Jump to content

donpetru

Root Admin
 • Content Count

  7,766
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  337

donpetru last won the day on November 15

donpetru had the most liked content!

Community Reputation

800 Excellent

4 Followers

About donpetru

 • Rank
  Administrators
 • Birthday 01/04/1980

Contact information

 • Website URL
  http://www.tehnium-azi.ro www.donpetru.ro

Profile Fields

 • City
  Galati

Recent Profile Visitors

33,923 profile views
 1. Puteti sa discutati in limba engleza cu utilizatorul @cavit folosind mesageria privata a site-ului Tehnium Azi. Puteti comuta meniul site-ului in limba engleza folosind legatura "Limba" din coltul stanga-jos a site-ului Tehnium Azi.
 2. Bine ar fi fost ca magazinele online de componente electronice sa aiba zile cu promotii la piese, gen Black Friday. Si la mine cred ca e primul an cand chiar nu am avut ce sa cumpar de Black Friday!!! Poate o masina de spalat cu uscare automata, de astea parca nu am vazut dar nici nu am cautat foarte mult de black friday.
 3. Da, au mai ramas PCB-uri de vanzare. V-am trimis un mesaj privat, discutia va continua acolo. Multumesc pentru c-da.
 4. Cele de 10nF din circuitul de limitare pot sa fie de poliester la 100V, dar nu mai putin de 100V. Se pot folosi acolo si varianta ceramica de tensiuni mai mari asa cum am precizat in lista de piese. Pe intrare, capacitorul de 100pF, e suficient sa fie de PP la 100V.
 5. Rezistoare de 5W din emitoarele tranzistoarelor finale se pot achizitiona de aici - sunt OK: https://www.ebay.com/itm/Cement-Resistor-Ciment-Resistance-5W-5-0-1-0-15-0-22-0-25-0-33-0-5R-Ω-Ohm-IL/272866974389?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=572027160120&_trksid=p2057872.m2749.l2649
 6. Da, din datasheet capsula SMD a lui 2901 este compatibila la pini cu varianta THT a aceluias integrat. Sufixul are legatura mai mult cu un anume domeniu de temperaturi ambiante unde functionarea este garantata dar si cu domeniu industrial pentru care a fost construit circuitul integrat, ca de exemplu:
 7. Pe intrare recomand neaparat BC-urile cu terminatia C. Se vor atasa radiatoare numai celor doua tranzistoare MJE care au amprenta PCB de radiator. Este vorba de radiatoare de acest tip: https://www.aliexpress.com/item/32621716444.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4diyBifi Tranzistorul superdioda neaparat MJE340. De asemenea, daca veti folosi in locul 340, 350, de pe intrare tranzistoare in capsula TO-126 de tipul 3 buc. 2SC si 3 buc. 2SA (conform celor mentionate in documentatie la capitolul echivalente), deci nu ma refer la modelele care trebuie sa aiba un radiator mic, tranzistoarele care au un radiator micut puteti sa le lasati 340-350; deci, daca faceti acest mic update, sound-ul mi s-a parut mai bun desi s-ar putea sa fie doar o impresie personala. Ramane fiecare sa testeze asta si sa-si expuna un punct de vedere in aceasta privinta daca doreste.
 8. Cred ca termenul la care se refera utilizatorul este tocmai alimentarea placii, dar am folosit acelasi termen ca sa fie mai pe intelesul sau.
 9. Un contact imperfect pe placa, datorita incalzirii excesive a unei componente electronice, este cea mai probabila cauza. Cand conectati incarcatorul, curentul care parcurge acea piesa electronica, ii reface provizoriu lipiturile dupa care fenomenul iar apare. Orice contact imperfect pe alimentare provoaca intreruperii si pe alimentarea celorlalte circuite integrate de pe placa, de aici si intrarea in mod st-by si starea cand PC_ul nu mai recunoaste placa sau nu mai poate comunica cu ea. Un prim pas ar fi identificarea acelei piese electronice (sau a mai multor piese), care poate fi o dioda SMD pe circuitul de incarcare sau chiar un circuit integrat dedicat, chiar si un IC banal cu 3...5 pini.
 10. V-am trimis eu un mesaj privat. Discutia va continua acolo. Informativ, mesageria privata se acceseaza prin al treilea simbol (dreapta) din bara de navigare din forum, primul simbol continand cuvantul Deconectare (asta dupa ce v-ati autentificat in forum cu user si parola).
 11. Daca in cele 10 secunde pana au facut BOOM IGBT-urile se monitoriza tensiunea secundara (vezi TP601, TP603) , mai mult ca sigur puteau fi salvate IGBT-urile. E o lectie care trebui invatata - niciodata nu testezi un SMPS in sarcina fara sa verifici curentul si tensiunea de pe sarcina. Bineinteles, etapa asta daca este completata de forma de unda aplicata transformatorului, ne da niste informatii mult mai complete referitoare la cat de bine functioneaza sursa. Aici, repet o vorba spusa de foarte multa lume, ca o sursa SMPS nu prea merge reparata fara un osciloscop. In situatia actuala ar trebui verificate toate piesele din secundarul transformatorului in comutatie, inclusiv puntea redresoare formata din D612...D615, bineinteles schimbate IGBT-urile, urmarite forma tensiunile de c-da a IGBT-urilor, pe secundarul trafo etc. Totusi, siguranta F1 de 3A din secundarul trafo ati inlocuit-o cumva cu o simpla lita ?
 12. Acum am facut un inventar si au mai ramas de vanzare: 2 kituri complete de cablaje (2 cablaje AMP si 1 cablaj sursa, contine fiecare kit) - 100lei kitul; 2 PCB-uri sursa - la pretul de 40lei bucata. 1 PCB amp - la pretul de 30lei bucata. La care se adauga transport pe teritoriul Romaniei: +10lei Posta Romana sau +24lei curier rapid. Conditii de livrare: plata in avans in cont bancar, livrare in urmatoarea zi lucratoare. Deci, daca sunteti de acord cu aceste conditii, trimiteti-mi un mesaj privat cu PCB-urile dorite (plus adresa de livrare cu nr. de telefon), urmand ca dupa aceea sa postez in conversatia privata detaliile de plata.
 13. Releul K601 este alimentat cu +5VD prin intermediul U801 (TL494) si Q802, direct din +Vcc iesire sursa. O functionare fluctuanta a releului denota ca tensiunile de pe iesirea sursei (+Vcc in mod special) nu sunt stabile si nici nu au valoarea corecta. Acest lucru se poate intampla din cauza ca forma tensiunii aplicata primarului transformatorului in comutatie T601 nu este cea corecta iar circuitul are tendita de a intra si in protectie. Deci, intr-o prima faza asigurate ca comanda IGBT-urile e corecta si bineinteles IGBT-urile sunt OK. La asemenea scheme de SMPS-uri de regula, in marea majoritate a cazurilor, pica si driver-ul U603 (FAN7380). Acest circuit integrat cum este ? P.S. Era bun un osciloscop.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.