Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Last week
 2. La circ se dă anunţ că se angajează dresor de lei. Se prezintă un tip şi o tipă bine dotată. Directorul: – S-o lăsăm pe domnişoara prima. Şi apoi către îngrijitor: – Bagă, mă, leul ăla din Bengal. Tânăra se duce în arenă, leul intră şi el, ea nu-l slăbeşte o clipă din ochi şi începe să se dezbrace. Goală puşcă se aşează în fund, desface picioarele, şi, cu degetul arătător cheamă leul către ea. Leul se apropie şi începe să-i lingă tălpile. Tânăra adresează leului câteva sunete necunoscute. Leul începe să o lingă pe picioare, din ce în ce mai sus, până ce ajunge „acolo”, unde se pune pe lins serios. În extaz, directorul circului îl întreabă pe celălalt candidat: – Ia zi, tu poţi să faci aşa ceva? – Sigur că da, numai scoateţi leul ăla din arenă! ------------------------------------------------------------------------ Un oltean se întoarce de la spital, unde a auzit că un pacient a fost depistat cu coronavirus. Se întoarce înapoi în sat și se duce la gardul vecinului să-l întrebe: – Mă, vecine, tu ai coronavirus? Stă vecinul nostru și se gândește: dacă-i spun că am, îmi cere să-i dau; dacă-i spun că n-am, zice că nu-s gospodar… După ce se gândește, răspunde: – Mă, am, dar numa’ puțin mi-o mai rămas pe fund. ------------------------------------------------------------------------ Vatmanul unui metrou bucureștean. În cabină își face intrarea un tip tuciuriu cu un pistol în mână, care comandă scurt: – La Beirut! După ce-și revine din șoc, vatmanul încearcă să-i explice: – Dom’le, ăsta-i metrou, nu avion, merge pe unde are șine. Doar nu credeți că pot să vă duc la Beirut cu metroul? Intrusul însă știe una și bună: – La Beirut! Vatmanul, resemnat, anunță: – Atențiune! Se închid ușile, următoarea stație: Beirut, cu peronul pe partea dreaptă. Agresorul zâmbește și zice: – Vezi? Avea dreptate Ceaușescu: voi puteți, da’ nu vreți!
 3. Comparativ cu transformatorul sursa LLC are anumite avantaje, este mult mai usoara, are o stabilizare si permite o plaja de tensiuni de alimntare, poate fuctiona cu DC si AC deopotriva. Posibilitatea da utiliza DC este utila pentru cei cu sistem solar care au si DC, Nu mai exista brumul acela de 50Hz destul de sacaitor la audio. Exista astfel de surse chinezesti de 500w-1kw, personal am construit una DIY dupa un design clasic, controlata cu aplificator magnetic, dupa patent Sony, varianta originala era cu bipolare cu siliciu, am incercat o varianta cu bipolare de carbura de siliciu, este functionala, merge si cu mosfet cu siliciu. astea clasice sunt mai curate ca cele cu controller, bruiaza mult mai putin, si pot functiona si alternativ redresat nefiltrat, cu condensatoare doar in secundar, emuland un transformator de joasa frecventa. Am pus un ecran intre primar si secundar, la care este legat si miezul transformatorului, solutia intiala a fost pentru un electrocardiograf de cercetare, s-a dovedit mult mai buna decat transformatorul la 50Hz. Acest post este un classic design revival, din cele cu controller se gasesc de cumparat si sunt aproape la fel de bune, dar putine au ecran in transformator. Comparativ cu alte surse in comutatie sursa LLC este potrivita pentru amplificator audio deoarece bruiza mult mai putin, curentul in circuitul de forta este sinusoidal. foto 1 sursa LLC cu bipolare cu SIC pentru audio, DIY 100w, 200grame foto 2 tensiunea la bornele condensatorului foto 3alta sursa DIY cu mosfet cu siliciu
 4. donpetru, nu s-a vrut pentru ca din start clipul a fost fabricat sa puna in lumina cat de rau e sistemul care fura printr-un anume factor k pe care ei nu l-au inteles si nici nu s-au straduit sa-l arate in acel video youtube, pt. ca, vorba ta, expertul energetic sau cine i-o fi facut analiza, sigur a trecut pe hartie chestiunile tehnice si practice discutate in acest topic.
 5. @donpetru: Toata stima. Atunci cand utilizatorii sunt caracterizati prin competenta si stiinta de carte, evident ca pot fi si cazuri in care ordinul in cauza se poate intoarce impotriva furnizorului. In acest caz, actioneaza piramida ierarhica, si se gaseste intotdeauna un "acar Paun" din randul personalului propriu, in capul caruia se sparg toate oalele. Cunosc acest sistem de tip colhoznic de o viata, domnule Donute. In ceea ce priveste cazurile particulare, mai spun odata, ca nu doresc sa le comentez.
 6. Dl. Olaru, eu tocmai v-am dat mai sus un exemplu cand aceleasi reguli au fost aplicate si furnizorului de energie electrica, deoarece ordinul 121 trateaza problema si fata de furnizorii si fata de clientul final (vedeti art. 2, alin1). Deci, a spune ca acest ordin este o caramida suplimentara pe umerii consumatorului nu mi se pare corect, deoarece sunt cazuri cand ajuta consumatorul dar si cand mai putin ajuta furnizorul. In al doilea rand, am vazut ca utilizatorul leo_electro a precizat mai sus continutul art. 7 din Ordinul 121 ANRE. Acolo coeficientul k, numit factor de corectie, se calculeaza tinand cont si de eroarea de conectare (art.8). In exemplul pe care vi l-am dat eu mai sus, cu acei 6 ani, Electrica a venit cu un act constatator documentat in care au aratat in ce consta acel factor de corectie. Adica, din calculele prezentate se arata legatura binecunoscuta si cu raportul transformatoarelor de tensiune/curent, unde e cazul dar si cu relatia matematica intre tensiunea de linie si cea de faza. Deci, Electrica a venit cu un act foarte documentat prin care a justificat modificarea si acceptarea platii pierderilor de energie pe ultimele 3...6 luni. Si in cazul patronului respectiv se putea solicita acest lucru. De fapt, din ce se spune in clipul respectiv, s-a depistat eroarea dar din lipsa unor cunostinte teoretice de specialitate patronul nu a avrut prezentarea acesteia, deoarece mai mult ca sigur expertul energetic angajat de el ia prezentat aceste detalii. Cred ca erau bune de prezentat aceste informatii tehnice care puteau face mai multa lumina in acest caz decat o gramada de presupuneri.
 7. Eu nu iau in calcul cazuri izolate, ci doar constat ca exista o procedura total birocratica de reglare a conturilor intre furnizor si beneficiar, care nu este de loc in regula. In ordinul 121/2015, scrie negru pe alb, ca tehnicianul care citeste consumul periodic, stabileste si daca exista suspiciuni de functionare eronata prin rotatia inversa a discului contorului cu inductie. Inca odata intreb: Cum apreciaza el ca s-a intamplat un asemenea eveniment ?! Asadar @leo_electro, sa lase aprecierile la adresa mea, si sa precizeze cine si cum stabileste acel We (cantitatea de energie inregistrata eronat) pe care o citeaza din textul ordinului. Daca la statia de joasa tensiune finala a furnizorului se inregistreaza o pierdere potentiala de energie, care nu apare la consumatori, asta nu inseamna ca undeva la acestia din urma exista inregistrari eronate. Mai degraba (asa dupa cum cunosc eu sistemul) cred ca este vorba despre neglijenta in remedierea chestiunilor tehnice generale care duc la pierderi sistemice. Acel Ordin 121/2015, nu este altceva decat cea mai comoda cale de a arunca costurile acestor pierderi in spinarea consumatorilor.
