Sari la conținut

problema amplificator unison research unico


catalyn

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 54
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Va salut,

 

Am refacut masuratorile, cu intrarea CD la masa ( comutat pe CD) ....tensiunile nu s-au modificat prea multe fata de prima serie de masuratori!

 

Mai precizez faptul ca strapii JP21 & JP22 ( vezi schema zona mos side ) au fost pusi pe pozitia 2-3 . In urma cu ceva timp am observat ca erau pusi in pozitia 1-2 si 2-3

 

Am uitat sa scriu tensiunea de pe intrare ...0V

post-2033-0-02305400-1397134663_thumb.jpg

Editat de catalyn
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cataline,fa rost de un osciloscop si un generator de semnal sinus,de multe ori e greu sa localizezi un defect doar cu masuratori in curent continuu.Eu,cel putzin,urmaresc formele semnalului incepand de la intrare pana la iesire,ma folosesc mai mult de osciloscop decat de ap de masura.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sigur ati inlocuit LT1166 ? Asa cum se prezinta masuratorile, nu cred ca ati facut asta, sau mai exista o posibilitate: anumite componente din circuitul cu LT1166 sa fie defecte - sau - IRFP9240 este defect! Reverificati si partea cu LT1166, pe langa cele mentionate anterior.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

da...sigur am inlocuit LT1166 !!! pe cele 2 placi cu LT1166 am verificat tranzistorul darlington cu peak dca 55r si sunt ok, am verificat diodele si sunt ok!!! optocuplorul...pare ok ! finalii de pe un canal i-am masurat cu peak si sunt ok ! o sa mai verific inca o data....

 

@sinus_pure ....da, voi incerca sa fac rost de osciloscop + generator . are o cunostinta un osciloscop de marimea unui tel mobil si zicea ca are si generator de semnal.

 

am incercat cu multimetru pe Vca si cu semnal pe intrare de 1v si sa urmaresc tensiunea semnalului si am observat problemele scrise la postul 46 .

 

masurand pe curent continuu diferentele apar in partea de mos side, masurand in curent alternativ diferentele ( diferente considerate de mine ) apar in partea de driver side

Editat de catalyn
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Diferenta dintre tensiunile Ugs ale IRFP240/9240, pe curent continuu, este cauzata de LT1166, pentru ca tensiunile pe R78, R79, R100 si R101 sunt corecte.

Deci, eu nu cred ca ai inlocuit LT1166. Ce facem, ne furam caciula unii altora?!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si eu ce sa fac acum, ca sa ma creada cineva?? am facut o poza....integratele noi pe socluri, integratele vechi pe langa

 

in 1 rand eu vreau sa fac acest amplif si sa scap de el, nu am treaba cu vreo caciula , mai ales ca sentimentul a fost destul de nasol cand am schimbat si nu s-a intamplat nimic! si ma gandeam de ce....pt ca LT-urile sunt bune (desi logic nu e), ori pentru ca erau deja busite, ori pentru ca s-au busit cand am pornit ampliful...

 

in al 2lea rand...mi s-a spus care e cauza diferentei de tensiune continue dupa LT, dar nu mi s-a spus de ce e diferenta de tensiune alternativa (cu semnal pe intrare) intre bazele Q19 si Q20 , de ce e diferenta intre pini 1 si 3 de la JP24 driver side . tensiunile continue sunt simetrice pe partea driver side, dar nu sunt si tensiunile alternative .

 

 

astazi o sa fac rost de osciloscop si mai verific...

post-2033-0-27593300-1397717327_thumb.jpg

Editat de catalyn
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

amplificatorul a fost reparat in cele din urma. problema a fost pe placa logica, cele 2 integrate + tranzistorii.

 

multumesc pentru ajutor., chiar daca am schimbat 2 integrate degeaba a contat pentru ca s-a dus una cate una din posibile cauze (zone) si mai ramasese una singura ,acolo unde nu am verificat deloc.

post-2033-0-47500800-1403951821_thumb.jpg

Editat de catalyn
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock