Sari la conținut

Pornire pe rand a 3 motorase


Gialdi77

Postări Recomandate

Salut! Ma ajutati si pe mine sa fac 3 motorase sa functioneze ciclic adica sa primeasca un impuls si sa functioneze motorul nr 1 o secunda la urmatorul impuls sa porneasca motorul nr 2 tot pentru o secunda la fel si cu motorul 3 si dupa aceea sa o ia de la capat. Am facut comand la urmatorul programator http://www.ebay.com/itm/310619490311?ss ... 1423.l2649 si pana imi vine vreau sa adun informatii cum si in ce fel sa programez . Mentionez ca nu stiu sa programez si nu stiu ce limbaj de programare sa incep sa invat, am observat ca pareri sunt foarte multe unii zic ca ASM altii C si alte limbaje . Voi ce ma invatati sa fac sa incep sa invat limbajul C sau ceva mai simplu ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 57
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Ai grija la programatoarele cu soclu ZIF mai ales cele facute pe vapoare. Au obiceiul sa se defecteze destul de repede iar probabilitatea sa montezi gresit uC-ul (cu un pin mai sus sau mai jos) e destul de mare.

Pentru inceput incearca sa inveti limbajul C/C++ ca este mai usor ca ansambler-ul iar dupa aceea descarci:

1) MPLAB 8 IDE: http://www.microchip...ms/m568375.aspx - cu softul asta scrii codul in ansambler sau in C care trebuie compilat uterior si scris cu programul urmator in microcontroler;

2) Pony Prog: http://www.lancos.com/ppwin95.html - asta e un program cu care scrii softul in microcontroler - vezi daca e suportat de programatorul pe care il cumperi de pe ebay.

Editat de prog
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu daca e bine sa faci complicat daca nu trebuie;un circuit ca bza de timp(cd4060 ex) si un registru de deplasare pe cel putin 3 canale .Poti regla timpul si poti comanda motorasele cu 3 tranzistori.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu mai multe despre proiectul tau,eu cred ca un motor nu poate functiona 1sec.avind in vedere si momentul de plecare,nu stiu curentul de consum al lui,da poti descarca pdf-ul de la cd4060 si 4017 si poti realiza o schema.La un led poti face 1sec,la motor nu stiu.Am realizat un sistem de alarmare cu motor si o hupa care facea alarmare de incendiu ,de cutremur etc.si a trebuit sa fac divizarea de timpi pe ce se aude din hupa.Adica la tine cit este util motorul in lucru efectiv.Pentru asta as spune sa faci reglabila partea de timp pentru motor.Succes!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca trebuie sa se opreasca dupa efectuarea unei rotatii complete, mai simplu este cu microlimitator, prin control de timp nu obtineti precizia necesara.O poza cu motorul in cauza?

P.S.

Daca motorul este cel pentru stergatoarele de parbriz, are din fabricatie un contact pentru oprire dupa o rotatie completa.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock