Jump to content

donpetru

Root Admin
 • Content Count

  7,732
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  327

Everything posted by donpetru

 1. sebanp, o sa adaug cele 5 bucati in comanda pe care ati facut-o ieri. Deci, continuam discutia prin mesageria privata. Asa cum ati precizat acolo, ramane ca maine, vineri, sa efectuati plata.
 2. Da, au mai ramas PCB-uri disponibile - 11buc. 1 buc.=20lei @serbanp discutam prin mesageria privata.La comanda care ati deschis-o deja o sa adaug si cele 3 bucati DP0260.
 3. @serbanp, v-am trimis un mesaj privat, discutia va continua acolo. Multumesc pt. c-da.
 4. @serbanp, v-am trimis un mesaj privat, discutia va continua acolo. Multumesc pt. c-da.
 5. DP0804 merge folosit la orice amplificator audio cu alimentare diferentiala care permite tensiuni simetrice de alimentare in domeniul: +/-24Vdc...+/-120Vcc (tensiuni mai mici sau mai mari nu recomand, desi s-ar putea sa functioneze dar nu foarte precis la tensiuni mai mici de +/-24Vcc). Va recomand sa parcurgeti documentatia MX800 (tocmai am postat-o in conversatia privata deschisa pentru cablaje de fabrica MX800). In acea documentatie am postat o imagine de interfatare a proiectului MX800 cu DP0804 si urmarind exemplul de acolo, se poate aplica si in cazul celorlalte amplificatoare audio. De fapt, chiar si indicatiile din foaia PCB All Layers a proiectului DP0804 sunt foarte sugestive iar un desen nu cred ca isi are rostul. Interfatarea o putem discuta detaliat in subiectele dedicate diverselor amplificatoare audio. Cred ca e cel mai bine acolo. Editare ulterioara: Pinul protect se activeaza cu tensiune pozitiva, tipic +24Vdc iar -VDC se refera la -V amplificator audio.
 6. V-am trimis un mesaj privat. Discutia va continua acolo.
 7. Te-am adaugat in conversatia privata deschisa si cu ceilalti utilizatori. Urmeaza indicatiile date acolo.
 8. Cumparati documentatia proiectului si o sa aflati.
 9. In testul prezentat pe youtube am folosit finali 2SC5200 / 2SA1943 dar se poate folosi si MJL21193 / MJL21194. MX800 (fara radiator) prezentat pe youtube a fost achizitionat de utilizatorul: @walter68.
 10. V-am trimis un mesaj privat. Mersi pt. c-da.
 11. Asa cum mentionam in topicul amplificatorului MX800 sau DP0142, am deschis conversatia privata pentru cablaje de fabrica la acest proiect DP0806. FOARTE IMPORTANT !!! Proiectul DP0806 prezentat in acest topic are PCB-ul construit astfel incat, daca veti avea o carcasa de amplificator TAmp seria TSA, gaurile de prindere ale sursei in comutatie din acest amplificator sunt compatibile cu proiectul PCB DP0806. Acum, e posibil ca seria TSA sa aiba mai multe versiuni interne constructive dar ma indoiesc sa fie asa!! Deci, daca vedeti in comert vreun amplificator TAmp seria TSA defect (carcasa inaltime 2U) si care doriti sa-l modernizati, atunci kitul MX800 si acest PCB DP0806 vor fi o alegere potrivita.
 12. Referitor la tranzistoarele finale de la MX800, va spuneam ca eu am testat montajul cu 2SC5200 / 2SA1943 dar se poate folosi si MJL21193/21194. Aceste tranzistoare MJL am vazut ca le au la un pret bun cei de la tme.eu/ro cu conditia sa cumparam peste 100 de bucati. La un kit MX800 intra 6 perechi de finali, la doua kituri 12perechi (12+12). As dori sa stiu daca sunt utilizatori care ar vrea, daca tot o sa dam comanda de cablaje, sa cumparam cel putin 100 de perechi de MJL21193 MJL21194 ?? Bineinteles, dupa ce voi lua setul de tranzistoare voi sorta tranzistoarele astfel incat fiecare utilizator sa primeasca tranzistoarele cat mai imperecheate. Asta ar fi un avantaj ? Ce spuneti ? Bineinteles, ca si cablajele, tranzistoarele vor trebui achitate in avans, ca daca aveam banuti dadeam direct comanda. De asemenea, daca stiti alte magazine care au un pret mai bun ca tme, va rog sa-mi spuneti, nu tin neaparat sa luam de la tme ???
 13. Multumesc pentru inscriere la cablaje de fabrica. Intre timp am deschis conversatia privata de care spuneam si daca saptamana asta se adun fondurile necesare, atunci saptamana viitoare voi da drumul la comanda de cablaje de fabrica. Am mai adaugat eu cateva PCB-uri suplimentare pe fiecare model, pentru cazul in care vor mai fi doritori de PCB-uri dupa sosirea cablajelor de fabrica. Retineti ca cei care nu veti achita in avans cablaje MX800 nu veti beneficia de documentatie gratuita a acestui proiect si va trebui sa o achitati separat daca va ganditi sa cumparati PCB-uri dupa ce sosesc cablajele de la fabrica. PCB MX800 si DP0806 vor fi cu soldermask albastru, silkscreen verde (2 layere) iar vumetrul DP0804 va fi cu soldermask verde, silkscreen alb (1 layer).
 14. Salut. Am trimis un mesaj privat. Discutia va continua acolo.
 15. La capitolul SMPS lucrurile nu bat pasul pe loc - in curand un proiect SMPS - intre optocuploare si transformator de c-da IGBT, cred ca o sa aleg pana la urma transformator de c-da, are un plus - deci, urmariti TEHNIUM AZI - o imagine din evolutia dezvoltarii proiectului SMPS:
 16. Da, se poate folosi pentru alimentare a doua etaje SARA. Deci, 8 bucati pana in acest moment. Duminica asta o fac totalul final privind numarul de bucati iar saptamana viitoare o sa adunam banutii pentru comanda, intr-o conversatie privata, asa cum am procedat si cu celelalte comenzi.
 17. Foarte frumos asamblat. Poate ar fi util si o racire activa a radiatoarelor cu kitul: Si bineinteles, cateva pareri dupa teste si auditie.
 18. DP0804 este un PCB care se poate folosi pe partea frontala a carcasei amplificatorului si a fost special conceput ca sa fie folosit cu kitul DP0142 = MX800 prezentat cu cateva zile in urma. DP0804 este un cablaj imprimat inspirat din PCBul care echipeaza partea frontala a amplificatorului TAmp din seria TSA2200. Am facut un PCB intr-un singur strat ca sa fie mai usor de reprodus prin metode D.I.Y cunoscute. Pe placa MX800 o sa vedeti un rezistor intercalat intre -V de acolo si -V de pe placa DP0804. La valori nu am umblat aproape deloc. Schema, asa cum o s-o vedeti, este foarte asemanatoare cu o alta schema din alte amplificatoare audio, dar nu Tamp. Eu am venit doar cu o mica contributie privind valorile unor piese si bineinteles, asa cum va spuneam, cu un PCB intr-un singur strat fara nici un jumper. Proiectul DP0804 este gratis si se poate descarca de mai jos: DP0804 - STEREO VUMETER BOARD with FAULT & POWER LEDs.pdf Eventuale intrebari si imagini cu realizare practica a acestui kit electronic se pot prezenta in cadrul acestui topic. Spor la mesterit. Editare ulterioara: Daca doriti cablaje de fabrica, va rog sa va abonati aici. Pretul unui PCB = 12lei bucata.
 19. Ca sa reduceti offset-ul sunt mai multe posibilitati, cea mai comoda ar fi sa inlocuiti unul din rezistoarele R609 si R610 cu un semireglabil, spre ex. de 100 Ohm sau 220 Ohm.
 20. Multumesc. Deci pana acum 6 PCB. O sa mai astept saptamana asta poate mai sunt utilizatori care doresc PCB-uri de acest fel. Sa fie un cablaj simplu sau dublu layer ?
 21. Pana in acest moment 10 bucati PCB. O sa mai astept saptamana asta sa vedem daca se mai aduna utilizatori. As fi vrut macar 20 de comenzi. Intre timp mai am de adaugat in documentatia MX800 instructiunile de punere in functiune.
 22. Asa cum precizam si in clipul dedicat amplificatorului MX800, am creeat un clip si pentru placa de intrare-iesire cu softstart si PSU. Am incercat o prezentare nu foarte laborioasa mai ales ca testul in frecventa l-ati putut vedea si in clipul dedicat MX800. Proiectul DP0806 este gratis si se poate descarca accesand legatura de mai jos: DP0806 - IntputOut PCB audio amplifier with softstart & PSU.pdf Precum o sa observati in documentatia atasata mai sus, placa contine tot ce este necesar pentru a alimenta un transformator cu ajutorul caruia se alimenteaza, tot prin intermediul placii, doua etaje de amplificare cu preul aferent care poate configura etaje si in punte. Pe cablaj rezistoarele R8 si R26 sunt semireglabili de 5K dar in locul acestor semireglabili, daca nu doriti un reglaj a preamplificarii care in anumite situatii va ajuta si la un management mai bun a zgomotului de fond, puteri sa montati rezistoarele precizate in schema electronica. Totusi, eu prefer semireglabili, in primul rand din cauza ca in foarte multe situatii un reglaj a preamplificari astfel incat sensibilitatea pe intrare sa fie cel putin 1Vrms are mai multe avantaje, inclusiv cel spus anterior privind managementul zgomotului de fond. Sunt situatii, cand mai ales datorita calitatii cablurilor de intrare in statia de amplificare avem nevoie de asa ceva. In ceea ce priveste elaborarea unor cablaje de fabrica, ca sa obtin un pret situat in jurul valorii de 65lei (aceasta placa are o suprafata dubla ca a unui amplificator MX800), va trebui sa se inregistreze macar 20 de comenzi platite in avans. Deci, daca doriti cablaje DP0806, va rog sa precizati numarul de PCB-uri dorite in acest topic. Dupa ce se vor aduna cele 20 comenzi, va voi informa aici privind pretul per bucata exact urmand ca in functie de asta sa deschid conversatia privata cu utilizatorii abonati. Fiind un proiect gratis, tot aici se pot impartasi pareri privind constructia si functionarea acestui montaj electronic, cu imaginile aferente. Spor la construit. EDITARE ULTERIOARA - 27.09.2019: Referitor la lista de piese prezentata in documentatie, acolo am specificat modelul de switch pentru SW1 si SW2 de tipul C&K PN12SHNA03QE. Este gresit. Acest model are o singur contact NC/ND. Va trebui sa achizitionati versiunea cu doua perechi de contacte NC/ND, cu pas-ul intre pinii de 2,5mm - mai multe informatii in legatura de mai jos: https://www.ckswitches.com/products/switches/product-details/Pushbutton/PN/
 23. Nu interzic nici unui utilizator sa-si prezinte un proiect de amplificator audio de putere mare, am spus-o mai sus, citez: Bineinteles, prin acest mesaj nu vreau sa opresc avantul vreunui utilizator sa faca asta, pentru ca sunt cativa pe net care au si o asemenea, scuzati-ma, "dambla". Prin „industrial” vroiam sa se inteleaga acele proiecte audio care depasesc sfera de utilitate de acasa sau de la sonorizarea unei discoteci mici/medii sau a unei petreceri de familie. Nu vad utilitatea prezentari unor proiecte audio de mare mare putere in cadrul unui site sau forum care este pentru sustinerea fenomenului D.I.Y. Adica, aceste proiecte daca s-ar prezenta cred ca ar interesa audiofilii asa pentru experienta lor practica personala si mai ales altii audiofilii detinatori de afaceri in domeniu care pot cultiva in interes personal asemenea proiecte (sau anumite idei de acolo). Plus ca conceperea unui proiect audio de mare mare putere necesita mai mult timp si bani decat un proiect audio uzual de putere mai mica, dar efortul in acest caz investit nu se justifica sa fie prezentat intr-un forum chiar si pay-per-view, din acest motiv, exemplu cel mai cunoscut, utilizatorul DjLeco nu si-a prezentat detalii referitoare la proiectele sale (amplificator si SMPS). Si nu este singurul exemplu. In ceea ce priveste radiatorul, intr-adevar, cu scuzele de rigoare, am pus un accent pe problema usor nepotrivit desi si cu acele tipuri de radiatoare se pot construi si amplificatoare de 1kW sau chiar 800W, nu numai de cativa kW. Totusi, pana la urma ati solicitat o oferta de pret cu transport si la cat s-a ridicat ?
 24. Un nou amplificator din colectia personala (cod DP0142) dezvoltat recent care se doreste stramosul vechii serii MX de amplificare prezentata in topicul urmator: Dupa multi ani de teste, proiecte, inclusiv a vechii configuratii MX dezvoltata acum 11 ani in urma, am ajuns la un etaj de amplificare cu reactie in curent cu un sunet aparte, un sunet pus in valoare de fiecare piesa electronica si chiar de noua structura de etaj final de tip triplet. Comparativ cu etajele finale cu reactie in tensiune, foarte intalnite si construite de electronistul amator si nu numai, cele cu reactie in curent permit un slewrate mai mare, un factor de damping mai bun si de aici un control mult mai riguros a suspensiei difuzorului de joase. Toate aceste aspecte coroborate cu un sunet natural mult mai viu, a condus ca la vremea actuala acest strop de performanta sa fie mutat catre zona profesionala, foarte invadata de topologii clasice QSC, mai mult potrivite pentru cluburi decat pentru sonorizari live. Dar iata ca noul MX800 se vrea sa imbine clubul cu sonorizari live, intr-o maniera care cu siguranta va atrage atentia chiar si celor mai pretentiosi dintre noi. Am facut si un test sau o prezentare pe youtube a acestui amplificator pe care o puteti urmari mai jos. Clipul contine cinci parti iar in ultima parte am prezentat si un test la scurtcircuit pe iesire trecut cu brio de amplificator. Precum o sa observati din clipul prezentat, acest amplificator MX800 il voi integra intr-o carcasa de amplificator TAmp.Din caracteristicile tehnice si performantele acestui amplificator audio enumar: - tensiunea de alimentare recomandata: min.+/-30Vcc.... max. +/-100Vcc; - impedanta minima admisa: 4 Ohm (la cea mai mare tensiune de alimentare permisa); - puterea nominala de iesire la tensiunea de alimentare max. admisa: ~800W/4 Ohm; - factorul de distorsiuni armonice: 0,02% la Pnom; - sensibilitatea nominala pe intrare: aprox.5Vrms/22Kohm (aveti nevoie de preamplificator, vedeti noul kit DP0806); - viteza de crestere a tensiuni la sarcina nominala: ~ 25V/us (masurat). Documentatia acestui kit este momentan in curs de elaborare. Saptamana asta intentionez sa o finalizez, dupa modelul de prezentare a proiectelor personale (schema, cablaj, indicatii de punere in functiune, lista de piese). Costul acestei documentatii este 10Euro. Pentru utilizatori care vor achita PCB-uri in avans cu acest proiect, documentatia va fi gratis. Dimensiunile PCB sunt 254x80mm, deci cablajul se potriveste vertical intr-o carcasa 2U unde gaurile de prindere a cablajului de radiator sunt de 55mm. Pentru detalii suplimentare priviti imaginea urmatoare: In ceea ce priveste costul unui asemenea PCB, cablaj de fabrica, cu silkscreen albastru, daca se aduna intre 20...30 de comenzi, pretul este 45lei, intre 30....60 comenzi = 42lei/bucata si intre 60...100 = 39lei/bucata. Deci, asa cum am procedat si la celelalte proiecte, va rog sa va abonati in acest topic cu numarul de PCB-uri dorite, urmand ca dupa aceea sa deschid conversatia privata pentru adunarea banutilor si lansarea efectiva a comenzii. Retineti ca celelalte PCB-uri care le veti vedea in clip sunt obiectul altor proiecte din colectia personala pe care le voi prezenta cat de curand posibil, sper ca maine seara. In noile subiecte pe care le voi deschide referitoare la aceste proiecte noi, ca si aici, voi spune pretul de achizitie a cablajelor. Proiectul cu placa de alimentare/intrare/softstart va fi gratis dar nu si cablajele de fabrica, sper sa facem si pentru acea placa cateva cablaje. Numai bine
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.