Sari la conținut

nonamed

Members
  • Număr conținut

    12
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    1

Postări postat de nonamed

  1. Intrebare: aparatul dvs. este alimentat cu tensiune continua dintr-un redresor,

     eventual convertor, sau tensiune alternativa direct dintr-un transformator

     de retea cu tole de fier.

     

    Este vorba de curent continu 

    SAM 1733

    -ceva de genu (sursele sunt foarte rezistente, eu tatuez de  6 ani si acum mai am pe undeva prima sursa folosita, diferenta majora intre surse este controlul, analogic sau digital)

    1bob

    asa arata bobinele separate de cadru,

    SAM 1732

    iar asta ar fi schema lor (la 1 si 5 vin conectate bornele, 2 si 3 sunt bobinele, 4 este un condensator). Care este rolul condensatorului ?

    ...Bobinele sunt legate prin firul din care porneste primul strat (stratul de la baza, primul de jos).

  2. ..., incalzirea la 100 de grade duce la cresterea rezistentei cu circa 30%, ...

    exista vreun tratament de "calire" pentru scaderea rezistentei ? sau v-ati referit la efectul pe care il are incalzirea 'instalatiei' ?

     

     

    ... reglajul se face alternand mijloace elastice (resorturi, arcuri elicoidale, sau lamelare) ...

    pe acelasi principiu se fac reglajele si la aparatele de tatuat (tensionand sau detensionand arcurile)

  3. In primul rand va multumesc pentru raspunsuri si spontaneitate.

    Am in colectie si aparate rotary (nu prea ai ce modifica la ele), sunt aparate de precizie, stabile, silentioase (cele de calitate), dar nu sunt la fel de puternice ca cele cu bobine. Pentru a tatua o suprafata mare se folosesc palete (ex magnum 30 - 30 de ace micute dispuse pe doua randuri 14+16, 'sudate' intr-o structura care se numeste ac magnum 30...) aici se observa diferenta. Exact ca in pictura unde folosesti pensule de dimensiuni si forme variate... (scuze pentru off )

    Din ce motiv o bobina ieftina isi pierde din putere in momentul in care se incalzeste ?(cum ziceam si bobinele aparatelor scumpe se incalzesc dar nu pierd din forta, "trag" la fel). Are legatura cu lacul acela de pe fir? Unele fire pentru bobinaj au specificat "emailata separat",la altele "invelis dublu", in unele locuri gasesti specificat invelisul (polivinilacetat, poliuteran, poliamida, polieset, poliesterimida etc.) dar nicaieri nu scrie care este perfect pentru costruirea unor bobine pentru aparatul de tatuat (sigur cer prea mult..); In descrieri, pe langa structura emailului, se mai gasesc: temperatura maxima, voltaj de scurt-circuitare, alte proprietati fizice, proprietati chimice, etc. pe baza carui criteriu ar trebuii sa aleg firul ca in momentul in care bobina se incalzeste sa nu piarda din putere (sa isi pastreze inductanta - probabil despre asta este vorba) ?

    • Like 1
  4. Ventilator de incinta PC, eventual conditionat de un termostat.

     

     Principiul de functionare alt unui aparat de tatuat cu bobine este destul de simplu:  

    Tattoo Machine

     la pozitia 1 vine conectat firul care alimenteaza aparatul; cu rosu si albastru am vrut sa ilustrez sacinile, circuitul se inchide la pozitia 2 unde arcul de jos (lamela metalica) face contact cu surubul ala cu gamalie... In acest moment circuitul este inchis, bobinele formeaza un camp magnetic si atrag bara, care este metalica, inspre ele; contactul de la pozitia doi nu mai are loc si circuitul se deschide, bobinele nu mai formeaza campul magnetic iar bara revine la locul initial datorita arcurilor (lamelelor metalice). 

     Dat fiind faptul ca eu trebuie sa tin aparatul in mana cand lucrez cu el  

    115580957

    nu este foarte practic sa adaug si un ventilator.

    Intrebrea mea a fost destul de vaga, mai specific daca imi poate spune cineva daca exista diferente de calitate intre firele pt bobinaj... din cate am citi firele se incinta datorita rezistentei electrice (sau ceva de genu, din aces motiv firele mai subriti se incinta mai repede) initial m-am gandit ca poate s-a topit lacul acela, dar desfacand bobinele am observat ca firul este intact.. problema principala este ca bobina pierde din forta.. Pareri ??

     

  5. Buna ziua, de ceva timp incerc sa fac niste bobine pentru un aparat de tatuat.   post-38890-0-14744800-1506299343_thumb.jpg

    Motivul este simplu: pentru achizitionarea unui aparat decent am platit 400 lire, desigur pana sa il cumpar al luat o duzina de aparate ieftine care, din pacate nu isi fac treaba. Diferenta majora intre unul ieftin si unu scump ar fi ca primul, dupa cel mult o ora se incalzeste (uneori se incinta si bobinele celui scump) si aparatul pierde din putere. Avand la dispozitie multe aparate de care sa nu imi para rau am desfacute bobinele unora si am incercat sa construiesc propriile bobine folosind sarma de cupru pentru bobinaj,    post-38890-0-68174500-1506299269_thumb.jpg  ; am incercat tot felul de combinatii dar tot ce am obtinut au fost bobine ori prea slabe (in general cele la care am folosit fir gros ex. FY 0,80), ori puternice dar care se incinta rapid si la fel pierd din putere. 

    De mentionat ar fi ca si bobinele unui aparat de calitate se mai inchinta dar nu-si pierd din putere (utilizat uneori mai mult de 8 ore functioneaza perfect). Am folosit miez de aceeasi dimensiune cu cele de calitate (nu stiu daca este si acelasi material).

    Ma puteti ajuta cu un sfat, o idee?

    Multumesc anticipat.

     

    P.S. aparatele de tatuat sunt alimentate de o sursa cu output 0 - 20v (niciodata nu am depasit 15v) si 2 - 3,2 amperi.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock