Jump to content

donpetru

Root Admin
 • Content Count

  7,862
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  359

Everything posted by donpetru

 1. Daca va aduceti aminte cum se numea circuitul construit atunci puteti accesa bibliografia de mai jos care cu siguranta va reduce mult aria numerelor de revista cautate. bibliografie_tehnium.pdf In ceea ce priveste postarea colectiei vechi Tehnium la sectiunea Descarcari, stiu ca s-a mai discutat dar o sa reanalizez aceasta cerinta.
 2. Pe site-ul Tehnium Azi nu se poate descarca in format scanat deoarece nu exista colectia Tehnium. Folositi motoare de cautare, ca de exemplu: https://www.google.com/search?q=Colectia+Tehnium&oq=colecti&aqs=chrome.0.69i59j0j46j69i57j69i60j69i65l2j69i60.1793j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
 3. De acord. Atunci cred ca ar fi mai bine sa le spunem:... completari la proiectul initial, aceste completari fiind de fapt niste particularitati ale proiectului pentru a anume configuratie data de amplificator pe tuburi, pe langa cele trei exemplificate in proiectul VD2018.
 4. O solutie ar fi sa folositi un circuit integrat cu controlul volumului in tensiune, cum este vechiul AN7384N (se mai gaseste de vanzare la preturi modice pe aliexpress). O aplicatie simpla de implementare a acestui circuit integrat gasiti in manualul de service Technics TR-474 (manual complet postat de mine aici): https://www.hifiengine.com/manual_library/technics/rs-tr474.shtml
 5. Sunt de acord cu deschiderea unui topic nou pentru orice amplificator audio pe tuburi care are la baza proiectul VD2018. Rog utilizatori sa procedeze asa pentru o mai buna urmarire a unui proiect audio anume pe tuburi. Adica nu are rost sa le amestecam intr-un singur topic. Avand in vedere faptul ca acest proiect VD2018 poate avea mai multe "variatiuni", sa inteleg ca prezentarea unei erate la momentul acesta s-ar putea sa nu acopere toate situatiile ? E posibil.
 6. Mersi pentru mica erata prezentata mai sus. Rog un utilizator sa faca un total in ceea ce priveste eventualele observatii sau erate care s-au postat aici, astfel incat pana la sfarsitul luni astea sa putem trage o concluzie finala. Astept in acest sens ultimele concluzii si din partea utilizatorului @viobio dupa care putem trasa documentatia finala a proiectului.
 7. Acum cateva zile urma (vineri mai exact) coletul a fost procesat in Hong Kong si acum e oprit - cred ca asteapta urmatorul avion pentru transport !! Deci, se pare ca pana la urma vanzatorul s-a tinut de cuvant. Ramane sa vad produsul cum arata dar in ritmul in care se misca coletul spre Romania, cred ca voi mai avea de asteptat. Bineinteles, transportul a costat 40USD. Acum observ ca este mult mai scump!
 8. Daca analizam functionarea contactelor din partea de jos a schemei, cred ca aveti dreptate in privinta condensatoarelor (C mic si C mare) desi in aplicatiile pe care le-am mai vazut de acest tip se conectau doua condensatoare in paralel la ridicare si se lasa doar un condensator la coborare. Deci, nu ar fi rau sa verificati daca nu cumva exista acest regim de functionare!!!
 9. Din schema postata reiese ca la borna z2 se conecteaza capacitoarele "de pornire" care ataca infasurarea auxiliara (sau infasurarile auxiliare, ca pot fi si doua asemenea infasurari). Unul din aceste capacitoare se introduce in circuit temporizat prin intermediul bornei 5-11. Rolul acestor condensatoare (sau capacitoare) este binecunoscut si anume: asigura defazaj între înfășurarea de pornire și cea de funcționare, implicit asigura pornirea motorului sub sarcină. Tot din schema postata se mai poate observa ca exista un punct comun intre infasurarea auxiliara si cea principala (capete de infasurari unite sau comune) lucru care trebuie atent abordat practic deoarece o fazare necorespunzatoare poate conduce la nefunctionarea motorului. Celelate borne tin de aplicatia in sine, unde este integrata aceasta actionare.
 10. Mersi pentru pont. Cred ca va referiti la modelul de aici: https://www.banggood.com/3600timesmin-NZ-1-Manual-Hand-Electric-Dual-purpose-Coil-Winder-Winding-Counting-Machine-p-1408507.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN Folosesc si banggood dar mi s-a intamplat sa nu returneze valoarea transportului in cazul in care produsul nu soseste sau vine defect.
 11. Da, ati vazut bine valoarea transportului. Eu am luat unealta cu doar 40 de dolari transport cu DHL (acum am observat ca transportul e dublu !!!). Avand in vedere costul per ansamblu a piesei si faptul ca reproducerea ei in regim DiY e destul de dificila si tot cam pe atat costisitoare, am zis sa risc. Plus ca timpul disponibil pentru constructia unei asemenea masini de bobinat manuale l-am redirectionat catre alte activitati electronice mai utile. Am deschis o disputa pentru returnarea banilor. Sa vedem cum se finalizeaza. Am 4 zile la dispozitie.
 12. Acum trei saptamani cand am facut comanda transportul cu DHL era jumatate cat este acum. De asta am si ales aceasta optiune de transport. Acum am citit un review unde un cumparator spune ce a patit dupa ce a achizitionat produsul (cu Posta). Bine ca am comandat cu DHL-ul. Sper sa nu comenteze cei de la aliexpress ca la ora actuala AWB-ul e inregistrat in China si doar actualizat de cei de la DHL Romania. Mai exact, se pare acum DHL solicita documentele si de abia daca totul e in regula si esti de acord cu plata datoriei vamale, de abia dupa aceea trimite OK-ul expedierii coletului din China in Romania. Problema e ca in acest caz, ok-ul s-a dat dar raspunsul partii chineze ar fi ceva de genul ca coletul nu a fost preluat fizic de la expeditor. Deci se pare ca chinezul a inregistrat in aplicatie AWB-ul dar nu a predat coletul si acum face pe prostul. Mai mult ca sigur s-a intamplat asta deoarece de 2 saptamani si ceva trebuia coletul sa se miste spre Romania, dar nu se intampla asta iar DHL Romania nu are niciun raspuns concret. outtek, deci in cazul tau AWB-ul era inregistrat dar a plecat spre Romania de abia dupa saptamani. Poate am si eu norocul asta! Voi vedea.
 13. As dori sa stiu daca este vreun utilizator care a comandat produse din China (transport cu DHL) in perioada asta de stare de urgenta ? Si daca da, cat de repede au descurs formalitatile de transport? Intreb asta, deoarece acum 3 saptamani in urma am cumparat recent un produs (e vorba de asa ceva) si cei de la DHL Romania mi-au spus ca AWB-ul este inregistrat in baza lor de date globala dar e foarte posibil ca vanzatorul sa nu fi predat fizic coletul catre reprezentanta din China !! E prima oara cand dau peste asa ceva si as dori sa stiu daca sunt utilizatori care au patit asa ceva !!! Bineinteles ca am discutat cu "chinezul" si tot ma abureste ca coletul e in tranzit. Mai am de asteptat pana pe 26 si apoi cer refund. Se pare ca s-au nascut "chinezi tepari" si pe aliexpress !!! Posibil. Voi vedea.
 14. V-am trimis un mesaj privat, discutia va continua acolo.
 15. Cerinta asta postata de @ionut90 mi-adus aminte de un circuit realizat cu Attiny45 care avea rolul de a comanda un AN7354 (Dolby B-C), proiect caruia i-am trasat un PCB zilele trecute (deoarece intentionez sa-l implementez intr-o combina muzicala). Am trecut in format electronic acest proiect, pentru ca, stiti pauza aia cand nu poti sa termini un proiect deoarece nu ai banuti de piese la momentul t si pana cand ai, te apuci de altceva, cred ca ati trecut prin asta, nu! E tipic printre electronisti. Mai ramane sa validez prototipul luna asta si dupa aceea, sper pana la finele acestei luni, sa prezint la rubrica DonPetru Projects, proiectul complet. O sa prezint si codul in C, ca sa vina in sprijinul nu numai celor care vor fi interesati de acel proiect ci si utilizatorul @ionut90 Veti vedea acolo un exemplu software foarte util in problema descrisa aici, asta daca veti avea curajul sa abordati montaje cu microcontrolere, pentru ca o alta solutie "ne-mecanica", vorba dl. @gsabac de mai sus, este, folosind un alt termen... voluminoasa.
 16. Au mai ramas PCB-uri de vanzare si la acest proiect cu 2xTDA7294. In acest moment doar...12 bucati. Documentatie inclusa gratuita in format PDF cu schema electronica si lista de piese. Pretul unui pcb daca achizitionati: una sau doua bucati este 10lei/bucata --- > pret nou: 9 lei/bucata, intre 3 si 10 bucati este 9 lei/bucata --- > pret nou: 8 lei/bucata peste 10 bucati pretul per bucata este 8lei. --- > pret nou: 7 lei/bucata Conditii de livrare: plata in avans in cont bancar - sau utilizand formularul DONEAZA din site (conversie la cursul valutar din ziua platii); livrare in urmatoarea zi lucratoare. Transport cu Posta Romana: +10lei, Curier Rapid = +24lei.
 17. Au mai ramas PCB-uri de vanzare pentru cine mai doreste.
 18. S-au vandut si ultimele 4 bucati. Deci in acest moment nu mai sunt PCB-uri DP0260 de vanzare.
 19. Multumesc F.David pentru comanda. In acest moment au mai ramas de vanzare doar 6 buc. PCB MX800. Mi-am oprit 2 buc, pe langa cele 6 care sunt de vanzare, pentru viitoare proiecte daca va fi cazul.
 20. Au mai ramas doar 2 buc. PCB de vanzare la pretul de 65lei/bucata.
 21. Salut. 10 Euro documentatia AV400v3 10 Euro documentatia MX800 17 Euro = 2 buc PCB MX800 PCB transport curier rapid pe terioriul Romaniei fara Km suplimentari = 5 Euro sau cu Posta Romana pe teritoriul Romaniei = 2 Euro. deci total cu transport (cu comision paypal inclus ) : - curier rapid = 44 Euro sau - posta romana = 41 Euro Editare ulterioara: daca plata se confirma azi sau week-end asta, expedierea coletului o pot face luni, saptamana viitoare. Editare ulterioara 2: sa-mi trimiteti un mesaj privat cu adresa de livrare si nr. de telefon.
 22. Cea mai simpla metoda e sa donati 10Euro prin formularul Doneaza existent pe prima pagina a site-ului Tehnium Azi. Dupa aceea imi trimiteti un mesaj privat aici ca ati donat 10Euro, dupa confirmare, va trimit apoi fisierul PDF cu documentatia AV400v3 in acelasi mesaj privat sau la adresa de e-mail folosita la inregistrarea contului TEHNIUM AZI.
 23. Se poate achizitiona documentatia in format PDF la pretul de 10Euro.
 24. In ipoteza asta de lucru tensiunea "DC oarecare" nu are cum sa aiba 0...5V si sa detecteze o intrerupere a acestei tensiuni mai mare de 0,1secunde, deoarece prin intreruperea tensiunii se subintelege ca ADC-ul va vedea 0V!! In primul rand acel interval de tensiune a trebui sa inceapa de la 0 volti si ceva si nu zero volti. Asta ar fi o problema ipotezei. Deci, ar trebui reformulata. In ceea ce priveste dezvoltarea codului ca sa faca ceea ce doriti in ipoteza de lucru, principali pasi care ar trebui urmati ar fi: 1) definirea pinului de iesire (avand in vedere ipoteza de lucru recomand un pin la care se poate genera un semnal PWM) - mai jos un exemplu de cod in Atmel Studio: DDRB|=(1<<DDB0); // Setez pinul PB0 ca iesire 2) initADC - initializarea convertorului analogi digital - exemplu cod Attiny45 folosit de mine in proiectul TA1000PSv1: void adc_init() { ADMUX|=(1<<REFS1) //Referinta 1.1V, | (1<<ADLAR); //Deplaseaza rezultatul la stanga (cei mai semnificativi 8 biti in ADHC) ADCSRA|=(1<<ADPS2)|(1<<ADPS1) //Prescaler: F_CPU/64 == 125kHz | (1<<ADEN); //Activeaza ADC-ul } uint8_t adc_read(uint8_t ch) { ADMUX &= 0xE0; //Sterge vechiul canal ADMUX |= ch; //Seteaza noul canal ADCSRA|=(1<<ADSC); //Porneste conversia while(!(ADCSRA&(1<<ADIF))); //Asteapta sfarsitul conversiei return ADCH; //Returneaza rezultatul (pe 8 biti) } // Si apoi in bucla void main { //... adc_init(); //Initializeaza ADC // bucla program ( //cod } } 3) initPWM - initializarea PWM in structura programului: TCCR0A|=(1<<COM0A1)|(1<<COM0A0)|(1<<COM0B1)|(1<<COM0B0)|(1<<WGM01)|(1<<WGM00); // Configurez Timer0: Fast PWM 8bit, Non-inverting Apoi codul programului va trebui sa citeasca tensiunea pe pinul ADC si sa cronometreze timpul expunerii acelei tensiuni. Deci, comentariu //cod din exemplul de mai sus va trebui sa contina ceva de genul care va trebui dezvoltat (nu uitati sa declarati variabilele de lucru la inceputul programului sub forma uint8_t i;): do { i = 0; i = adc_read(1); //Citeste canalul 1 ADC - este doar un exemplu numarul canalului //conditie OCR0A = i; } while(1);
 25. Minim 20 sau 25 de bucati, desi de regula, mai completez eu cu cateva. Adica, spre exemplu, daca as comanda 30 de bucati, ar rezulta cu taxe vamale, transport si ce mai trebuie un pret per bucata de 35lei bucata.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.