Sari la conținut

De ce suntem saraci?


SIG

Postări Recomandate

ok, am inteles mesajul roadrunner.

De curand am auzit ca sunt cateva universitati in Romania care fac cu alte universitati din afara schimb de materie cenusie: studentii nostri se aduc acolo si ai lor vin la noi.

 

Este vorba de fac. de stat. Nu am inteles ce gasesc ceilalti la noi: cica vin si din Spania, Franta... Cineva care a fost la studii in Franta, la o facultate din Toulouse. Spune ca la facultatea la care a facut continuare de studii: master si doctorat era foarte dotata, cel putin laboratoare iar cursurile se predau intr-o saptamana, la retroproiector, fulgerator si multa teorie - o carte ce mai, urmand ca dupa aceea proful sa se ocupe de seminarii. Si examenul era destul de dur. Persoana respectiva, colegul unui vecin de bloc, spunea ca a facut un curs de programare C++ foarte stufos acolo care aici la o facultate de profil tehnic in Romania l-am facut eu in doua semestre. Examenul a fost dur deoarece trebuia sa stii mai mult decat ceva, fata de Romania unde 90% din studentii la acest curs au trecut de frunza verde si o lalea si cu spaga.......unii.

acolo cica, din ce mai povestea colegul, trebuie sa inveti, multi de acolo invatand, de exemplu, numai un capitol sau o ramura a unui domeniu iar dupa ce termina scoala, pai stiu, mananca pe paine asa ceva.

 

In romania, din ce am observat si a spus parca si userul adry aici, se invata o gramada de lucruri teoretice, circa 75%, cand ne angajam ne mai fiind folositoare. Am inteles ca sunt folositoare doar celor care lucreaza in invatamant, ca sa-si mai dea un grad, ca sa poata da un doctorat etc.

 

Acum intreb: de ce nu se face ceva la noi?Acum au facut facultatea tehnica de 4 ani, masterul fiind obligatoriu sa-l faci deoarece altfel facultatea ai facut-o degeaba.

apropo, in Irlanda se omoara lumea sa faca mastere si doctorate ? unknown.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 60
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Situatie este simpla: termini facultatea si nimeni nu iti da zeci de mii de euro. De ce? Pt. ca nu ai experienta, si de cele mai multe ori patronu' ii zgarcit. Esti bun in automatizari, de exemplu (dar BUN, nu impresia ta), primul job in domeniu o sa fie prost platit. Dar in timp capeti experienta si da bine la CV.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

edy,

daca esti BUN in automatizari nu asa cum zic eu, atunci e si mai simplu, iti faci o firma, sau macar un website si-ti creezi un renume cu trecerea timpului (eu asa am facut, e greu dar functioneaza)

in cazul asta timpul trece in favoarea ta, daca va tot plangeti ce greu e atunci nu facet nimic. Si ca sa-ti dau un exemplu pentru ca vin din partea asta cu automatizarile, am facut acum 9 ani un plc cu 8052 - 16 intari si 16 iesiri cu compilator propriu care stia sa converteasca programe scrise pentru AP101 (un automat programabil de 30 de ani vechime) care era simplu si rudimentar dar era tare raspandit in industrie. Pe vremea aia un cablu pentru logo (Siemens) era 500$ si eu vindeam tot automatul + software + scris programul cu 1000 DM (vro 500$) si faceam bani.(dar nu prea mai aveam timp de somn) Acum e simplu iei un Moeller sau un Logo sau Omron, sau Mitsubishi sau Allan Bradley si bagi la programare ca acolo se fac banii.

Bafta,

R.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Imi place ce citesc,dar...

un popor nu este format din elite doar.(desi tarile puternice acapareaza elitele tarilor mai sarace,putand spune,putin exagerat evident,ca intr-o zi aceste tari vor fi populate doar de elite).

Parafrazez aici enuntari de genul "daca vrei cu adevarat si esti bun,atunci poti..."

Daca statul nu are o programa de invatamant pragmatic ,daca statul nu asigura un trai cat de cat decent prin minimul pe economie pe care il stabileste,daca statul nu are justitie ca sa stopeze mega-jafurile care se deruleaza de ani de zile,

atunci nu poti explica unui intreg popor ca singura lui salvare este sa devina foarte bun in ceva.

Spre exemplu,a fi maturator,sau femeie de servici e si asta o meserie nu?

Cum poti sa ii indulcesti viitorul cuiva spunandu-i ca daca devine foarte bun maturator,sau o foarte buna femeie de servici,atunci alta va fi remuneratia ?

De aici trebuie pornit,de la meserii ca acestea si de la imposibilitatea acestor oameni cu astfel de meserii de a supravietui.

Pensionarii in ce sa devina foarte buni ptr. a putea supravietui?

Elitele,cei foarte buni in ceva ce poti deveni foarte bun,sunt poate 20%.

La restul de 80% ce sfaturi putem sa le dam?Eventual doar sa nu-si piarda speranta intr-o viata mai putin saraca,dupa 19 de la revolutie traiti in saracie si deziluzie.

Pe de alta parte,intrucat Romania a fost saracita de elite si oameni foarte buni de catre tari mai puternice economic,care au ademenit aceste elite prin burse,joburi platite mai bine,etc,ma intreb,si va intreb,cum poate prospera o tara daca elitele si cei foarte buni pleaca?Doar ca piata de consum nu poti prospera.

Paradoxal totusi,daca nu s-ar' mai fura atata in tara aceasta,am prospera totusi pana la un anumit nivel (iesirea din saracie lucie).

Si ca sa nu o lungesc prea mult,conchid cu ideea ca daca stat nu exista,nimic normal nu exista.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sig,

deci mai bine stam cu maine in san, si asteptam sa faca statul ceva, si cind o face (dac-o face) ne apucam sa devenim buni electronisti, n-ar fi mai bine invers?

eu am mai incercat sa tai din elanul prostesc al celora care inca mai cred ca ajungi in strainatate si-ti dau astia un job de 70.000 eur luna numa' ca esti inginer. Nu exista asa ceva decat in folclorul urban, dar exista salarii de 70K pentru uni ingineri chiar si romani, si mai exista si salarii de 2500 Eur in Romania in proiectare de circuite digitale, surprins? lucrurile incep sa se schimbe si in domeniul electronicii, problema e ca noi sa putem tine pasul la schimbarea asta? un scenariu probabil: un anunt pentru un post de proiectant de electronica sa zicem de PCB - aplica 10 ingineri buni din Ro si unul din Germania (tot roman) ala din romania are pe CV placi cu 2 straturi si componente THT (thru hole) ala din Germania vine cu 10 straturi, controlul impedantei pentru High speed, si tehnologie SMT, pai pe cine crezi ca va angaja Nokia? iti zic eu: pe romanul din germania, asta o sa ia jobul.

Stiu o sa zici ca totul pleaca de la saracie... in 2000 faceam cablaje pe 4 straturi si SMT in Romania (Timisoara si Bucuresti) crede-ma se poate sa fi bun in Ro, dar e mai simplu sa ne plangem.

Mentalitatea trebuie sa se schimbe in fiecare dintre noi, ce perspective marete aveam pe vremea lu Ceusescu ? ZERO. si toturi proiectam sisteme cu Z80 si scriam programe in limbaj de asamblare cu unitati de disk cu CPM, azi avem PC-uri si internet si forum dar nu mai putem saracii de noi ca nu ne lasa politicienii... sau ca e invatamantul prost.

R.

 

PS "desi tarile puternice acapareaza elitele tarilor mai sarace..." Sig tu chiar crezi ca a fost o mare conspiratie americana si i-au adunat pe toti aia buni in Silicon Valley? s-au dus acolo din doua motive, access la tehnologie si bani, se cheama capitalism. Crede-ma patriotismul se termina exact la portofel.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tu nu gresesti cu nimic @roadrunner.

Tu ii sfatuiesti,si ii sfatuiesti bine,pe userii de aici.(cu conditia sa nu le insufli intentia de a parasi si ei tara).

Eu cand am deschis subiectul ma refeream la soarta intregului popor.

Asta ma si intereseaza in continuare.

P.S.

Nu putem minimiza chiar asa tare plecarea plutoanelor de elite si oameni foarte capabili din tara,ca si cum nu ar' afecta cu nimic acest lucru viitorul unei tari,asa cum nu putem ignora selectia SUA,Canadei,etc in acordarea vizelor si calitatile pe care trebuie sa le dovedesti ptr. a avea posibilitatea de a deveni cetatean american sau canadian.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sig,

soarta poporului trebuie schimbata de userii de forum (metafora) ei pot deveni elitele de maine nu maturatorii si pensionarii...

daca medicii si topografii, chimistii si agricultorii devin cei mai buni in ce fac asta atunci se va schimba ceva, altfel o sa tot discutam aici depre Base/Tariceanu/Nea Nelu etc.

nu neg ca lucrurile merg prost in Ro acum dar incet incet se schimba (foarte incet ce-i drept) si schimbarea asta va face pe multi sa planga pentru ca n-au facut nimic ani de zile decat sa se vaite...

R.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Trebuie sa precizam ca actualmente in Romania exista doua mari categorii de joburi:

a). joburi care au o amprenta in vechiul regim si care se gasesc cu precadere in cadrul unor companii sau institutii cu capital de stat sau majoritar de stat;

b). si joburi care au o tenta capitalista, punandu-se accent pe pregatire si experienta practica.

Un tanar absolvent in Romania va avea de ales intre un job de tip a) si unul de tip b).

Cele de tip a), in circa 99% din cazuri, se ocupa cu pile, probabilitatea fiind cu atat mai mare ("in a da spaga") cu cat postul este mai...bine platit.

Cele de tip b) se ocupa si cu pile sau dupa un interviu cu angajatorul. Aici sunt mai multe variabile care depind de tipul de post ocupat. Exemplu: un post de programator in C++ sau web nici un angajator nu va accepta sa angajeze o persoana fara sa-i testeze in prealabil cunostintele. Si exemplele pot continua.

 

Spunea dl.roadrunner mai sus ca "atunci e si mai simplu, iti faci o firma, sau macar un website si-ti creezi un renume cu trecerea timpului (eu asa am facut, e greu dar functioneaza)". Cel putin in domeniul ca viseaza aria automatizarilor (inclusiv programare PLC), in Romania, obtinerea unor contracte se loveste de latura birocratica a societati romanesti. Fara un sprijin politic, fara o societate comerciala si ceva influenta, obtinerea unor contracte de modernizare devine un vis frumos, in peste 90% din cazuri nerealizabil. Acum ne lovim iar de partea politica, prea mult implicata in derularea sau finantarea unor proiecte din anumite zone ale tari. Aceeasi problema din pacate se regaseste, mai mult sau mai putin, in diferite sectoare ale industriei. Deja in Romania au aparut, cam in orice sector de activitate, destule firme, iar o firma noua, fara un capital solid, personal calificat si multe pile in politica, nu are sanse de izbanda. De fapt, acest mod de a supravietui in Romania, s-a percutat si asupra vietii omului de zi cu zi, ajungandu-se actualmente sa lucram in niste firme, poate si 14ore pe zi, sa fim platiti derizoriu sau nivelul a 8 ore/zi, fara ca macar Ministerul Muncii sa nu sesizeze lucru asta. In al doilea rand, va propun sa cititi codul muncii din Romania si o sa vedeti acolo ca, daca un angajator nu respecta contractul colectiv de munca, acesta in cel mai rau caz se alege cu o amenda, pe cand in anumite tari din Occident, chiar si SUA daca nu ma insel, angajatul poate inainta proces iar angajatorul sa nu fie pasibil numai de amenda ci si de daune angajatului. Din pacate legea in Romania este destul de subtire in acest domeniu, multi dintre tineri, cand se duc la un interviu, fiind interesati de salariu dar nu si de celelalte aspecte, cum ar fi: acordarea de concediu medical, plata unei preme de vacanta, plata unui operatii etc. Chiar sa nu ne intereseze aceste aspecte ? Sau sa fie la mijloc tot saracia ?

 

Daca ar fi sa luam spre exemplu un post de programator PLC, va trebui ca intr-un viitor foarte apropiat multe firme sa se obisnuiasca ca nimeni nu mai risca sa invete ceva daca mai tarziu nu castiga bani de pe urma cunostintelor dobandite. La aceasta concluzie, deja s-au gandit multi angajatori, oferind sub contract de minim 3ani cursuri de pregatire in anumite domenii de activitate ale firmei, programe PC etc. Daca angajatul vrea sa plece inainte de terminarea contractului acesta este obligat sa plateasca contravaloarea cursurilor. E bine, nu e bine ? Greu de spus.

 

A invata PLC-uri necesita achizitionare unui exemplar, la un pret care de multe ori, cel putin la salariile romanilor, nu este pentru buzunarul oricui. Apoi multi isi pun problema: si daca invata la ce ii ajuta pentru ca majoritatea companiilor doresc experienta in cadrul unei firme iar ca sa ajungi intr-o firma si sa inveti PLC ne lovim de un alt zid numit: experienta. Deja tineri absolventi cad intr-un cerc vicios, multi dintre ei intrebandu-se: oare merita sa mai inveti ceva cand nu stiu ce coleg, taicasu la angajat intr-o firma ca inginer pe calitate si castiga 700Euro in Romania iar "noi = x, y, z absolventi", daca invatam PLC-uri, s-ar putea mai mult ca sigur sa ajungem intr-o firma tot din Romania care plateste deplorabil (exemplu: salariu intr-o astfel de firma este aprox. 300Euro net). Apoi cel cu pile, cunosc multe cazuri, asemenea inginerului pe probleme de calitate de care vorbeam, poate nu a invatat nimic la facultate (si mai mult ca sigur nu) dar castiga in a invarti doua hartii mai mult ca o persoana care s-a dedicat "trup si suflet" meseriei. Apoi, daca e asa, de ce ne mai mira ca pleaca elitele din Romania ? Apoi de ce invatamantul din Romania nu este tras la raspundere deoarece inmaneaza oricarui diplome iar fara "plie" multi ajung sa lucreze la metro ca vanzatori. E drept ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Totusi Donpetru,

eu n-am avut pe nimeni in politica (tata era profesor de educatie fizica si pensionar) si faceam automatizari pentru Roman SA (pe bani putini, sau pe piese de camion care le vindeam in pierdere) iar clientii adevarati imi veneau din sectorul privat, unde nu-si permiteau sa opresca o linie de ambalat sau o moara de faina sau multe altele ca pierdeau bani. Eu cum am reusit sa-mi fac meseria? vaitandu-ma? Eu nu zic ca societatea e dreapta si perfecta, ce zic eu e ca oamenii valorosi vor reusii, aia mai putin valorosi vor reusii si ei pe termen scurt dar pe termen lung tot aia valorosi vor iesi primii.

Sa zicem ca eu maine vin in Ro si fac o linie de asamblare SMT, crezi ca o sa poata avea o sansa unul cu pile? sau unul care se vaicareste? intebarea mea o sa fie unde ai mai lucrat, si ce ai facut? simplu si pragmatic, sti cu ce se mananca tehnologia asta daca zice da vorbim mai departe, daca zice nu atunci: next please.

iar contracte pentru asamblare, nici nu as discuta cu intreprinderi de stat, numai cu mici firme care vor sa-si asambleze produsele (probabil ca nici nu mai exista de stat in electronica) - dar cele mai multe contracte le iei de afara ca e prea scump din europa de west sa mai asamblezi din cauza salariilor exagerate. Daca vin in ro si patesc 1000 eur la un tehnician calificat, e happy daca nu e pleaca, se cheama piata fortei de munca, daca e bun si vrea sa plece si n-am altul platesc mai mult pentru el daca oricum era cu pileala si venea tarziu il salut din mers is iau altul. Nu e nici o tragedie.

 

Daca esti student la electronica si te gandesti daca merita sa inveti despre PLC-uri mai bine te duci si faci altceva inseamna ca nu-ti place ce faci...

R.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Problema la noi e urmatoarea: cunosc o persoana (e profesoara, dar nu conteaza asta) care are facultatea de engeza si franceza si a luat examenul de titularizare cu 9,50 si parcurge cam 40km pe zi, dintre care 16 pe jos pentru a ajunge la o scoala dintr-un sat de pe varful unui deal, iar alta, care a luat 3,50 parcurge 15km pana la o scoala din Focsani, cu toate conditiile s.a.m.d.

In Roamania zilei de azi nu conteaza ce stii sau ce experianta ai, ci doar sa ai vreo 2 pile si cateva zeci de mii de euro in buzunar.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

donpetru, zici bine ce spui mai sus, ca ne place, ca nu ne place, asta e realitatea in Romania si cred eu din acesta cauza tineri nu mai invata sau nu vor sa mai invete in facultate, scoala etc. Stiu si destule exemple, am avut colegi mai pilosi care au intrat intr-o firma si sunt platiti cu salarii bengoase. Acelasi job a lor in afara sau la o companie privata mai serioasa ar fi cerut obligatoriu multa experienta si cunoasterea unei limbi straine. Dar uite ca la noi aceste aspecte nu sunt asa bine bagate in seama. Sau sunt bagate dar pe salarii de nimic. Proiectare de cablaje imprimate in Romania nu este o meserie pe care sa te poti baza. Este o firma in Constanta (proiectare PCB pana in 32 straturi), cu cativa doctoranti, doctori, masteranzi si altele care, din anumite surse, va pot spune ca ofera unui doctorat circa 2500 lei brut. Vi se pare mult ? Un incepator acolo ia aproape 1200 lei (net). Vi se pare mult ?

 

Sa va mai dau un exemplu: Anul trecut am participat la un interviu pentru ocuparea unui job la RTR Romania (Renault Technologies Romania), astia de la Renault, dar nu DACIA, ci o companie, sa-i spun: SATELIT, un fel de centru regional de cercetare si dezvoltare Renault. Actualmente am un job destul de bine platit care se invarte in jurul salariului mediu din RO. Anul trecut am fost la interviu, precum va spuneam. Toate bune si frumoase pana veni vorba de salariu. Cei de la RTR Romania au plafonul de salarii in jur de 350...700 Euro plus o prema de relocare care incepe de la 200 Euro si ajunge la 0 Euro in maxim 3 sau 5 ani (cam naspa cu variatia asta). Problema e urmatoare si cam asta am observat la toti angajatorii, ce mi-au spus prieteni, fosti colegii de facultate etc Orice firma din Romania sau care vine in Romania isi stabileste un salariu tinta pentru un anumit job ocupat. In cazul meu este vorba de un job = inginer. In cazul RTR, "baietii" de acolo, au zis cam asa:

- daca ai sub trei ani experienta maxim 400 Euro net;

- daca ai intre 3 si 5 ani experienta: 400...600 Euro net;

- daca ai peste 5 ani experienta (intr-un domeniu asemanator cu al lor) atunci salariu e negociabil in jurul sumei de 700 Euro.

Daca te accepta, iti ofera cursuri de training, in fine, toate bune si frumoase pana aici. Contractul de munca este pe perioada nedeterminanta dar te obliga oarecum sa faci niste cursuri de specializare care dupa 3 sau 5 ani cand prema de relocare ajunge la 0 inseamna un lant legat de gatul angajatului si o povara in plus. Daca pleci trebuie sa le platesti si nu este o suma mica: poate ajunge si la 5000 Euro. Casa din prema lor de relocare nu poti sa-ti cumperi. Problema e ca dupa ce nu iti mai dau prema de relocare va trebui sa scoti bani din buzunarul tau sa platesti o gazda in Bucuresti care nu e tocmai ieftina iar cu celalalte cheltuieli, comparativ cu salariu actual, nu rezolvam nimic. Deci pe termen lung constat ca in Romania, daca ne angajam la RTR, un salariu de 700 Euro nu este o afacere tocmai buna.

 

Acum sa va spun alta chestie, in special lui roadrunner. Un muncitor cu experienta in constructii in Bucuresti castiga circa 20...30 Euro pe zi, ceea ce inseamna, in functie de orele lucrate si aproape 700..800 Euro/luna ? Ti se pare mult si nici nu trebuie sa stie sau sa priceapa ce vor cei de la RTR Romania ? Francezi de la Reno au venit in Romania, ca de altfel ca orice firma straina, sa ne plateasca nu pe salarii din occident ci daca se poate sa muncim si degeaba. Si cand ma gandesc ca cei de la Pitesti au facut greva ca sa le mareasca salariile!!!! Sa-i vezi pe cei din India si China. Spre ex., in China un muncitor necalificat are salariul lunar de 20 USD, iar unul calificat circa 30 USD. Un inginer la ei nu ia mai mult de 50... 60 USD luna. SI sunt chinezi care au venit in Romania, pt. ei suntem un fel de Spanie.

 

Unde vreau sa ajung. La noi in Romania a ajuns ca un muncitor sa castige aproape cat un inginer ? Pai e corect domnilor ? Adica mai bine inveti o meserie in 3 luni si apoi, daca ai putin noroc, ajungi sa castigi bani frumosi decat sa pierzi ani buni pe bancile facultatilor, sa te mai duca si capul, sa-ti ceara sa cunoasti bine si o limba straina, sa ai poate in subordine viata unor oameni... pe ce ? Pe salarii de nimic ?

 

roadrunner, daca spui ca e bine in Romania, ca se poate face ceva, sa speram la o viata mai buna, de ce nu ai ramas in Romania ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu e obligat @roadrunner sa ne spuna de ce a plecat din Romania.

El ne prezinta in nota optimista un viitor mai bun ,dar acest viitor poate fi mai bun doar daca ne raportam la noroc,adica daca unii au noroc va fi mai bun,daca nu atunci trebuie sa mai astepte.

El nu se refera la viitorul mai bun al unui popor,el se refera doar la cei care pot sa performeze in ceva,cu precadere in liniii tehnologice moderne.

Ma surprinde insa ca nu apleaca urechea la ce am spus vizavi de pensionari sau oameni modesti care nu au in ce performa (vezi muncile necalificate) ,handicapati,si alte categorii sociale.

Poate ai cunostinte sau neamuri din aceste categorii @roadrunner.

Avem cu totii apropiati din aceste categorii.Lor ce sa le spunem?

O societate normala are grija de toate categoriile sociale.

Acolo unde functioneaza regula "Scapa cine poate" nu se cheama societate sau stat,se cheama jungla.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am sa incerc sa raspund la interbarile interesante care s-au pus aici.

@releu

un muncitor catiga mult, hai sa-ti spun o poveste scurta - acum doi ani aici in IRL am cunoscut doi tineri de vro 25 de ani care lucrau la un amic care-si facea o extensie la casa, si baietii astia imi ziceau ce tari sunt ei ca ei lucreaza 2 luni fi fac 8000 eur/luna si se duc in Ro si stau o luna si vin inapoi si tot asa, si mai imi ziceau ce masini Audi au ei etc. Problema e ca acum sunt 39000 de someri in constructii in IRL si baietii astia faini manca biscuiti si nu mi au bani nici de benzina, in schimb eu sunt bine mersi si mi-a crescut salariul cu 15% de atunci (si nu era mic nici atunci)

deci nu conteaza cati bani faci azi ci cati faci peste un an si peste zece.

 

@releu

nu am stat in Romania ca nu aveam acces la tehnologiile la care am acces lucrand pentru o firma din Silicon Valley, si doi pentru bani care erau mult mai multi (tu chiar crezi ca-mi face placere sa stau departe de tara parinti si prieteni?)

 

@SIG

dat fiind ca suntem animati de aceleasi pasiuni avand cam aceeasi meserie m-am gandit ca e mai folositor sa dau sfaturi in meseria care o pactic ca am invatat ceva in anii astia, nu o sa tin cursuri de cum se guverneaza o tara ca habar n-am, sfaturile mele erau profesionale si atat.

 

Despre categoriile devavantajate - cred o s-o duca mai bine daca cei ce pot face ceva (adica cei in putere sa munceasca) fac ceva, in loc sa se planga ca e invatamantul prost, sau primarul nu stiu de care. Pana la urma tu te vei lupta cu piata nu cu partidele cand mergi la un interviu pentru un job.

R.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

De la politicieni ma astept oricand la lucruri penibile. ( cum e de ex. racolarea de aplaudaci de mai jos)

Insa, saracia omului de rand a ajuns sa inece bruma de moralitate ramasa:

 

Oamenii veniţi astăzi ?n curtea PSD au declarat că au fost angajaţi, prin intermediul unei firme de casting, să participe la Conferinţa Extraordinară a PSD Bucureşti şi să aplaude.

"Am venit ca să ni se dea nişte bani", a spus unul dintre oameni. ?ntrebaţi pentru ce trebuie să primească bani, un bărbat a răspuns "pentru că ne-au chemat să stăm ?n sală". "Ni s-au promis o oră 250.000 şi de fapt era altă sumă. Banii nu s-au dat pe loc. Nouă ni s-a spus că stăm o oră şi a fost mai mult", a povestit un alt bărbat.

"Au fost 116 oameni contactaţi pentru această reuniune. (Trebuia n.red.) să bată din palme", a povestit un alt bărbat.

Protestatarii au plecat de la sediul central al PSD şi au spus că se mută la sediul organizaţiei PSD Bucureşti.

 

http://www.realitatea.net/aplaudacii-lui-v...isi_701522.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock