Jump to content

prog

Tehnium Azi
 • Content Count

  473
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

prog last won the day on December 29 2018

prog had the most liked content!

Community Reputation

35 Excellent

About prog

 • Rank
  Premium User
 • Birthday 11/09/1973

Contact information

 • Website URL
  http://

Profile Fields

 • City
  RO

Recent Profile Visitors

6,807 profile views
 1. remus68, optiunea aia din Sprint Layout cred ca creeaza copper plan-uri de suprafata dorita sau pad-uri de o anumita forma - si iN EAGLE e o smecherie asemenea - dar pana a creea forma traseelor din layout-ul postat de dan_e este cale lunga !
 2. roadrunner, daca ai sa te uiti in layout-ul ala postat de dan ai sa vezi niste "teardrops-uri" mai speciale. Eu nu cred ca Altium, nu stiu Orcad, pot sa faca de astea !!! Adica nu e un teardrop regulat ci unele neregulate, de parca au adaugat pe pad-uri copper plan-uri. Uite, am sa ma uit zilele astea pe un Altium sa vad daca pot face cu el teardrops-uri neregulate - chiar m-ai facut curios!
 3. Ai studiat atent manualul de service (in special tabelul de la pag.33 si cap.7): https://elektrotanya.com/roman_iemi_e-0102_oszcilloszkop_sm.djvu/download.html#dl Schema de mai sus din ce manual ai extras-o ? posteaza manualul.
 4. Eu zic ca ai calculat bine. Nu e rau nici frecventmetru recomandat de remus, daca nu ma insel are vreo trei intervale sau domenii de masura (se autoscaleaza in functie de valoarea frecventei masurate), iar pe primul domeniu de frecventa care cuprinde si cei 200kHz are vreo +/-5Hz eroare de masura, ceea ce e bine, pe urmatorul domeniu mai adaugi un 0 (adica +/-50Hz) si pe al treilea inca un zero (+/-500Hz).
 5. Dupa parerea mea pare mult mai credibil scenariu cu "scapatul" unui virus din laboratorul de virusologie din Wuhan, mai ales ca virusul COVID-19 este un virus care in prima saptamana, sau primele 5 zile, nu iese la analize si foarte probabil, un angajat de acolo sa fi fost virusat si sa fi transmis, cu sau fara sa stie, virusul in comunitate. Eu as crede treaba asta pentru ca chinezi mananca de 2000 de ani, sau chiar mai mult, serpi si tot felul de vietati (fripte) si nu s-a consemnat in istorie vreo pandemie, asa ca, transmiterea de la animale la om a unui asemenea virus, cred, ca e putin probabila si mai ales sa dea nastere unei asemenea pandemii in secolul 21 (daca eram in secolele trecute mai credeam).
 6. Vezi ca era o discutie printr-un topic despre osciloscopul asta. Nu ar fi rau ca utilizatorii care au participat acolo sa-ti dea o parere. P.S. Imi povestea cineva cu ani in urma ca a ajuns sa schimbe peste 50% din piese ca sa faca osciloscopul functional, cablare invechita, lipituri vechi etc. Dupa cum vad ati ajuns cam la jumatatea acestui drum!!!
 7. Comparati schema de service cu partea practica si unde gasiti piese defecte sau devalorizate, inlocuire. Este un osciloscop vechi si are nevoie de un RK, nu merge ca la astea mai noi, schimbat doua-trei piese si gata. Verificati si lipiturile. Eu unul nu m-as baga sa repar asa ceva, timp mult si apoi cum il calibrezi ?
 8. Ai vreo schema de service la TV-ul asta ?
 9. MG20G6EL1 este un device format din 6 tranzistoare Darlington cu ajutorul caruia se poate construi un invertor trifazat. Dupa ce te lamuresti teoretic cum functioneaza un tranzistor tip Darlington, poti trece la putina teorie despre invertoare trifazate (ca sa intelegi modul cum functioneaza MG20G6EL1­čś× http://www.euedia.tuiasi.ro/lab_ep/ep_files/Lucrarea_26.pdf
 10. Nu stiu daca ati vazut pe net prezentarea urmatoarei scule: https://www.gearbest.com/networking-cables---tools/pp_009574718141.html?lkid=78197630&fbclid=IwAR32JQMoaNBLopUfLk2QjqcBmtvJaRXJSWFetI4ZX66Dd12ATKciOeT4rsc dar in clipul urmator, lamurit-ma, aparatul vopseste sau scoate rugina ? cu ajutorul unui compresor si ce model de compresor ar fi potrivit ?
 11. Mersi. Dar mai folositi router-e, acum astia de la digi iti dau un router cu intrare de fibra optica care eu nici nu am cautat/nici nu am vazut la vreun magazin - vreau sa zic ceva calitativ mai bun!. Iar ca sa tin doua routere in priza, nu am o casa asa mare sa fie neaparat nevoie, bate bine semnalul WiFi. Ma uitam acum, router-u alal e la 470lei !!! https://www.emag.ro/router-wireless-asus-black-diamond-dual-band-ac-1750-aimesh-gigabit-ieee-802-11ac-ieee-802-11a-b-g-n-rt-ac66u/pd/ELJTKBBBM/
 12. Cred ca e primul an cand nu stiu ce sa cumpar de black friday si tocmai ma uitam la magazinele cunoscute de profil, gen emag, altex, si vad la TV ca foarte multi oameni au cumparat TV-uri grupa mare. Acum, de curiozitate, ma uitam la preturi si nu mi-a atrasa atentie mai nimic, pt ca o mare parte din preturi le cunosteam. Am vazut la TV ca in toata uniunea europeana se practica in ultima luna, de retail-eri, o usoara crestere a preturilor si apoi... BOOM, pretul e acelasi sau chiar mai mare cu cateva procente bune ? Acum imi vine minte o intrebare: mai cred romanii in zile ca BLACK FRIDAY ? Sau amageala asta a vanzatorilor, daca exista, incetul cu incetul se va dizolva ? Cum vedeti voi lucrurile ?
 13. ionut, din ce vad eu din datasheet pinii 2 si 3 fac contact, cum pinul 2 e masa, deci pinul 3 ar trebui sa fie minus baterie.
 14. donpetru, misto PCB-uri. As vrea sa cumpar documentatia MX800 si 2 cablaje MX.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.