 8. Dl. Olaru, nu cred ca ati inteles problema in totalitate si concluziile pe care le-ati tras nu sunt 100% cele corecte. Pesemne din cauza ca nu ati parcurs tot clipul facut de Buhnici ! In primul rand, spuneam intr-o interventie precedenta a mea, ca am postat acolo un comentariu pe youtube, neaprobat. Acolo am exemplificat un caz intalnit practic cand cei de la Electrica au conectat un contor de energie electrica gresit astfel incat timp de 6 ani a inregistrat energie electrica cu radical de trei ori mai mica decat in mod normal. Bineinteles, aici, poate vreti sa spuneti un caz fericit, a fost favorizat consumatorul. Si in cazul celor de Electrica, ei au putut sa-si recupereze energia electrica "pierduta" pe maxim 3...6 luni in urma, si nu mai mult, asa cum prevede legislatia in vigoare. In cazul patronului din clipul lu Buhnici, lucrurile au stat taman pe dos, adica timp de 11 ani ia fost facturata energia electrica, atentie, aproape dublu, din ceea ce s-a exprimat patronul, ceea ce ma face sa cred ca s-a folosit abuziv tot acel radical din 3, pentru ca e putin probabil sa fie o raportare eronata de raport de transformator de curent desi e posibil si asta! Din ce cauza apar acele erori cu radical din 3 in determinarea factorului k. Observ interventia utilizatorului electricianu2010 unde face referire la un fisier pdf de unde extrag schema care pune in evidenta acel radical din 3 si pe care dvs. pesemne ca nu ati analizat-o suficient de bine: Se observa mai sus cum in partea stanga se citeste tensiunea de linie (Ul) si in partea dreapta tensiunea de faza (Uf), unde relatia matematica intre cele doua marimi este Ul=radical din 3 x Uf. Asa cum mentionam mai sus, raportarea schemei de conectarea a contorului de energie electrica este una dintre cele mai comune erori ale salariatiilor Electrica, de aici si exemplul pe care l-am dat eu mai sus. Poate putini oameni stiu ca raportand gresit la sediu acest lucru poti aduce beneficii unor consumatori si pierderi altora. De fapt, la un moment dat in clipul lui Buhnici se subliniaza intr-un anume mod aspectul asta, dar intr-un mod neinteles de ei: de Buhnici si patron. Bineinteles, la inceputul acestei discutii s-a luat in calcul si raportul transformatoarelor de curent si de tensiune. Asa cum s-a precizat mai sus, transformatoare de tensiune pe masura, atunci cand se contabilizeaza masurarea energiei electrice pe medie tensiune (sau inalta) se face la consumatori industriali cu puteri instalate mai mari de 1MVA (plus si minus ceva). Sub 1MVA, asa cum a subliniat (sau intuit) si utilizatorul @flomar60 , energia electrica se contorizeaza pe joasa tensiune folosind numai transformatoare de curent. Mai sunt si la sub 1MVA ceva exceptii dar nu are rost sa le detaliem acum. Avand in vedere faptul ca proiectul postului trafo sigur se gaseste un exemplar si la patron, acolo cam toti proiectanti care se respecta dau indicatii privind transformatorul de curent folosit pentru masurarea energiei electrice. Dupa punerea in functiune a postului trafo electricianul firmei (daca o fi avand) trebuia sa inspecteze aceste amanunte si sa verifice daca indicatia contorului bate cu facturile primite. Eroarea se putea foarte usor depista in primele 3...6 luni daca exista interes din partea patronului mai ales, nu dupa 11 ani, timp in care a observat ca nu mai are bani. De fapt, din cauza asta si legislatia in vigoare permite recuperarea pierderilor de energie pe maxim atatea luni. Editare ulterioara - o mica completare: In cazul pierderilor de energie electrica suferite de Electrica pe cei 6 ani, in exemplul dat de mine mai sus, ei au calculat pierderile facand referire la acel radical din 3, asa cum am exemplificat mai sus. De fapt, ca sa fiu mai concis, in cei 6 ani Electrica au conectat gresit (in defavoarea lor) un contor de energie electrica trifazata ca sa masoare un consum de energie electrica bifazat. Adica, in cazul bifazat intotdeauna trebuie aplicata echipajului mobil tensiunea de linie si ei aplicase numai o tensiunea de faza data de numai un transformator de tensiune cu secundar de 100V, cand de fapt trebuiau sa foloseasca amandoua TT-uri disponibile pt. masura. Ma rog, nu are rost sa detaliez acest caz dar erori exista de ambele parti care cu oameni in subordine competenti se pot inlatura in 3...6luni. Ca nu vrem sa avem asemenea oameni din motive lesne de inteles, pt. patroni mai ales, asta e altceva, dar si patronul are partea sa de vina, fara doar si poate!
 9. ma faci sa rad... cred ca nu stii realitatea din Romania! Nu ma chinui eu sa ti-o descriu acum. Mai citesti si ordinul 121 din 2015, ca nu ati inteles mai nimic. Acolo factorul k este descris astfel: Consumul de energie electrică activă înregistrat eronat în cazul unor deranjamente sau al unor erori de conectare a grupului de măsurare prevăzute la art. 5 se corectează cu un factor de corecție K, utilizând relația: Wcor = We · K, în care: Wcor - cantitatea de energie electrică activă consumată, corectată; We - cantitatea de energie electrică activă înregistrată eronat de contor. Spunea mai sus user-ul electricianu, ca apar erori de conectare la contor daca te folosesti de doua tensiuni de linie si nu de trei tensiuni de faza dar in cazul asta in calculul factorului k intervine un radical din 3 * raport reductor curent. Doar atat. Deci dupa atata dezbatere eu cred ca ori s-a raportat gresit din fisa tehnica in softul de gestionare a energiei electrice raportul reductorului de curent ori s-a inclus gresit in calcul un radical din 3 cand de fapt nu trebuia. Vorbesc din experienta.
 10. Mie mi se pare clar. Ei discuta acolo despre furturi de energie electrica din "pix" pe baza asanumitului factor K din asanumitul Ordin 121/2015. Daca se consulta spre exemplu documentul https://www.enel.ro/content/dam/enel-ro/informatii-utile/fomulare-clienti/cuca_despagubiri_reclamatii/Ordin 121 2015 pentru aprobarea Procedurii privind determinarea consumului de energie electrică în caz de înregistrare eronată.pdf se poate constata ca asanumitul factor K in cauza (care este o simpla gaselnita birocratica, fara legatura cu factorii tehnici aplicabili) are numai valori supraunitare. Asadar, el nu este facut pentru a scadea consumurile (din condei) ci pentru a le creste. Factorii k ai transformatoarelor de masura (care sunt de fapt rapoartele de transformare) despre care se discuta aici, au valori in general standardizate, si exista putine sanse sa se fure energie prin masluirea lor.
 11. Am vazut teoria indicata la postul anterior. Dincolo de simplitatea relatiilor de calcul, care sunt asijderea cu cele ale cursurilor de electrotehnica, acolo (in teoria indicata) se vorbeste despre un factor C si nu despre un factor K. Factorul C depinde de numarul de rotatii ale discurilor vechilor contoare cu inductie, pentru a inregistra 1 kWh. In relatii mai intervine un factor K3, care nu este definit. In schimb, am citit si eu asanumitul Ordin 121/2015 privind "procedura de determinare a consumului de energie ...", care este o gaselnita 100% birocratica. Probabil ca cei doi din filmuletul atasat, se refera la acel factor K din acea "procedura". As vrea sa stiu si eu spre exemplu, cum stabileste tehnicianul care citeste contoarul, daca unul dintre cele trei contoare montate pe faze s-a rotit invers, pentru a stabili valoarea K=3 !? Am inteles ca in cazul in care unul dintre contoare se roteste invers, el inregistreaza o energie negativa, care daca se considera circuitul simetric si echilibrat, atunci anuleaza inregistrarea unuia dintre celelalte doua contoare de faza, si ca atare in acest caz se inregistreaza o valoare teoretic de trei ori mai mica decat consumul real. Cine ii spune insa tehnicianului care citeste contoarele ca este vorba despre un caz de rotatie inversa a unuia dintre contoare?! In realitate un utilizator nu isi repartizeaza simetric si echilibrat consumatorii pe cele trei faze, si ca atare, contoarele vor inregistra in intervale egale de timp, valori diferite. Spre exemplu, un utilizator industrial. poate sa aibe pe o faza conectate un numar mare de cuptoare termice, care consuma energie aproape 100% activa, in timp ce pe celelalte doua faze sa aibe conectate combinatii in proportii diferite de consumatori activi si reactivi - de regula inductivi. Este un caz tipic in care niciodata cele trei contoare nu vor inregistra in intervale de timp egale, valori de energie electrica egale. Astfel, atata timp cat utilizatorul a respectat indicatiile furnizorului si si-a montat baterii corespunzatoare de condensatoare pentru compensarea energiei reactive, inclin sa dau dreptate antreprenorului din filmulet, care acuza furnizorii de energie, de furt calificat.
 12. Earlier
 13. Ce conversie din c.c. ? Nu are treaba cu ce vorbim noi aici. Omul ala si-a montat panourile fotovoltaice ca sa folosesca energia solara strict pentru uz propriu si doar 5kWh mai trage din reteaua Electrica, asta dupa ce a fost pacalit 11 ani la factorul k de cei de la Electrica. Plus ca, aici au comentat cel putin 2 persoane care lucreaza in domeniu in mod direct si stiu ce spun, deci, factorul k, in functie de puterea postului trafo poate fi: - numai raportul de transformare a reductoarelor de curent folosite in masurarea energiei electrice consumate - sau produsul ku * ki. Factorul k mai este influentat si de metoda de conectare a contorului, adica daca in cazul trifazat folosim doua tensiuni de linie sau trei tensiuni de faza, aici intervine un radical din 3 in calcul - vezi teoria aici: http://www.energetictgjiu.ro/wp-content/uploads/2018/03/MASURAREA-ENERGIEI-ELECTRICE-FD.pdf
 14. Remus ,specifica te rog ce trebuie modificat la schema postata de mine sa o pot folosi. roadrunner,masina de tuns este primita din SUA de la varamea,o incarc cu incarcatorul original printr-un traf coborator la 110v,incarcarea dureaza 10 ore (atat scrie in prospectul ei).De desfacut masina nu prea ma incumet,prea este bine incheiata si nu vad nici un surub care sa permita asta(o pot sparge,pocni...)ca sa vad accu.Datele 1,8v si 80mA sunt trecute si pe incarcator,dar sa fiu sigur am masurat cu multimetrul in timpul incarcarii(era cam 82mA si aprox 1,8v).As vrea schema care am gasito pt ca intrerupe incarcarea cand este incarcat accu(am mai uitato la incarcat !!!!).
 15. folseste un regulator de 1.8V de exemplu LD1117V18 https://www.digikey.ie/product-detail/en/stmicroelectronics/LD1117V18/497-3457-5-ND/66925 si dai la intrare 5V dint-un incarcator de telefon (sau USB) - la iesire si intrare pune un condensator de 25uF si gata. Nu e clar ce acumulatori are masina aia (probabil NiMh 1.2V) ceea ce sugereaza ca exista un circuit de limitare a curentului in aparat (presupun) - daca nu exista atunci ar fi bine sa folosesti un LM317 si sa limitezi curentul cu el in loc de LD1117V18 care nu va face asta. calrifica te rog ce acumulator foloseste aparatul ca sa putem sa te ajutam la obiect. Trebuie sa ne spui ce tip de acumulator (tensiunea si/sau tipul) si ce capacitate are (mAh) Philips Norelco foloseste 2 acumulatori NiMh de 1.2V deci nu prea intreleg de unde vine 1.8V din enuntul problemei. RR
 16. Nu cred ca acesta este factorul K la care se refera filmul. Fiind vorba despre energie obtinuta prin conversie de curent continuu, mai degraba este vorba despre factorul formei de unda, definit (printre altele) si in lucrarea Transformers & Inductors for Power Electronics - Theory, Design & Applications de W. G. Hurley & W. H. Wolfe, care poate fi descarcata, spre exemplu de aici: https://www.academia.edu/35893608/Transformers_and_Inductors_for_Power_Electronics_Theory_Design_and_Applications_pdf Factorul formei de unda K, este definit la pagina 110 a lucrarii citate, de ecuatia (4.63) tinand cont si de ecuatiile anterioare. In atasament am reprodus o parte din pagina in cauza.
 17. Am o masina de tuns Philips Norelco cu acumulator si incarcator de SUA la 110v-1,8v 80mA.Am gasit schema asta dar nu poate mai mult de 60mA,se poate modifica sa "poata" max 100mA sau mai mult?
 18. Da din punct de vedere dfuntional e la fel - numai ca AP emuleaza functia respectiva in software. Legaturile dintre porti sunt fixe (sunt ca niste cutiute cu jumperi pe care-i programezi) - sunt segmente de diferite lungimi care se pot interconecta ca sa poti ajunge de oriunde aproape oriunde. Cand programezi nu trebuie ca utilizator sa te gandesti la interconexiuni ci numai la functia logica. ca sa programezi folosesti unul din limbajele de descriere hardware (HDL - Hardware Description Language) cele doua limbaje sunt VHDL si Verilog. si nu au nic o legatura cu limbajele de programare (Verilog are sintaxa apropiata de C ) In realitate nu sunt poti logice (ca ar fi prea multe combinatii) ci sunt LUT - look-up tables care sunt imprementate in memorie. De exemplu un LUT4 poate imprementa orice functie logica de patru intarari si 1 iesire (sau 3 sau 2 intrari). Imagineazat-ti look-up table-ul ca tabela de adevar a unei functii logice de patru intrari, adica un tabel cu 16 locatii de 1 bit, care contine rezultate dorite de functia care o doresti.(evident nu trebuie sa faci asta manual tool-urile fac asta automat) exchivalentul compilatorului in lime FPGA este sintetizor-ul. (adica un software care trasforma ce ai scris in VHDL sau Verilog in porti logice) FPGA e mult peste hobby - trebuie sa ai o baza solida in Hardware (cand m-am apucat eu de fpga faceam computere cu porti logice de ani buni - fara baza aia va fi foarte greu) dar nu imposibil. Tool-urile sunt free sunt doua companii mari care se ocupa de FPGA, Xilinx si Altera (Altera e acum Intel) RR PS - Cand proiectezi circuite digitale (nu FPGA) nu mergi la nivel de tranzistor ai blocuri in biblioteca de componente logice (LUT3, LUT4, FF - flip-flop etc.) - cam la fel si la FPGA. diferenta ca la ASIC daca ai o greaseala de logica e de aruncat tot circuitul (la FPGA poti sa corectezi de un numar infinit de ori)
 19. Deci portile logice din CPLD-uri sau FPGA-uri, sunt ca portile logice dintr-un automat programabil (daca vrem sa-l programam in FB)? Adica le configurez sa fac ceea ce doresti. Aici adaugam daca avem nevoie de blocurile dedicate (ex. de memorie externa) si gata programul! Partea asta am inteles-o! Sa inteleg ca portile logice din FPGA-uri, conexiunile intre ele, pot fi declarate in soft si in functie de anumite intrari (ex. starea unor senzori), sa activeze anumite legaturi intre portile logice ? Am inteles bine ? Ce platforma hardware pentru un hobist ca mine recomanzi, pe FPGA-uri si CPLD-uri ?
 20. ARM e un microprocesor (microcontoller mai precis) care executa instructiuni (software) FPGA-urile si CPLD urile sunt circuite logice facute din porti logice si registrii (memorie) pe care le poti programa si conecta cum vrei. (ca si cand ai avea o punga de circuite logice NAND. AND OR NOR XOR si flip-flops sau registrii si o gramada de sarme pe care le poti conecta) FPGA-urile mai moderne contin mai mult decat porti logice si registrii au blocuri dedicate pentru o gramada de functii standard (contollere de memorie externa, PCIexpress, Blocuri aritmetice pentru DSP, memorie SRAM etc.) Sunt o gramada de aplicatii unde microprocesorele nu fac fata iar realizarea unui circuit dedicat (ASIC - aplication specific integrated circuit) e prea scumpa - aici vin FPGA-urile. Exemple de aplicatii, prelucrare de imagine (video DSP) - prelucrare de semnale DSP (radio receptoare digitale) Interfete de retea pentru fibra optica, sateliti (unde trebuie sa reconfigurezi hardware-ul cand saltelitul e sus) - FPGA-ul se pote rexonfigura de un numar infinit de ori (configuratia cortilor si a legaturilor dintre ele) - deci poti sa schimbi hardware-ul la orice ora, motiv pentru care se numesc Field Programable Gate Arrays - Adica arie de porti logice programabila "pe teren" (in the Field) Din pacate e un domeniu greu de invatat complet diferit de electronica uzuala si din pacate nu se poate preda in scoli (intr-un semestru) totusi daca devii bun in domeniul asta esti aranjat pe viata. (crede-ma fac asta de 28 de ani si am lucrat 7 ani la cei care au inventat FPGA-urile) RR
 21. Ma uitam zilele trecute pe net sa caut ceva informatii despre programarea FPGA-urilor sau a CPLD-urilor si ce nu am inteles eu bine, cand folosim asemenea chip-uri. Adica, nu pot spre exemplu sa fac cu ARM tot ce trebuie ? De ce sa am nevoie de FPGA-uri sau CPLD-uri, sau difera doar metoda de programare si cand alegem una, si cand alegem alta ? Pretul unui ARM e mai mic ca un FPGA sau CPLD ?
 1. Load more activity
 • Member Statistics

  • Total Members
   3,387
  • Most Online
   844

  Newest Member
  iustin.dumitrache@yahoo.co
  Joined
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.