Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/11/2019 in all areas

 1. 4 points
  Va prezint un amplificator cu o valoare sentimentala in primul rand si pe care l-am readus la viata dupa ce i-am reproietat cablajul. A fost printre primele montaje de amplificatoare audio cu tranzistori realizate, acum mai bine de 10 ani si faptul ca a functionat din prima si fara prea mari pretentii m-a facut sa-i refac cablajul si chiar sa comand niste pcb-uri de fabrica. Mai jos aveti una din paginile web unde se gaseste proiectul original: http://amplifiercircuit.net/100-w-basic-mosfet-amplifier.html In continuare cateva imagini cu ce am reusit eu sa fac:
 2. 2 points
  Intra Bula intr-un bar, se uita in jur si ii vede pe Obama si Trump discutand la o masa. Se duce timid spre ei si le spune: -Sunt onorat sa intalnesc doi presedinti ai S.U.A. in acelasi timp! Sa stiti ca va admir si va respect! Se uita Obama si Trump unu la altu‘ apoi Trump spune: -Noi avem un plan pe care vrem sa-l punem in aplicare cat de curand si vrem sa stim care este parerea ta: vrem sa omoram o blonda cu sanii mari si 3000 de iraqieni. Bula: -Dar de ce o blonda cu sanii mari?! -Vezi ma, Obama! Ti-am zis eu ca nimanui nu-i va pasa de cei 3000 de iraqieni!
 3. 2 points
  Ca imbunatatiri la schema originala, am optat pentru un stabilizator Maida cu LM317 si IRF840 in locul stabilizatorului cu zenner si darlington cu trz. bipolare original al celor de la C-J si o redresare/stabilizare a tensiunii de filament Carcasa nu are inca scris panoul frontal... Panoul spate cu mufele de intrare si potentiometrii pentru reglajul nivelului de intrare Stabilizatorul tensiunii de filament Preamplificator Phono Preamplificator de linie Cablajele... vedere de ansamblu a atenuatoarelor de intrare(2x100k log pe fiecare intrare)
 4. 2 points
  Mi-aduc aminte de schema asta de amplificator, care cu verticali IRFP240-9240 mergea bine cu curent de mers in gol mare: cam 100mA cel putin (ideal 200mA, ca sa nu simtim nevoia unui etaj superdioda).
 5. 2 points
  Simplu. Daca am nevoie de ceva anume, cumpar. N-am nevoie de niciun fel de campanie promotionala, oricum s-ar numi ea. Back Friday e profitabila nu doar datorita cantitatilor vandute, dar si a adaosului comercial. Sunt putine produse al caror pret chiar scade simtitor si totul de bazeaza pe campanie si memoria scurta a cumparatorului. Sa dau un exemplu. Vrei un televizor xx cu diagonala y de la firma z cu caracteristici tehnice q . Pretul il stii de mult, 1000 lei. Acum o sa-l gasesti la 700 lei pe acel xx cu aceeasi diagonala y, de la aceeasi firma z dar cu caracteristici tehnice a,b,c nicidecum q. O sa aflati ca si producatorii au produse gen Black Friday sau destinate doar anumitor vanzatori. Mecanismul e ceva mai complicat de explicat. A nu se confunda cu lichidari de stocuri care inseamna altceva, dar nici aici legislatia nu se respecta si e folosita sintagma ca un slogan.
 6. 2 points
  Solutii de racire si pentru proiectul DP142 - MX800: https://www.aliexpress.com/item/32826806262.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.54842e0eIFKyjz
 7. 1 point
  Un poliţist patrula de zor. Vine un copil şi-i zice: – Nenea poliţistu’! – Da. – Cât e ceasul! – 2:45! – La 3 fix să mă pupi în fund … Şi fuge. Poliţistul aleargă după el. După un colţ dă de un ofiţer superior . – Unde alergi aşa, măi Ioane? – Un nesimţit de copil a venit şi mi-a zis să-l pup în fund la 3. – Da’ e abia 2:45, nu te grăbi aşa tare că mai ai timp!!!
 8. 1 point
  O legatura web, sper, utila: https://www.vtadiy.com/loadline-calculators/loadline-calculator/
 9. 1 point
  Pentru ca un amplificator final nu-i suficient in sistemul audio de acasa, m-am hotarat sa construiesc si un preamplificator care sa permita o serie de functionalitati adiacente: - comutarea surselor de semnal - corectarea curbei de raspuns pentru redarea inregistrarilor pe disc de pick-up(urasc sa-i zic vinyl, vynyl sau mai stiu eu cum.,.) - egalizarea nivelelor de intrare a diferitelor surse de semnal - reglarea nivelului de iesire pe ansamblu - marirea nivelului semnalului de iesire la o valoare suficienta pentru atacul amplificatorului final. Cautand si studiind diferite scheme, m-am oprit asupra unui preamplificator produs prin anii '86-'90 de Conrad-Johnson, mai exact PV10. parametrii electrici ai acestuia sunt: Câștig: Phono 48.5 dB (supraîncărcare phono 125 mV la 1kHz) Line 31,5 dB (18 dB pentru PV10A și PV10AL) Distorsiune: mai puțin de 0,1% THD sau IMD Răspuns: 2Hz la mai mult de 100kHz Egalizare RIAA: +/- .25 dB (20 până la 20 kHz) Raport S / N: Phono 72 dB sub nivelul de intrare de 10 mv Line Stage 84 dB sub 2.5 V la ieșire Faza: inverseaza faza pe intrarile de linie, corectă pe intrarea de phono Line.brd.pdf Line.place.pdf Phono.brd.pdf Phono.brd.place.pdf
 10. 1 point
  Niciodata nu m-au dat pe spate "sarbatorile" astea cu reduceri.De vreo 3 ani, inclusiv anul asta, nu am mai cumparat nimic...O sa cumpar cand am stricta nevoie de ceva chiar daca ar fi sa platesc 50-100 de lei in plus.Reducerile pe care le-am vazut si anul asta au fost nesemnificative...asa ca nu am pierdut nimic. Oricum, de obicei cumparam 1,2 produse maxim, gen o masina de tuns, un hdd, chestii marunte si ieftine si in restul anului. De pe partea mea poate sa dispara acest black friday 🙂
 11. 1 point
  Si daca-i mai pui firmware merlin e o bijuterie acest router. Singura conditie este sa fie RT-AC66U_B1. Pentru modelul simplu RT-AC66U nu se mai poate instala ultima versiune de firmware merlin.
 12. 1 point
  Router wireless ASUS RT-AC66U Black Diamond Dual-Band AC 1750, AiMesh Gigabit, IEEE 802.11ac, IEEE 802.11a/b/g/n urmaresc de ceva vreme pretul, l-am luat la 300lei
 13. 1 point
  Multumesc @mducu Acum o sa apelez la @viobio pentru cu rugamintea de a -mi spune ce configuratie sa adopt. Mentionez ca posed urmatoarele: 6N1P, 6N1P-EV, 6N2P, 6N3P, 6P3S, 6N13S, 5t3S, 6N8S, 6N7S, 6N9S adica numai rusoaice. Pentru inceput as dori sa folosesc ce am, urmand sa dezvolt ulterior cu 12AX7, 12AU7, 12AT7, EL34 sau 6550. Am si doua transformatoare de iesire pentru PP cu Raa de 5K si UL la 30%, cu sec. de 8 si 4 ohmi. Restul pieselor sunt in mare parte deja achizitionate pentru un alt proiect, ce lipseste se va comanda. Sunt la a treia constructie cu tuburi dupa un proiect de preu (rocket de la turneraudio) si un amplificator cu 6P3S si 6N8S cu 6N9S, cel de aici: https://constructions.f6fkn.com/6p3s-e/index.html De ambele sunt foarte multumit.
 14. 1 point
  Pe intrare recomand neaparat BC-urile cu terminatia C. Se vor atasa radiatoare numai celor doua tranzistoare MJE care au amprenta PCB de radiator. Este vorba de radiatoare de acest tip: https://www.aliexpress.com/item/32621716444.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4diyBifi Tranzistorul superdioda neaparat MJE340. De asemenea, daca veti folosi in locul 340, 350, de pe intrare tranzistoare in capsula TO-126 de tipul 3 buc. 2SC si 3 buc. 2SA (conform celor mentionate in documentatie la capitolul echivalente), deci nu ma refer la modelele care trebuie sa aiba un radiator mic, tranzistoarele care au un radiator micut puteti sa le lasati 340-350; deci, daca faceti acest mic update, sound-ul mi s-a parut mai bun desi s-ar putea sa fie doar o impresie personala. Ramane fiecare sa testeze asta si sa-si expuna un punct de vedere in aceasta privinta daca doreste.
 15. 1 point
 16. 1 point
 17. 1 point
  Am cumparat doua cablaje si am realizat un montaj. Urmeaza si al 2-lea, azi sper sa si testez! Multumesc!
 18. 1 point
  Salut tocmai ce am terminat de montat si de reglat acest kit https://drive.google.com/file/d/1KyupAy2FlqoGYmsXu3B_2xIEqF7gP4ac/view?usp=drivesdk https://drive.google.com/file/d/1ZOJLixYw7qx0ykXRFiqnb9nNWO1Vr58w/view?usp=drivesdk
 19. 1 point
  Am inceput sa testez acest kit electronic de pe meleaguri taiwaneze, am trasat si schema kitului precum si o posibila imbunatatire a schemei electronice initiale (imbunatatire ce o puteti vedea accesand pdf-ul cu revizia nr.1). Deoarece timpul nu mi-a permis sa cizelez kitul electronic asa cum as dori, in cursul saptamanii viitoare o sa va prezint aici si revizia nr.2, revizie unde se va regasi toate modificarile necesare pentru realizarea unui kit electronic asa cum trebuia sa fie de la bun inceput. Dar pana atunci sa va expun primile impresii despre acest kit electronic, inditulat succint KIT 0205. In primul rand, unul dintre cele mai mari dezavantaje ale acestui kit electronic (si a altora asemenea) este calitatea indoielnica a fludorului. As fi preferat sa ansamblez eu kitul decat sa-l cumpar ansamblat. Apoi, cablajul imprimat nu este realizat 100% corect din punctul de vedere a traseelor de masa (mai ales). Desi nu am ajuns sa testez kitul din toate punctele de vedere (acest lucru sper sa reusesc sa-l fac saptamana viitoare), modul de rutare a traseului de masa cat si utilizarea unei latimi neuniforme a traselor PCB pentru alimentare, aduc un alt minus acestui kit electronic. Dupa aceea, am observat ca nu s-a folosit pasta termoconductoare la contactul tranzistoarelor finale cu radiatorul kitului, destul de firav. Si lista nu se opreste aici, un alt dezavantaj ar fi neutilizarea unui tranzistor superdioda pe fiecare canal cat si lipsa din circuit a unor condensatoare de cuplaj pe intrarea de semnal a amplificatorului audio. Si, un alt aspect: kitul avea curent de mers in gol zero prin tranzistoarele finale (lucru care se poate vedea si din schema electronica atasata). Pe kitul testat, tensiunea de bias era de numai 0,93V, iar Ube tranzistoare finale 0,15V. Bineinteles ca orice lucru are si avantaje, chiar daca nu sunt chiar asa semnificative ca dezavantajele. Sa exemplific, un lucru care l-am apreciat, e modul cum a fost executat circuitul de protectie la tensiune continua si cel de softstart. Utilizarea ingenioasa a unui circuit astabil care inchide si deschide ledul de POWER ON la prezenta unei componente continue pe iesirea amplificatorului, e un lucru care merita un 10 plus (am spus asta deoarece e o solutie destul de rar gasita in circuitele de protectie din kiturile DIY existente la ora actuala pe piata). Apoi, folosirea unor circuite integrate, asa zis NPN SILICON QUAD TRANSISTOR, in etajul de intrare a fiecarui canal pentru a evita o munca laborioasa de sortare a acestor tranzistoare, e un lucru care ar trebui punctat. De ce am punctat acest aspect? Pentru ca in regim de electronist amator, cand numarul de kiturile electronice produse in serie este relativ mare iar schemele de amplificatoare audio, cum este KIT 0205, necesita un numar mare de tranzistoare in vederea sortarii (lucru ce implica automat cheltuieli suplimentare deloc de neglijat), adoptarea unei solutii cu circuite integrate care contin patru sau mai multe tranzistoare, imperecheate de producator, reprezinta o solutie foarte buna pentru ca, pe de o parte nu va mai fi nevoie sa se achizitionezi un lot prea mare de tranzistoare, iar pe de alta parte, scade cheltuielile cu munca vie pentru sortarea acelor tranzistoare. Desi, cu siguranta vor fi vizitatori sau utilizatori care vor combate acest aspect, pe care l-am spus adineaori, sa stiti ca KIT 0205 are un DC OFFSET pe un canal 15mV si pe celalalt -10mV. Sa stiti ca pentru a obtine aceste niveluri de offset pe iesire, daca s-ar fi adoptat un etaj de intrare cu componente discrete, ar fi luat ceva timp sortarea componentelor, ca sa nu mai spun de numarul de bucati de tranzistoare care ar fi trebuit achizitionate pentru obtinerea acelor valori. In ceea ce priveste calitatea componentelor utilizate, se remarca in primul rand puntea redresoare (pe care am si inlocuit-o) si folosirea unor tranzistoare prefinale destul de firave (cu un curent de colector de cca. 0,1A). Am polarizat etajul final, dupa implementarea circuitului superdioda, cu valori de curenti de 2...3A pentru a verifica si stresa in acelasi timp tranzistoarele finale. Chiar daca tranzistoarele finale par a fi niste tranzistoare fake destul de reusite, doua perechi de acest tip intr-un etaj final am putea spune ca sunt echivalente cu o pereche de tranzistoare finale "originale". De fapt, in ultimul timp, am vazut ca e o moda prin aparatura electronica made China, sa se utilizeze 4 perechi de tranzistoare contrafacute decat doua perechi originale, cat ar fi trebuit in mod normal. Atitudinea asta are si un substrat economic vrand in acelasi timp sa garanteze functionarea circuitului ca si in cazul in care ar fi realizat cu componente originale. Am sa ma opresc aici. Deci, asa cum va spuneam, in cursul saptamanii viitoare, am sa incerc sa definitivez testul acestui kit, care daca ar fi fost realizat si proiectat mult mai ingrijit, altfel ar fi fost privit de hobby-sti. Tot saptamana viitoare am sa incerc sa trasez concluziile finale personale despre acest kit electronic. Dar pana atunci va las sa savurati si sa comentati, daca doriti, schema electronica. Schema KIT 0205.pdf Schema KIT 0205 revizia 1.pdf Numai Bine
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.