Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Se poate construi cu ajutorul unui MCU Atmel un ampermetru de precizie capabil sa citeasca corect 0,1mA pana la un amper ? Sau e nevoie de un ADC de 24biti extern ? Culegerea semnalului masurat am vazut prin mai multe documentatii realizata cu un amplificator operational in montaj diferential cuplat pe un șunt. Acest șunt e bine sa fie o simpla rezistenta sau un șunt dedicat si daca da, de care tip ? Si care este cel mai ieftin MCU Atmel care sa faca treaba asta si sa afiseze pe un LCD1x16 valoarea masurata ?
 3. Last week
 4. Intr-o zi, un ardelean merge cu porcul in targ sa-l vanda. La un moment dat se apropie de el un domn asa mai bine imbracat, la costum, cravata... si-i spune omului nostru: -De vanzare porcu'? -De vanzare! -Da'...ce porc fain! -Da,e fain! -Dar ce-i dati sa manance? -Pai...resturi...ce ramane de la noi dam la porc. -In cazul asta, dati-mi voie sa ma legitimez: sunt de la Protectia Consumatorului. Cum puteti sa-i dati porcului sa manance resturi? Daca se imbolnavesc consumatorii? Un milion de lei amenda! A doua saptamana, iar vine ardeleanul cu porcul in targ. De el se apropie un alt om bine imbracat, care-l intreaba: -De vanzare porcu'? Ardeleanul, mai nervos putin: -De vanzare... -Da'...ce porc fain! -Da,e fain... -Nici nu miroase a porc! -Da...-Dar ce-i dati sa manance? -Pai... pizza, cartofi prajiti, cola... ce mancam noi ii dam si la porc. -Da? In acest caz, dati-mi voie sa ma legitimez: sunt de la Protectia Copilului. Stiti cati copii din lume mor de foame?! Si dv. ii dati porcului pizza si cola? Un milion de lei amenda! A treia saptamana, iar vine omul nostru in targ cu porcul. Si acum vine la el un domn bine imbracat, la costum si cravata: -De vanzare porcu'? Ardeleanul, si mai nervos: -De vanzare.. -Da', ce porc fain! -Da, fain.. -Da'... ce-i dati sa manance? -Nu stiu. -Cum, nu stiti ce mananca porcul dv.?? -Nu stiu dom'le! Eu in fiecare dimineata ii pun o suta de mii in troaca si el isi cumpara ce vrea!!!!!
 5. Multumesc pentru comentariu Florin. Nu stiu la care schema te referi. Eu nu am preluat scheme. Cea din spatiul de prezentare a articolului, nu imi apartine. Ea poate fi gasita la linkul pe care l-am indicat acolo. Din toate schemele apartinand articolului, rezulta o tensiune de aprindere a LED-ului in jurul valorii de 3,2 V. In ceea ce priveste remarca ta, ea este corecta si rezulta drept concluzie si din textul articolului meu, fiind evidentiata cu litere cursive aldine. Un indicator optic de tensiune cu LED este nerecomandabil. Am realizat si utilizat asemenea dispozitive numai in perioada de maxima austeritate 1985... 1989, cand nimc nu se mai importa, nici macar becuri cu neon pentru creioane de tensiune. Articolul are in fapt scopul de a releva modul de alimentare al unui LED de la o sursa de curent alternativ. El are la baza o serie de experiente practice si se bazeaza pe experienta mea de peste 50 de ani in utilizarea acestor dispozitive. El a fost conceput spre a combate fanteziile celor care publica pe internet tot felul de scheme si informatii fara suport real in legatura cu acest subiect.
 6. Eu i-am spus sa verifice primarul transformatorului si dupa aceea daca e primarul ok sa sunteze siguranta. Si transformatorul trebuie testat intai in gol, cu secundarele in aer, neconectate. Ai masurat infasurarile transformatorului ? cum sunt ? cati ohmi au ?
 7. Bine ca n-ai suntat siguranta cum ti s-a recomandat mai sus.
 8. Am inlocuit siguranta si o arde la punerea sub tensiune(cu plecarea cc decuplata),sa pun o sursa clasica nu-i nici-o celtuiala,nu stiu de ce tensiune amnevoie.
 9. V-am realizat o schema functionala, dar eram sigur ca o concepeti dvs. ca de cautat pe net este imposibil de gasit o schema care sa corespunda cu parametrii ceruti la intrarea convertorului. Este buna si simularea, deoarece verifica si valideaza rezultatul, nu-i asa? Deoarece in display poate este nevoie de o ajustare fina, puteti pune in locul rezistentei R2 un trimer de 20K in serie cu o rezistenta de 33K. Acum 2 ani am reparat convertorul de backlight de la un display Samsung de 27 inch, prin inlocuirea circuitului integrat care continea 2 tranzistori MOS canal P cu 2 tranzistori separati. Am construit un circuit cu zone de cupru marite pentru racire si l-am conectat cu fire pe conexiunile din circuitul imprimat. Succes! @gsabac
 10. Earlier
 11. puteti posta o schema? asa chiar nu stiu ,ce sa caut.. multumesc .
 12. Un articol interesant poate reusim sa dezvoltam mai mult iar cei cu experienta sa vina cu reusitele lor poate le impartasim si noi ceilalti ,e un subiect de viitor.
 13. Daca ai senzorii, poate postezi si o imagine cu ei...
 14. Lasa SF-urile cu sursa in comutatie, ca sigur nu o sa gasesti una cu toate tensiunile de care ai nevoie acolo, iar ca sa faci una custom, hm, nu merita, prea multa munca. Mai bine verifica primarul transformatorului, ca mi-aduc aminte ca avea o siguranta pe capatul unui bobinaj. O schimbi sau suntezi si gata, merge iar, dar verifica sa nu fie ceva ars pe placa mama a sistemului. Daca nu vrei sa faci asta, cauta un trafo piesa de schimb pe Olx.
 15. am primit cadou 2 senzori pt550,(widerstands-termometer) as vrea sa stiu la ce temperaturi lucreaza ,cum le verific daca sunt bune.
 16. Logiteh Z506 -defect am constatat ca nu are alimentare-siguranta arsa pe intrare230v nu stiu ce tensiune de alimentare in cc are ,vreau sa inlocuiesc sursa in comutatie cu una clasica . ce parere aveti?
 17. Se poate inversa semnalul de intrare, fara sa se umble la convertor, cu un LM358 alimentat de la minimum 5V. @gsabac
 18. Buna ziua! Acuma am comandat din china : https://www.aliexpress.com/item/33030179467.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6af26349wUHnZk&algo_pvid=039c2d79-f097-46f5-8b1e-53a12879f8e8&algo_expid=039c2d79-f097-46f5-8b1e-53a12879f8e8-34&btsid=4886c60c-5f0b-41bc-9cf1-d99cf2bbd602&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_53 The setting of the dimming port is 0~3v, 0v is the brightest, 2~2.5v is already very dark. driver led care are semnalul pwm invers: adica la 0v=luminozitate maxima,3v=minim ,se poate cumva inversa ?
 19. sebanp, o sa adaug cele 5 bucati in comanda pe care ati facut-o ieri. Deci, continuam discutia prin mesageria privata. Asa cum ati precizat acolo, ramane ca maine, vineri, sa efectuati plata.
 20. Da, au mai ramas PCB-uri disponibile - 11buc. 1 buc.=20lei @serbanp discutam prin mesageria privata.La comanda care ati deschis-o deja o sa adaug si cele 3 bucati DP0260.
 21. Daca mai sunt cablaje disponibile m-ar intereseaza si pe mine 5 buc . In caz afirmativ astept detalii pe mp. Cu stima.
 22. Daca mai sunt cablaje disponibile m-ar intereseaza si pe mine 3 buc . In caz afirmativ astept detalii pe mp. Cu stima.
 23. @serbanp, v-am trimis un mesaj privat, discutia va continua acolo. Multumesc pt. c-da.
 24. @serbanp, v-am trimis un mesaj privat, discutia va continua acolo. Multumesc pt. c-da.
 25. Va salut . As dori sa cumpar , dacă este posibil, 10 buc PCB DP0810 . Va multumesc anticipat.
 26. Cu sonda in scurt rezulta zgomotul real al osciloscopului, plus tensiuni ce rezulta din campurile electromagnetice culese de sonda. Nivelul acestui semnal este comparabil cu toate celelalte semnale prezentate in poze. In poza cu baza de timp pe 10nS, eu vad o secventa formata din 10 sinusoide cu perioada de circa 10nS, asta inseamna 100MHz si presupun ca este un post de radio pe ultrascurte. Pe nici o poza nu sunt prezente oscilatii si la acest redresor oscilatiile ar avea tensiuni de ordinul sutelor de milivolti sau voltului, iar frecventa de ordinul a catorva Mhz. Totusi nu este exclusa prezenta unor oscilatii pe frecvente de cateva sute de MHz, generate datorita cablajului cu conexiuni foarte lungi intre tranzistori si modul, care nu pot fi vizionate de osciloscopul pe care il aveti. @gsabac
 27. Nu e banc dar tare as fi vrut sa fie doar un banc:
 1. Load more activity


 • Donate

  With a minimal effort, you can not only help keep Tehnium's memory alive, but also develop technical content on the TEHNIUM AZI website to help the young generation learn skills and interests for technology and innovation in various technical fields.

  Donate Sidebar by DevFuse
 • Member Statistics

  • Total Members
   3,037
  • Most Online
   631

  Newest Member
  atka70
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.