Sari la conținut

DP0313 - 5-band stereo audio equalizer

donpetru

Postări Recomandate

Un nou proiect din colectia personala de circuite/PCB-uri este proiectul DP0313 - un egalizator audio pe 5 benzi (60Hz, 250Hz, 1kHz, 3,5kHz si 10kHz) la +/-10dB. Circuitul electronic se alimenteaza cu tensiune simpla, nesimetrica, de 12VDC, nu absoarbe mai mult de 10mA si este construit in jurul unui IC NE5532 si a doua tranzistoare de tip NPN de tipul BC337. Din cauza ca accesul pentru achizitia unor potentiometre de tip "SLIDE" de modelul prezentat in lista de piese este destul de greoi (sau dificil), am conceput doua versiuni de cablaje imprimate unde se pot folosi doua tipuri de potentiometre. In pagina nr.3 a proiectului am aratat un mod de utilizare a DP0313 alimentand circuitul din tensiunea pozitiva a amplificatorului audio. Cu aceasta ocazie veti putea vedea cum se foloseste conectorul "SM" de pe cablajul amplificatorului pentru a evita forma buclelor de masa intre egalizator (corector de ton audio) si amplificator.

Daca aveti intrebari suplimentare despre constructia acestui proiect, va rog sa le adresati in cadrul acestui topic.

Iata si proiectul:

DP0313 - 5-band stereo audio equalizer.pdf

Spor la mesterit tuturor!

Numai bine!

• Like 2
  • Thanks 4
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 6 months later...

Voi lansa o comanda de 5 bucati PCB pentru versiunea nr.2 de cablaj imprimat (cea cu potentiometre normale, rotative) si daca sunt utilizatori interesati de un asemenea PCB, cu silkscreen alb, soldermask verde (cea mai ieftina optiune, celelalte cu alte culori sunt mai scumpe), costul unui PCB este de 30 lei.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Saptamana asta am asamblat si PCB-ul meu DP0113 - mai am de facut rost de cateva capacitoare electrolitice de 1uF !

DP0313_photo1.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock