Jump to content

edy_wheazel

Tehnium Azi
 • Content Count

  411
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

edy_wheazel last won the day on June 29 2016

edy_wheazel had the most liked content!

Community Reputation

12 Good

About edy_wheazel

 • Rank
  Premium User
 • Birthday 12/21/1979

Recent Profile Visitors

5,729 profile views
 1. Acumulatoru' ii achizitionat de la noi sau din strainatate? Nu poti sa-l trimiti inapoi, eventual sa-l dai de capu' celor care l-au trimis? Ce marca ii?
 2. Peavey VK100 ii un head pt. chitara. @Dl. Miron - sunt site-uri de unde se pot achizitiona trafo-uri de iesire pentru diverse amplificatoare, pretul este insa descurajant. Mie imi plac manualele tehnice ale celor de la Peavey, prezinta si cablajele. @ initiator - vrei sa construiesti un head pt. chitara?
 3. Momentan joc din nou "Stalker - Clear Sky", toata seria ii bestiala. Seria "Fallout" am jucat-o de nenumarate ori.
 4. Desi nu acesta este subiectul topicului am o intrebare: rezista contactele releului la sarcina respectiva sau mai folosesti un modul pentru forta? Personal as fi folosit mufe pentru toate elementele legate de placa, e mai usor la montat sau depanat.
 5. Nu este o idee buna sa pui placa fierbinte in apa rece, ar putea fi motivul pentru care au "crapat" anumite trasee. De asemenea, 20 de minute de calcat mi se pare exagerat de mult. Personal las cablajul cateva minute sa se raceasca, dupa care il pun in apa calduta cu detergent de vase pentru a dezlipi mai usor hartia de cablaj.
 6. Pentru instrumente muzicale nu este necesar ca sa folosesti componente recuperate, in principiu nu folosesc chestii foarte dedicate si pretu' componentelor este accesibil. Ii plin netu' de scheme.
 7. Efectele enumerate, precum si cel din poza nereusita datorita telefonului, se folosesc la chitara electrica. Am fost cumva nevoit sa le fac deoarece combo-ul meu de amplificare este unul folosit cu precadere la chitare bas si nu are efecte incorporate. Edit: nu ai nevoie de scule speciale pentru a face chestii ce scot sunete, doar de o placa de test si un banal aparat de masura. Ulterior, daca iti place rezultatul, le poti face pe un cablaj, sa fie mai "definitive".
 8. Se gasesc pe net o gramada de scheme de sintetizatoare, incepand cu banalul Atari Punk Console pana la chestii complexe. Din gama asta nu am realizat decat Atari Punk Console si efecte de chitara (Big Muff Pi, Ibanez TS808, Wampler Triple Wreck, Tonebender 3 Knob, MXR Distorsion+, etc). In cutie l-am pus numai pe Tonebender 3 Knob si urmeaza Triple Wreck-ul.
 9. Nu recomand niciun programator cu port serial, recomand USBasp. Nu am interfatat display-uri de acel gen, dar sunt o gramada de exemple pe net, cauta eventual o schema la care gasesti si codul. Avand in vedere ca folosesti cristal de 16 Mhz: vrei sa faci clona de Arduino?
 10. Cu piese putine si rezultate surprinzatoare recomand Atari Punk Console. Se aude surptinzator de puternic fara amplificare si poti scoate destul de multe efecte:
 11. Partea audio a electronicii nu m-a atras niciodata, pana recent cand am inceput sa-mi construiesc efecte pentru chitara electrica. Mult mai usor de realizat "fizic" decat sistemele cu uC pe care le faceam de hobby si cu rezultate surprinzatoare. Acum imi pare bine ca nu am cedat la insistentele nevestei de a mai rari din piese si nu am aruncat/dat EFT-urile cu germaniu.
 12. Interesant si bine de stiut avand in vedere faptu' ca am mai multe uC de genu' asta din mai multe surse.
 13. "Manual", adica realizate cu marker-ul?
 14. Salutari. Detin un amplificator de chitara Hartke B30 care are o problema: difuzorul pocneste la pornire. Nu detin o schema clara, am gasit doar una neinteligibila, insa din cate mi-am dat seama acest amplificator nu are protectie pe difuzor. As avea si o intrebare, pentru protectia difuzorului se poate pune un timer banal cu un 555 care sa-l cupleze dupa cateva secunde sau e mai complicata problema?
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.