Jump to content

donpetru

Root Admin
 • Content Count

  7,693
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  312

Everything posted by donpetru

 1. cozmalau, cred ca ati facut o greseala foarte intalnita in cazul acestui montaj. Observ acolo un semireglabil cotat la 100mW maxim in conditiile in care produsul tensiune-curent de pe terminalele acelui semireglabil, la un curent in circuitul VAS de cca.10mA, da o putere disipata de cca.70mW. Ganditi-va ca aceasta putere o disipa semireglabilul tot timpul, indiferent daca exista sau nu semnal audio pe intrarea amplificatorului. Plus ca la punerea sub tensiune a amplificatorului in scurt timp se inregistreaza o putere disipata putina mai mare ca cea calculata anterior. E foarte probabil ca cursorul acestuia la un curent relativ mare sa nu mai faca contact si sa debalanseze polarizarea etajului final incalzind excesiv Q4. Merg pe ideea initiala ca PCB-ul este Ok, fara intreruperi si toate piesele sunt cele care trebuie, desi ar trebui sa reverificati si aceste aspecte. Deci, intr-o prima faza recomand inlocuirea semireglabilului cu unul macar de 500mW ca de exemplu: https://www.tme.eu/ro/details/1028g-1k/trimere-tht-cu-o-singura-tura/sr-passives/ De asemenea, pe viitor va recomand sa abordati si vers. 2 a acestui kit prezentata aici desi si vers.1 functioneaza bine:
 2. Au mai ramas PCB-uri de vanzare. Transport gratuit cu Posta Romana. Documentatie inclusa gratuita in format PDF inclus cu schema electronica si lista de piese. Pretul unui pcb daca achizitionati: una sau doua bucati este 10lei/bucata --- > pret nou: 9 lei/bucata, intre 3 si 10 bucati este 9 lei/bucata --- > pret nou: 8 lei/bucata peste 10 bucati pretul per bucata este 8lei. --- > pret nou: 7 lei/bucata Conditii de livrare: plata in avans in cont bancar, livrare in urmatoarea zi lucratoare.
 3. Au mai ramas 11 bucati PCB de vanzare. 5 bucati vor pleca maine catre utilizatorul @djdoru
 4. Mai sunt cablaje disponibile. 16 bucati. Am oprit o bucata pentru mine. 1 bucata = 20lei. V-am trimis un mesaj privat. Discutia va continua acolo.
 5. Au mai ramas cablaje PCB de vanzare, inclusiv doua PCB asamblate. - daca achizitionati 1 sau 2 bucati = 9lei/bucata; ----> pret nou: 8lei/bucata; - daca achizitionati intre 3 si 10 bucati = 8lei/bucata; ----> pret nou: 7lei/bucata; - daca achizitionati mai mult de 10 bucati = 7lei/bucata ----> pret nou: 6 lei/bucata; Transport cu Posta Romana gratuit la peste 10 bucati cumparate sau +15lei transport prin curier rapid indiferent de cantitatea achizitionata. Conditii de livrare: plata in avans in cont bancar, livrare in urmatoarea zi lucratoare.
 6. Au mai ramas 5 seturi de vanzare SA100, fiecare set continand patru PCB-uri, SA100A, B, C si D; la pretul de 100lei cu documentatie inclusa.
 7. in primul rand ar trebui sa va asigurati ca aveti instalat pe calculator .NET framework version 4.00. De asemenea, va recomand sa parcurgeti indicatiile din fisierul ReadMe din arhiva de mai jos: PICkit3 Programmer Application v3.10.zip Acolo, la pct.7 se specifica: This tool has been tested under the following operating systems: Windows XP Windows 7 64-bit Deci, e posibil ca pe Windows 10 sa fie nevoie sa fie setat fisierul .exe in mod de compatibilitate pe windows 7. Incercati asta.
 8. Confirm plata. Multumesc. O sa pregatesc coletul iar luni il expediez prin curierat rapid la adresa mentionata de dvs. prin mesageria privata a site-ului.
 9. @niksound, daca ai posibilitatea, prezinta o imagine cum ai prins de panoul din spate a amplificatorului kitul DP0260. Mi-aduc aminte ca am avut o discutie pe aceasta tema inca de cand am inceput testarea prototipului. Deci, cred ca niste poze sau imagini cu acele stadii ar fi utile si celorlalti utilizatori ca sa vada cum se prind conectorii, ca explicatiile in acest sens nu prea isi au rostul.
 10. Mersi. Si inainte de actualizarea la IPB4 se afisa corect denumirea amplificatorului rusesc dar dupa update mai multe cuvinte au suferit modificari, din pacate, cum este si denumirea amplificatorului rusesc. Daca aveti timp, si cred ca aveti avand in vedere observatia, va rog sa insirati intr-un fisier text creeat in Notepad toate URL-urile unde sunt asemenea probleme in site. Aceasta postare si altele offtopic din aceasta sectiune le voi sterge in cca. 24...48 ore.
