Jump to content

electricianu2010

Members
 • Content Count

  89
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

electricianu2010 last won the day on November 3 2017

electricianu2010 had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutral

About electricianu2010

 • Rank
  Membru
 1. Daca va avea trei conductoare nu e receptor trifazat de 650W ?? Daca e asa, atunci formula de calcul a curentului e gresita, trebuie impartit la 3, rezulta un curent pe faza sub 1A cu putin, deci 0,75mmp este real.
 2. Mersi pentru docs. Tocmai analizam placile de baza de aici: http://kaizerpowerelectronics.dk/teardown/ericsson-radio-base-station-rbs6000-teardown/ Uau, am ramas masca cand am vazut densitatea componentelor si constructia in sine. Si vazand puterea electrica absorbita, de ce astia de la telefonia mobila nu-si extind acoperirea ? Mai sunt zone in care semnalul GSM lipseste!!!
 3. Asa putin, numai 40W ? Aveti idee ce aparatura se foloseste pe antentele astea ? Ma gandeam ca as putea sa caut niste specificatii tehnice si asa as fi mult mai sigur de puterea electrica necesara!! Cred.
 4. Stie cineva care este puterea electrica instalata la o antena GSM 3G sau 4G folosita de cei de la telefonia mobila, gen orange, telekom sau digi (RCS-RDS) ??? De asemenea, ma interesa cum se alimenteaza antenele astea in mediu rural ?
 5. Pai intai invata sa fi ajutor de electrician si apoi ajungi si electrician daca pricepi ce ai invatat ca ajutor. Deci, cu rabdare, practica si teorie, se invata.
 6. Presupun ca nu ati vazut cum arata o documentatie depusa la Electrica cu proiectul !!! Acolo nu sunt consemnate trecerile prin pereti. Deci, oameni buni, proiect exista, ma refer la scheme monofilare si mai putin treceri prin pereti. Si sunt situatii practice cand apar modificari de traseu prin pereti. E o chestiune de practica la mijloc, ceea ce un simplu teoretician nu prea are cum s-o simta sau sa se loveasca practic. A nu se intelege ca am ceva cu teoreticienii !
 7. Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Ideea era ca practic, din ce am constatat eu, electricieni improvizeaza ca asta e treaba, cand lucrezi la casa unuia care e la 15Km departare de cel mai apropiat magazin, parca nu iti da inima sa te duci sa cumperi o bucata de tub PVC numai ca sa tragi cablul electric prin perete.
 8. Stie cineva daca exista in comert o cumpana de dimensiuni mai mari, dar nu de acele care sunt folosite in constructii, ca sa te ajute la montarea unei cornize care sustine draperia si perdeaua intr-o camera ? Ma gandeam eu ca poate sunt prin comert niste cumpene care sa te ajute mult mai usor la montarea unei cornize, pentru ca in foarte multe cazuri pereti nu sunt chiar drepti iar ca sa fixezi in perete o corniza de cel putin 3 metri e o problema !!! Voi de regula cum procedati, ca sa stea cat mai drept, chiar daca vorbim de 2, 3 sau chiar 4 puncte de fixare in perete ?? Ma refer la o galerie de genul asta: https://www.dedeman.ro/ro/galerii-lemn-stejar-320-cm/p/8003872
 9. Cum spune titlul topicului, ma intereseaza sa citesc opiniile voastre referitoare la executia practica a trecerilor prin perete a cablurilor electrice. Eu as vrea sa stiu daca este obligatoriu sa folosim o teava din PVC sau metal prin care sa trecem cablurile, voi ce spuneti, dar normativele ce spun ?
 10. cordial, vezi ca nu merge link-ul ala! Tu nu verifici ceea ce postezi?
 11. Consum maxim e dat de produsul dintre tensiune si curent, adica tensiunea = 12V x curent = 4A rezulta = 48W. In realitate, depinde de consumatorul din secundarul transformatorului, consumul poate fi mai mic de 48W. Daca conectezi un consumator in secundar care fura mai mult curent, atunci creste consumul, se supraincalzeste transformatorul si se arde.
 12. Vezi ca unele sigurante nu declanseaza la curenti de suprasarcina si nici daca se atinge constant prin ele chiar 20A, in cazul unei sigurante de 20A, de asta e bine sa avem o siguranta diferentiala generala in tablou, pentru ca in caz de defect, un curent constant de 10A care se pierde printr-o izolatie necorespunzatoare ne poate aduce in situatia in care zici tu. Aveti grija, valabil pt. toata lumea, ca situatii de genul asta au provocat incendii si nu e gluma.
 13. Pai ce tensiune era specificata pe carcasa ondulatorului: 120 sau 230V ? Adaptorul de stecher nu are treaba cu defectarea aparatului. E important sa respecti tensiune de alimentare inscrisa pe carcasa.
 14. LA MULTI ANI !!!!!! pe 2016. Am votat in sondajul de mai sus. Sustin aparitia acestui almanah - la nivel de cumparator.
 15. Un brad natural are mirosul lui specific, nu se compara, iar daca locuiesti la casa si ai o curte generoasa ar fi pacat sa nu ai un brad natural in mijlocul curtii. Porcul se sacrifica traditional in mult zone ale tarii. Citisem pe undeva: carnea de porc sacrificata traditional cica ar contine ceva mai multa andrenalina si din anumite puncte de vedere nu este chiar asa sanatoasa. Cred ca nici porcului nu-i convine asta sa fie haituit si sa gutaie minute in sir. Deci, cei din Vest si din SUA nu au schimbat regula sacrificari animalelor degeaba. Au si ei dreptate. Apropo de treaba asta, stie cineva de unde se poate achizitiona un asomator pt. porc si cat costa? Am vazut metoda aci: https://www.youtube.com/watch?v=de78R0tyLSs CRACIUN FERICIT TUTUROR!!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.