Jump to content

mmarius

Members
 • Content Count

  247
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

mmarius last won the day on October 31 2019

mmarius had the most liked content!

Community Reputation

11 Good

About mmarius

 • Rank
  Utilizator Tehnician

Profile Fields

 • City
  Ploiesti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Salutari. Pentru ca motorul este foarte turat și de putere mica, pentru ca în competiție nu motorul este problema ci pilotajul, motorul are un avans fix dat pe o turație între 2000 și 14000. Mecanic este foarte greu de realizat un reglaj dinamic și constructiv cred ca s a renunțat. Idea de a face un avans mai mare pe perioada de turație adecvata face ca să crească un pic randamentul, un pic puterea. Nu știu sa spun mai mult dar variantele din cât am cautat pana acum ar fi Sa schimb poziția senzorului și sa obțin un avans un pic mai mare care se va adapta la turații mai mari dar nu va da randament pe turații mai mici care de fapt sunt predominante. Sa dau un avans prin poziționare, maxim și sa încerc sa l fac mai mic la turații mai mici, sa fac o întârziere a comenzii aprinderii în funcție de turație. Se poate realiza cu un procesor care sa analizeze turația și sa întârzie la niște limite stabilite, pe niște etape. Se poate cu montajul fără procesor, cu schemele de mai sus. Ar fi bine și cu un montaj ca un filtru, un trigher, ceva care sa nu conțină componente active și pe care sa pot sa l aduc în parametri cu un potențiometru care va regla înainte sau permanent cu acționare de la pedala de accelerație. De menționat ca pentru o parte din variante trebuie ținut cont de timpii exacți, greu de măsurat, greu de adaptat, trebuie ținut cont de alimentarea în CC care la motor nu prea e, nu știu dacă pot sa pun un acumulator acolo. Un bloc de 5x5 cm ar avea loc dar modificări mai mari nu sunt permise. O sa am acces la un motor în vacanta competițională care începe luna viitoare și nu știu cu ce sa încep.
 2. Multumesc pentru explicatii , la asa ceva m-am gandit si eu doar ca motorul are undeva la 7-10 cai , motor in doi timpi cu 2500 ture fara acceleratie si urca pana la 12-15000 ture maxim. Acestea fiind conditiile reglajul se face la precizie de miimi de secunda si se pot face mai ales pe probe. Am sa incerc sa ma consult si cu un mecanic poate gasesc si un manual si sa vad ce iese. Ar fi un experiment mecanic in care sa duc senzorul inaintea magnetului cu o actionare de la pedaua de acceleratie.In varianta asta nu are o precizie prea mare dar voi reusi sa cresc un pic avansul pana la cat am nevoie si e posibil sa ajunga.O alta varianta ar fi sa realizez un bloc RLC care sa faca intarzierea dupa frecventa in care sa pot sa stabilesc limitele cu un potentiometru pentru probe.Varianta cu controlerul ar fi ultima dar si cea mai precisa.
 3. Mulțumesc mult, am sa încerc sa ma inspir din ce este prezentat, este o varianta interesanta, poate reușesc ceva.
 4. Are asa cum am specificat și fiind motor mic de 60cm dar în 2 timpi și turație mare, are data din construcție un avans probabil dar de la o anumita turație trebuie mărit. Adică ar merge mai bine, ar creste un pic puterea. Ma gândesc dacă nu ar mai fi o varianta fără controler, sa trec semnalul de la senzor la aprindere printr un etaj care sa l intarzie de la avansul maxim la unul care sa se adapteze cu un potențiometru la pedala de accelerație, un filtru, un oscilator, la 6-7000 ture este vorba de 1kHz frecventa cu care vin impulsurile din senzor și eu trebuie sa întârzii la a suta parte din micimea de secunda.
 5. Salutari, vreau sa va consult într o problema : Am un cart pentru copii pana în 10 ani, motorul are un Ambreiaj centrifugal și un avans fix. As vrea sa por modifica avansul sa zicem înainte de cursa, dar cel mai bine ar fi sa se regleze automat în niște limite care sa le aleg eu. Aprinderea este electronica, are un senzor magnetic fix și un magnet pe volanta. M am gândit sa decalez, sa i dau un avans mare, direct și sa trec printr un controler care face o întârziere mai mare la turație mai mica și sa scadă întârzierea după turație. Turația e mare, motor în 2 timpi, relantiul la 2500 ture și merge la 12 000-15 000 ture. Cred ca nu trebuie sa ajung pana acolo, sa consider ca etalon maxim un 8 000 ture. Întrebare, are idee cineva care se pricepe la programare dacă se poate realiza? Va avea o întrare de semnal de la senzor, care va fi prelucrata și o întrare care va analiza turația și în funcție de turație va mari sau micșora temporizare semnalului din senzor la tranzistor care comanda aprinderea.
 6. Este un releu electronic cu controler care se setează pe mai multe postări erioade de timp și are ieșirea pe un releu de 7-10 A. Am lucrat cu el și este sigur , am să caut și pun o poza. Curentul de comanda a releului de putere e mic și condiția să lucreze doar pe contact ar trebui asimilată cu condiția de lucru cu motorul pornit. Parbrizul costa aproape dublu dar chestia e super , dezgheață , deszăpezește , usucă , in 2 minute poți porni ștergătoarele și poți pleca. Am avut la un Focus din 2002. Butonul de pornire este fara menținere , inițiază anclanșarea releului și pornirea tonerului.
 7. salut,din cat stiu pana in 10A , comanda directa este pe rel. de 50A.
 8. Salutări , am o Skoda Octavia 3 din 2015 la care parbrizul normal s-au crăpat din cauza unei pietre. Am găsit parbriz încălzit și mă gândesc să adapteze un dispozitiv fara să afecteze prea mult schema electrica a mașinii care e destul de complicata. Am schițat o schema care va sta într-o cutie de plastic și nu va afecta montajul mașinii . Voi alimenta cu 12V la 100mA pentru comanda , 12V direct din baterie pentru arbriz și voi folosi 2 relee , unul de timp pe 120 secunde și unul de comanda la 50 A .postez și schiță.
 9. Salutari, mai nou au aparut module cu microfon wireless miniatura , am sa incerc sa fac probe si cu acest model , ar trebui sa gasesc si un receptor miniatura , emitatorul ar putea fi prins portabil de gulerul vorbitorului , ar fi foarte util , sa vad calitatea..
 10. Salutări , am primit receptorul , permite conectarea a doua surse bluetooth , este portabil , stereo , caut 2 emițătoare pentru a conecta microfoanele , nu crează bruiaje , nu sunt interconectări și am văzut că poate fi folosit pentru telefonul mobil in mașina dacă avem un radio cu intrare aux.
 11. Aici este microfonul,care are ceva deosebit:https://www.optimusdigital.ro/ro/altele/1194-microfon-electret-cu-amplificator-max9814-cu-auto-gain-control.html?search_query=amplificator+microfon&results=9.E vorba de varianta cu MAX 9814.
 12. Da, vreau sa imperechez un emitator pe un microfon si un receptor.Pentru proba am receptorul si un bloc microfon cu electret si preul adaptat cumparat facut.Mai caut emitatorul de cumparat si pot folosi niste baterii de telefon pentru alimentare.Credeam ca a mai incercat cineva si ma ajuta.Vorbim despre rezultate in curand.
 13. Salut,am sa primesc receptorul saptamana viitoare ,am vazut cum arata si l-am comandat.Are acumulator si se incarca deci e portabil si intra in mixer sau amplif pe o intrare de linie.Pot sa ma conectez cu el cu telefonul si as dori sa cumpar un dispozitiv la care sa conectez iesirea din preul unui microfon sau un instrument care sa fie emitatorul pentru receptorul BT.,am inteles ca semnalul audio este codat,transmis catre receptor si decodat la iesire.Am gasit un modul cu preu de microfon cu microfon cu electret pentru proba,pot sa conectez direct.Am gandit asa pentru ca am mixerul si ampliful si microfoanele standard dar daca as gasi dispozitivele pentru wi-fi ,pentru ca inca nu am luat decat un receptor atunci as putea schimba cu wi-fi.Aveti o recomandare ca produs sau magazin sau este ceva de stiut mai mult decat conectarea clasica a blocurilor?
 14. Salutari,am vazut ca se foloseste tot mai mult transmiterea semnalului audio din sursa la amplif prin bluetooth si as dori sa discutam un pic despre calitatea si posibilitatile realizarii unor astfel de cuplaje intre un microfon,un instrument muzical si mixer, am gasit pe piata receptor stereo (nu stiu calitatea dar pentru proba l-am cumparat ),nu stiu daca poate receptiona mai multe semnale simultan sau trebuies pentru fiecare aparat un receptor si daca se pot folosi mai multe in acelasi timp fara sa se influenteze,de unde gasesc un emitator si cat poate fi de calitativ ca si semal si ca distanta.In speranta ca nu sunt numai eu interesat si ca probabil sunt colegi care lucreaza cu sau la acest sistem, am indraznit sa cer ajutor!
 15. mmarius

  Navigatie auto

  Salutari , am aflat ca pentru a stabili comunicarea este nevoie de un model de card fabricat pana la sfarsitul anului 2015 , un model care permite o rescriere a unui cod de fabricatie si asa va fi identificat de softul din dispozitiv , ar fi modelul echivalent cu : 64GB MicroSDXC PRO with SD Adapter Class 10 U3 up to 90 MB's MB ... Poate fi si de 32Gb , as fi vrut sa stiu daca este un model mai special constructiv sau care este diferenta dintre acest model si unul normal fabricat in 2017-2018. Ca schema constructiva , fabricatie.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.