Sari la conținut

simulare Flip Flop


ardeleanu bogdan

Postări Recomandate

Va rog sa nu mai deschideti doua subiecte identice. Am sters celalat subiect. Se pare ca acolo ati atasat un fisier iar daca acela era fisierul bun va rog sa-l mai incarcati inca o data aici.

Totodata, subiectul acesta il voi muta la sectiunea vecina Simulare / CAE. E mult mai potrivit acolo.

 

Multumesc de intelegere.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

M-am uitat pe documentatul atasat si sunt cateva ??? acolo:

1. nu ati conectat referinta sau masa montajului;

2. curentul prin led e prea mare, e aprox. 20mA (ce leduri intentionati sa conectati, leduri de 10mm diametru ?)

3. frecventa circuitului astabil pe care l-ati desenat este f = 1 / (1,38*R3*C2) =1/ (1,38*10*103*100*10-6) = 1 / 1,38 = 0.724 Hz sau T = 1 / f = 1,38 sec., ceea ce inseamna 0,7 sec. ON si 0,7 sec. OFF. E cam putin acest 0,7sec. Incercati sa-l majorati putin peste 1 secunda teoretic, ca sa obtineti practic 1 secunda;

4. simularea functioneaza, dupa ce ati conectat masa montajului, dar cu 2N3904 (se pare ca acel BC107BP folosit are "un mic bug").

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma bucur ca ati reusit, totusi, cand mai utilizati simulatorul, pentru a vedea daca perioada de stingere si aprindere a ledurilor e cat mai aproape de cea calculata teoretic, urmariti in coltul din dreapta jos a simulatorului, timpul real in care se deruleaza propriu-zis simularea. Acela e timpul care corespunde, cu o anumita eroare, realitatii functionarii montajului. O sa vedeti ca simularea unei secunde in realitate de functionare a montajului, ii poate lua programului de simulare si 10 secunde, mai mult sau mai putin, conteaza foarte mult si configuratia hardware a PC-ului pe care rulati simularea. Bineinteles, daca o sa realizati montajul practic, lucrurile se vor desfasura ca in realitate, adica daca ati calculat ca ledurile sa se aprinda si sa se stinga la o secunda, si in realitate se va intampla la fel (sau aproximativ la fel daca luam in calcul dispersia parametrilor de fabricatie a componentelor).

 

Numai Bine

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock