Sari la conținut

DP0232 - Stereo Audio Preamplifier with XLR connectors

donpetru

Postări Recomandate

Proiectul DP0232 este un alt proiect preamplificator audio inspirat dintr-un preu mai vechi cu MC33079 dezvoltat pentru vechilele amplificatoare audio prezentate aici in forum: AV400v2 si GX400.

Fata de vechiul proiect, la solicitarea unui utilizator al forumului, am creeat posibilitatea intercalarii unui corector de ton intre etajul buffer balansat cu AO si etajul de preamplificare propriu zis. Am adaugat si posibilitatea reglarii castigului pe cele doua canale audio.

Proiectul DP0232 permite utilizarea a doua tipuri de capsule de circuite integrate MC33079 (atat SMD cat si THT). Atentie la marcarea pinului 1, pe capsula THT PDIP-14 pinul unul este in partea de jos iar pe partea bottom unde se monteaza capsula SOIC-14 (in cazul cand nu aveam capsula PDIP sau viceversa), pinul 1 la SOIC este opus celui de DIP, pentru a putea pastra corespondenta pinilor de alimentare in cazul celor doua tipuri de capsule.

DP0232 este un preamplificator audio - putin spus Hi-FI - deci are niste performante deosebite iar cine a construit acest preu in versiunea veche pt AV400v2 si GX400 va poate confirma acest lucru.

In fine, mai jos documentatia, asa cum v-am obisnuit si in cazul altor proiecte. Retineti ca prima pagina cu cablajul este copper bottom iar urmatoarea dupa este un copper top in oglinda. La fel, tot in oglinda este si pagina cu stratul silkscreen.

DP0232 - Stereo Audio Preamplifier with XLR connectors.pdf

Am dat deja comanda de 15 bucati de PCB-uri de fabrica (un PCB costa 25lei) din care o parte au fost deja achitate de doi utilizatori din forum:

1) 4 buc. - @niksound (achitate) - transportul se va plati la primirea coletului;

2) 2 buc. - @ilie501 (achitate) - transportul se va plati la primirea coletului;

3) 2 buc - @gadrinno (achitate)  - transportul se va plati la primirea coletului.

si bineinteles 2 buc eu.

Comanda cu aceste PCB-uri va veni impreuna cu PCB-urile DP0201.

Mai raman 7 bucati de vanzare  5 bucati PCB pentru cine mai doreste.

Editat de donpetru
Adaugare cumparator in lista si actualizare rest PCB-uri disponibile de vanzare.
  • Like 1
  • Thanks 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa va formati o idee cum vor arata cablaje imprimate de fabrica, am generat un 3D view cu PCB-urile mai jos. Foarte probabil ca nuanta de albastru sa iasa pe un ton mai inchis nu asa deschis ca in imaginea de mai jos. De fapt, la fel cum au mai iesit pe soldermask albastru si PCB-urile anterioare. Deci, programul PCB care genereaza vizualizarile 3D din acest punct de vedere nu este foarte precis.

DP0232 - 3D view after routing with last update.png

• Like 1
Link spre comentariu

Salut. V-am adaugat in prima postare. Detaliile de plata sunt cele binecunoscute de la ultimele comenzi. Daca nu mai aveti contul bancar, dati-mi un mesaj si vi-l trimit.

Pentru a va rezerva aceste PCB-uri va rog sa le achitati pana la sfarsitul acestei saptamani.

Link spre comentariu

@gadrianno, confirm plata. Am adaugat confirmarea si in primul post al acestui topic.

Intre timp PCB-urile sunt in drum spre Romania. Cel mai probabil saptamana viitoare voi intra in posesia lor. Va tin la curent.

Link spre comentariu

• 2 weeks later...
  • 7 months later...

Consumul, din ce imi aduc aminte, nu depasea 12mA dar il puteti masura mult mai exact la o sursa de laborator cu iesire simetrica reglata la +/-12V. In exemplu de mai jos, am considerat un consum global cu tot cu cel al diodei zener de 0,018A sau 18mA. Acest consum e doar un exemplu. In realitate poate fi si 15mA. Totusi, in marea majoritate a cazurilor o referinta de 0,018A acopera toate situatiile.

Asadar, puteti alimenta acest preu DP0232 cu ajutorul unui stabilizator cu 2xrezistor, 2xdioda zener si 2xcondensator, direct din plusul si minusul sursei de alimentare a amplificatorului FET300, ca in exemplu de mai jos, unde +V si -V sunt tensiunile simetrice de alimentare a amplificatorului:

Dual Power Supply Using Zener Diodes - for power DP0232.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock