Sari la conținut

Pornire si inversare sens motor curent continuu prin wireless


ady88reli

Postări Recomandate

As dori sa pornesc un motor de curent continuu si sa pot sa-i inversez sensul de rotatie dintr-o telecomanda. Cine poate sa ma ajute cu niste scheme de receptor si emitator wireless il rog sa o faca. Multumesc!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Erau in comert niste kituri telecomanda pe 4 canale. Mai bine cumperi un kit de asta si iesi foarte ieftin.

Degeaba iti arat o schema wirelees, pentru ca mai mult ca sigur nu o sa stii sa-i faci cablaj si timp pierdutl, si ce mai este...stii prea bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu ma luat ceva la 39 de lei dar nu functioneaza cum dorec eu. Receptorul la iesire are doua relee si telecomanda are doua butoane. Pana aici totul bine dar in momentul in care apas un buton cupleaza un releu care va ramane cuplat pana voi mai apasa inca o data acelasi buton. Acelasi lucru se inatampla si cu celalalt releu si celalalt buton. Daca eu sa zic ca am cuplat releul A cu butonul 1, apasand butonul 2 se va cupla si releul B, deci cum as putea eu sa fac o inversare de sens cu acest modul? Eu vroiam sa am o telecomanda cu 2 butoane si doua relee la iesirea receptorului cu care sa comand o punte H de tranzistori si sa pornesc motorul de la un buton si sa inversez fara oprire de la celalalt buton. Dar nu se poate in felul in care functioneaza acest mod pentru ca ar face scurt. Sper ca a-ti inteles ce am lalait eu aici. Totusi daca aveti imi puteti da o schema sa vad cat este de complicata. Va multumesc.

 

spuneti , imi dati sa incerc schema ? puteti sa-mi lasati un mail pe ady88reli@yahoo.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sa zic vreo 50 m . Vreau sa fie ceva cu frecvente :) . este vreo diferenta daca zic wireless sau radio?

 

Imi trebuie pentru o poarta culisanta care vreau sa o automatizez, dar nu vreau sa cumpar kitul de-a gata. Ma descurc sa o automatizez , doar ca aici la comanda de la distanta imi trebuie niste scheme bune si cineva care sa-mi mai dea cate un sfat. SI am mai intampinat probleme la bariera IR dar pana la urma i-am dat de cap. Deci ar mai ramane comanda de la distanta sa o fac.

Editat de donpetru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca insisti sa construiesti singur incearca in zona de modelism pe acest forum sau in alte parti , nu am cautat sa-ti dau link-uri...gasesti sigur pe google...

adaptezi un circuit de comanda folosit acolo

Editat de vitriol74
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ady88rely,

daca ai un pic de experienta cu microcontrollere si/sau Arduino pot sa-ti dau un link pe mesaj privat de la un shop online care vinde extensii (shield-uri) wireless pentru arduino, si face shipping si in Ro (e shopu-ul unui roman de aici din IRL, deci poti platii si in RON intr-un cont din Ro)

da-mi de veste daca esti interesat.

RR

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

oricum discutia e mai lunga la acest tip de dispozitiv...

inteleg ca vrei sa deschizi o poarta , o usa de garaj ceva...trebuie sa ai mare grija cum realizezi emisia-receptia intre tine si receptorul fix de la poarta. ideea ar fi sa ai aceasta unda purtatoare , pe ce frecventa vrei tu , usor de realizat in domeniul FM si un semnal de o anume frecventa , forma etc , in asa fel ca receptorul sa nu porneasca deschiderea portii oricum ci numai dupa ce a recunoscut "amprenta" semnalului...asa zis sa ai "un semnal codat" termen folosit mai uzual, asemanator cu telecomenzile de la alarmele auto. altfel o sa ai surpriza , in caz ca nu ai acest cod care sa fie "recunoscut" la receptie, sa gasesti poarta sau usa garajului deschisa, fiind necesar , sa zic asa, trecerea prin zona a unei statii radio sau un walkie-talkie care sa emita anapoda o frecventa si sa declanseze toata ingineria construita de tine.

din acest motiv iti recomand ceva simplu si eficient, exact o alarma auto sau daca nu ma insel se gasesc kituri ptr inchidere centralizata la masina, pe care sa le adaptezi, exact ceea ce doresti si tu. de aici ...te joci. alarmele astea le gasesti destul de ieftin , nu trebuie sa fie o marca de prestigiu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Mai rau ar fi sa nu te trezesti cu hotii peste tine ca la cat sunt astia de avansati, iti bruiaza si inchiderea centralizata a masinii. De obicei montajele realizate in casa sunt slabe datorita lipsei echipamentelor profesionale. Eu as opta pentru un sistem cunoscut din comert si as pleca linistit de acasa. Multa bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock