Sari la conținut

Romania sub zapada!


titi

Postări Recomandate

Cat de bine vi se pare ca au gestionat criza asta cu inzapezirea autoritatile romane? Eu nu am vazut niciodata o casa acoperita la propriu de zapada in Romania, dar din ce mi-au povestit bunicii, prin '54 a fost o vreme asemanatoare. Statul roman la vremea aia era mult mai mobilizat ca acum, era adunata armata, oamenii aveau ceva mai mult simt de raspundere... Dar, vroiam sa stiu, cum e prin alte tari cand vin vremuri de astea (raman trenuri blocate 60 de ore?) sau ce se intampla sau ce ar trebui facut in tara asta ca sa nu parem aiuriti.

 

Suntem o natie de supravietuitori sau cel putin unii dintre noi. Este si cazul unui barbat din satul Pelinu, judetul Calarasi. El si sotia sa, grav bolnava, au rezistat sub tonele de zapada, care le-au acoperit casa si gospodaria.

De trei zile, oamenii care stau in localitatea Pelinu sunt izolati de lume. Nu mai au curent si nici provizi. Pentru prima oara, un utilaj de deszapezire incearca sa deblocheze accesul spre aceasta zona.

Casa ingropata

 

200 de suflete oameni traiesc in Pelinu, la 10 km de Lehliu in judetul Calarasi. Dupa 2 ore de mers in urma utilajelor, echipa ProTV a reusit sa ajunga la acesti oameni necajiti. Aici am gasit casa familei Spataru , ultima si cea mai lovita de viscol. 5 metri masoara zapada cazuta in curte. Pantelion Spataru spune ca abia azi a izbutit sa iasa la suprafata.

 

O femeie bolnava statea in pat sub trei paturi ...pe intuneric . Viscolul si zapada i-au prins exact cand proviziile de lemne si apa erau pe terminate. Ca sa nu inghete bidonul si sa moara de sete l-au acoperit cu cele mai groase haine

Casa ingropata

 

Incredibil si totusi adevarat . Sub tone de zapada, casa lui Nea Spataru a rezistat, iar omul s-a luptat sa tina un tunel deschis ca sa nu se sufoce in locuinta. In toata aceasta poveste insa a aparut printr-o nefericita coincidenta si un politician: senatorul Marius Marinescu.

 

A pus presiune pe primarul comunei sa faca demersuri pentru cainii cazati intr-un adapost particular. Asa e la noi! Aparte !

 

post-237-020663400 1328881318_thumb.jpg

 

stirea extrasa e de la stirile pro tv iar imaginea apartine rtv.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Titi,

 

acum un an a fost o iarna iesita din comun aici in IRL (unde iernile in mod normal nu sunt cu zapada, de ex.acum sunt +8C)

cum spuneam acum un an au fost -14C si zapada de 20 cm, autoritatile au rectionat foarte diferit fata de cum ma asteptam eu, adica au aruncat sare pe autostrazi peste zapada de 20 cm, evident nu s-a intamplat nimic (ca n-are efect la 20 cm) n-aveau nici un utilaj, la inceput (zapada a tinut 1 luna, de ocicei tine 3 ore) dupa aprox 1 spatamana au iesit cu niste camioane la cere le-au pus lama in fata si au curat 1 banda pe autostrada, si ceva drumuri nationale, asta a fost tot, in rest au inchis Aeroportul din Dublin (ca nu aveau cu ce sa-l curete) - au inchis scolile vreo 3 saptamani, nu vedeai prea multe masini pe strada ca nu stiau sa conduca pe zapada si nu riscau.

Pe strazile laterale (drumuri locale) care nu le curata nimeni, au iesit localnicii (fermieri) cu tractoalele lor, pe motorina lor, si au curatat zapada. Nimenui nu a injurat pe nimeni, fiecare si-a facut curat pe trotoarul lui, pe strada lui, fara sa-l indemne cineva.

s-a circulat destul de prost, dar oamenii se ajutau unii pe altii la tot pasul. Tin minte ca m-am oprit pe marginea unui drum ("in zapada mare" adica 20 cm) ca sa vorbesc la telefon,am pus luminile de avarie, si cel putin cinci masini au incetinit si au deschis geamul sa ma intrebe daca sunt bine.

RR

 

PS Ce vroiam sa spun de fapt, e ca oamenii astia de pe melegurile irlandeze sunt autonomi in gandire si-n actiuni, nu se bazeaza prea mult pe ajutorul de la stat, sau pe ajutorul divin, astia-si sufleca manecile si s-apuca frate de treaba, asa din proprie initiativa.

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa tii 60 de ore oameni intr-un tren, e prea de tot! Chiar nu puteau sa trimita trenul ala cat mai repede de unde a plecat?!

 

Am auzit de la o cunostinta plecata in afara, in Danemarca, ca nici acolo autoritatile nu se omoara sa indeparteze zapada de pe strazile laturalnice.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock