos pe toată suprafața cablajului... Am desenat și un layout care folosește un Arduino Nano. În rest schema e aceeași.
 8. Am refăcut... sper că e mai bine... Grosimea traseelor care merg de la intrarea de 24V la letcon este de 2mm. Restul traseelor sunt de 1.6mm.
 9. Să presupunem că am o schemă și doresc să îi realizez un PCB. După ce am desenat schema in KiCad am mers la aranjarea componentelor pe placă. Placa va fi cu o singură față (bottom). Am citit un articol despre realizarea traseelor de masă, și am observat că metoda este cea în ”stea”, adică, ca în poza atașată. 1. Dar, eu am cele 2 stabilizatoare (7812 și 7805) și lângă stabilizatoare trebuie să fie conectate și condensatoarele de filtrare (cele ceramice și cele electrolitice). În acest caz cum trebuie să trasez masa ? Am decis că, stabilizatoarele nu vor fi montate pe placă ci vor fi conectate la placă cu conductoare, stabilizatoarele fiind montate pe un radiator (cu toate că se încălzesc foarte puțin). 2. De la punctul comun de masă, voi desena un traseu pentru Arduino. În cazul acesta, pe acest traseu de masă, pot să conectez toate punctele de masă ale lui Arduino și masele condensatoarelor C6 și C7 ? 3. Masa lui LM358, poate fi conectată la același traseu de masă pe care se conectează și masa de la termocuplu și cea de la potențiometru (RV1) iar apoi traseul să meargă la punctul comun de masă ? 4. Masele componentelor de la circuitul de comandă al Mosfet-ului pot fi conectate pe același traseu, iar apoi acest traseu să meargă la punctul comun de masă ? 5. Cum trebuie să fac astfel încât să am plăcuța (PCB-ul) de dimensiuni cât mai mici ? Vă mulțumesc.
 10. Ce imi recomandati strict intre Makita HR2470 si Bosch GBH 240 ?
 11. Eu vad la specificatiile lui GBH 240 ca este precizat 2.7J, https://www.bosch-professional.com/ro/ro/products/gbh-240-0611272100 , exista si o varianta de 2.4J ?
 12. Multumesc tuturor pentru recomandari. Am vazut pe site-uri ca mai exista, pe langa GBH 2-26, GBH 240. Acest rotopercutor e mai slab sau mai vechi in din punct de vedere tehnic ? De ce nu ati recomanda GBH 240 (exceptand pretul) ? Vad ca diferenta de putere intre cele 2 rotopercutoare este de 10W, energia de percutie este de 2.7J la ambele si ambele fac parte din categoria Bosch albastru...
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.