 11. SIGNAL sau RANGE - inseamna ca pe iesirea amplificatorului este prezent semnal audio sau, cu alte cuvinte, amplificatorul functioneaza/amplifica. Din pacate acest LED nu ofera informatii cu privire la calitatea semnalului audio amplificat iar in cazul unui defect, cand apar cum ar fi distorsiuni de racordare, functionarea LED-ului nu ofera informatii despre un asemenea regim de functionare necorespunzator. Trebuie mentionat faptul ca acest LED functioneaza, de regula, cand semnalul de iesire trece de 1Vrms. LIMIT sau CLIP - aprinderea acestui LED ne avertizeaza ca amplificatorul a depasit limitele lui maxime cand putea reproduce corect sinusoida pe iesire si a intrat intr-un regim cand semnalul, ex. sinusoidal, devine tesit pe cele doua alternante. Acest fenomen, in functie de topologia amplificatorului, creste in regim dinamic, mai mult sau mai putin, nivelul tensiuni continue de offset de pe iesirea amplificatorului. Astfel, daca in regim dinamic de la 0 la puterea nominala, OFFSET-ul se pastreaza relativ constant (la cativa mVdc sau zeci de mVdc), in regimul de CLIP offset-ul creste foarte mult si aplicat incintelor acustice va aduce un plus de crestere a puterii disipate de catre difuzorul de joase. Deci o incalzire suplimentara a bobinei acestui difuzor care pe termen lung, daca regimul de functionare persista, duce la defectarea difuzorului. Ca drept urmare, trebuie evitat acest regim de functionare pentru sanatatea incintelor acustice. PROTECT sau FAULT - aprinderea acestui LED inseamna ca amplificatorul s-a defectat si a intrat „in protectie”. Prin „s-a defectat” se poate intelege: aparitia unei tensiuni continue pe iesirea amplificatorului datorita strapungeri uneia sau mai multor perechi de finali, o eventuala supratemperatura inregistrata in functionarea amplificatorului etc.
 12. Scuze si mersi pentru observatie. Am corectat fisierul EAGLE cu cablajul si o sa regenerez fisierele pdf cu partea copper bottom PCB amp. Noile fisiere pdf vor fi disponibile in versiunea finala a documentatiei proiectului pe care as dori sa o public in toamna acestui an. Deci, pana atunci, pe versiunea actuala a documentatiei denumita REVIEW va rog sa consemnati nu numai erori de nerutare PCB (din ultima verificare se pare ca aceasta e singura eroare de nerutare a traseelor care se poate rezolva elegant aplicand metoda figurata de viobio mai sus) ci si valori optimie a listei de piese, daca exista, in urma construirii si testari diverselor variante de amplicatoare pe tuburi, nu numai pentru cele trei variante exemplificate in documentatia proiectului VD2018. Deci, astept pareri/observatii sau cum doriti sa le spuneti, lucru valabil pentru toti utilizatori care au cumparat sau nu cablaje si care s-au apucat sa construiasca acest proiect audio pe tuburi. In ceea ce priveste eroarea de nerutare, nu as dori ca ceea ce spun in continuoare sa fie privit ca o scuza din partea mea, dar programul EAGLE 7.6.0 pe care il folosesc, nu ultimele versiuni Autodesk, nu contine in meniul de verificare a erorilor de pe cablaj sectiune de nerutare PCB. Ca sa fac asta trebuie sa caut un fisier ulp (ex. length.ulp) care sa-mi spuna ce portiuni sunt nerutate. Mai sunt si alte metode cu alte fisiere ulp dar multe din metode nu sunt punctuale, ca de exemplu in cazul folosirii length.ulp, se nominalizeaza net-ul dar nu are functie de cautare pe cablaj astfel incat sa ti-l arate ci trebuie sa cauti prin zoom tot cablajul dupa eroarea asta. Iata un alt dezavantaj al vechiului program EAGLE, foarte laudat din considerente de marketing. Din acest motiv si nu numai, la celelalte proiecte PCB pe care le fac si pe care le-am mai facut in decursul timpul, am folosit Ultiboard care este unul dintre cele mai echilibrate si utile programe de proiectare layout PCB. Toate proiectele lucrate in Ultiboard pe care le-am facut nu au suferit de erori PCB de nerutare asta si din cauza ca Ultiboard are functie DRC mult mai evoluata si mai utila ca cea din EAGLE si chiar Altium Designer (folosesc si Altium dar modul de constructie a biblioteci personale de componente electronice este greoi, total non-user friendly sau neproductiv si faptul ca nu poti folosi layere pentru pad-uri, astfel incat pe top sa ai o forma anume de PAD si pe bottom alta, idem si pt. EAGLE, m-a motivat si mai mult sa ma axez pe Ultiboard).
 13. Caut un program care sa analizeze unul sau mai multe fisiere audio si sa fie capabil sa genereze diverse rapoarte cum ar fi cate minute s-a inregistrat pasaje in fisierul audio unde amplificarea atingea limita de cliping sau un anume nivel de preamplificare audio? Deci, daca cunoasteti un asemenea program va rog sa-mi spuneti. Intre timp am sondat internetul si m-am oprit la programul Audacity care, din ce l-am butonat, nu prea are o optiune care ma intereseaza (sau poate nu am gasit-o eu!) desi am instalat si plugin-ul Aurora! P.S. Bineinteles, avand in vedere ca voi folosi ocazional acest program, as prefera pentru inceput o versiune gratis, daca exista! Extensia fisierelor audio pentru inceput e suficient sa fie mp3 sau wave.
 14. 3 PCB-uri au fost achizitionate de utilizatorul @outtek. Au mai ramas 19 bucati PCB de vanzare. !!! Din cauza ca pe 29 iunie e Sf. Petru, pana la sfarsitul acestei lunii, transport gratuit cu Posta Romana la toate proiectele de cablaje care sunt la vanzare pe forum iar in cazul acestui proiect DP0260, daca achizitionati minim 5 bucati, veti avea o bucata PCB gratuita. Conditii de livrare: plata in avans in cont, expediere in urmatoarea zi lucratoare dupa confirmarea platii.
 15. Da, au mai ramas disponibile pentru vanzare aprox. 22 buc. PCB DP0260. Aproape ca uitasem de acest cablaje de la acest proiect! Deci, 4 PCB = 80lei la care se adauga transport pe teritoriul Romaniei +10lei Posta Romana sau +24lei Curier Rapid. Plata in avans in cont, e acelasi cont Raiffesein care il stiti si de la celelalte achizitionari de PCB-uri. Oricum, o sa va trimit un mesaj cat de curand in seara asta pentru a evidentia din nou aceste detalii.
 16. Multumesc pt. comanda. O sa deschid un mesaj privat cu detaliile de plata. Intre timp, daca mai doriti ceva, analizati subiectele urmatoare: - cablaje cu TDA7294: - cablaje cu proiectul amplificatorului pe tuburi VD2018: - cablaje cu proiectul de sursa de alimentare de laborator SA100:
 17. Multumesc pentru raspuns. Intre timp am ansamblat monitorul si l-am pus in functiune dupa ce am refacut niste lipituri si am schimbat doi capacitori electrolitici pe placa sursei de alimentare. Imi pare rau ca nu am facut si o poza cu partea cu lipituri. Pe partea cu lipituri sursa continea acel integrat din imagini caruia i-am facut poza si nu-i identificam modelul sau seria si inca un circuit integrat tot SMD dar cu 8 pini, care se ocupa de partea de corectie factor de putere cel mai probabil. hixpp02, mersi dar din pacate nu asta e schema deoarece are pe langa cele doua integrate mentionate anterior, mai exista: o iesire de curent mare cu un capacitor de 470uF si unul de 220uF la 25V cu o inductanta pe plus intre capacitoare. Alimentarea acestei ramuri se face monoalternanta printr-o dioda mare in capsula asemenea diodelor 1N5404. A doua iesire de tensiune este de cca.5Vdc si e folosita cel mai probabil pentru alimentarea placii mama.
 18. Monitor LED BenQ 18.5'', Wide, G922HDA, din anul 2009. Deci, nu este varianta cu HDAL, cu "L" la urma.
 19. Am incercat sa identific piesa din imaginea urmatoare si fara succes. Poate exista un utilizator care vede mai bine! Piesa este parte componenta dintr-o sursa de alimentare de tip E59670 dintr-un LCD marca BENQ. Integratul din imagine are unul sau doi pini de remote pentru pornirea sursei in comutatie.
 20. Asa cum v-am obisnuit si cu alte oferte Tehnium Azi, pana la data de 15 iunie 2019, pentru orice cablaj DP0810 achizitionat veti primi un cablaj nou in plus gratuit. La peste 3 bucati cumparate transport gratuit cu Posta Romana pe teritoriul Romaniei.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.