Sari la conținut

finalizare statie


 Adrian_BBS

Postări Recomandate

Salutare......in urma cu 2 luni m-am apucat de o statie cu 2 module AV400 dar cu cate 2 perechi de finali si din lipsa de timp deabia acum incep sa-l finalizez.....de fapt mai am decat de montat condensatorii de 10p la module si gata.....dar inainte sa ma apuc de cutie am cateva intrebari?

1- pentru ca nu dispun de un mixer audio o sa folosesc deocamdata un corector montat intr-o cutie mai mica.....daca folosesc corector o sa fie nevoie de intrare balansata sau merge si asa?

2- referitor la modulul AV400.....condensatorul de pe intrare, cel de 2,2uF trebuie sa lucreze la tensiune mai mare decat cea de alimentare...adica daca alimentez la +-53V trebuie pus la 63V min?.....tot asa si despre conzii de 10p

3- si o intrebare care se leaga de punctul 1.....a)preamplificatorul de jos este cu intrare balansata(am vazut ca srie si acolo)?...b)daca foloseste cate un preu deasta pt fiecare modul de AV este ca si cum statia ar avea intrare balansata sau ma insel?...iar in cazul in care cele 2 subpuncte de la punctul 3 sunt adevarate la fiecare preamplificator trebuie pus un soclu XLR?

 

Va multumesc pentru apreciere.......sper sa nu supar sau sa stresez pe nimeni cu aceste intrebari.

post-257-1205185407_thumb.jpg

post-257-1205185415_thumb.jpg

preamplificator_audio_mono_hi_fi_cu_NE5532.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

daca folosesc corector o sa fie nevoie de intrare balansata sau merge si asa?

Intrarea balansata are avantajul minimizarii sau chiar anularii zgomotului de pe intrarea corectorului in situatia cand se utilizeaza un cablu ecranat de lungime mare sau ca sursa de semnal un sistem PC cu iesire audio "zgomotoasa" (fapt intalnit cu precadere in sistemele PC ieftine dotate cu sursa de alimentare "no name/no number"). Marea problema o reprezinta sa creati un semnal balansat de la iesirea PC-ului, dar chiar si aceasta solutie nu poate indeparta total dezavantajul zgomotului de fond de la placa audio. Bine ar fi daca ati avea un CD Player de calitate ca sursa de semnal.

condensatorul de pe intrare, cel de 2,2uF trebuie sa lucreze la tensiune mai mare decat cea de alimentare...adica daca alimentez la +-53V trebuie pus la 63V min?

Da, e suficient 63V (minim).

tot asa si despre conzii de 10p

Condensatorii de 10pF trebuie sa fie de tensiuni mari, de regula 500V sau 1kV.

daca foloseste cate un preu deasta pt fiecare modul de AV este ca si cum statia ar avea intrare balansata sau ma insel?

Nu va inselati. Se poate spune ca fiecare AV400 va avea intrare balansata.

iar in cazul in care cele 2 subpuncte de la punctul 3 sunt adevarate la fiecare preamplificator trebuie pus un soclu XLR?

DA, trebuie montat o mufa XLR.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

inca nu..... trebuia sa o termin de 2 saptamani dar imi construiesc si o casa si nu prea mai am timp liber si nici bani....lucrez pe la ea cand pot si atunci cand nu sunt obosit.....eu sper sa o termin intr-o saptamana :b9: .......acuma ma gandeam s- pun si protectie la scurtcircuit accidental si suprasarcina...pentru ca am fost pe la o petrcere , a tras cineva de o boxa si au iesit firele(s-a deconectat boxa) si idiotul ala a mai si atins firele intre ele...am avut noroc ca statia are protectii pe ea.

 

 

 

LATER EDIT:.....in legatura cu modulele mele de AV inca nu le-am terminat pentru ca nu gasesc la nici un magazin din craiova condensatori de 10p si 18p...............ma gandeam sa ma duc pe la unchiumeo pe la bucuresti si sa cumpar si conzii de acolo :a4: :o8: :a4: :m7:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

asaaaa....am mai revenit cu o rugaminte.....de revelion s-a desprins o boxa de statie iar un destept a luat firele si le-a atins intre ele(noroc ca statia avea protectie) si as vrea sa folosesc si la statia pe care o fac acuma protectie la scurtcircuit ca sa evit arderea statiei......

 

donpetru mi-a recomandat schema de mai jos si mi-a explicat si cum sa o conectez dar pentru ca eram obosit nu mai tin minte, si nici convorbirea nu am inregistrat-o din pacate asa ca va rog sa-mi mai explicati inca odata dar.....cum probabil stiti cunostintele mele tind spre 0 si as vrea sa-mi explicati pe poza de mai jos unde trebuie dat gauri ca sa conectez protectia cu fire...(ceva gen clasa 1 scratchchin.gif )

 

inca ceva.....pot sa-i atasez si un led care sa ma anunte atunci cand este scurt?

 

va multumesc pentru rabdare........

post-257-1206995983_thumb.jpg

post-257-1206996010_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"ceva gen clasa 1" - vedeti ca am modificat putin schema prezentata initial:

protectie_scurt_circuit.JPG

 

inca ceva.....pot sa-i atasez si un led care sa ma anunte atunci cand este scurt?

Acest circuit se poate face dar necesita:

- rabdare pentru efectuarea reglajelor;

- un circuit integrat pe post de monostabil.

 

Circuitul va poate "semnaliza" un scurtcircuit instantaneu sau permananent dar datorita caracteristici sale de reglaj nu va poate garanta in totalitate ca la al doilea scurtcircuit permanent nu se defecteaza amplificatorul. Un astfel de circuit este util mai ales la semnalizarea scurtcircuitelor instantanee, facute din greseala pe iesirea amplificatorului. Pentru implementarea lui trebuia neaparat sa aveti un releu care cupleaza decupleaza boxele de pe iesirea amplificatorului si o schema de softstart. Deci, va trebui oarecum regandita schema de softstart si protectii. Acum nu stiu daca sunteti dispus sa faceti asta.

In fine, schema de semnalizare scurt este in marea majoritate a cazurilor un moft mai ales cand avem o protectie de suprasarcina si scc. accidental inclusa, care chiar daca "nu semnalizeaza scurtul" tot ne iarta de o greseala. In plus, va recomand sa nu mai aveti in minte obsesia scurtcircuitelor pe iesirea amplificatoarelor, chiar daca s-a intamplat o data asta nu inseamna ca se va intampla la orice amplificator audio creat sau care va trece prin mana. Daca da, insemna ca aveti o problema. Mai cunosc un fost coleg de facultate care avea obsesia asta (sa faca scurt pe iesire) si apoi sa-mi arate cum pica siguranta la un amplificator audio Hitachi cu STK-uri !!! Bineinteles ca nu au avut viata lunga STK-urile alea!! scratchchin.gif thumbup.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock