Jump to content

hixpp02

Members
 • Content Count

  147
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

hixpp02 last won the day on November 25

hixpp02 had the most liked content!

Community Reputation

22 Excellent

About hixpp02

 • Rank
  Utilizator Tehnician

Profile Fields

 • City
  Tg. Secuiesc

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @donpetru nu v-ati gandit sa puneti doua punti redresoare in loc de unul daca tot aveti separat cele doua iesiri de la secundarul transformatorului ?
 2. Asta cred ca ar face fata: https://www.tme.eu/ro/details/gt2a229m51100sb/condensatoare-elect-cu-surub-si-altele/samwha/ . Riplul daca am vazut bine este 15,6A care ar fi suficient in acest caz. Din pacate costul componentelor de calitate este mare, daca ati fi ales ceva cu capsula TO3P se putea putin mai ieftin.
 3. Sursa este foarte buna, utila pentru toti amatori sau profesionisti in domeniu. Tensiunile fixe sunt un bonus binevenit, utile la randul lor. Merita realizata!
 4. Puteti lasa condensatorii Siemens in varianta finala, sunt sigur ca vor face fata la fel de bine sau chiar mai bine decat marea majoritate fabricate in zilele noastre. Eu am avut experiente bune cu astfel de capacitoare.
 5. Apreciez ambitia dvs., dar eu sincer nu m-as bate capul cu schema originala, sunt sigur ca AV400 sau MX orice varianta va da satisfactii. Sa nu se inteleaga gresit, nu subestimez realizari sovietice in domeniul electronicii, dar in cazul de fata asta ar fi parerea mea.
 6. Parerea mea este ca daca nu puteti restaura amplificatorul in starea originala merita sa-l folositi numai transformatorul si carcasa cu radiatoarele. La tranzistoare alegerea mea ar fi ceva cu capsula TO3-P sau TO247, in rest, un AV-400 adaptat sau ceva asemanator. Spor la treaba!
 7. Direct nu se pot inlocui, nu sunt pin-to-pin compatibili , DS1307 foloseste quartz extern, DS3231 are oscilator intern termocompensat. Mai sunt si alte diferente intre cele doua, depinde de proiectant daca a folosit sau nu de exemplu internal RAM de la DS1307. Nu stiu daca merita schimbarea, pentru experimente obisnuite 1307 fiind destul de bun,dar daca se doreste se poate face cu modificarile hard di soft corespunzatoare.
 8. Din pacate acele STK-uri din China nu o sa faca fata, dat fiind faptul ca in 99% din cazuri nu au parametrii celor originali. O sa mearga 10-20 de minute, cu volum mic in cel mai bun caz. Daca gasiti cumva recuperate dar bune ar fi cea mai buna solutie, altfel se poate adapta un final pe tranzistoare.
 9. Sunt mai multe surse care au fost incercate cu succes, mai mult sau mai putin complexe. Una este de exemplu de la care @donpetru s-a inspirat pentru realizarea SA100. Se poate incerca si cu 723, si aici exista cateva care au functionat bine.
 10. Salut, la intrare pune nepolarizati, gen 1-2 uF/50 sau 63V, poti incerca Wima de exemplu. Rezistentele de 0.22 trebuie sa fie de 5W.
 11. In documentul atasat gasiti cateva idei de la B. Ludwig legate de modificarile Quad-405. Bernd Ludwig 405 Modifications V13.pdf
 12. Puteti plati linistit in avans pentru @Donpetru, fiti sigur ca veti primi cele comandate, mai multi pot confirma acest lucru.
 13. Quad-405 a fost foarte popular atunci datorita faptului ca se putea construi din componente ce se gasea, au fost multe tentative la mijlocul anilor '80 care vizau inlocuirea unor componente mai greu accesibile, si totusi amplificatorul functiona, adevarat ca atunci nu aveam la indemana atatea aparate de masurat, testat, simulat... unele erau mai reusite, altele mai putin, dar datorita schemei putem afirma ca era un amplificator reusit. Nu vorbim de zilele noastre, de atunci s-au schimbat multe, au aparut conceptii mai avansate, aparate mai bune, componente mai bune, mai ieftine....si unele mai proaste calitativ. Totusi trebuie apreciat faptul ca mai sunt unii care doresc sa construiasca ceva, asa ca ...spor la treaba!
 14. Am facut eu, mai multe care au functionat, si daca nu gresesc mai functioneaza si azi. Era la inceputul anilor '90, bagam cu ce gaseam atunci, schema era din almanahul ungar, avea dat toate incepand de la schema, componente, desen pcb.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.