Sari la conținut

FET400MK2 - Amplificator Audio Hi-Fi MOSFET 400W

Postări Recomandate

La 26.12.2018 la 15:17, zigu a spus:

Da, carcasa am luat-o de la gradient iasi.

cat coasta acuma crcasa ca si eu am cunparat de la magazin  dar de mult tinp

• 1 month later...
  • 1 year later...

Va salut. Am cumparat doua pcb FET 400 MK2 cu ceva timp in urma. Zilele astea mi-am facut timp si le-am populat cu piese. Am respectat indicatiile din pdf ,toate bune si frumoase la prima alimentare am pus il loc de sigurante doi rezistori de 27R 16w pe bara de plus ampermetrul serie .

A iesit fum din rezistori R5 R22 R24 R4 R20 R18.Deci nefunctional nu am ce masuratori sa fac pur si simplu ia foc. Ampermetrul indica 3A.

Trei mosfeti irfp240 in scurt.

Editat de Luca Bogdan
Reevaluare piese defecte.
Acum 52 minute, Luca Bogdan a spus:

Va salut. Am cumparat doua pcb FET 400 MK2 cu ceva timp in urma. Zilele astea mi-am facut timp si le-am populat cu piese. Am respectat indicatiile din pdf ,toate bune si frumoase la prima alimentare am pus il loc de sigurante doi rezistori de 27R 16w pe bara de plus ampermetrul serie .

A iesit fum din rezistori R5 R22 R24 R4 R20 R18.Deci nefunctional nu am ce masuratori sa fac pur si simplu ia foc. Ampermetrul indica 3A.

Trei mosfeti irfp240 in scurt.

Prezentati niste imagini cu montajul ca sa vad nu numai eu ci si alti utilizatori ce ati facut. Daca la 100 de useri montajul merge si la unul nu, oare care o fi problema ? 

Poze puteti adauga dar mai redimensionati-le. Daca nu aratati ce ati plantat pe cablaj si cum, o solutie nu exista la problema descrisa. Ca sa ajungeti in situatia descrisa foarte probabil unul sau mai multe tranzistoare le-ati montat gresit (ex. pe dos), dar postati niste imagini ca sa ne dumirim.

Editare ulterioara: Conectorul SM de pe cablaj l-ati folosit la testarea modulelor FET400mk2 ?

Va salut. Imi cer scuze in legatura cu postarile anterioare, placile sunt functionale azi au venit mosfeti de la o firma in regula. Ce aveam eu am selectat vreo 10 buni din 50 cumparati cu ani un urma care nu prezinta garantie.

Sa trecem la subiect- Am efectuat reglajele comform specificatiilor .

Nu am gasit in seara asta rezistente sa pun niste oscilograme dar o voi rezolva si pe asta.

Placile le-am alimentat la +-75v.

In urma discutiei de pe facebook, ajunsesem undeva la calitatea pieselor folosite si dupa cum ati spus mai sus, asta a fost cauza principala a problemei. Ma bucur ca ati rezolvat si va rog sa postati cat de curand cateva imagini cu placile FET400mk2 in functiune.

• 2 months later...
Acum 2 ore, Dipsea Vasile a spus:

Sunt nou venit pe Tehnium.Mai pot sa rezerv 2 bucăți Av 400 v2?

Cablaje nu mai sunt disponibile pentru vanzare si ca sa va convingeti cititi topicurile dedicate proiectelor AV400v2 si AV400v3.  

Am sters citatul de mai sus care se referea la FET400mk2.

In ceea ce priveste intrebarea adresata, documentatia FET400mk2 contine fisierele PDF cu cablajele si va recomand sa gasiti un utilizator in forum care sa va ajute contra-cost cu doua cablaje D.I.Y. FET400mk2.  

• 1 year later...

Salutare oameni buni!

Am cumparat, cu ceva vreme in urma, un cablaj imprimat pt amplificatorul FET400 MK2, iar acum as vrea sa mai cumpar cablaj imprimat pt acest amplificator , doar ca trebuie o comanda de macar 10 bucati ca sa se poata face comanda la #donpetru. Mai este cineva interesat de acest amplificator si vrea sa cumpere ca sa ne strangem cu 10 bucati?

Multumesc anticipat!

• 1 year later...
La 02.01.2022 la 19:23, claudiu.b4d34 a spus:

Salutare oameni buni!

Am cumparat, cu ceva vreme in urma, un cablaj imprimat pt amplificatorul FET400 MK2, iar acum as vrea sa mai cumpar cablaj imprimat pt acest amplificator , doar ca trebuie o comanda de macar 10 bucati ca sa se poata face comanda la #donpetru. Mai este cineva interesat de acest amplificator si vrea sa cumpere ca sa ne strangem cu 10 bucati?

Multumesc anticipat!

Sunt eu interesat de doua bucati!

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock