Sari la conținut

cavit

Tehnium Azi
 • Număr conținut

  478
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  24

cavit a câștigat ziua ultima dată pe August 22

cavit a avut cel mai apreciat conținut!

Profile Fields

 • Oras
  bumbesti jiu

Vizitatori Recenți Profil

3490 vizualizari profil

cavit's Achievements

Premium User

Premium User (3/6)

54

Reputație Comunitate

 1. Mai exista linkuri fara ssl (http, necriptate) deoarece apare cu semnul exclamarii, asa a fost si inainte, orcum multumim, noul serviciu functioneaza mai bine.
 2. Cred ca am unul de 200nf la 2 kv cu prindere pe surub I-ti trimit si astea, personal am dc nativ nu-mi trebuie punti si electrolitici, cu 20micro polipropilena pe bara pot suda fara probleme, bara mea are 370vdc nu ma plang de tensiune mica, pot suda cu cablu de 2x1.5 lung de 100m. L-am gasit, o adesa PM
 3. Aici electrolici, n-am nevoie de ei, sunt pregatiti pentru tine astept doar sa t-ii trimit si punti si ceva tranzistori, chiar nu-mi-trebuie stau acolo de 2 luni.
 4. Oscilogramale pentru sursa respectiva, galben drena sic jfet, rosu sursa sic jfet, in sarcina de 0.5w, alimntata la 370vdc (busul dc al invertorului) impulsul se repetea rar deoarece sursa e aproape in gol, in teste functioneaza de la 50v cu sarcina de 6w. tny266 cu ujn1205 Am cumparat si cascode gata facute ,dar am avut experiente negative cu ele, nu sunt suficient de robuste sa functioneze in topologie punte, nu suporta dv/dt prea mari, cei care le-au scos pe piata se chinuie sa le incetineasaca blocarea cu rezistente off mari in in timp ce restul cu sic mosfet se chinuie sa accelerze blocarea cu rezistente off mici, N.B. sic mosfetul merge cu o singura rezistenta, ron=roff dar cascoda nu merge, cat am incercat n-am reusit. Merge in schimb daca pun in paralel cu mosfet-ul o dioda schottky, sau pun un gan fet in loc de mosfet cu siliciu, la cele gata facute n-am acces sa adaug dioda respectiva.
 5. Personal am facut asta si este in functiune la mine in invertor, este treaba verificata altfel n-as fi postat, din pacate editorul meu n-ar biblioteci nici cu sic cascode nici cu tny 244. Exista totusi o limitare, aces sic j fet la 1700v este greu de gasit, personal am folosit unul la1200 cumparat acum cativa ani
 6. Tranzistorul acestui circuit se poate monta in cascoda cu un sic jfet la 1700v functioneaza fara nici o alta modificare, trebuie doar inlocuita dioda din clamp cu o dioda sic schottky la 1700v de 1a. In acest fel puteti utiliza sursa pe un string de panouri solare de 1000v, fara a va complica sa realizati alta, puteti folosi UF3N170400B7S sau altul la 1200v Tny 280 nu porneste daca puneti poarta j-fet-ului la masa n-are tensiune de start suficienta dar, porneste daca puneti porta prin zener de 15v la masa, celelalte pornesc.
 7. Utima versiune cu limitare de curent ciclu cu ciclu cu tiristor din 2 tranzistori, este destul de toleranta am facut-o cu diferite transformatoare si diferite mosfet-uri cu carbura si cu siliciu, a functionat cu toate, aceeasi sursa a functionat si cu siliciu si cu carbura. in schema este cu stabilzare in infasurarea auxiliara pentru imunitate la bruiaje, se poate face si cu optocuplor schema 2 , dar optocuplorul poate capta bruiaj Oscilograma in secundar cu sarcina 10w, ea functioneaza de la natura in regim pseudorezonant, nu comuta pana nu se descarca enegia din transformator, are randament bun desi este simpla. Se vede cum cade tensiunea indica descarcarea energiei, nu comuta pana nu se descarca. 1kvauxfliback2.pdf flibackopto.pdf
 8. Probabil amplificatore separate e mai bine, fiecare difuzor cu amplificatorul lui, filtrat inainte de amplificator. Daca ai avea macar un generator de functii, ai putea asculta cum suna fiecare difuzor in banda in care te interesaza, ai putea sa le compari intre ele cu acelasi semnal, apoi ai ai incerca sa reproiectezi filtrele alea. Ai putea masura raspunsul difuzoarelor cu un sonometru, sa compari senzatia subiectiva cu masuratoarea. Conversia electro acustica prin ea insasi modifica sunetul, inregistrarea analogica de calitate si ea, conversia digitala mai mult, compresia fara pierderi FLAC sau altele nu ar trebui sa modifice comparativ cu un WAW, ar trebui sa restaureze informatia numerica originala. modificarile se produc la conversia analog digital si invers. Oricum difuzoarele tale au raspuns diferit, nu pierzi nimic daca compensezi diferenta cu un egalizor de octave (modificarea o da chiar raspunsul difuzoarelor in sine, sunt prea multe conversii sa ai pretentia ca este sunetul original), cu ajutorul corectiilor poti compensa raspunsul difuzoarelor, poti sa te apropii de sunetul original doar daca il ai ca termen de comparatie, il asculti simultan cu cel redat de difuzoare, sau inregistrezi cu microfon profesional un sunet nativ, apoi, readai cu difuzoarele tale si inregistrezi din nou cu acelasi microfon, dupa aia compari inregistrarile. Demersul i-mi pare oarecum exagerat, auditia este o senzatie subiectiva, doar o minoritate au o memorie auditiva atit de fidela incat sa compare versiunea nativa cu cea inregistrata, daca nu le asculta intercalat.
 9. Pune si tu o dioda mai de doamne ajuta in Bootstrap de exemplu stta106, uf 4007 e prea lenta si nu ai tensiune destula. Daca vrei punti, diode de iesire, electrolitice de pe foste invertoare de sudura. am si ceva radiatoare.
 10. Oscilogramele live pentru cele doua feluri de modulatie bipolara si unipolara, referinta dc bus ground, masurat pe doua canale ambele iesiri dupa filtre, poate alege fiecare in functie de bruiaj si randament. Personal prefer bipolara deoarece ca bruiaj nu se compara, iar pierderea de randament este minimala si cel bipolar ajunge la 99% in sarcina nominala.
 11. Exista normative pentru calculul sectiunilor dar in practica depinde de doau aspecte, conditiile de racire, si pierderile. De exemplu daca ai un cablu mai lung si vrei sa reduci pierderile se poate pune o sectiune mai mare decat cea normata, daca alta solutie mai economica sau accesibila nu exista. In cazul in care cablul este trecut pe o lungime considerabila printr-o izolatie termica mai ales inflamabila, trebuie atentie la regimul de functionare, deoarece se poate supraincalzi si incendia izolatia. In cazul cablurilor provizorii nu e bine sa fie puternic subdimnsionate, pentru cele definitive riscul major de incendii apare la inadituri care se oxideaza in timp, este recomandat sa le lipiti cu cositor, acum exista aliaj de lipit si pentru aluminiu.
 12. Eu am dat 400 ron pe asta acum 5 ani de la o firma din romania, si 1000 ron pe un osciloscop owon cu acumulator 1Gs/s 2x100 Mhz, ambele noi daca ai rabdare poti gasi ceva bun la pret ok. De multe ori acest instrument ma scuteste de utilizarea osciloscopului, citeste bine tensiunea efectiva a unui semnal PWM pana la 200 khz, si are si citire factor de umplere, instrumentul a fost folosit intens si cablurile sunt inca bune, este de calitate, il folosesc si la egalizarea bateriilor Litiu titanat, si a altor feluri de baterii cu litiu. True RMS masoara bine si in mediu zgomotos, surse in comutatie, celelalte pot da erori chiar daca zgomotul de frecventa mare este pe modul comun, de exemplu masori tensiunea continua la iesirea sursei, dar exista zgomot de comutatie intre aceasta iesire si pamant. Pentru ohmertru sau capacimetru nu trebuie true RMS, merg si alea ieftine, daca mediul de lucru este zgomotos ar fi bun true RMS.
 13. Ultima versiune in care am eliminat complicatiile inutile, si care functioneaza la mine in sistemul solar pe post de charger, acelasi circuit cu unele adaptari pe post de diverter. Dispozitivele de forta sunt generice aia am gasit in biliotecile editorului, pentru tensiuni 100v-1kv puteti folosi mosfet cu carbura de siliciu si dioda schottky cu carbura de siliciu, sub 100v dispozitive cu siliciu. vernoua.pdf
 14. Cat de impartit e mai bine sa fac transformatorul, mentionez ca toate cele trei variante au fost utilizate in invertoare de sudura, cele 2 mici cu cate 2 ee59 au fost pe un invertor de 160 a de uz industrial, cel cu 2 ee65 pe un invertor de sudura de 200 a gala 2000 galagar USA, cel ee70 pe un invertor de sudura de 200 a solter spania. Am folosit toate variantele in dc/dc pushpull sau punte, interesant este ca cele 4 miezuri ee59 au masa si volumul mai mare decat cele 2 ee65 iar invertorul era doar de 160a, iar cele 2 miezuri ee65 au masa si volumul mai mare decat miezul ee70 cu toate astea invertoarele au fost ambele de 200a. Nici la conductor nu iese economie utilizand transformatoare mai mici, varianta cu transformatoare mai mici are un avantaj usor de vazut, o racire mai buna, am folosit de aemenea si torul, nu am observat avantaje notabile la tor fata de miezurile ee, torul desi are circuitul magnetic mai lung, are sectiunea mica, am nevoie de 2 toruri pentru a echivala un miez ee70, n-am reusit sa trag 2 kw continuu de pe torul acela la 100khz, materialul este 3f3, iar celelalte 3c90. pe cele 2 ee65 am tras 3kw continuu la 50 khz, transformatorul disipand in jur de 50w in total. din pacate nu ma gasesc specificatiile torului, se pare ca nu se mai produce nu mai au deloc tor din 3f3
×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.