Jump to content

donpetru

Root Admin
 • Content Count

  7,770
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  338

donpetru last won the day on November 21

donpetru had the most liked content!

Community Reputation

801 Excellent

4 Followers

About donpetru

 • Rank
  Administrators
 • Birthday 01/04/1980

Contact information

 • Website URL
  http://www.tehnium-azi.ro www.donpetru.ro

Profile Fields

 • City
  Galati

Recent Profile Visitors

34,068 profile views
 1. Diverse fotografii si imagini care ne arata cum functioneaza electronica facand analogie cu alte domenii tehnice.
 2. Am un cablaj de vanzare din prima versiune a kitului DP0257 prezentata aici - costa 25lei + transport - schema e gratuita in urma achizitionari cablajului - o sa va trimit un mesaj privat cu detaliile de plata - am si ceva piese, gen rezistoare, capacitoare, daca va intereseaza pt acest proiect: EDITARE ULTERIOARA: V-am trimis un mesaj privat.
 3. Un proiect audio care corespunde cu cerinta dvs. este urmatorul: Proiectul contine printre altele doua fotorezistoare pe post de limitare a semnalului audio. Daca semnalul audio creste peste un anume prag pe intrare (prag reglabil), limiter-ul intra in functionare si tinde sa opreasca la un anume level si apoi sa atenueze semnalul pe iesire pe masura ce intrarea creste mult peste sensibilitatea nominala. Proiectul e pay-per-view - costa 8 euro - plata in cont paypal sau in cont bancar. Cablaje nu stiu daca mai am disponibile - parmise ca nu!!! Dar verific daca va intereseaza.
 4. O legatura web, sper, utila: https://www.vtadiy.com/loadline-calculators/loadline-calculator/
 5. Puteti sa discutati in limba engleza cu utilizatorul @cavit folosind mesageria privata a site-ului Tehnium Azi. Puteti comuta meniul site-ului in limba engleza folosind legatura "Limba" din coltul stanga-jos a site-ului Tehnium Azi.
 6. Bine ar fi fost ca magazinele online de componente electronice sa aiba zile cu promotii la piese, gen Black Friday. Si la mine cred ca e primul an cand chiar nu am avut ce sa cumpar de Black Friday!!! Poate o masina de spalat cu uscare automata, de astea parca nu am vazut dar nici nu am cautat foarte mult de black friday.
 7. Da, au mai ramas PCB-uri de vanzare. V-am trimis un mesaj privat, discutia va continua acolo. Multumesc pentru c-da.
 8. Cele de 10nF din circuitul de limitare pot sa fie de poliester la 100V, dar nu mai putin de 100V. Se pot folosi acolo si varianta ceramica de tensiuni mai mari asa cum am precizat in lista de piese. Pe intrare, capacitorul de 100pF, e suficient sa fie de PP la 100V.
 9. Rezistoare de 5W din emitoarele tranzistoarelor finale se pot achizitiona de aici - sunt OK: https://www.ebay.com/itm/Cement-Resistor-Ciment-Resistance-5W-5-0-1-0-15-0-22-0-25-0-33-0-5R-Ω-Ohm-IL/272866974389?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=572027160120&_trksid=p2057872.m2749.l2649
 10. Da, din datasheet capsula SMD a lui 2901 este compatibila la pini cu varianta THT a aceluias integrat. Sufixul are legatura mai mult cu un anume domeniu de temperaturi ambiante unde functionarea este garantata dar si cu domeniu industrial pentru care a fost construit circuitul integrat, ca de exemplu:
 11. Pe intrare recomand neaparat BC-urile cu terminatia C. Se vor atasa radiatoare numai celor doua tranzistoare MJE care au amprenta PCB de radiator. Este vorba de radiatoare de acest tip: https://www.aliexpress.com/item/32621716444.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4diyBifi Tranzistorul superdioda neaparat MJE340. De asemenea, daca veti folosi in locul 340, 350, de pe intrare tranzistoare in capsula TO-126 de tipul 3 buc. 2SC si 3 buc. 2SA (conform celor mentionate in documentatie la capitolul echivalente), deci nu ma refer la modelele care trebuie sa aiba un radiator mic, tranzistoarele care au un radiator micut puteti sa le lasati 340-350; deci, daca faceti acest mic update, sound-ul mi s-a parut mai bun desi s-ar putea sa fie doar o impresie personala. Ramane fiecare sa testeze asta si sa-si expuna un punct de vedere in aceasta privinta daca doreste.
 12. Cred ca termenul la care se refera utilizatorul este tocmai alimentarea placii, dar am folosit acelasi termen ca sa fie mai pe intelesul sau.
 13. Un contact imperfect pe placa, datorita incalzirii excesive a unei componente electronice, este cea mai probabila cauza. Cand conectati incarcatorul, curentul care parcurge acea piesa electronica, ii reface provizoriu lipiturile dupa care fenomenul iar apare. Orice contact imperfect pe alimentare provoaca intreruperii si pe alimentarea celorlalte circuite integrate de pe placa, de aici si intrarea in mod st-by si starea cand PC_ul nu mai recunoaste placa sau nu mai poate comunica cu ea. Un prim pas ar fi identificarea acelei piese electronice (sau a mai multor piese), care poate fi o dioda SMD pe circuitul de incarcare sau chiar un circuit integrat dedicat, chiar si un IC banal cu 3...5 pini.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.