Sari la conținut

Ajutor egalizator


Robert22

Postări Recomandate

Buna seara, am un egalizator AIWA GE-Z92 componenta dintr-o linie audio nu detin amplificatoru conexiunea intre amplificator si egalizator se facea printr-o panglica, as dori sa il pornesc fara amplificatorul acestuia doar ca din amplificator primea un semnal de pornire cred. Am identificat alimentarea intrarile si iesirile acestuia doar ca mai raman doua fire care intra intr-un fel de procesor LC6554H unul in pin-ul 14 si altul in pin-ul 28 as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu o modalitate de a porni acest aparat. Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu am gasit pe net manualul de service la egalizator. Ca drept urmare, postati cateva imagini cu placile egalizatorului si nu ar fi rau sa treceti pe hartie sumar destinatia acelei pamblici ca sa discutam pe marginea ei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Manual service am gasit ptr tot sistemul dar este un forum unde nu am primit accept ptr ca nu am indeplinit niste conditii am cerut contra cost dar nu am primit raspuns, de aceea am desfacut aparatul sa vad ce piese foloseste si am ajuns la acest procesor deci de la intrare in aparat al panglici cele doua conexiuni ramase duc direct in acel procesor dupa datasheet-ul acestuia are un sistem de stby dar nu am cunostintele necesare . am sa fac si niste poze daca ajuta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mai sus ati mentionat ca unul din cele doua conductoare electrice ("fire") duce la pinul 14 a procesorului dar conform schemei din conectorul pamblicii ceea ce ne intereseaza este pinul 13 de Power-ON care ar trebui conectat la masa. Ati incercat asta ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe pagina 1 al schemei amplificatorului am conectorul J308 ce duce la egalizator, ca sa ma intelegeti dupa schema din conectorul J308 am pinul 6 si 7 unul din ele ar da comanda de pornire am incercat sa leg la masa cele doua fire dar nu se intampla nimic.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

E bine ca ati precizat exact care e conectorul care duce la egalizator. Initial suspectam ca ar fi vorba de J301 dar dvs. avand aparatul in fata puteati mult mai usor sa identificati pe schema care e conectorul, ceea ce ati si facut. In al doilea rand, pe pinii 6 si 7 daca masurati tensiunea fata de masa ce va indica voltmetru ?

 

Pinul 6 (si s-ar putea chiar si pinul 7 sau un alt pin de acolo) face parte dintr-o conexiune dintre doua MCU-uri pe magistrala tip SCL / SDA (un MCU gasindu-se in consola centrala si unul in egalizator). Daca e asa si dupa cum spune manualul de service asa e, nu mai are rost sa va chinuiti sa porniti egalizatorul din conectorul respectiv pentru ca nu o sa mearga. Trebuie izolat MCU-ul din egalizator cu tot cu circuitele integrate care comuta semnalul audio pe intrarea amplificatorului, renuntat la Q501 si Q502 de pe intrarea STK-ului si aplicat semnal audio direct pe intrarea conectorului CON302, pinii 3, 4 si 5.

Varianta cu constructia unui circuit separat care sa comande MCU-ul din egalizator este laborioasa si as spune aproape imposibil de realizat deoarece nu se cunosc datele initiale ale problemei (in speta, protocolul de c-da a MCU_ului din egalizator, protocol cunoscut doar de proiectantul sistemului audio); datasheet-ul MCU-ului LC6554 nespunand mare lucru in acest sens iar un asazis research in aceasta directie nu isi are rostul. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa cum am mai precizat nu am amplificatorul, pe cei doi pini nu am nici o tensiune,speram ca sa fie o modalitate de a porni aparatu cu un montaj nu doar din cei doi pini alceva nu ar mai fi sunt pini de semnal in-out doi pini ptr alimentare cu tensiune alternativa cei doi pini de care discutam si restul prin condensator si rezistenta sunt legate la GND al sasiului, desigur am vazut MCU din amplificator care este pe panoul frontal care face selectarea de intrare si de acolo porneste si semnalul de Stby care desigur trebuie programat la randul ei,deci cred ca am sa abandonez problema. Va multumesc ptr ajutorul acordat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 11 months later...

Buna, as redeschide aceasta problema ptr rezolvare.

LC6554h din EQ ar avea functia HALT, iar semnalul din amplificator vine din LC6543H nu din ic mentionat mai sus, tot sapand pe net am gasit un astfel de aparat pornit fara restul sistemului doar ca proprietarul acestuia nu ma ajuta cu informatii legate de modificarea facuta.Nu ma pricep la microcontrolere poate ma lamureste cineva cu aceasta problema. V amultumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock