Jump to content

donpetru

Root Admin
 • Content Count

  7,589
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  299

Everything posted by donpetru

 1. donpetru

  Amplificator Hibrid Lampa MOS FET

  Dupa testele efectuate anterior de @gsabac eu as incerca sa abordez un etaj final cvasicomplementar cu MOSFET verticali si/sau laterali. In urmatoarele zile o sa trec pe "hartie" versiunea la care m-am gandit si care are avantajul exploatarii mai buna a distributiei armonice a etajului cu tuburi catre iesirea amplificatorului (etajul final cu IRP-uri de tip Sziklay nu mi se pare o alegere foarte buna !!!). Ramane sa constatam practic daca solutia pe care o voi propune este fezabila si ceva imi spune ca va rezulta un etaj de amplificare audio foarte interesant de abordat!!! EDITARE ULTERIOARA: Nu prea rezulta curent de repaus de 100mA atat timp cat tensiunea pe rezistorul R2 este cca. 1,6V iar tensiunea de deschidere a MOSFET-ului e mai mare, cca 3V pe putin.
 2. Am finalizat documentatia acestui proiect VD2018 si am atasat-o in prima postare a acestui topic pentru a fi mai usor de gasit. Pentru inceput am creeat o asazisa documentatie pentru review pe care rog toti utilizatori implicati in acest topic si nu numai, sa o parcurga. Eventualele erate sau concluzii se vor consemna in acest topic, urmand ca ulterior sa le consemn in versiunea finala a documentatiei. Cu acest prilej, va readuc la cunostiinta ca mai sunt seturi PCB de vanzare la pretul de 100lei bucata (cu ajutorul unui set se poate construi un amplificator stereo) si chiar doua cablaje de sursa VD2018.
 3. Am deschis acest topic in urma discutiilor din topicul urmator: unde la un moment dat s-a pus problema elaborarii unui kit electronic avand la baza tuburi electronice. Bineinteles, s-a nascut astfel dorinta de a face un proiect Tehnium Azi de amplificator audio pe tuburi pornind de la una din schemele electronice publicate de utilizatorul @viobio Aici vom stabili daca vom ramane la schema electronica propusa initial de viobio sau daca va mai fi nevoie de mici update-uri - asta vom vedea pe parcursul acestui topic. Dar inainte de toate, pana ajung sa trasez cablajul si sa validam prototipul, sa vedem schema electronica propusa de viobio. Din discutiile avute in topicul mentionat anterior, noul proiect TA se doreste a fi un proiect de amplificator audio pe tuburi care sa fie configurabil cu diverse tuburi electronice, respectiv puteri dorite pe iesire. P.S. Denumirea acestui topic se mai poate modifica pe parcursul discutiilor, pentru ca as dori sa-i gasim si o codificare, asemenea celorlalte proiecte TA, cum a fost FET400, AV400v2 v3, la noul amplificator pe tuburi nu stiu cum am putea sa-i spunem - sa fie oare: TUBE1000, nu stiu, astept pareri! EDITARE ULTERIOARA: Am postat mai jos documentatia proiectului VD2018 pentru review: VD2018 - Tehnium Tube Audio Amplifier (versiunea pentru review)_22-04-2019.pdf O sa las spre validare aceasta versiune a documentatiei o perioada de timp, urmand ca dupa testarea acestui proiect de mai multi utilizatori eventualele completari sa le fac in versiunea finala a documentatiei. Asadar, rog toti utilizatorii implicati si in special lui @viobio, sa parcurgeti documentatia si sa consemnati unde e cazul: erate sau completari.
 4. Pana in acest moment s-au adunat 21 bucati. Macar 25 sa fie daca nu 30.
 5. Acesta este un proiect dezvoltat la initiativa utilizatorului @niksound. Este o schema electronica initial trasata de @niksound si cizelata de mine avand ca sursa de inspiratie un alt proiect binecunoscut si anume DP0257. Este un proiect gratis dedicat tuturor utilizatorilor. Asa cum o sa observati din schema electronica, proiectul DP0260 este un circuit care ne permite sa captam semnal audio stereo prin intermediu a trei tipuri de conectorii (XLR, Jack 6.3mm si RCA). Semnalul este apoi "preamplificat" urmand sa fie folosit pentru atacul a doua etaje finale audio de putere. Semnalul audio mai poate fi comutat sa treaca printr-un asazis circuit defazor folosind un releu, asta in cazul in care dorim sa conectam cele doua etaje de amplificare audio in punte. Semnalizarea regimului de functionare in punte se face cu ajutorul unui LED obisnuit, diam. 3mm. Circuitul se alimenteaza simetric cu +/-12Vdc si accepta o plaja relativ mare de tensiuni pe intrarile lui. Astfel, sensibilitatea nominala este de cca. 1V/47kOhm pentru intrarile: XLR / jack 6.3 si cca. 1V/100kOhm pentru intrarile RCA. Iata si o imagine 3D cu proiectul DP0260: Proiectul DP0260 se poate descarca de mai jos: DP0260 - Audio Pre-Amplifier with phase sift converter for bridge mode.pdf Structura proiectul e binecunoscuta, aveti acolo toate informatiile necesare pentru constructia in regim D.I.Y. a acestuia. Pentru alte neclaritati legate de constructia acestuia folositi cu incredere acest topic. In ceea ce priveste cablajele de fabrica, as dori sa se adune macar 30 de bucati comandate in avans si platite. In aceste conditii pretul unui PCB este de 20lei. Deci, daca doriti cablaje de fabrica, ca si in celelalte subiecte, postati aici, urmand ca dupa intrunirea numarului minim de comenzi sa deschid conversatia privata pentru a putea merge mai departe cu strangerea banutilor si comanda efectiva la fabrica. Retineti ca pentru un amplificator stereo este necesar un singur cablaj. Numai bine si spor la mesterit.
 6. donpetru

  indicator tensiune cu led

  Haideti sa numerotam piesele electronice - vedeti schema mai jos (asta ca sa afle toti participantii la topic care este LED1 sau LED3 !!!): Deci, pentru inceput folositi un program gen Paint din Windows pentru a numerota piesele. Editare ulterioara: Ca sa implementati al patrulea LED este necesar ca configuratia cu primul tranzistor de langa baterie sa fie multiplicata. Astfel, dupa multiplicare noua dioda zener de 12V se va inlocui cu o dioda de 15V.
 7. donpetru

  Amplificator Hibrid Lampa MOS FET

  Va rog sa va axati asupra unei scheme electronice ca topicul sa aiba o finalitate utila tuturor. Ca de obicei, observatiile utilizatorului @gsabac sunt foarte utile si la locul lor. Am observat ca ati precizat ca amplificatorul din prima postare nu are reactie negativa desi daca am adauga un rezistor de 4K7 in serie cu acel capacitor de 1uF din grila tubului cred ca am obtine o reactie negativa (sau mai bine zis o amplificare) !!! Acum, cat de utila ar fi aceasta modificare trebuie stabilit pe parcursul topicului. Deci, cu alte cuvinte ar trebui o tensiune de alimentare mult mai mare pentru acel tub !!! Sau e mult mai simplu si performant sa alegem alt tub !!!
 8. donpetru

  Amplificator Hibrid Lampa MOS FET

  Da, schema pare interesanta. Sa vedem si reactia celorlalti utilizatori. P.S. Din pacate, nu folosesc LT Spice ca as fi facut o simulare.
 9. Multumesc pentru interesul acordat acestui proiect audio. Pana acum s-au adunat 18 bucati comandate. Mai astept si alte comenzi pana la limita de 30.
 10. Aici as dori sa postati scheme de amplificatoare audio. Statie de amplificare: +/-30VDC, 4 Ohmi, 70W. Later edit: 70W_Audio_Amplifier.pdf
 11. CASCOMP AUDIO AMPLIFIER - un amplificator audio Hi-Fi de 100W - 4 Ohm (prototip) cu un etaj de intrare "mai special": P.S. Caut un utilizator al forumului dispus sa testeze practic acest prototip. Initial am discutat cu utilizatorul @vijelie02 dar nu mi-a confirmat ca o sa faca asta sau nu. Oricum, chiar daca sunt mai multi utilizatori care il vor testa nu e o problema, asa pot trasa mai obiectiv o concluzie si eventual actualizarile necesare, daca va fi nevoie. P.S.2 As face eu asta dar sunt deja foarte aglomerat cu alte proiecte, inclusiv dezvoltarea sursei SMPS si chiar nu am timp acum. Vers. 1.1.0 - actualizare la data de 21.02.2018:
 12. Un alt proiect pay-per-view caruia intentionez sa fac cateva cablaje de fabrica este proiectul DP0810, inspirat din circuitul cu acelasi nume folosit in proiectul sursei de alimentare SA100 (este vorba de cablajul SA100D). Comparativ cu cablajul SA100D, kitul DP0810 l-am proiectat special pentru un singur ventilator de 12VDC, se alimenteaza cu maxim 20VDC si foloseste ca senzor de temperatura circuitului integrat LM35. Cablajul DP0810 are posibilitatea de a regla pragurile de temperatura la care sa porneasca ventilatorul cu ajutorul unui semireglabil. Datorita LM35 kitul DP0810 se poate adapta pe toate tipurile de radiator care pot atinge in functionare un maxim 100 gr.C. Circuitul il puteti folosi in diverse surse de alimentare si chiar in structura amplificatoarelor audio. Deci, aveti un amplificator audio cu doua canale dispuse pe radiatoare separate, veti avea nevoie de doua asemenea cablaje. Circuitul are si o iesire de protectie separata galvanic prin optocuplor. Iata si o imagine 3D cu proiectul DP0810 ca sa va formati o idee cum va arata placa in realitate. Distanta dintre LM35 si LM317 este 32,5mm, cablajul l-am gandit sa fie sprijinit in gaurile de prindere a acestor circuite integrate. Suplimentar, pe cablaj am mai prevazut o gaura de 3mm care se poate folosi ca suport atunci cand unul din cele doua circuite integrate mentionate nu se prinde de aceeasi suprafata. De asemenea, referintele de tensiune V0, V1, V2 le-am stabilit astfel incat raspunsul modificari turatiei ventilatorului sa fie unul exponential (acest raspuns se mai poate corecta modificand valorile rezistoarelor din circuitul divizor). Si inca un aspect important, la punerea sub tensiune a montajului, pentru 2..3 secunde, ventilatorul va functiona la putere maxima pentru a scutura praful depus pe elicele sale. Este o masura preventiva asta in cazul in care o perioada mare de timp ventilatorul nu va functiona la turatie nominala. Este un kit electronic cu utilizari multiple si daca tot s-a invit o comanda de cablaje la proiectul VD2018 de amplificator pe tuburi, ma gandesc sa fac cateva cablaje si cu DP0810. Pretul unui PCB este de 10lei. Deci, cine doreste, imediat dupa postarea acestui topic, voi deschide conversatia privata pentru a aduna banutii necesari cablajelor VD2018 si daca doriti si unul sau mai multe cablaje cu DP0810, precizati lucrul asta aici si/sau acolo, urmand ca o data ce veti intra in posesia cablajelor amplificatorului cu tuburi sa le aveti si pe cele aferente cablajului prezentat mai sus. Bineinteles, schema electronica a acestui kit DP0810 va fi pusa la dispozitie pana veti intra in posesia cablajelor. Numai bine
 13. donpetru

  DP0810 - TEMP 12VDC FAN Controller

  Mai sunt PCB-uri disponibile pentru vanzare. Iata si doua imagini cu doua kituri complet asamblate (unul urmeaza sa-l folosesc intr-un amplificator iar unul va fi disponibil pentru vanzare la pretul de 60lei/buc). Editare ulterioara: Retineti ca VREF impune pragul de actionare a protectiei termice.
 14. donpetru

  statie Amfiton-U-002 2x25W 4ohm

  Fie ca e vorba de corector de ton, fie e ca e vorba de orice alt etaj din cadrul amplificatorului, in situatii de genul asta un generator de semnal si un osciloscop reprezinta cheia succesului !!! Nu puneti utilizatorii sa ghiceasca piesa/piesele defecte. Chiar daca in experienta mea am intalnit mai multe cazuri care au avut propria reteta de depanare asta nu inseamna ca in cazul problemei dvs. e vorba de aceeasi reteta. In al doilea rand, electronica se depaneaza cu anumite aparate de masura si control iar faptul ca nu detineti tot ce va trebuie, ar trebui sa va indreptati atentia catre un depanator sau sa faceti rost de ceea ce va mai trebuie, inclusiv un transistor tester asa cum v-am recomandat mai sus. Am precizat cele de mai sus deoarece am vazut, nu numai in acest forum, o gramada de utilizatori care nu detin in primul rand aparatura necesara depanarii si au impresia ca anumite probleme se repara ca si cum te-ai uita la televizor. Nu este asa. Sunt si situatii cand e posibil ca un anume defect sa fie intalnit si se poate inlatura cu o simpla dezlipire a unei piese, dar sunt si cazuri cand ca sa ajungi ce piese sa dezlipesti, trebuie sa faci o analiza mai amanuntita a problemei. In ceea ce priveste un posibil montaj de corector de ton, trebuie sa exista o asemenea cerere din partea mai multor utilizatori inainte de a planifica si a elabora un asemenea cablaj. Lucru asta se poate face intr-un topic separat la sectiunea D.I.Y din forum. In functie de reactia celorlalti utilizatori, vom vedea si daca se merita transpus practic. Deci daca tot sunteti primul utilizator care v-ar interesa un asemenea cablaj, atunci initiativa deschiderii unui asemenea topic va apartine. Asta nu inseamna ca nu poate face lucrul asta si un alt utilizator !!!
 15. donpetru

  statie Amfiton-U-002 2x25W 4ohm

  Este buna si ideea utilizatorului @prog si anume sa faceti o verificare cu ajutorul unui osciloscop si daca pe intrarea lui VT1 aveti semnal si pe iesirea corectorului de ton nu, atunci, daca celelalte tranzistoare din corector sunt OK, mai ramane sa verificati VT1 si VT2 folosind un banal Transistor Tester ca de exemplu: https://www.banggood.com/Geekcreit-LCR-T3-LCR-T4-Mega328-Transistor-Tester-Diode-Triode-Capacitance-ESR-Meter-Assembled-p-1399450.html?rmmds=buy&cur_warehouse=CN Incercati pasul asta. Facand o paranteza, schema corectorului de ton cred ca s-ar merita reprodusa D.I.Y. !!! Daca sunt utilizatori interesati si tot de foarte mult timp nu a mai prezentat un corector de ton, as putea creea un cablaj stereo la acest corector folosind piese mai de actualitate !!! Acest proiect se va trata intr-un topic separat.
 16. As dori aici sa postati cataloguri cu componente active si pasive. 1. Catalog cu tranzistoare FET: CATALOG_TRANZISTOARE_FET.pdf 2. Catalog cu tranzistoare bipolare. CATALOG_TRANZISTORI.pdf 3. Catalog optocuploare: CATALOG_OPTOCUPLOARE.pdf 4. Catalog Diode: CATALOG_DIODE.pdf CATALOG_DIODE_2.pdf 5. Catalog diode Zener din seria 1N47XX: 1N4728___4764_Zener_diode.pdf 6. Catalog tranzistoare rusesti: Tranzistoare_rusesti.pdf 7. Catalog tranzistoare linii TOSHIBA: TRANZISTOARE_LINII_TOSHIBA.pdf 8. Catalog de circuite integrate audio: CATALOG_DE_CIRCUITE_INTEGRATE_AUDIO.pdf
 17. donpetru

  statie Amfiton-U-002 2x25W 4ohm

  In adresa web pe care ati mentionat-o mai sus se precizeaza ca amplificatorul are posibilitatea de a prelua semnal de la microfon prin intermediul intrarii 3C. Sau cel putin se da de inteles aspectul asta. Din ce imi aduc aminte era un selector care permitea ocolirea corectorului de ton, desi e posibil ca optiunea asta sa nu fie prezenta la toata gama Amfition. La versiunea 002 aveti potentiometru cu divizoare rezistive ? Mi-aduc aminte ca nu toate versiunile aveau un asemenea potentiometru pe volum !!!
 18. donpetru

  statie Amfiton-U-002 2x25W 4ohm

  In primul rand, bine ati venit in forum si site-ul TEHNIUM AZi. Asa cum v-am recomandat si in comentariu de pe youtube.com, ar trebui schimbat potentiometru. La statia audio pe care am avut-o la depanat si acum e la proprietar, deci nu mai este la mine, si la acel amplificator potentiometru prezenta semne de uzura dar avand in vedere pretul, chiar si chinezesc care se situeaza intre 100 si 200lei, la vremea respectiva proprietarul, vazand ca etajele finale reparate functioneaza bine, a zis ca se mai gandeste-te daca schimba potentiometru (lucru care nu la facut nici acum dupa doi ani !!!). In ceea ce priveste cum legam doua capacitoare electrolitice polarizate ca sa obtinem unul nepolarizat, cred ca articolul postat de dl.Miron din topicul la care faceti referire, postarea urmatoare: Este destul de elocventa. Adica mai putin conteaza daca legam plus cu plus sau minus cu minus. Schema sau manualul de service de la 002 nu este cumva asta: Aмфитон U-002.rar Deci, confirmati daca acesta este manualul iar restul discutiei as dori sa o construiti in jurul lui.
 19. https://www.onsemi.com/pub/Collateral/MJE15028-D.PDF
 20. Codul scris de @gsabac pare scris in compilatorul celor de Mikroelektronika si anume MikroC for PIC (compilator cu o sintaxa mai aparte comparativ cu cele uzuale, gen Atmel Studio etc.) !!!
 21. donpetru

  DP0810 - TEMP 12VDC FAN Controller

  Am trimis un mesaj privat. Discutia va continua acolo.
 22. Astazi am expediat cablajele catre aproape toti utilizatori care au achitat in avans cablaje conform celor stabilite in conversatia privata comuna deschisa. A mai ramas un sigur colet de trimis a utilizatorului @outtek, colet care il voi expedia dupa data de 13 aprilie asa cum a solicitat. Am renumarat sa vad cate cablaje au mai ramas iar situatia se prezinta astfel: 5 seturi PCB VD2018, repet un set contine un cablaj sursa si doua cablaje amplificator, la pretul de 100lei / set 2 cablaje sursa alimentare VD2018 la pretul de 43lei bucata. 1 cablaj sursa si 1 cablaj amplificator le voi dona (deci aceste doua cablaje sunt gratis) - din pacate nu au ramas 2 cablaje de amplificator ci doar unul. Deci, un cablaj sursa si unul de amplificator le voi dona, de preferat unui utilizator care este la scoala sau student si nu are bani pentru a aborda un amplificator pe tuburi, fie si el si mono. In acest sens, as dori si de la ceilalti utilizatori sa participe cu celelalte piese atat cat le sta in putinta. Acum ramane sa stabilim cu toti care utilizator merita "premiul asta". Astept propuneri. Iata cateva imagini cu aceste cablaje (in realitate arata mult mai bine ca in imaginile de mai jos):
 23. donpetru

  DP0810 - TEMP 12VDC FAN Controller

  Intre timp cablajele au sosit de la fabrica si sunt disponibile pentru vanzare la pretul de 10lei bucata cu documentatie inclusa. Daca comandati peste 10 bucati, va pot oferi transport gratuit cu Posta Romana pe teritoriul Romaniei. Iata si o imagine cu cablajul:
 24. Ultima revizie a amplificatorului GX400 este una mai speciala. Este rezultatul unui proces de perfectionare si testare a unei scheme de amplificator care s-a vrut de la bun inceput a fi un amplificator simplu si compact, usor de construit si cu componente electronice care sa se gaseasca usor. Am inceput sa cizelez schema acestui amplificator pentru a fi mult mai buna decat revizia nr.1 care avea o comportare in suprasarcina nu tocmai corecta. Am incercat sa o cizelez dar rezultatele nu m-au multumit si din acest motiv, am incercat sa mai adaug o piatra la temelia acestui amplificator si astfel a rezultat revizia nr.2, ultima revizie, mult mai fiabila, care suna si se comporta in teste mult mai bine si, care, foloseste un singur cablaj imprimat pentru a pune in valoare doua topologii de amplificatoare audio, zic eu, de exceptie. Este un amplificator audio pe care l-am testat cu nenumarate tipuri de tranzistoare, inclusiv cu dublet si triplet pe iesire. Asa cum firme gen Dynacord au ales sa mearga cu tranzistoare aparent banale pe intrarea amplificatoarelor sale (inca din anii '80), vedeti celebra serie 2N3904/2N3906, am hotarat la un moment dat, dupa ce testasem amplificatorul cu 2SC1815/2SA1015, sa folosesc 3904/3906. Cum din punct de vedere auditiv nu era nicio diferenta, am zis ca nu e rau sa merg pe aceste tranzistoare. Un alt aspect important legat de acest amplificator, e faptul ca, mai ales in circuitul de intrare, este obligatoriu de imperecheat in functie de beta tranzistoarele NPN cu NPN si PNP cu PNP. Acest lucru face mai usoara operatia de sortare a tranzistoarelor cu atat mai mult cu cat, daca cumparam tranzistoare din acelasi lot, caracteristicile celor de tip NPN sunt foarte apropiate cu cele NPN, idem pentru cazul PNP. Avantajul asta trebuie mentionat cu atat mai mult cu cat sunt foarte multi electronisti amatori si profesionisti care nu au acces la o cantitate mare de componente electronice pe care sa le sorteze. La un moment dat am testat o versiune de amplificator GX cu TL431, intr-un montaj de generator de curent constant, dar rezultatele nu au fost pe masura asteptarilor. Spuneam mai sus ca am testat si versiunea cu triplet si dublet pe iesire, dar am ramas tot la dublet din cauza unui randament mai bun iar sunetul era acelasi. Deci, nu avea rost, asta tinand cont si de aplicabilitatea acestui montaj, o complicare in plus (poate GX800 am sa-l fac cu triplet pe iesire dar asta din alte considerente, veti vedea la momentul potrivit despre ce este vorba). Mai jos am postat documentatia acestui amplificator (GX400A - este versiunea cu tranzistoare MOSFET, GX400B este versiunea cu tranzistoare bipolare). O sa observati un mod de realizare a circuitului superdioda, care nu este acelasi in cazul celor doua versiuni, din cauza ca bipolari au nevoie de o superdioda mai rapida decat in cazul verticalilor. Modul de ansamblare este figurat in foaia inditulata: GX400 - All Layers (penultima pagina a proiectului atasat mai jos). GX400 (ultima revizie) - 400W Audio Amplifier.pdf EDITARE ULTERIOARA: Silkscreen top in oglinda: GX400 rev2 - Silkscreen Top (mirror).pdf Si cateva imagini: Am realizat si doua videoclipuri cu testarea acestui amplificator: 1. TEST GX400A - versiunea cu MOSFET: 2. TEST GX400B - versiunea cu bipolari (include THD test si calcul slew rate): In versiunea cu bipolari veti vedea, pe la finele testului si un mod de calcul a slew rate-ului acestui amplificator, atat teoretic cat si practic. Imi cer scuze pentru faptul ca, masuratorile cu ajutorului soft-ului PicoScope nu sunt foarte vizibile. Facand o comparatie cu o simulare efectuata in MultiSim: acolo vedeti un THD foarte aproape de 0%, dar in realitate - lucru evidentiat de al doilea clip de mai sus - lucrurile stau cu totul altfel. Veti vedea si un slew rate, nu peste 30V/us, asa cum da simularea MultiSim, ci mult mai mic. Deci, una e teoria, alta e practica. Oricum, daca detineti un PicoScope pe 16 biti, mi-ar place sa vad o comparatie intre masuratorile efectuate cu un asemenea PicoScope si cele efectuate de cel de 8 biti. Presimt ca o sa fie niste diferente notabile dar in sens pozitiv. Nu am mai postat capturi cu osciloscopul deoarece am atasat clipurile de mai sus (sunt mult mai elocvente). Daca doriti sa achizitionati cablaje imprimate, preturile sunt dupa cum urmeaza: !!!!! STOC 0 de PCB GX400 Un kit de amplificator complet asamblat costa 150lei (am unul cu MOSFET si unul cu bipolari). Daca doriti va pot oferi si varianta asazis semiasamblata (de regula, e bine sa lipiti finali, prefinali si tranzistorul superdioda dupa ce ati hotarat cum ii prindeti de radiator - nu uitati sa izolati finali si prefinali cu mica electroizolanta iar tranzistorul superdioda numai daca nu are capsula izolata). Varianta semi-asamblata sau care nu este asamblata este mult mai ieftina (in acest moment am stoc 0 de prefinali dar va pot oferi celelalte rezistoare, tranzistoare, la preturi foarte apropiate de tme.eu/ro). Deci, intrebati - folosind mesageria privata sau adresa de email a redactiei: tehnium [dot] azi [@] gmail [dot] com si am sa fac o retrospectiva a pieselor care le pot pune la dispozitie, impreuna cu pretul aferent. Plata cablajelor imprimate se poate face, de preferat, in avans, prin pay-pal - folosind adresa de email de mai sus - urmand ca livrarea sa se faca in urmatoarea zi lucratoare, cu posta romana sau cu un curierat rapid (la alegere). As putea sa trimit colete cu plata ramburs, dar e destul de riscant, as putea sa fac acest lucru pentru utilizatorii cu ceva mai multa vechime in forum. Intrebati asta si vedem ce si cum (cu siguranta vom ajunge la o solutie care sa fie acceptata de ambele parti). In cursul saptamanii viitoare intentionez sa postez la vanzare cablajele si pe site-uri gen ebay.com sau alte forumuri de profil straine. Bineinteles ca acolo vor fi cu totul alte preturi iar primul venit, primul servit. Deci, ar fi pacat ca o mare parte din cablaje sa fie cumparate de cei din afara, nu ca mi-ar parea rau, dar acest lucru va consolida si mai mult ideea lor care spune cam asa: romanii vorbesc mult si fapte prea putine (repet, vorba lor). Dar, timpul va hotara daca este sau nu asa. EDITARE ULTERIOARA: Plata se poate face si anticipat intr-un cont bancar care va fi comunicat dupa ce imi spuneti adresa de livrare si sunteti de acord cu suma finala (cablaje + transport). Numai bine si daca sunt intrebari, va rog sa le postati in acest topic.
 25. Dar ce valoarea ati folosit la R52 care este in serie cu semireglabilul de BIAS ?
×

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.