Sari la conținut

Programe de retusat poze.


SIG

Postări Recomandate

De multe ori am descoperit ca aparatul meu digital,desi este setat pe auto la toate setarile,nu reuseste sa faca cea mai buna poza.

Faptul ca e pus pe auto nu ne garanteaza ca scoate best-ul din aparat.Se poate seta manual,functie de context,aici insa intervin niste cunostinte minimale despre sensibilitate,timp de expunere,focalizare,etc.

Insa cu programe dedicate se poate imbunatatii calitatea pozei.

A,sa nu mai vorbesc de pozele la care nu a fost activata functia"red eyes reduction" si pozele ne ies cu ochi rosii :evil: .Ce ne facem atunci :?:

Si aceasta grava problema se poate rezolva tot cu astfel de programe.

Unul dintre aceste soft-uri care imi place mult,si e free :P ,este Picassa2.

Il gasiti aici:

http://picasa.google.com/download/

Enjoy.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Magic photo, Picasa , Corel Draw ,Adobe Photoshop depinde la ce folosesti wink.gif

Picasa,este bun,mai ales ca este gratis,dar Adobe Photoshop are mai multe facilitati.Cu celelalte doua nu am lucrat,deci nu pot aprecia.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Daca vreti sa nu aveti nevoie de astfel de programe, evitati sa cumparati aparate digitale de la firme asiatice. Cu Kodak, Polaroid mergeti la sigur si nu veti avea poze in care sunteti rosii pe fata, ci culorile vor fi naturale.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca vreti sa nu aveti nevoie de astfel de programe,

Uneori este nevoie de retus si in alte scopuri, nu doar, pentru a corecta imperfectiunile camerei,sau greselile fotografului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...
Vizitator Cezar
Daca vreti sa nu aveti nevoie de astfel de programe, evitati sa cumparati aparate digitale de la firme asiatice.

Cu Kodak, Polaroid mergeti la sigur si nu veti avea poze in care sunteti rosii pe fata, ci culorile vor fi naturale.

 

Voi fi scurt.

 

ONTOPIC: Adobe Photoshop CS3 (comercial) sau GIMP (Open Source , versiuni atat ptr. Linux cat si ptr. Windows sau Mac OS/X).

Pentru cei care nu stiu, GIMP reprezinta actualmente concurentul produs de comunitatea Open-Source in replica pentru Adobe Photoshop CSx si alte produse similare (vezi Corel Photopaint). Puteti vedea aici mai multe screenshot-uri.

Un alt soft gratuit si foarte versatil, mai ales de la ultimele doua versiuni incoace, este IrfanView . IrfanView ofera si un set de pluginuri aditionale prin care puteti vizualiza multe formate multimedia, dar si informatiile EXIF ale fotografiilor, etc.; suporta de asemenea utilizarea pluginurilor Adobe. IrfanView este un program exceptional prin facilitatile si calitatea prelucrarilor pe care le ofera, mai ales prin prisma faptului ca este complet gratuit.

Si nu in ultimul rand, mai pot mentiona si PAINT.Net , un alt soft gratuit si bine garnisit cu tot soiul de functii utile.

 

OFFTOPIC: Scormonel, mi se pare deplasat sa afirmi ca echipamentele celor de la Kodak sau Polaroid se pot compara cu camerele digitale produse de asiatici (precum Nikon sau Canon). Exista un site recunoscut ca fiind "Master" in review-uri ale echipamentelor foto celor mai cunoscute: DPREVIEW.COM . Numai daca vei analiza review-urile acestora (fara a mai socoti si altele, de gen Steve Digicams) vei constata ca firma Kodak a intrat pe o panta profund descrescatoare. Din cate Kodak-uri am testat eu, n-am gasit nici unul care sa corespunda gusturilor mele (si nu sunt exagerat!). Problema tuturor camerelor digitale de la Kodak este legata in primul rand de zgomotul imaginii in cazul fotografierii in conditii de iluminare redusa. Restul bubelor se pot vedea la sectiunile "Conclusions" de pe site-ul respectiv.

 

Kodak nu are o traditie in productia aparatelor de tip (d)SLR - singurele care se pot lua in considerare atunci cand discutam despre "fotografii" si nu despre "poze". Cele cateva dSLR-uri produse de Kodak au fost foarte slabe si nu se pot compara nici macar cu entry-level-urile celor de la Nikon, Canon sau Pentax.

 

Referitor la aparatele foto NONDIGITALE de tip Polaroid (cele care scot "poza" instant), afirmatia ta este complet deplasata. Procesul chimic din interior este un compromis in prelucrarea hartiei fotografice, imaginile obtinute fiind bune pentru poze de vacanta si nu pentru fotografii. In plus, Polaroid-ul e si scump, si nu poate fi utilizat pentru fotografia de peisaj, ci in general doar pentru portrete sau obiecte apropiate. In acest sens, iata ce spun chiar cei de pe site-ul lor:

 

The One600 Ultra is an easy to use camera for printing virtually tamperproof instant photos - anytime, anywhere. With its sleek folding design and digital LCD picture counter, the One600 Ultra can capture critical details as close as 60cm from the subject. A battery in the film pack powers the camera and you can even write or draw on the print.

 

Ideal for:

 

* Proof of damaged goods for insurance claims

* Before and after shots for job verification or client approval

* Documentation for accurate estimations

* Health and safety evidence

* TV & film continuity

* Events and parties

 

De asemenea, iata si niste review-uri:

 

Polaroid One600

The camera does what it is supposed to do--take photos. It is best when used close up and in bright(er) light. When using flash, the subject should be in "pretty good" light to begin with. This camera isn't for landscapes nor close-ups (such as flower blossoms).

 

Crezi ca e necesar mai mult ?

 

In concluzie, stimati participanti la forum, recomandarea mea este ca daca va ganditi sa faceti fotografii (si nu poze), sa alegeti cel putin varianta unei camere compacte din clasa superioara - high_end - (Sony, Fujifilm, Leica, Panasonic Lumix) sau cel mai bine, aparate dSLR produse de Nikon, Canon, Pentax, Sony (ordinea nu este intamplatoare). Stiu ca veti comenta referitor la pret - dar asta e realitatea: cat dai, atata face. Si despre acest lucru, pot discuta cu argumente convingatoare cu alta ocazie.

 

Cu stima,

 

Cezar Werner

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
  • 3 years later...

salut.incerc sa folosesc si eu un dslr -NIKON si as dori sa pot face (sa invat sa fac mai corect )foto prelucrand foto din format RAW as vrea un soft free pentru asta si mai usor de invatat sa lucrez cu el

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock