Sari la conținut

Magnetofon Rostov 105 - fabric. 1988


Postări Recomandate

XS5 este mufa DIN pentru iesirea de linie(panoul din spate).Luati un ac de cusut si tinut intre degete obtineti un generator de semnal(brum) si porniti pe linie, daca atingand cu acest "generator" la conectorul XS7 conexiunea 6 si 4 se aude brum.

Editat de miron1947
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 376
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Va puteti orienta dupa tensiunile trecute in schema. O alta varianta ar fi sa vizulizati ce scrie pe ei(B in rusa = Volti).

Placa amplificator putere 5 032 010 C17 100uF 12V C18 0.1uF nu conteaza in mod sigur lavaloarea aceasta condensatorii suporta peste 100V   Placa control Bloc administrare electric UU 7103108

Exista si Caietul Service in limba romana dar sunt cateva "probleme", au fost scrise la o masina de scris ruseasca, degeaba ar fi scanate fiindca nici un OCR nu recunoaste caracterele, deci ar trebui

Posted Images

Am ajuns la stadiul in care se aud ambele boxe insa numai daca balansul este pe plaja stanga maxim - egal - putin spre dreapta.

Daca selectez balans dreapta nu se mai aude boxa dreapta.

Acum chiar nu stiu la ce modul sa caut... Mai studiez schema...

Intre timp mi-ati raspuns dvs, fac treaba cu acul si revin.

Editat de Busulica
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Deci, boxa din dreapta se aude numai cand butonul balans este la jumatate. Sau daca balansul este stanga maxim. Chiar si cand balansul este putin spre dreapta. Deci, boxa dreapta functioneaza la fel ca cea stanga! Cu balans dreapta maxim este 'liniste', nu se aude nicio boxa.

Am pus degetul umezit pe capul de redare si semnaul pe stanga este mai puternic decat pe dreapta.

Acelasi simptom si pe casti cu boxele decuplate.

Caut sa vad unde este XS7.

Editat de Busulica
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am gasit mufa XP1 a Amplif Putere si am pus degetul umezit pe cele 2 intrari, stanga + dreapta, si 'zboara' boxele. Deci asta merge.

Am vazut care este placa de unde trebuie sa isi ia semnal. Ma uit acum si aici poate gasesc ceva in neregula.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

am pus degetul umezit

Poate acolo ca era spatiul mai mare, dare pe placa cu componente va recomand solutia cu acul.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca asta este Preu Putere. Atasez poza.

Aici iese mufa din stanga, mica si alba, are un marcaj langa ea, cifra 1.

Mai are o mufa XP2 mai in spate care am vazut ca duce spre volum si balans.

Si se prinde de cea de jos, de Amplificator Redare cu o mufa mare, fixa, intra una in alta la un unghi de 90*.

Cred ca pe aceasta placa ar mai putea fi un defect. O demontez acum si o studiez.

Tot in poza asta, in stanga jos, vedeti mufa XP3 gri cu soclul alb, scrisa invers, asta face conexiunea cu capul de redare!

post-29027-0-26867600-1399307754_thumb.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Gata d.le Miron, am rezolvat. Acum functioneaza corect.

Cred ca pa placa Preu Putere a fost un scurt foarte foarte fin la o lipitura facuta la un condensator.

Sunt curios daca la sfarsitul benzii trage bine si daca mai scartaie.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Functioneaza foarte bine, nu scartaie, nu oboseste. Merita efortul. Si banii.

Si ptr ca am terminat treaba va pot pune lista cu condensatorii pe care i-am schimbat (eu zic ca-s toti):

Astea-s valorile originale :

- 5000 uF / 25 V = 1

- 2000 uF / 50V = 9

- 500 uF / 6,3V = 2

- 200 uF / 25V = 5

- 200 uF/ 16V = 2

- 100 uF / 25V = 2

- 100 uF / 6,3V = 3

- 50 uF / 50V = 1

- 50 uF / 16 V = 2

- 30 uF / 6,3V = 2

- 20 uF / 50 V = 1

- 20 uF / 16V = 4

- 10 uF / 16V = 12

- 5uF / 16V = 2

- 5 uF / 16V = 8

- 2 uF / 25V - 9

PLUS NEPOLARIZATII : 2 x 5 uF // 4 x 10 uF/16V.

Inc-o data multumiri d.lui Miron ptr ajutor si lui 'dominicue' ptr postari si mai ales ptr schema in romana cu care m-am descurcat azi la remedieri.

Numai bine tuturor!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 4 weeks later...

Revin deoarece m-am grabit spunand in postul anterior ca nu mai scartaie si nu mai oboseste.

Am ascultat benzile pe care le am (toate ORWO) dupa ce in prealabil au fost derulate dreapta-stanga si :

- La derulare dr/st unele benzi 'zboara' altele de abia le termina. La pornire in ambele sensuri trage repede. Apoi pe masura ce rola care trage se umple incepe si scade foarte mult viteza (nu la toate si nu la fel...)

- La ascultare apare acelasi scartait la ghidajele din partea stanga. In general la redare pe capul verde al benzii (1) dar uneori si pe capul rosu (2).

- La ascultare uneori, spre sfarsit, scade din turatie/putere. Si bine-nteles scartaie.

Ca o constatare, daca 'ajut' foarte putin (insesizabil) rola din stanga in sensul de rotatie dispare si lalaiala si scartaitul.

Il folosesc cu primul ghidaj palpator ridicat la maximum si e mai bine insa nu suficient.

Intrebarea la dvs ar fi, aveti idee ce si cum ar trebui facut sa functioneze normal?

Va multumesc anticipat ptr orice sfat si ajutor.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

pe masura ce rola care trage se umple incepe si scade foarte mult viteza (nu la toate si nu la fel...)

Toate au aceiasi lungime?

daca 'ajut' foarte putin (insesizabil) rola din stanga in sensul de rotatie dispare si lalaiala si scartaitul.

Il folosesc cu primul ghidaj palpator ridicat la maximum si e mai bine insa nu suficient.

Verificati frana.

Editat de miron1947
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Toate benzile sunt la fel.

Am sa desfac panoul frontal si sa vad unde este, cum functioneaza frana si cum se poate regla/slabi.

Este un reglaj mecanic sau ceva mai complicat (electronic) ?? Intreb ptr ca atunci cand banda este la inceput (rola stanga plina) daca 'ingreunez' apasand pe ghidajul palpator din stanga nu se schimba cu nimic turatia. In schimb mai spre sfarsit, cand rola stanga este mai goala, daca apas pe ghidajul palpator din stanga imediat scade turatia si lalaie, deci infraneaza rola...

Cand incepe sa scartaie ridic la maximum palpatorul din stanga. Insa nu este suficient, scartaie pe celalalt (celelalte).

Ideea este ca daca 'ajut' rola din dreapta nu este nicio modificare si banda este starnsa pe rola din dreapta, deci nu de aici ar fi problema.

In schimb cum 'ajut' f.putin rola din stanga merge bine...

Deci un sfat de unde sa incep cu frana? Ce si cum anume sa verific? Multumesc.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock