Sari la conținut

DP0142 - MX800 - 800W/4Ohm PRO Audio Amplifier

Postări Recomandate

Un nou amplificator din colectia personala (cod DP0142) dezvoltat recent care se doreste stramosul vechii serii MX de amplificare prezentata in topicul urmator:

Dupa multi ani de teste, proiecte, inclusiv a vechii configuratii MX dezvoltata acum 11 ani in urma, am ajuns la un etaj de amplificare cu reactie in curent cu un sunet aparte, un sunet pus in valoare de fiecare piesa electronica si chiar de noua structura de etaj final de tip triplet. Comparativ cu etajele finale cu reactie in tensiune, foarte intalnite si construite de electronistul amator si nu numai, cele cu reactie in curent permit un slewrate mai mare, un factor de damping mai bun si de aici un control mult mai riguros a suspensiei difuzorului de joase. Toate aceste aspecte coroborate cu un sunet natural mult mai viu, a condus ca la vremea actuala acest strop de performanta sa fie mutat catre zona profesionala, foarte invadata de topologii clasice QSC, mai mult potrivite pentru cluburi decat pentru sonorizari live. Dar iata ca noul MX800 se vrea sa imbine clubul cu sonorizari live, intr-o maniera care cu siguranta va atrage atentia chiar si celor mai pretentiosi dintre noi.

Am facut si un test sau o prezentare pe youtube a acestui amplificator pe care o puteti urmari mai jos.

Clipul contine cinci parti iar in ultima parte am prezentat si un test la scurtcircuit pe iesire trecut cu brio de amplificator. Precum o sa observati din clipul prezentat, acest amplificator MX800 il voi integra intr-o carcasa de amplificator TAmp.Din caracteristicile tehnice si performantele acestui amplificator audio enumar:
- tensiunea de alimentare recomandata: min.+/-30Vcc.... max. +/-100Vcc;
- impedanta minima admisa: 4 Ohm (la cea mai mare tensiune de alimentare permisa);
- puterea nominala de iesire la tensiunea de alimentare max. admisa: ~800W/4 Ohm;
- factorul de distorsiuni armonice: 0,02% la Pnom;
- sensibilitatea nominala pe intrare: aprox.5Vrms/22Kohm (aveti nevoie de preamplificator, vedeti noul kit DP0806);
- viteza de crestere a tensiuni la sarcina nominala: ~ 25V/us (masurat).

Documentatia acestui kit este momentan in curs de elaborare. Saptamana asta intentionez sa o finalizez, dupa modelul de prezentare a proiectelor personale (schema, cablaj, indicatii de punere in functiune, lista de piese). Costul acestei documentatii este 10Euro. Pentru utilizatori care vor achita PCB-uri in avans cu acest proiect, documentatia va fi gratis.

Dimensiunile PCB sunt 254x80mm, deci cablajul se potriveste vertical intr-o carcasa 2U unde gaurile de prindere a cablajului de radiator sunt de 55mm. Pentru detalii suplimentare priviti imaginea urmatoare:

radiator MX.jpg

In ceea ce priveste costul unui asemenea PCB, cablaj de fabrica, cu silkscreen albastru, daca se aduna intre 20...30 de comenzi, pretul este 45lei, intre 30....60 comenzi = 42lei/bucata si intre 60...100 = 39lei/bucata. Deci, asa cum am procedat si la celelalte proiecte, va rog sa va abonati in acest topic cu numarul de PCB-uri dorite, urmand ca dupa aceea sa deschid conversatia privata pentru adunarea banutilor si lansarea efectiva a comenzii.

Retineti ca celelalte PCB-uri care le veti vedea in clip sunt obiectul altor proiecte din colectia personala pe care le voi prezenta cat de curand posibil, sper ca maine seara. In noile subiecte pe care le voi deschide referitoare la aceste proiecte noi, ca si aici, voi spune pretul de achizitie a cablajelor. Proiectul cu placa de alimentare/intrare/softstart va fi gratis dar nu si cablajele de fabrica, sper sa facem si pentru acea placa cateva cablaje.

Numai bine

• Like 3
  • Thanks 3
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7031-dp0142-mx800-800w4ohm-pro-audio-amplifier/
Distribuie pe alte site-uri

FELICITARI pentru noul proiect Donpetru,din cate se observa in teste este mai mult decat promitator.Trebuie placute de fabrica si sa-l auzim functionand.

Eu ma inscriu pentru 4buc PCB-uri de fabrica.

FELICITARI SI LA CAT MAI MULTE REALIZARI!

Editat de niksound
  • Like 1
  • Thanks 1
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7031-dp0142-mx800-800w4ohm-pro-audio-amplifier/#findComment-78474

Foarte interesant cablajul, cu softstart, protectie DC si termica, din ce vad acolo. Am vazut si proba de scurt unde parca suda amplificatorul mufa speakon si nu a avut nimic amplificatoru, deci atata forta avea pe iesire amplificatorul. Sincer sa va zic, eu nu am avut curaj sa fac niciodata asta la un amplificator, mai ales din comert. Asa cum ati obisnuit audienta forumului, a iesit de nota 10, pacat ca e foarte greu de gasit radiatorul pentru asemenea Pcb-uri !!! Cred ca din cauza asta nu se inghesuie lumea la cablaje. Succes.

Editat de prog
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7031-dp0142-mx800-800w4ohm-pro-audio-amplifier/#findComment-78479

Pana in acest moment 10 bucati PCB. O sa mai astept saptamana asta sa vedem daca se mai aduna utilizatori. As fi vrut macar 20 de comenzi. 

Intre timp mai am de adaugat in documentatia MX800 instructiunile de punere in functiune.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7031-dp0142-mx800-800w4ohm-pro-audio-amplifier/#findComment-78489

Multumesc pentru inscriere la cablaje de fabrica. Intre timp am deschis conversatia privata de care spuneam si daca saptamana asta se adun fondurile necesare, atunci saptamana viitoare voi da drumul la comanda de cablaje de fabrica. Am mai adaugat eu cateva PCB-uri suplimentare pe fiecare model, pentru cazul in care vor mai fi doritori de PCB-uri dupa sosirea cablajelor de fabrica. Retineti ca cei care nu veti achita in avans cablaje MX800 nu veti beneficia de documentatie gratuita a acestui proiect si va trebui sa o achitati separat daca va ganditi sa cumparati PCB-uri dupa ce sosesc cablajele de la fabrica. 

PCB MX800 si DP0806 vor fi cu soldermask albastru, silkscreen verde (2 layere) iar vumetrul DP0804 va fi cu soldermask verde, silkscreen alb (1 layer).

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7031-dp0142-mx800-800w4ohm-pro-audio-amplifier/#findComment-78524

Referitor la tranzistoarele finale de la MX800, va spuneam ca eu am testat montajul cu 2SC5200 / 2SA1943 dar se poate folosi si MJL21193/21194. Aceste tranzistoare MJL am vazut ca le au la un pret bun cei de la tme.eu/ro cu conditia sa cumparam peste 100 de bucati. La un kit MX800 intra 6 perechi de finali, la doua kituri 12perechi (12+12). As dori sa stiu daca sunt utilizatori care ar vrea, daca tot o sa dam comanda de cablaje, sa cumparam cel putin 100 de perechi de MJL21193 MJL21194 ?? Bineinteles, dupa ce voi lua setul de tranzistoare voi sorta tranzistoarele astfel incat fiecare utilizator sa primeasca tranzistoarele cat mai imperecheate. Asta ar fi un avantaj ? Ce spuneti ? Bineinteles, ca si cablajele, tranzistoarele vor trebui achitate in avans, ca daca aveam banuti dadeam direct comanda. De asemenea, daca stiti alte magazine care au un pret mai bun ca tme, va rog sa-mi spuneti, nu tin neaparat sa luam de la tme ???

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/7031-dp0142-mx800-800w4ohm-pro-audio-amplifier/#findComment-78525

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock