Jump to content

Mihai3

Tehnium Azi
 • Content Count

  1,005
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Mihai3 last won the day on August 23 2019

Mihai3 had the most liked content!

Community Reputation

23 Excellent

About Mihai3

 • Rank
  Senior Member

Profile Fields

 • City
  Satu Mare

Recent Profile Visitors

4,655 profile views
 1. Ce imi recomandati strict intre Makita HR2470 si Bosch GBH 240 ?
 2. Eu vad la specificatiile lui GBH 240 ca este precizat 2.7J, https://www.bosch-professional.com/ro/ro/products/gbh-240-0611272100 , exista si o varianta de 2.4J ?
 3. Multumesc tuturor pentru recomandari. Am vazut pe site-uri ca mai exista, pe langa GBH 2-26, GBH 240. Acest rotopercutor e mai slab sau mai vechi in din punct de vedere tehnic ? De ce nu ati recomanda GBH 240 (exceptand pretul) ? Vad ca diferenta de putere intre cele 2 rotopercutoare este de 10W, energia de percutie este de 2.7J la ambele si ambele fac parte din categoria Bosch albastru...
 4. Buna ziua, ma intereseaza un ciocan rotopercutor. Am vazut pe site-urile magazinelor de bricolaj diverse modele, incepand de la Makita, DeWalt, Bosch albastru si pana la Panzer si Hobbyist. Vreau sa il folosesc pentru a-mi renova casa, adica spart beton (nu pe suprafete mari) de maxim 10cm grosime, gaurit in caramida si beton cu percutie (diametru maxim 20mm). Astept recomandarile dvs. Va multumesc anticipat.
 5. Revin cu măsurătorile: 1. Cu sonda pe TL431 (pe pinii acestuia): DS0001 - DS0007 2. Cu sonda in scurt, la masa lui TL431: DS0008 Condițiile de testare: fără condensatoare pe ieșirea lui TL431. În rest, am respectat schema prezentată anterior. Dacă nu am respectat o anumită cerință, vă rog să îmi spuneți. Nu mă interesează așa de mult condensatoarele de pe ieșire, ci mă interesează să nu existe oscilații.
 6. Masuratorile le-am facut ca si in prima schema prezentata de dvs (schema de masura fara decuplare la masa). Sonda folosita este una de 25MHz, iar clemul de masa are 15-16 cm. Varful sondei l-am pus exact pe terminalul K al lui 431, iar clemul de masa la 3-4mm de terminalul A al lui 431. Pana cand voi avea timp sa fac si masuratorile folosind a doua schema, imi puteti spune din ce cauza apar formele de unda (parca mai multe forme de unda pe aceeasi imagine) din imaginile 2 si 3 ? PS: adaug si capturile realizate cu a doua schema din postarea dvs. Din pacate nu am reusit sa prind clemul de masa direct pe pinul lui TL431, dar l-am prins foarte aproape, la maxim 3mm de acesta.
 7. In capturile de ecran atasate, se observa doar zgomot sau si oscilatii ? Sonda este conectata pe iesirea unui stabilizator cu TL431, cel care este folosit la statia de lipit a carei schema o atasez. Ultima captura imi pune cele mai mari semne de intrebare, la fel si a 3-a. schematic_correct.pdf
 8. Nu doresc sa realizez o completare a circuitului si nici sa caut alta schema, deoarece: Avand in vedere faptul ca aceasta schema a fost si poate ca, inca mai este folosita in statiile de lipit fabricate de Aoyue, dupa parerea mea este o schema cat de cat buna si sper sa imi satisfaca cerintele necesare.
 9. Am incercat sa reglez statia astfel incat letconul sa se incalzeasca la o temperatura la care tensiunea termocuplului este mai mare decat 20mV si am ajuns pana pe la 22mV, dar nu s-a oprit alimentarea letconului. Gresesc eu undeva sau statia nu are circuit care sa opreasca alimentarea letconului ? Reglajele le-am facut rotind de W2 si W4. Inteleg ca e si riscanta operatiunea aceasta, deoarece presupune incalzirea letconului la o temperatura mare...
 10. Am gasit un manual de instructiuni, de la o statie de lipit Aoyue, in care este prezentata atat schema cat si cablajul. Manualul se poate descarca de aici: https://drive.google.com/open?id=1kEer0rYT_XwTSouBDowjO1YsyML8-Gcs Din pacate nu am reusit sa il incarc pe forum (are dimensiunea prea mare). Am construit deja statia prezentata in manual, dar inainte ca dvs sa imi scrieti mesajul anterior. Am testat-o si este functionala, dar inca nu am testat partea cu "daca tensiunea este mai mare decat circa 20mV, incalzirea este oprita," Daca schema amorsarii triacului ramane ca in schema originala, atunci pot sa apara probleme ? Ati mai spus ca din trimerul W4 se regleaza temperatura maxima, in schimb eu observ ca din W4 se regleaza temperatura minima... gresesc eu ? Eu am reglat din W4 temperatura minima (undeva la 8-9mV) iar din W2 am reglat temperatura maxima (19.5mV). Nu stiu daca e corect, poate ma lamuriti...
 11. Am observat o posibila greseala, la IC1D, in datasheet pinul 13 este intrare inversoare, in timp ce pinul 12 este intrare neinversoare, dar pe schema din mesajul anterior e invers notat. PS: am lamurit, erau notati gresit pinii, 12 in loc de 13 si 13 in loc de 12.
 12. Am cautat pe internet si am gasit o schema, pe care as vrea sa o construiesc, dar inainte de a incepe lucrul, vreau sa intreb cateva lucruri: 1. Nu gasesc valorile de 3k1,3k2, 2k4 si 50R (R7, R8, R24, R13, R5, R2, R22) - ce valori s-ar putea folosi aici ? Se poate folosi 3k3, 2k7 si 47R ? 2. Acest circuit are protectie la decuplarea accidentala a termocuplului ? 3. Daca este un circuit relativ bun, as putea sa fac un layout, dupa care sa il incarc pe forum sa il poata utiliza si alte persoane, daca vor avea nevoie.
 13. Ce se va intampla in cazul in care se rupe unul sau ambele fire care conecteaza termocuplul la PCB-ul prezentat mai sus ?
 14. Cat de complicat ar fi adaugarea unei protectii la supraincalzirea letconului, unei statii de lipit cu letcon Gordak ? Letconul Gordak are acelasi tip de termocuplu (tip K) ca si cel Pensol, iar schema statiei de lipit este aceeasi atat pentru Gordak cat si pentru Pensol, singura diferenta fiind reglajul din semireglabilul R12. Cunoaste cineva o astfel de schema, cu protectie, care a fost deja implementata, cum ar fi de exemplu, schema unei statii din comert si ar putea sa o ataseze pe forum ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.