Sari la conținut

ajutor la metoda foto pozitiv


daniel2000

Postări Recomandate

Salut baieti, am cumparat un sprey pozitiv 20 de la Conexelectronic am urmat toti pasii ca la carte dar am intampinat o problema la care nu ii gasesc raspuns. Cand introduc placa dupa expunere in soda caustica diluata se ia tot lacul si cablajul ramane curat ca lacrima. Daca ati intalnit acesta situatie rog un mesaj. Multumesc

Link spre comentariu
  • 1 month later...
Posibil ca expunerea sa nu fie suficienta,sau lampa care o folositi sa nu aiba spectrul necesar.

 

 

Ba din contra, dl Miron, expunerea este prea lunga, daca pe placa nu mai ramane lac. Ori, este posibil ca solutia de soda caustica sa fie prea puternica. Eu folosesc o solutie speciala pentru developat fotorezist pozitiv, nu stiu cum se cheama, il gasiti pe la magazinele de pe Maica Domnului si cablaje cu fotorezist. Functioneaza de fiecare data fara gres, fac frecvent cablaje cu trasee de 10mills (0,25mm), si nu folosesc de fiecare data film tipografic, cel mai des printez cablajul pe inkjjet pe film transparent. Rezultatele sunt mai mult decat multumitoare (integrate SSOP, rez si cond. 0805 samd). Daca aveti nevoie de detalii, va stau la dispozitie.

 

Silviu

Link spre comentariu
  • 3 weeks later...
Multumesc pentru sfaturi, am descoperit care era problema, totul era din expunere. Pentru voi in viitor e bine de stiut ca expunerea cu un bec foto de 150 w la 20 cm distanta si aproximativ 15 min iese perfect. In varianta uv nu mi-a iesit nimic.

 

 

salut,

In varianta UV se tine max 3 minute acolo se face diferenta intre 20 de secunde si 3o secunde

Link spre comentariu
  • 2 weeks later...
Eu folosesc o solutie speciala pentru developat fotorezist pozitiv, nu stiu cum se cheama, il gasiti pe la magazinele de pe Maica Domnului si cablaje cu fotorezist. Functioneaza de fiecare data fara gres, fac frecvent cablaje cu trasee de 10mills (0,25mm), si nu folosesc de fiecare data film tipografic, cel mai des printez cablajul pe inkjjet pe film transparent. Rezultatele sunt mai mult decat multumitoare (integrate SSOP, rez si cond. 0805 samd). Daca aveti nevoie de detalii, va stau la dispozitie.

 

Silviu

 

Cum se numeste acel fotorezist ?

Link spre comentariu
Cum se numeste acel fotorezist ?

Daca te referi la spray, se numeste Positiv 20 si costa intre 45 si 60 de lei (200ml). Este destul de dificil de lucrat cu el, fiind fotosensibil, trebuie dat pe placa la intuneric si lasat sa se usuce cateva ore. Placile de sticlotextolit acoperite din fabrica, mai bune dupa parerea mea, pleaca de pe la 4 lei o placa de 75x100 mm, simplu placat si ajung pe la 45 de lei pentru o placa 210x300 mm. Eu nu le cumpar din Romania, le comand din Polonia de la un magazin on-line. Vin cam in 4-5 zile, transportul e cam 25 de lei, in schimb preturile sunt si la jumatate fata de magazinele de pe Maica Domnului. Spor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock