Jump to content

prog

Tehnium Azi
 • Content Count

  437
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

prog last won the day on December 29 2018

prog had the most liked content!

Community Reputation

31 Excellent

About prog

 • Rank
  Premium User
 • Birthday 11/09/1973

Contact information

 • Website URL
  http://

Profile Fields

 • City
  RO

Recent Profile Visitors

6,277 profile views
 1. Eu cred ca OT inseamna media transformatorului notata cu admin cu T0 !!! E acolo un conector care conecteaza mediana. A1, A2, nu stiu la ce se refera, probabil anozii tuburilor finale!
 2. prog

  statie Amfiton-U-002 2x25W 4ohm

  Bazait inseamna si un contact imperfect undeva. Era bun sa faci o verificare si cu un osciloscop, poate intr-un anume punct din schema se observa ceva!
 3. Eu asa mi-aduc aminte ca erau acum vreo 10 ani in urma, poate s-o fi schimbat lucrurile, nu stiu!
 4. Cu partea asta citata mai sus sunt si eu de acord. Adica, intr-o zona statul trebuie sa asigure o infrastructura buna ca produsele pe care le face X sau Y sa poate fi transportate catre alte zone geografice. Pentru un privat nu va fi in vecii vecilor rentabil sa construiasca o autostrada sau pentru putini privati e rentabila asta (poate chinezii) care au bani foarte multi care sa-i investeasca de la bun inceput. Chiar si asa, daca vorbim de o autostrada cu taxa, bani tii recuperezi in cativa ani buni, timp in care autostrada mai trebuie intretinuta. Sunt multi bani in joc. Acum, facand o paranteza - nu stiu daca vreun utilizator a vazut stirea cu primarul Timisoarei care a taiat cablurile de pe stalpi dupa nenumerate sesizarii facute operatorilor de cablu/net - dar atitudinea primariei mi s-a parut de tot rasul. Pe timisoreni ii credeam mai cerebrali!!!! Adica, domnule primar, matale asteptai sa se bata operatorii de cablu-TV si net, care si cum sapa santurile prin oras care sa ingroape cablurile !!! Sau dvs. asteptati sa se intalneasca toti la o bere sa stabileasca asta!!!! Domnule primar, asta e treaba primariilor, ca in SUA, pe baza unor fonduri europene sa construiasca o asemenea infrastructura moderna subterana si apoi sa o inchirieze operatorilor de cablu-TV, nu sa-i obligi de 10 ani sa-si mute cablurile in pamant, de parca ar costa 5 lei treaba asta !! E vorba de costuri imense pe care nici un operator nu vor sa le suporte - oare de 10 ani nu v-ati dat seama !!! Si in punctul asta ajungem ca performanta privata este, in functie de domeniul de activitate, influentata de suportul pe care te desfasori ca privat, suport care trebuie asigurat de stat, nu!
 5. Daca te referi la microcontrolere pe 8 bit care au ADC-uri pe 10bit, in cazul Atmel pinul AVCC trebuie filtrat bine comparabil cu ADC-urile din PIC-uri care nu sunt asa zgomotoase. Pe de alta parte, Atmel-urile sunt mai practice deoarece poti selecta canalul dorit foarte usor, nu ca la PIC-uri cand ca sa ajungi, spre ex., la canalul ADC3, trebuie sa treci prin 0,1,2. Precizia de folosire ADC, pentru ambele MCU-uri, e aceeasi treaba, fara avantaje sau dezavantaje.
 6. Nu m-am uitat sa vad ce DAC-uri se folosesc in acel CD-Player YAMAHA sau in CD-playere de top actuale, dar e de asteptat sa fie ceva mult mai bun in sculele actuale si la un pret mult mai mic. Adica, acum un CD-Player de top il cumperi cu vreo 300...500Euro, pe cand in anii 90 raportat in dolari costau mult mai mult. Deci, asta de acum de 300Euro eu cred ca bate lejer aproape orice CD-Player din anii '90.
 7. Dar ampermetrul de panou de ce are doua virgule ??? Ati facut cumva si un cablaj la schema. Imi place ca e o schema strict cu tranzistoare. Cat de stabila e tensiunea de iesire pe masura incalzirii radiatoarelor atunci cand se consuma cativa amperi buni sau maxim 5 sau 10A ?
 8. Si un amplificator pe tuburi are un raspuns in frecventa si SNR sub a CD-Player-ului daca iaca tuburile suna mai bine. Care o fi cauza?
 9. Rezistorul de 11W era mai bine daca era un model care sa fie prins de radiator si apoi in locul lui pe cablaj e suficient un conector PHOENIX cu doua terminale de 10A !!! Asta ar fi o... idee. Dar si potentiometrele pot fi atasate prin conectori. Restul, puneti imaginatia putin in miscare, daca e posibil, pentru ca unele piese se pot aseza mult mai frumos pe suprafata cablajului. Deci, "try again".
 10. prog

  Pareri PCB realizat cu programul Kicad

  Eu nu inteleg de ce ai raspuns la un topic vechi de 10 ani cand puteai sa deschizi unul nou. Un sfat referitor la cablaj: daca intentionezi sa realizezi cablajul prin metoda Pnp, atunci foloseste niste amprente PCB de componente cu distanta intre pini mai mare. Avand in vedere ca gaurile se dau de regula cu spiral de 0.7mm sau 0.8mm, poti sa le faci mai mici, exceptie fac pad-uri unde gaurile sunt date cu spiral de 1mm sau mai mult. Distanta intre copper plane si pad-uri ar trebui marita, min. 0.5mm.
 11. prog

  sv040ig5a-a

  Pai nu ai citit manualul de utilizare !!! Se pare ca... nu! De curiozitate, m-am uitat pe net la un asemenea convertizor, nici vorba de potentiometru sau poate te referi la un setup digital din panoul frontal. Daca e asa, studiaza manualul de utilizare, acolo spune tot. Nu ma pune sa ghicesc eu!
 12. Foarte frumos explicat si construit proiectul. Nota 10 de la mine. Totusi, ce precizie in timp ai obtinut cu ceasul ? Adica, daca ramane in urma, ca sigur ramane, si cu cat. Dar consumul montajului ?
 13. Foarte frumos realizat proiectul sursei de alimentare. Observatii majore nu am vazut decat rezistorul de 220k-3W amplasat intre cele 4 capacitoare de 470uF de 250V. Dar rezistorul asta disipa vreo 0,11W, deci nu frige sa puna in pericol capacitoarele alea. Deci, eu zic ca merge asa. Radiatorul LM317 si TIP destul de finut, frumos amplasat, deci per asamblu... OK.
 14. In primul rand filamentele trebuie alimentate separat, fara legaturi la GND, lucru spus si de adrian mai sus. Eu as renunta la rezistoarele R4, R24...26 de 1 Ohm la 5W si as implementa o intarziere a tensiunii de iesire, cum ati facut dl.donpetru in proiectul SA100. Valorile lui R10 si R11 se stabilesc in functie de tensiunea din secundarul transformatorului dar si de curentul de mers in gol anodic, plus cel in sarcina. Un 4,7 Ohm de rezistor e un bun start-up, idem pentru R14, R15 si R18. Capacitoarele ar trebui sa fie la 250V, min.470uF.
×

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.