Jump to content

donpetru

Root Admin
 • Content Count

  7,910
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  366

donpetru last won the day on July 5

donpetru had the most liked content!

Community Reputation

849 Excellent

5 Followers

About donpetru

 • Rank
  Administrators
 • Birthday 01/04/1980

Contact information

 • Website URL
  http://www.tehnium-azi.ro www.donpetru.ro

Profile Fields

 • City
  Galati

Recent Profile Visitors

35,631 profile views
 1. In luna august pentru cel putin 2 cablaje cumparate veti primi inca un cablaj in plus gratuit !!!
 2. Pana la sfarsitul lunii august un PCB DP0804 costa doar 10lei.
 3. Pana la sfarsitul acestei luni (august) un PCB DP0806 costa 60 lei cu transport Posta Romana inclus pe teritoriul Romaniei. Documentatie e gratuita si se gaseste in prima postare a acestui topic. Atentie! Au mai ramas de vanzare doar 2 bucati PCB. Conditii de livrare: plata avans in cont bancar, expediere in urmatoarea zi lucratoare dupa confirmarea platii.
 4. Pana la sfarsitul lunii august - 100lei doua bucati PCB MX800 cu documentatie inclusa si transport gratuit cu Posta Romana pe teritoriul Romaniei. Va reamintesc ca au mai ramas doar 8 bucati PCB !!! Nu ratati oferta. Plata in avans in cont bancar, livrare in urmatoarea zi lucratoare dupa confirmarea platii.
 5. Tu singur trebuie sa te hotarasti asupra unei optiuni: 1 sau 2. Trebuie puse in balanta si oportunitatile la momentul achizitionari masinii. S-ar putea sa gasesti una SH cu niste extraoptiuni destul de tentante la un pret bun! Trebuie tinut cont si de acest aspect. Personal am o masina SH achizitionata in 2014 (Golf 5 hatchback, 1.9TDI, 2008) si facand un calcul cati bani am bagat in ea (fara consumabile) tot nu ajung la valoarea unei masinii noi. Asa ca, vorba cuiva de pe un blog romanesc, cred ca o masina noua se merita daca faci bani cu ea mai mult dar depinde si ce venituri are fiecare. S-ar putea ca niste venituri ridicate sa nu reprezinte o problema in a cumpara o masina noua de catre cineva! In alte situatii, daca ne raportam la un salariu minim pe economie (sau chiar mediu), lucrul asta nu mai este valabil, iar de multe ori un SH poate reprezenta un compromis destul de bun. Si chiar este.
 6. Si varianta prescurtata INT este acceptata pe la noi. Mult mai important in contextul topicul este rezultatul practic si nu textul INT sau INPUT!
 7. Va recomand partea de intrare de la AV400v2 din imaginea de mai jos (este un circuit testat care se potriveste cu schema amplificatorului de mai sus):
 8. Nu ma refeream numai la dezactivarea circuitului de limitare prin comutatorul aferent ci izolarea acestui circuit de LIMITARE de restul circuitului, daca lucrul asta e posibil, mai ales ca sunt si ceva componente SMD din ce imi aduc aminte la EP4000. LED-ul de clip se aprinde si din cauza ca operationalul IC4B (din schema de service EP2500, nu am gasit EP4000, dar stiu ca sunt foarte asemanatoare) are alimentarea debalansata si are offset pe iesire (chiar va recomand sa verificati asta la pornirea amplificatorului). Deci, verificati si tensiunile pe alimentarea operationalelor (tipic +/-15Vdc) dar si circuitul de reactie a acestuia, deoarece e posibil ca tensiunile sa fie OK, iar pe reactie sa apara o componenta continua pana la stabilizarea amplificatorului. De regula, acest tipuri de amplificatoare audio avand la baza topologii QSC prin constructia lor sunt facute sa functioneze stabil avand curent de mers in gol zero. E posibil ca in regim tranzitoriu de la punerea sub tensiune si pana la anularea acestui curent de mers in gol, prin finali sa existe o componenta continua de valoarea necorespunzatoare pe iesirea amplificatorului care sa debanlanseze operationalul IC4B si sa provoace aprinderea LED-ului de clip. Verificati acest lucru si daca e asa, remasurati etajul VAS si partea finala a acelui canal, pentru ca mai mult ca sigur veti gasi niste piese pasive devalorizate in aceste etaje mentionate anterior!!!
 9. Da, mai sunt cablaje de vanzare, inclusiv doua cablaje complet asamblate.
 10. donpetru

  Tutoriale Electro

  Diverse imagini cu tutoriale din electronica, electricitate, electrotehnica s.a.m.d.
 11. Verificati circuitul de limitare si repetati testul avand dezactivat acest circuit. Reveniti cu alte precizari dupa acest test.
 12. Scuze pentru imposibilitatea accesarii site-ului in ultimele 24 de ore. Am informat inca de ieri firma de webhosting cu privire la aceasta nefunctionare si se pare ca problemele pe partea de server(e) ca sa fie remediate le-au luat mai mult timp decat ma asteptam. Daca gasiti vreo informatie care lipseste, va rog sa o mentionati in acest subiect. Stiu ca back-up-uri se fac automat de firma de webhosting dar e posibil ca aceste back-up-uri sa nu acopere ultimele postari din forum. Se mai intampla asemenea evenimente si sper ca in viitor nu se mai repete asemenea episoade de foarte multe ori !! Vom vedea!
 13. Am explicat in topicul de mai sus care e treaba cu jumper-ul SM de pe cablajul amplificatoarelor. E o discutie unde observ ca ati participat. Deci, la punerea in functiune a amplificatorului cu DP0806 si MX800, nu puteti folosi ambii jumperii, atat pe cablajul DP0806 si MX800 pentru ca faceti bucla de masa. De aici si acel bazait. Jumper-ul SM pe cablajul amplificatorului il folositi cand testati practic amplificatorul alimentat spre exemplu de la o sursa reglabila de tensiune. Dupa acest test, alimentati MX800 folosind DP0806, atunci pe cablajul DP0806 montati strapurile sau jumperii (cei 5) iar pe cablajul MX800 scoateti jumper-ul. Daca spre exemplu folositi un alt kit de amplificare care nu are jumper-ul SM dar alimentat prin DP0806, atunci va trebui sa renuntati la cei 5 jumperi de pe cablajul DP0806 ca sa evitati bucla de masa cu noul kit de amplificare (ex. SARA etc).
 14. Despre ce programe cnc e vorba ??? Din pacate, programe cnc cu licenta nu se pot atasa in forum. Va rog sa va rezumati la documentatiei specifice acestui topic, alte documentatii le discutam prin e-mail si daca respecta regulamentul Tehnium Azi, se pot atasa, in functie de dimensiune in Mb.
 15. Mai putin OFFTOPIC va rog. Daca mai aveti documentatie si doriti sa o atasati in topic dar e prea mare, puteti trimite mai multe e-mail-uri sau un singur e-mail cu un link si o sa extrag de acolo fisierele, urmand sa le postez aici ca data trecuta.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.