Sari la conținut

m.mihai

Members
  • Număr conținut

    37
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profile Fields

  • Oras
    Targoviste

m.mihai's Achievements

Membru

Membru (1/6)

0

Reputație Comunitate

  1. Si eu tot Opera folosesc si pe PC si pe smartphone.
  2. Eu sunt sigur ca magnetronul nu are nimic. Chiar daca l-ati frecat de gulerul metalic, nu e o problema. Puneti o lita in locul sigurantei si porniti-l fara mica. Nu are rost sa cumparati alt cuptor pentru o siguranta si o foita de mica. Daca nu are alte probleme o sa meargaq, mica e doar de protectie ca sa nu intre mizerie la magnetron, deci porniti-l fara ca sa va asigurati ca functioneaza.
  3. Ce dimensiuni are? Va pot trimite eu cu 25Lei + posta.
  4. Nu. Se vede la coltutile de jos ca a inceput sa se innegreasca. Schimbati-o, e pana in 30Lei la un service.
  5. Sun mai multe cauze: un obiect metalic, suprasarcina, mica(ar trebui schimbata), sau pur si simplu fara nici un motiv, de vechime.
  6. Carbonizarea apare in timp (poate sa apara si in cateva zile) din cauza grasimilor sau altor murdarii care s-au depus pe mica. De exemplu, daca este o mica pata de grasime, aceasta o sa fiarba atunci cand il porniti si va carboniza mica.
  7. Verificati mica din interior. Deschideti usa si o gasiti pe partea din dreapta si daca este carbonizata trebuie schimbata. Ar fi fost bine sa masurati si capacitatea condensatorului. Mai puteti verifica si capul magnetronului (vizual, sa nu fie topit sau murdar), dar pentru asta trebuie sa scoateti magnetronul.
  8. La magnetron poti face doua masuratori: 1. Rezistenta intre bornele F si FA (filamentul magnetronului). Acesta trebuie sa fie mica 1-2Ohmi. 2. Rezistenta intre una din bornele F sau FA si masa acestuia. Masuratoarea se face pe MegaOhmi. Trebuie sa fie infinita.
  9. De ce nu incercati sa il reparati singur? Eu zic ca este usor. Unde lucrez eu reparatia pleaca de la 60Lei(manopera)+costul pieselor. Verificati intai siguranta de pe inalta. Daca este arsa verificati condensatorul (descarcati-l inainte de masurare), dioda si magnetronul. De asemenea de verificat mica din interior. Daca este cat de putin carbonizata recomand sa o schimbati.
  10. O schema testata de mine. Doar ca eu am folosit 15 leduri. Dar ai nevoie de 12v. Shema.rar
  11. Tocmai am terminat inca un test. Am cerut cam mult de la sursa, dar am vrut sa vad daca rezista, iesire 13.3V - 10A. In afara firelor de la sursa catre sarcina care s-au topit, nu s-au intregistrat alte avarii. Raiatoarele caldute, rezistentele pe care citesc curentul sunt calde, doar rezistenta(47Ohm) serie cu condensatorul din primar frige, in rest totul ok. Maine o sa pun cabluri mai groase si mai testez, vreau sa vad cat poate sa duca, chit ca o sa imi pocneasca ceva. O sa fac teste si cu sarcini mici.
  12. Am facut astazi cateva masuratori, inainte sa citesc postarea #4. Am verificat componentele mentionate, sunt ok. Am schimbat c-urile din baze. 13007 sper si eu sa fi fost originali, dar nu prea cred, i-am avut din recuperari. Testele le-am facut la 10V - 7A. Sursa a rezistat, radiatoarele au fost caldute. O sa mai fac alte teste sa vad cat rezista. Ce nu imi place mie este semnalul la iesirea TL-ului. Este corect acest semnal? Alte capturi de osciloscop: Secundar trafo Tensiunea dupa diode Comanda trafo driver Primar trafo(cu masa luata din secundar, nu stiu cat de corecta este masuratoarea) Imaginile de mai sus sunt cu sursa in sarcina, urmeaza cu sursa aproape in gol (70 Ohm sarcina). Secundar trafo Iesirea TL Comanda trafo driver Primar trafo Asta nu mai stiu de unde este, dar o pun. Sursa a functionat de fiecare data in sarcina, dar cum o lasam cu consum mic sau fara consum atunci murea, dar acum vad si de ce. La cum arata formele de unda fara sarcina nu ma mira. Spune-mi daca mai sunt necesare alte masuratori, mai am acces la osciloscop.
  13. Mare parte din componentele precizare sunt verificate, dar o sa le verific din nou mai atent. Am ars 7-8 buc 13007 si mai am 4 disponibili. Daca nu o fac sa mearga inainte sa ii pocnesc si pe acestia o abandonez. Aveam mai multe surse disponibile, dar am ales-o pe asta pentru ca avea traful mai mare EI-40. Poate reusesc zilele astea sa intu intr-un laborator la facultate unde am si osclioscop.
  14. Va salut. Am modificat cateva surse ATX astfel incat sa fie reglabile(max 20V), toate functioneaza, mai putin ultima. Aceasta imi arde tranzistorul dinspre VCC la momente aleatoare chiar si cu un consum infim. La un momentdat a functionat fara probleme cu sarcina de 10A fara sa se intample nimic. La urmatorul test a facut poc. La primele teste se ducea dioda din secundar care era Schottky, dar era de asteptat. Dioda era de 45V si sigur aveam varfuri mai mari de 45V. Cu dioda in scurt, clar se ducea si 1/ambii tranzistori din primar. Acum am pus diode de 200V si tot s-a dus tranzistorul dinspre VCC. Probabil si in primar apar varfuri de tensiune mai mari decat suporta MJ13007. Bipolari la tensiune mai mare nu am, dar am MOS de 900V 2SK4207(datasheet). Am pus si MOS de 600V fara nici o modificare in sursa, dar nu murit in primele secunde ambii. In speranta ca cei 900V ai mosului o sa fie suficienti, ce modificari ar trebui aduse pt a putea inlocuii bipolarii cu MOS?
  15. Ok, am inteles cum stau lucrurile. Eu am filtraj de 6000uF, dar tensiunea la intrare e 31V, cam mica pentru cat vreau eu la iesire.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock