Sari la conținut

Anulare conturi pe internet


ola_nicolas

Postări Recomandate

Treaba asta cu spart contrurile de mail e reala si se bazeaza de pe niste lucruri statistice ale noastre ca utilizatori (comportamentale)

Lenea sa ne schimbam parola din can in cand

Refolosirea parolei la diverse conturi 

Folosirea unor termeni simipli urmati de 123.

In acelasi timp todeauna cand simtiti sa scrieti lucruri senzitive intr-un email intrebati-va cam ce ar putea sa faca o terta parte cu informatia aia daca ar ajunge din greseala la cineva (si opriti-va din scris)

Cu ani in urma am primit un email de la un chinez prost care ma informa ca parola mea era xyz123 si ca daca nu-i dau luna de pe cer o sa faca nu stiu ce. Parola era intredevar buna (a mea) de pa Alibaba deci probabil un angajat Alibaba a avut access la ea (sau varu sau) si era o parola pe care o foloseam numai la Alibaba deci am stiut clar cine unde si probabil cum. (I-am urat success chinezului) - daca as fi folosit aceeasi parola la Aaazon, Paypal, Gmail ma gaurea rapid. 

RR

 

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am evitat sa-mi fac conturi pe Alibaba, sau pe saituri similare. In acelasi timp, parolele utilizate la logarile pe internet, au fost intotdeauna altele decat parola contului de email. Presupun ca cineva care-mi poarta sambetele pe forumuri (si am o lista mai lunga si una mai scurta in acest sens) si care practica (el personal, sau prin intermediul altcuiva pe care il informeaza in legatura cu potentialele victime) hekereala, mi-a provocat toate aceste necazuri. Deoarece sotia mea nu are nici telefon / tableta si nici PC si utilizeaza atunci cand foloseste emailul postul meu, presupun ca cel care a speculat informatiile de pe forumuri este un moderator cu acces la conturile de email ale utilizatorilor. Poate ma insel, dar nu prea cred.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Apropos de ceea ce s-a discutat pe acest topic, am hotarat la un moment dat sa modific data mea de nastere declarata pe propriul profil. Am ales si am editat ca data a nasterii 29 februarie 1900. Din pacate se pare ca setarile forumului nu imi permit sa declar aceasta data, astfel incat la profilul subsemnatului apare 03.01.1900, adica fie data de 3 ianuarie 1900, fie data de 1 martie 1900, in functie de sistemul (romanesc / englezesc) in care este editata. Anul 1900 a fost un an bisect postgregorian si deci a existat o data de 29 februarie in calendar. Am verificat acest lucru si aceasta data s-a marcat intr-o zi de miercuri a saptamanii. De ce setup-ul forumului imi corecteaza totusi automat aceasta data?! A fost cumva programat in alt sistem?! Intrebarea ii este adresata lui @donpetru. As dori (in mod insistent) sa fiu "deranjat" cu felicitari de ziua mea de nastere, doar odata la 4 ani. De ce adica, cei nascuti de-a lungul timpului pe 29 februarie nu au dreptul la propria aniversare?! Am avut un coleg de liceu nascut pe aceasta data. Pentru a marca anual ziua sa de nastere, parintii ii organizau aniversarea (cu fast) pe data de 28 februarie, si odata la 4 ani pe data de 29 februarie. Exista (se gaseste pe internet) un calendar gregorian "perpetuu" care poate fi utilizat la programarea setup-ului forumului. Daca nu se poate face acest lucru, as prefera ca @donpetru sa modifice setup-ul, astfel incat data de nastere sa nu mai fie obligatorie la inscrierea in forum. Multumesc pentru intelegere!

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Revin la postarea anterioara, deoarece se pare ca cel care a elaborat calendarul pe care m-am uitat eu calendar-of-year-1900-stock-photo_csp377

este un mare ignorant, deoarece in calendarul gregorian, anii divizibili cu 100 nu sunt bisecti, decat daca sunt divizibili cu 400, si nu cu 4 precum in cazul oricarui alt an. Am fost nevoit deci, sa-mi modific din nou data de nastere astfel incat sa "intineresc" cu 4 ani. Imi cer scuze asadar pentru postarea anterioara, dar asa precum se vede din linkul de mai sus, am fost indus in eroare de o prostie care circula necenzurata pe internet, asa dupa cum sunt nenumarate alte prostii care circula liber pe internet.

 

P.S. As fi putut sa sterg complet postarea anterioara si sa las in locul ei un mesaj de eroare, dar mi s-a parut util ca din aceasta intamplare sa mai invete si altii cate ceva. Bineinteles ca vor invata doar cei care si-au setat constiinta pe studiu si pe pastrarea unei mentalitati deschiese la nou, nu si cei care citesc doar titlurile articolelor, sau cei care (asa dupa cum scrie si @roadrunner pe un alt topic) se informeaza doar din filmulete de maximum 30 de secunde postate pe youtoube.

Editat de ola_nicolas
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt doua cazuri: 1- Nu iti mai amintesti parola; 2 - Ti-o amintesti, dar intentionezi sa o schimbi. In ambele cazuri, te deconectezi de pe sait si soliciti reconectarea.  Vei primi un popup in doi pasi: Pasul 1 - iti cere adresa de email, pe care trebuie sa o completezi corect pentru a putea trece la ... Pasul 2 - care iti cere parola. Daca ai uitat parola, atunci formezi un sir de caractere oarecare, iar daca o stii de asemenea introduci un sir de caractere, dar altul decat parola curenta corecta. Vei primi ca raspuns un alt popup cu mesajul: "Numele de utilizator sau parola au fost incorecte. Te rog încearcă din nou (asigură-te că nu este apăsată tasta "Caps Lock")." iar in partea dreapta - jos, gasesti un link cu textul interogativ: "Ai uitat parola?" Actionezi acest link si vei primi un alt popup in doi pasi: Pasul 1 - completezi adresa de email in mod corect; Pasul doi bifezi checkbox-ul care te testeaza daca nu esti robot. Dupa ce ai raspuns corect la teste, vei primi un nou popup cu mesajul "Resetarea parolei tale a avut succes. Ți-am trimis un email cu instrucțiuni suplimentare pentru a-ți recupera contul: Verifică emailul în următoarele câteva minute inclusiv orice foldere 'junk' sau 'spam'.". Intri in casuta postala, la emailul (automat) pe care l-ai primit, unde vei gasi un nou link pe care trebuie sa intri. Dupa aceasta se vor urma toti pasii solicitati de noul popup care iti cere sa introduci de doua ori noua parola. Te reconectezi in forum cu noua parola si iti continui activitatea. Spor!

Editat de ola_nicolas
  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock