Jump to content

donpetru

Root Admin
 • Content Count

  7,581
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  298

donpetru last won the day on April 14

donpetru had the most liked content!

Community Reputation

734 Excellent

About donpetru

 • Rank
  Administrators
 • Birthday 01/04/1980

Contact information

 • Website URL
  http://www.tehnium-azi.ro www.donpetru.ro

Profile Fields

 • City
  Galati

Recent Profile Visitors

32,822 profile views
 1. donpetru

  DP0810 - TEMP 12VDC FAN Controller

  Mai sunt PCB-uri disponibile pentru vanzare. Iata si doua imagini cu doua kituri complet asamblate (unul urmeaza sa-l folosesc intr-un amplificator iar unul va fi disponibil pentru vanzare la pretul de 60lei/buc). Editare ulterioara: Retineti ca VREF impune pragul de actionare a protectiei termice.
 2. donpetru

  statie Amfiton-U-002 2x25W 4ohm

  Fie ca e vorba de corector de ton, fie e ca e vorba de orice alt etaj din cadrul amplificatorului, in situatii de genul asta un generator de semnal si un osciloscop reprezinta cheia succesului !!! Nu puneti utilizatorii sa ghiceasca piesa/piesele defecte. Chiar daca in experienta mea am intalnit mai multe cazuri care au avut propria reteta de depanare asta nu inseamna ca in cazul problemei dvs. e vorba de aceeasi reteta. In al doilea rand, electronica se depaneaza cu anumite aparate de masura si control iar faptul ca nu detineti tot ce va trebuie, ar trebui sa va indreptati atentia catre un depanator sau sa faceti rost de ceea ce va mai trebuie, inclusiv un transistor tester asa cum v-am recomandat mai sus. Am precizat cele de mai sus deoarece am vazut, nu numai in acest forum, o gramada de utilizatori care nu detin in primul rand aparatura necesara depanarii si au impresia ca anumite probleme se repara ca si cum te-ai uita la televizor. Nu este asa. Sunt si situatii cand e posibil ca un anume defect sa fie intalnit si se poate inlatura cu o simpla dezlipire a unei piese, dar sunt si cazuri cand ca sa ajungi ce piese sa dezlipesti, trebuie sa faci o analiza mai amanuntita a problemei. In ceea ce priveste un posibil montaj de corector de ton, trebuie sa exista o asemenea cerere din partea mai multor utilizatori inainte de a planifica si a elabora un asemenea cablaj. Lucru asta se poate face intr-un topic separat la sectiunea D.I.Y din forum. In functie de reactia celorlalti utilizatori, vom vedea si daca se merita transpus practic. Deci daca tot sunteti primul utilizator care v-ar interesa un asemenea cablaj, atunci initiativa deschiderii unui asemenea topic va apartine. Asta nu inseamna ca nu poate face lucrul asta si un alt utilizator !!!
 3. donpetru

  statie Amfiton-U-002 2x25W 4ohm

  Este buna si ideea utilizatorului @prog si anume sa faceti o verificare cu ajutorul unui osciloscop si daca pe intrarea lui VT1 aveti semnal si pe iesirea corectorului de ton nu, atunci, daca celelalte tranzistoare din corector sunt OK, mai ramane sa verificati VT1 si VT2 folosind un banal Transistor Tester ca de exemplu: https://www.banggood.com/Geekcreit-LCR-T3-LCR-T4-Mega328-Transistor-Tester-Diode-Triode-Capacitance-ESR-Meter-Assembled-p-1399450.html?rmmds=buy&cur_warehouse=CN Incercati pasul asta. Facand o paranteza, schema corectorului de ton cred ca s-ar merita reprodusa D.I.Y. !!! Daca sunt utilizatori interesati si tot de foarte mult timp nu a mai prezentat un corector de ton, as putea creea un cablaj stereo la acest corector folosind piese mai de actualitate !!! Acest proiect se va trata intr-un topic separat.
 4. donpetru

  statie Amfiton-U-002 2x25W 4ohm

  In adresa web pe care ati mentionat-o mai sus se precizeaza ca amplificatorul are posibilitatea de a prelua semnal de la microfon prin intermediul intrarii 3C. Sau cel putin se da de inteles aspectul asta. Din ce imi aduc aminte era un selector care permitea ocolirea corectorului de ton, desi e posibil ca optiunea asta sa nu fie prezenta la toata gama Amfition. La versiunea 002 aveti potentiometru cu divizoare rezistive ? Mi-aduc aminte ca nu toate versiunile aveau un asemenea potentiometru pe volum !!!
 5. donpetru

  statie Amfiton-U-002 2x25W 4ohm

  In primul rand, bine ati venit in forum si site-ul TEHNIUM AZi. Asa cum v-am recomandat si in comentariu de pe youtube.com, ar trebui schimbat potentiometru. La statia audio pe care am avut-o la depanat si acum e la proprietar, deci nu mai este la mine, si la acel amplificator potentiometru prezenta semne de uzura dar avand in vedere pretul, chiar si chinezesc care se situeaza intre 100 si 200lei, la vremea respectiva proprietarul, vazand ca etajele finale reparate functioneaza bine, a zis ca se mai gandeste-te daca schimba potentiometru (lucru care nu la facut nici acum dupa doi ani !!!). In ceea ce priveste cum legam doua capacitoare electrolitice polarizate ca sa obtinem unul nepolarizat, cred ca articolul postat de dl.Miron din topicul la care faceti referire, postarea urmatoare: Este destul de elocventa. Adica mai putin conteaza daca legam plus cu plus sau minus cu minus. Schema sau manualul de service de la 002 nu este cumva asta: Aмфитон U-002.rar Deci, confirmati daca acesta este manualul iar restul discutiei as dori sa o construiti in jurul lui.
 6. https://www.onsemi.com/pub/Collateral/MJE15028-D.PDF
 7. Codul scris de @gsabac pare scris in compilatorul celor de Mikroelektronika si anume MikroC for PIC (compilator cu o sintaxa mai aparte comparativ cu cele uzuale, gen Atmel Studio etc.) !!!
 8. donpetru

  DP0810 - TEMP 12VDC FAN Controller

  Am trimis un mesaj privat. Discutia va continua acolo.
 9. Astazi am expediat cablajele catre aproape toti utilizatori care au achitat in avans cablaje conform celor stabilite in conversatia privata comuna deschisa. A mai ramas un sigur colet de trimis a utilizatorului @outtek, colet care il voi expedia dupa data de 13 aprilie asa cum a solicitat. Am renumarat sa vad cate cablaje au mai ramas iar situatia se prezinta astfel: 5 seturi PCB VD2018, repet un set contine un cablaj sursa si doua cablaje amplificator, la pretul de 100lei / set 2 cablaje sursa alimentare VD2018 la pretul de 43lei bucata. 1 cablaj sursa si 1 cablaj amplificator le voi dona (deci aceste doua cablaje sunt gratis) - din pacate nu au ramas 2 cablaje de amplificator ci doar unul. Deci, un cablaj sursa si unul de amplificator le voi dona, de preferat unui utilizator care este la scoala sau student si nu are bani pentru a aborda un amplificator pe tuburi, fie si el si mono. In acest sens, as dori si de la ceilalti utilizatori sa participe cu celelalte piese atat cat le sta in putinta. Acum ramane sa stabilim cu toti care utilizator merita "premiul asta". Astept propuneri. Iata cateva imagini cu aceste cablaje (in realitate arata mult mai bine ca in imaginile de mai jos):
 10. donpetru

  DP0810 - TEMP 12VDC FAN Controller

  Intre timp cablajele au sosit de la fabrica si sunt disponibile pentru vanzare la pretul de 10lei bucata cu documentatie inclusa. Daca comandati peste 10 bucati, va pot oferi transport gratuit cu Posta Romana pe teritoriul Romaniei. Iata si o imagine cu cablajul:
 11. Dar ce valoarea ati folosit la R52 care este in serie cu semireglabilul de BIAS ?
 12. Masuratorilor sunt in parametrii, totusi e cam mult reglat 20mV pe rezistoare de 2x0,68 Ohm din emitoarele finalilor !!! In majoritatea cazurilor, facand o comparatie si cu rezultatele in frecventa masurate cu osciloscopul, un maxim 5...6 mV e mai mult decat suficient.
 13. Da, un D3 montat gresit debalanseaza etajul final si poate arde finali de pe ramura daca siguranta nu e corect aleasa.
 14. Masuratorile se fac cu macar o pereche de finali montati. Amplificatorul va recomand sa-l alimentati simetric de la o sursa de laborator cu limitare sau protectie la supracurent, capabila sa dea pe iesire +/-30Vcc.
 15. Daca primele doua montaje ati reusit sa le puneti in functiune, verificati piesele cu atentie, sa nu fi montat rezistoare de valori diferite sau tranzistoare unde ordinea terminalelor nu corespunde cu cea de pe cablaj. De asemenea, asigurati-va ca tranzistoarele pe care le folositi in montaje sunt bune - ma refer la cele din recuperari. Dupa aceea, cu R54 la maxim si R8 in pozitie mediana, intrarea amplificatorului la masa, masurati urmatoarele tensiuni electrice: - pe rezistoarele R3 si R61 - ar trebui sa fie identice sau aprox. identice; - pe diodele Zener D4, D15 si D18 dar si pe rezistoarele R2, R62 si R64. - tensiunea de "bias": tensiunea pe capacitorul C14. Reveniti cu rezultate.
×

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.