Sari la conținut

FET400MK2 - Amplificator Audio Hi-Fi MOSFET 400W


donpetru

Postări Recomandate

Am mai analizat optiunile si daca sunteti dispusi sa achitati 6 bucati in avans o sa dau eu comanda de diferenta pana la 10 sau chiar 20 de bucati, urmand ca "diferenta" de PCB-uri sa o vand ulterior aici.

Deci, daca sunteti de acord cu aceste conditii va rog sa-mi raspundeti la acest mesaj aici, urmand ca imediat dupa aceea sa deschid ca si in cazul altor comenzi, o conversatia privata pentru a strange suma necesara celor 6 bucati PCB si ca sa dau ulterior drumul la comanda.

Pretul per bucata este 30lei. Nu include transport de la mine la voi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

 

Multumiri autorului pentru acest proiect. Aveam un amplificator FET400 mk1 construit acum vreo 3 ani care a facut fata multor sonorizari. Descoperind insa ca exista varianta mk2, am zis sa vad diferentele in calitatea sunetului asa ca am inceput sa imi constuiesc PCB-urile conform documentatiei (completa si de calitate). Am construit un modul initial, iar la punere in functiune si o prima auditie, am ramas uimit de calitatea sunetului. Diferenta este de la cer la pamant. Toate frecventele sunt redate cristalin incantand urechea. Prin urmare am construit si al doilea modul, am adugat spire la traf pana am ajuns la o tensiune redresata de +/-82Vcc si l-am pus pe osciloscop sa vad si ce putere poate sa scoata. Un modul in 4 ohmi a atins aproape 500W (aproximativ 44V RMS). Nedetinand decat 2 rezistente de putere de 8 ohmi si 250W fiecare, nu am avut cum testa ambele module in acelasi timp in 4 ohmi. Oricum il folosesc in 8 ohmi, unde ambele module pe acelasi traf au debitat 44,5V RMS, adica aproximativ 250W pe fiecare canal. Traful este bobinat in secundar cu sarma de 2mm, deci am 9 amperi garantat. El era intial de 800VA inainte de a adauga spire (2x55Vca la 9 amperi), iar acum are aproximativ 2x63Vca. Acest traf va face cu siguranta fata la necesitatile acestor module.

Aveam deja un modul de detectare clipping pe fiecare canal, legatura acestuia fiind intre R14 si R15, iar alimentarea intre GND si+V, modul care indica perfect atingerea pragului maxim de putere curata.

 

Atasez si 2 poze cu un modul si aplificatorul.

 

Multumiri inca o data lui Don Petru pentru contributia excelenta in acest domeniu si a documentatilor excelente. Am achizitionat mai multe documentatii de la el, precum am si descarcat cele gratis si va urma sa le construiesc indata ce ajung PCB-urile, iar pe rand le voi testa. Am in minte un amplificator cu doua module MX800, sursa DP0806, Front pannel-ul DP0804, iar pe langa acestea am sa folosesc partea de limiter din proiectul DP0257v2, insa in care am facut un PCB custom doar pentru preu si limiter fara a include Sub si Hi-pass filter. Sper sa iasa bine. Dilema va fi achizitionarea unui traf suficent acestor module care pentru o putere maxima in 4 ohmi, va trebui sa fie de aproximativ 2kVA, dar sper sa gasesc.

 

Numai bine si spor la construit tuturor!

IMG_20230113_062023.jpg

IMG_20230122_105042.jpg

Editat de cmircea2006
  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

Ok, totalul rezulta 11 buc. Voi deschide conversatia privata in seara asta pentru a lansa comanda de fabrica. Cum comanda trebuie sa fie multiplu de 5, voi da o comanda de 15 sau 20 bucati, sa vad, poate vor mai fi utilizatori interesati de acest proiect. Dar inainte de asta sa colectez banutii pt. cele 11 bucati saptamana viitoare, ideal ar fi pana pe data de 1 martie.

 

EDITARE ULTERIOARA: Ma gandeam sa dau comanda si de cateva cablaje DP0810 !!! Sunt la 10lei bucata. Daca va intereseaza, dati-mi de veste aici.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Pe vremuri - adica acum vreo 20 de ani in urma - cand am dezvoltat FET300 (prima versiune) am folosit in loc 2SA970 ---> BC640 dar amplificatoarele construite atunci le-am alimentat cu +/-55VDC. 

 

Pe de alta parte, mai am ceva bucati 2SA din loturi vechi luate acum vreo 10ani in urma, ori de 2SA992 si/sau 2SA970, iar daca doriti cand va trimit cablajele FET400mk2 va pot trimite si tranzistoarele. Costa 5 lei bucata. Dar lasati-ma in seara asta sa le caut si maine cel tarziu va trimit ok-ul de plata daca sunteti hotarat sa le luati. Cred ca 4...10 bucati de vanzare sigur am!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vazand mesajul dvs. si mergand pe ideea ca nu lasa pe maine ce mai poti face azi, in ultima ora am luat piesele la cautat si masurat si am reusit sa grupez piesele pentru 4  cablaje FET400mk2 Am gasit 2SA970 de la doi producatori (4 de la unul, 4 de la altul). Factorul beta sau hFe este cel mentionat in imaginea de mai jos.

 

Suplimentar, am gasit si lotul de piese 2SD669A 2SB649A folosit de mine in locul clasicelor MJE340/350 nu numai in cadrul proiectului FET300 cat si a proiectului DP0142 prezentat AICI. Daca va intereseaza va pot trimite si aceste piese - o pereche 2SD669A / 2SB649A =12lei daca cumparati toate cele patru loturi sortate deja, prezentate in imaginea de mai jos, deci ar veni 8 perechi  x 12 + 4 buc. x 5 = 116 lei.

Va pot oferi 2SD/2SB si pentru toate cele 6 PCB-uri FET400mk2 dar din pacate am 2SA970 doar pentru 4 buc PCB FET400mk2. Asta ar inseamna sa mai adaugati 4 x 12 lei la suma mentionata anterior.

Contul este acelasi mentionat si la plata PCB-urilor FET400mk2.

 

tranzistoare.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

 

Eu am achizitionat de la Adelaida ambele modele, nu stiu cat de originale sunt 😄 , dar momentan nu am nicio problema cu ele, iar calitatea sunetului este excelenta. Pretul era vreo 5 lei unul si vreo 7 lei celalat. Acum nu stiu experienta voastra cu acest magazin, dar eu nu am avut nicio problema cu ei pana acum.

 

Numai bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@pilica paul, multumesc, confirm plata.

 

Intre timp, astazi, au sosit PCB-urile de fabrica. Nu facusem niciodata versiunea pe soldermask mov dar chiar au iesit bine. Maine voi pregati coletele, deci va rog sa va asigurati ca mi-ati trimis adresa de livrare (stiu ca unii dintre voi ati facut deja asta). Deci, de abia miercuri le voi expedia cu FanCurier.

 

P.S. Aplicatia Magnifier de pe telefon nu cred ca merge foarte bine pe macro !!! 

 

FET400mk2.jpg

  • Like 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cam pana in acest stadiu am reusit sa ajung cu plantatul pieselor.

Nu reusesc sa gasesc o alternativa la radiatoarele mici pentru Q7, Q8, Q16 si Q17. Ceva ceva, am gasit eu, dar sunt mai mult o bucata de tabla indoita.

Daca stiti de unde as putea comanda, impartasiti va rog un link.

Multumesc!

 

DonPetru, pana la urma, ce valoare recomandati la C7,...1uF sau 10uF? Si de ce?

Asemenea si pentru C9!

Multumesc!

IMG_5174._smalljpg.jpg

  • Like 1
  • Thanks 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock