Sari la conținut

Acumulatori aparat foto.


SIG

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 39
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Asa se comporta multimetrul meu

De unde ati tras aceasta concluzie?La un aparat de masura cu cat curentul de maxim de masurat este este mai mare,valoarea in ohmi a suntului este mai mica.

post-9-1201526074_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In legatura cu "tensiune" la borne in "gol" , poti sa ai tensiunea nominala dar nu ai capacitatea de Ah ( curent) .Rezistenta interna al acu. descarcarcat este mare si caderea de tensiune pe aceasta rezistenta interna rezulta o tensiune mai mica la borne. Adica cade curentul se limiteaza iar tensiunea cade pe aceasta rezistenya interna .

 

 

 

Nu am gasit sau am sarit peste , ce fel de acumulatori folosesti ...cred ca Ni-Mh nu stiu daca NiCd exista de 2500 mAh .

 

NiCd trebuie descarcat pana la 0,95V ca sa evitam "memoria" si apoi incarcat.

 

NiMh trebuie incarcati in alt mod decat NiCd , daca se incarca cu incarcator de NiCd ele se distrug pentru ca ajung la temperaturi nepermise.

 

 

Atat NiGd cat si NiMh cel mai bine se incarca cu C/10 timp de 16 ore ( aprox)

 

Eu caut o schema practica de incarcator RAPID NiMh , nu am gasit inca .

 

Teoretic din ce am gasit pana acum despre incarcarea RAPIDA al acu cu NiMh :

 

Faza 1 ).se incarca cu amperajul maxim "C" , practic cu cel furnizat de incarcator ( de obicei 1-2 A) pana cand ajunge la temperatura de 45 grd Celsius.

 

Faza 2). se trece la incarcarea de C/10 ..la fel pana cand se ajunge la temperatura de 45 Grd.

 

Faza 3). se incarca cu un curent mic la fel pana la atingerea a 45 Grd.

 

Realizarea practica nu am gasit , teoretic se poate face un circuit cu "termometru" si cu controlul generatorului de curent .Plus circuite de temporizare si comparatoare ce pornesc /opresc incarcarea in fubctie de temperatura precum cupleaza pe rand si curentii necesari. Si poate functioneaza racirea cu un ventilator ca sa marim perioade de incarcare la curent mare

 

La NiCd se masoara un varf de tensiune ce apare in faza finale la acumulatorul incarcat si dupa care se opreste incarcarea .

 

La NiMh acest varf nu este prea concret si poate aparea si mai devreme , indiciu mai precis il furnizeaza temperatura acumulatorului.

La NiMh:

La golirea sub 0,95V acumulatorul se distruge , chiar la o refacere nu mai atinge "C' maxim anterior si nu se mai poate folosi in grup cu celalalte acumulatoare bune!!!

 

De exemplu accidental mi s-a scurcircuitat un acu. l-am incarcat si descarcat de mai multe ori si l-am "refacut" .L-am pus cu celelalte 3 acu in aparatul foto.Dupa un scurt timp de folosire a aparut "Low Battery" si s-a inchis aparatu;l acre cu acu. bune de 2500 Ah functiioneaza 6 ore ( sau aoproape 1000 de poze fara blitz .Dar nu am ajuns sa vad cate poate de fapt ).

 

Asa ca se poate ca sa ai un acu ce nu se mai incarca la valoarea nominala, daca lasi mai mulyt si insisti acest acu mai "slab" se va incarca cu polaritate inversa de la celelalte acu bune.Si e bun de aruncat , sau al mai refaci si al folosesti singur intr-un aparat care nu consuma mult.

 

 

Am vazut incarcatoare ceva mai scumpe ( 200 Ron) dar nu sunt convins ca ar fi ptr NiMh .( nici nu scrie pe ele , apapre doar ca Si Pentru NiMh)

 

Un singur incarcator am vazut cau o dioda ce sesiza temperatura si avea si ventilator , incarca in 30 min ( dupa reclama ) acu de 2000 Ah.(???)

 

Alta problema ar fi ca degeaba fac sau cumpar un incarcator care controleaza fiecare acu . in parte ,daca elementele nu aunt egale ca si Ah vor debita curent unul pe celalalt .

 

Deci ar trebui o scula ce masoara capacitatea"C" al acumulatorului incarcat .Degeaba se considera incarcat un acu de 700mAh , unul de 2500mAh, unul de 1200mAh si unul de 2000mAh ...impreuna vor tine tensiunea pana cad poate furniza curent cel de 700mAh .Si aici ajungem daca acumulatoarele nu "inbatranesc" in mod egal .In final cel de 700mAh va fi incarcat cu polarizare inversa si este bun de aruncat , si urmaza altul din set .Complexctand cu un acu nou ce are inca capacitate maxima iarasi este dezechilibrat setul de acu....

 

dac agasiti pe undeva schema de incarcator ce controleaza incarcarea in functie de tempratura va rog sa puneti link-ul aici in topic. Eu mai caut.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 years later...

Acumulatorii AA de tip Ni-Cd au capacitate mai mica, 650 sau 900 mAh, dar au o viata foarte lunga. Cei de 2000 mAh sau mai mult sunt de tip Ni-MH si au o durata de viata scurta, chiar daca nu sunt utilizati frecvent. Capacitatea lor se mentine, dar le creste rezistenta interna si autodescarcarea, iar unii se scurtcircuiteaza in timpul incarcarii. Trebuie verificat fiecare element in parte, de exemplu pe o sarcina de 2 - 4 ohmi dupa incarcare tensiunea sa nu scada sub 1,2 V. Cei slabi trebuie sa fie inlocuiti cu altii de aceeasi capacitate. Mai sigura este inlocuirea ambilor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pilele cu litiu au fix 3 V, iar acumulatoarele au peste 4V incarcate si se pot descarca pana la 2,5 - 3 V. Nu au palier de tensiune ca cele cu plumb sau cu cadmiu. De acumulatoare cu litiu de 1,2 V nu am auzit si nu stiu cui i-ar trebui asa ceva.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu stiu daca este cazul aici dar eu am avut un aparat foto mai vechi la care foloseam acumulatori si desi nu erau complet descarcati acumulatorii , aparatul se oprea pt. ca nu lucreaza sub un minim de tensiune , probabil 2 ,2V sau aproximativ(foloseam doi acumulatori).cu baterii mergea mai mult deoarece astea au 2 x 1.5 V si dureaza mai mult timp pina tensiunea ajunge la un nivel mai mic.de la 2 x 1,2 cit au acumulatorii se ajunge mai usor fara ca acestia sa fie descarcati complet.

la cel care il am acum , am posibilitatea sa setez baterii normale , acumulatori NiMh sau LiIon (care intradevar au 3,6 V) si cred ca tocmai din cauza la ceea ce am spus mai sus.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pilele alcaline tin mai mult pentru ca au capacitate mai mare decat acumulatorii, 3 Ah sau mai mult (dar si costa). Acumulatorul Li-Ion pentru acel aparat foto are un singur element, ca si la telefon, nu trei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock