Jump to content

prog

Tehnium Azi
 • Content Count

  488
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

prog last won the day on April 29

prog had the most liked content!

Community Reputation

37 Excellent

About prog

 • Rank
  Premium User
 • Birthday 11/09/1973

Contact information

 • Website URL
  http://

Profile Fields

 • City
  RO

Recent Profile Visitors

7,064 profile views
 1. Trebuie sa recunosc ca in clipul asta a lu Buhnici m-a impresionat serverele alea sau statiile grafice de minat criptomonede dar si panourile fotovoltaice, mai rar vezi asa ceva in RO. Omul asta, patronul, ma intreb asa, nu a avut vreun electrician angajat care sa verifice facturile ? Sau a avut unul pe salariul minim care stie doar electrosecuritate ? Sunt si patroni aroganti, si tipul asta are o mica... aroganta in el (cel putin asa imi da impresia!), iar cand sunt plini de bani la inceput de afacere nu prea isi pun mari intrebari, de ce factura e atat si nu mai putin, doar cand ajung la fundul sacului se intreaba si atunci cheama un Buhnici care neavizat, prezinta lucrurile intr-un mod favorabil patronului. Vorbesc din experienta practica, ca am intalnit la varsta mea nenumarati patroni. Totusi, si legea ar trebui sa ne permita sa ne recuperam energia pierduta mai mult de 3...6 luni dar nu e bine sa ne bazam pe asta, e bine sa avem salariatii pe langa noi capabili care sa ne ofere in cateva luni observatii si solutii. Dar cand strangi cureaua prea mult, ajungi sa te plangi si dupa 300 000 Euro !
 2. Chiar imi place ceea ce vad. Un topic extraordinar. Si om mai mult ca sigur... asemenea topicului! 1. intarzierea prelucrarii informatiei o poate impune soft-ul - de regula in orice bucla main a oricarui program se introduce o intarziere din mai multe motive, inclusiv pentru a nu lua in calcul mai multe apasari consecutive pe un comutator switch in acelasi timp; 2. am obsevat ca nu ai adaugat bucla MAIN !! Deci, revino cu niste completari la COD. Codul e creeat de tine sau copy-paste de pe net, sau si-si ?
 3. Nu prea ai ce sa-i faci AKAI-ului, decat sa-i montezi o antena si o sarma mai lunga. Daca circuitul de receptie este prost facut, nu are rost sa montezi antene foarte mari, ci mai degraba schimbi aparatul radio. Adica, eu nu mi-as mai bate capul cu un asemenea aparat radio. Culmea ca ii spune si AKAI dar am vazut alte marci in comert no-name mult mai bune si aproximativ in aceeasi bani.
 4. dl. petru, eu as incerca sa folosesc o curea pentru ca o roata dintata blocata va rupe sarma, pentru ca va fi foarte greu de gasit un cuplu optim la filetanta ca sa protejezi o gama larga de sectiuni de bobinaj! Nu mai pomenesc aici de faptul ca va fi greu daca nu imposibil sa gasesti o metoda eficienta si simpla ca sa legi o alta roata de mandrina filetantei ! Apropo, nu ai intrebat la chinezul de unde ai luat masinaria de bobinat daca nu are o curea sau o roata, pentru ca asa cum vad eu ca arata roata 1, acolo merge pus o curea. Deci mai mult ca sigur chinezul a creeat masinaria de bobinat ca sa o transforme in una electrica..., la nevoie !?
 5. Interesant proiect si foarte frumoasa expunerea soft-ului microcontrolerului ATTINY. Modul cum ati scris soft-ul, cu comentariu la inceput mai ales, ar trebui sa fie un exemplu pentru toti programatori de microcontrolere. In plin an 2020 utilitatea proiectului este mica dar reprezinta o lectie buna care ar trebui sa o avem cu toti in biblioteca personala. Cheers!
 6. In general defecte de genul celui descris au ca problema niste conectori, mai ales ca electronic piesele, inclusiv condensatoare, le-ai schimbat. Niste poze ca sa le analizeze mai multi ochii cred ca ar fi foarte benefice in aceasta situatie !
 7. Eu nu as face asa ceva, autocolant prin preajma soclurilor tuburilor. Pana la urma poti sa lasi nevopsita partea de sus, in laterale niste lemn lacuit frumos si gata.
 8. @Dan57, gandeste-te ca e vorba de un cablaj prototip. A nu se interpreta ca tin cu cel care vinde cablaje, dar pentru manopera din Romania, asta e, pretul orar nu e ca in China, un 65lei e OK. Dar fiecare cantareste avantajele si dezavantajele. Facand o paranteze, apropo de pandemia asta, la ora actuala in lume China s-a remarcat printr-un cost de productie foarte scazut si le-a cam luat fata multor economii cu traditie in anumite domenii iar americani vazand asta, pun pariu, a vrut sa le-o traga, intai cu Hawai si cine stie cu cate mai cate, numai ca China a lasat de la Wuhan Covid-19 si acum toti au apelat la ei, nu numai dupa chestii electronice, ci si dupa banale masti de protectie. Acum si-a dat seama si Europa ca anumite chestii, chiar daca costurile de productie sunt mai mari, e bine sa fie produse local, in Europa.
 9. La ce firma ai gasit preturile astea ?
 10. La ce este folosit palanul asta mai exact ? Ai conectat motorul la bornele: u1-u2/z1-z2 ?
 11. Osciloscopul E0102 are transformator in comutatie ??? M-ati facut curios. Prezentati niste imagini. Schema sursei de alimentare o aveti ?
 12. Nu stiu de ce cauti echivalent la integratul asta ca la mouser.com vad ca se gaseste de cumparat !! Cum functioneaza ? Descrierea din datasheet chiar nu iti spune nimic ? Adica trimiti informatia serial pe 8 biti si o reprezinti la ce canal vrei tu sub forma unei tensiuni continue in plaja de alimentare a convertorului. Simplu, nu !
 13. Un tutorial foarte util in problema asta e prezentat aici: https://www.electronics-tutorials.ws/combination/comb_5.html Deci o sa ai nevoie de un 4-Line to 16-Line Decoders/Demultiplexers cum este 74154.
 14. @dan_e tu ai simulat codul de mai sus ? Atat timp cat ADC-ul citeste 0V led-urile stau aprinse si mai stau aprinse inca o secunda dupa ce butonul nu mai sta apasat. Nu asta vroiai ?
 15. @donpetru foarte frumoasa explicatia si desenul mai ales... jos palaria ! @Mihai3 , prezinta o imagine cum ai asezat piesele pe suprafata cablajului respectand indicatiile adminului si apoi trage un copper plane pe GND pe partea de alimentare sau mai bine zis un poligon, ca copper plane pe GND se traseaza pe tot cablajul si nu e nevoie in cazul asta. Vezi sa dispui conectorii in colturile cablajului sau unde crezi ca sunt necesari. Dupa aia vor veni si alte sfaturi. Succes la rutat.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.