Sari la conținut

dominicue

Members
  • Număr conținut

    278
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    6

dominicue a câștigat ziua ultima dată pe Martie 24 2016

dominicue a avut cel mai apreciat conținut!

Despre dominicue

  • Dată Naștere 05/01/1977

Profile Fields

  • Oras
    timisoara

dominicue's Achievements

Utilizator Tehnician

Utilizator Tehnician (2/6)

12

Reputație Comunitate

  1. Dupa cum arata acea fisa, pare afi de la un resou. Asa-i ?? De gasit cu siguranta NU se mai gasesc decat din dezmambrari
  2. Din pacate asa zisele sisteme de " dedurizare '' fie ele cu bobine sau magneti sunt aproape total ineficiente Eu zic ca ar trebui sa existe o strinsa corelare intre intensitatea campului magnetic generat de dispozitivele minune si viteza de trecere a apei prin conducta . Mie personal practica mi-a demonstrat de-a lungul anilor ca aceste dispozitive fara exceptie sunt un mare BAU BAU si nu fac decat aproape nimic . Daca se doreste dedurizarea apei si eliminarea in mare masura a calcarului exista instalatii de dedurizare dedicate .....cu rasini cationice sau osmoza inversa etc etc
  3. Revin cu ceva completari dupa ce am studiat putin si eu manualul acestei centrale : 1 - inainte de toate ar fi bine de verificat daca robinetul de umplere a circuitulului de incalzire este bine inchis ......este posibil totusi ca acesta sa nu inchida bine si daca este precedat si de o supapa unisens care si ea la randul ei nu inchide perfect atunci este posibil sa creasca presiunea in circuitul de incalzire 2 - daca robinetul de umplere inchide bine atunci se mai poate face o verificare pentru a fi sigur ca defectiunea este localizata la schimbatorul de caldura , astfel ca se va inchide robinetul de alimentare cu apa rece al centralei si se va porni centrala doar in regimul de incalzire urmarind variatia presiunii la manometru .....daca variatia este mica atunci se trece la urmatoarea verificare prin deschiderea robinetului de apa rece si repornirea in regimul de incalzire urmarind din nou manometrul si daca presiunea creste foarte mult , atunci este mai mult decat evident ca schimbatorul are acea microfisura . P. S. spalarea centralei cu o solutie de sare de lamaie este frectie la piciorul de lemn daca nu poti tine sub control PH-ul solutiei . Exista in magazine solutie pentru spalarea chimica a centralelor gata preparata si cu indicator de PH , prin schimabrea culorii solutiei la epuizarea acesteia si / sau inceheirea spalarii.
  4. Dupa descrierea simptomelor se contureaza tot mai clar ce a spus un coleg intr-un post anterior , adica exista o microfisura intre circuitul de apa calda menajera si circuitul de incalzire . Aceasta microfisura la temperatura se deschide si cele doaua circuite comunica intre ele astfel incat in final presiunea pe circuitul de incalzire va ajunge egala cu cea de pe reteaua de alimentare cu apa. Asa cum am spus intr-un post anterior variatii ale presiunii de lucru exista intr-un circuit de incalzire si acestea sunt normale daca se incadreaza in limite 0,2,,,,05 bar In cazul in care vasul de expansiune ar fi pierdut presiunea pe perna de aer , variatiile presiunii ar fi fost bruste atat in sus cat si in jos adica la incalzirea agentului presiunea ar fi crescut iar la racirea acestuia presiunea ar fi scazut . Din pacate la centralele echipate cu acest tip de schimbator ( tub in tub ) acest tip de defectiune ( fisura intre circuitul de apa si cel de incalzire ) este destul de des intalnita ......... in concluzie iti trebuie un schimbator de caldura nou
  5. Probabil , tu ai centrala in fata si iti poti da seama mai bine
  6. Din ce vad eu in imagini flusostatul este de tipul cu traductor HALL , cea ce inseamna ca in interior fie are o mica turbina pe care este lipit un inel magnetic ce se roteste cu aceasta , fie are o lamela pe care exista lipit un mic magnet .......in tot cazul piesa trebuie demontata si investigata cu grija .
  7. Deci sa luam problemele pe rand . 1 - faptul ca centrala nu porneste in regimul de preparare apa calda daca debitul la consumator este mic , poate avea diferite cauze cum ar fi : - flusostatul ( senzorul de curgere pentru apa rece ) nu reactioneaza la un debit prea mic fie pentru ca organele lui in miscare ( turbina /lamela etc.) sunt uzate , sau circuitul intern al apei menajere este colmatat si astfel debitul prin schimbator este redus , sau pentru ca flusostatul in cauza nu este conceput sa reactioneze sub un anumit debit in l/min . 2 - Este normal ( in cazul centralei din topic ) ca la un debit mic ( viteza de curgere mica prin schimbator ) apa menajera sa atinga temperatura mai mare decat ce setata din termostat. 3 - Faptul ca exista variatii ale presiunii in regimul de preparare apa calda poate indica pierderea presiunii statice din vasul de expansiune ( care sigur are supapa pentru incarcare cu aer - preferabil azot ) , presiunea statica a vasului de expansiune din fabricatie este de 1,5 bar....P.S.variatii ale presiunii in limita a 0,2 pana la 0,5 bar sunt normale deoarece apa isi mareste volumul prin incalzire . Verificarea presiunii pernei de aer din vas se face numai dupa depresurizarea circuitului de incalzire ( aducerea presiunii la zero fara a goli intreaga instalatie - de obicei se scoate 1/2 -1 litri de apa ) , pentru verificare se foloseste un manometru pentru verificarea presiunii din pneuri , daca presiunea este mai mica de 1,5 bari se corecteaza presiunea cu ajutorul unei pompe de uz auto etc. 4 - Faptul ca dupa inchiderea robinetului de apa calda respectiv incetarea regimului de preparare apa calda , in circuitul de incalzire se aude un usor zgomot este firesc deoarece centrala comuta vana deviatoare ( cu 3 cai ) inapoi pe circuitul de incalzire pentru a descarca temperatura din schimbator . 5 - Daca circuitul secundar ( apa menajera ) este colmatat cu depuneri de calcar , atunci in centrala in timpul functionarii ar trebuii sa se se auda un zgomot specific fierberii .
  8. Spray degripant ??? eu stiam ca degripantul impiedica coroziunea ... Sa nu fi folosit mai degraba Dorel-ul un spray detrartant , ca eu unul am mai vazut si din astea
  9. Pai la ce rata de utilizare are clestele in cauza ........sincer iti faci griji aiurea Dezizolezi tu cu clestele in cauza sectiuni de 6mm patrati ????......sincer ma indoiesc ......eu stiu ca acel cleste nu poate dezizola corect sectiuni mai mai mari de 4 mm patrati .... dar....ma rog Vrei sa te tina 10 ani????.... la rata ta de utilizare o sa tina si mai mult
  10. Daca imi permiti sa te intreb....... 1- cat de des folosesti acest cleste ??? 2- ce sectiuni de cabluri dezizolezi cu acest cleste ??? 3- cat iti doresti sa te tina acest cleste de 80 lei , daca ai lucra sa zicem 8 ore pe zi ??? 100 de ani ??? am avut si am pe mana , scule de sute de euroi si folosite in medie 8 ore pe zi nu rezista mai mult de 2 ani ,......... deci ???.....te stresezi pentru 80 de lei ??? P.S. inainte de a da cei 80 de lei ( si mie mi se pare exagerat ) pe clestele in cauza nu ai observat acel joc ????
  11. Deep Purple - Soldier Of Fortune https://www.youtube.com/watch?v=RKrNdxiBW3Y
  12. Marci bune de condensatori sunt destule ,insa conteaza si sursa( magazinul ) de unde sunt procurati si evident cat de tine buzunarul destul de bune ar fi : Elna ( seria silmic 2 ) ; Panasonic ; Nichicon ( seria FG sau KZ) ; Sancon ; Samwha ....etc Ai de unde alege ..... Magazine online ti-as recomanda ...TME sau Farnell Succes
  13. Din ce am citit eu la inceputul acestui topic am inteles ca este vorba despre o conducta de apa rece . Asa ca intreb si eu ca poate mai invat ceva nou ......de unde depuneri de calcar ??? in conducta de apa rece ........eu stiam ca depunerile de calcar sunt favorizate de temperaturi mari. Robinetul ala cu corp din PP nu numai ca este foarte bun /fiabil , mai are un avantaj major .......partea superioara cea cu rozeta de actionare ,ax si pastila de inchidere ( care este din polibutadiena , deci fara moarte ) poate fi usor inlocuita in cazul unei defectiuni pentru ca este demontabila .....cea ce din pacate in cazul robinetiilor cu sfera ( bila ) nu prea ai ce sa le mai faci dupa ce se defecteaza .
  14. E si normal ca pe unele din iesirile amplitunerului sa nu ai mai mult decat un control de volum fara corectii pentru ca acolo corectiile se fac digital : intarziere / schimbare de faza etc etc . Daca ai numai doua boxe clar vei folosii doar iesirille front ale amplitunerului si il vei seta pentru functionarea in regim stereo ( 2 canale ). P.S. pentru a asculta muzica nici nu ai nevoie de mai mult de 2 boxe , restul de variante 3 +1 / 5+1/ 6..7+1 etc. sunt pentru filme pe muzica se auzindu-se ca o cizma .
  15. Salut. Daca este vorba de o teava din polipropilena atunci cea mai simpla varianta de intercalare a unui robinet de trecere pe aceasta teava ar fi: http://www.romstal.ro/robinet-de-trecere-din-ppr-verde-pt-instalatie-aparenta-de-apa-d-25mm-p38728.html Mai ai nevoie de o plita pentru lipirea prin polifuziune si treaba este ca si facuta . P.S. polifuziunea este un procedeu de imbinare la CALD a materialor plastice .
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock