Sari la conținut

remus68

Tehnium Azi
 • Număr conținut

  545
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  34

Orice postat de remus68

 1. Este o problema la valoarea lui R17 si este posibil sa fie necesara si degenerarea tranzistorului pilot. Lipsa filtrului Bucherot de la iesire nu e o problema - se poate atasa oriunde, inclusiv direct pe pinii mufei de iesire.
 2. Nu vad imaginea... intranetul de la serviciu imi blocheaza accesul la pagina aia. Posteaza o poza dimensionata corespunzator, sa imi dau seama daca am ce cauti, sau nu.
 3. BC557 este un tranzistor PNP, deci este clar ca in prima schema, acolo unde este notat VT3, este desenat gresit (emitorul si colectorul sunt inversate intre ele).
 4. Asta e softstartul. https://www.radiokot.ru/forum/viewtopic.php?p=3310785
 5. https://chemequations.com/en/ ...si se mai gasesc destule cu gogu
 6. Prin conectarea grilei supresoare la catod si a grilei ecran la anod, o pentoda se "transforma" in trioda.
 7. Ai placutele nepopulate cu componente inca, asa ca e foarte usor sa "scoti" schema. Ia o foaie de hartie si un creion si deseneaza schema - asa este mai usor de urmarit care piesa, unde este pozitionata in circuit si ce rol are. Ti-as spune cu mare placere valoarea unor componente in functie de tensiunea de alimentare, dar n-am timp de pierdut sa tot caut in poze pe unde sunt asezate piesele.
 8. De mai multe ori am intalnit situatia sa ajung la casa de marcat a unui magazin si unele produse congelate vandute la kilogram sa nu aiba codul de bare vizibil - de cele mai multe ori, casiera a scanat un produs identic cu masa aproximativa cu a respectivului produs si totul a fost ok. @cavit va rog sa vizitati si mesageria pentru a putea continua discutia.
 9. Va rog sa cititi mesageria - nu ati mai raspuns de o saptamana!
 10. Cel mai bine ar fi sa atasezi poze reale cu aparatul si sa fie si un reper pentru distante (liniar mai lung, ruleta desfasurata).
 11. Pe net se gasesc aceste specificatii, posibil sa se gaseasca si altele. Dimensiunile se pot confirma prin masurarea spatiului disponibil pe panoul frontal al aparatului. SPECIFICATIONS CRT Type - Hitachi 150BNB31 rectangular mesh type tube with 20 KV acceleration potential and metal backed phosphor Screen type - P31 phosphor standard Useful screen area - 8 x 10 div (div = 10mm) Graticule - Internal graticule with centimeter divisions and 2mm subdivisions along the centeral axis 10% and 90% lines are indicated. Illumination continuously variable. Focussing - Possible (with automatic focus correction circuit) Trace rotation Present Scale illumination Variable Brightness adjustment Possible
 12. Dupa cum se vede, baza de timp se poate regla in trepte in domeniul 20ms/div... 10us/div, deci se poate utiliza fara probleme in "audio". Intrarea Y are sensibilitatea reglabila in trepte intre 2V/div si 50mV/div iar cu o sonda de masura x10 se poate masura linistit in paralel cu iesirea unui amplificator de putere care ofera sarcinii pana la 160Vvv. Daca se gaseste tubul la un pret rezonabil, merita reparat.
 13. Detin foarte multe aparate produse de FEMI (IEMI) si confirm faptul ca toate placutele care au desenat pe cablaj suprafetele care vin in contact cu conectori, sau zonele unde sunt montate cursoarele unor comutatoare amplasate pe cablajul din sticlotextolit, nu au suprafetele din cupru - ele sunt acoperite cu o pelicula metalica depusa electrolitic. Dupa culoare, banuiesc ca sunt aurite.
 14. Buna ziua! Sunt interesat de transformatoare. Am sa va transmit un mesaj privat.
 15. Se gasesc tuburi asemanatoare pe ebay, dar trebuie vazut conform schemei daca este identica dispunerea pinilor si daca au tensiunea anodica tot de 20kV.
 16. Verifica daca IC2 si IC3 asigura o comanda ferma tranzistorilor T10 si T12 (inclusiv condensatorii C3, C4). Daca tensiunile de alimentare (4 linii de alimentare) sunt "aduse" pe placa prin intermediul unor conectori, verifica sa nu aiba contacte oxidate.
 17. Tubul catodic este un 150BNB31 si se poate depana dupa schema modelului V-1050 (acesta are cateva facilitati suplimentare).
 18. Aparatele de radio care receptioneaza mai multe posturi si cu o calitate mai ridicata a semnalului, chiar daca antena nu este una prea "stralucita", beneficiaza de o schema electronica mai elaborata a circuitului de intrare (posibil si a mediei frecvente) care ii asigura o sensibilitate si posibil o selectivitate mai buna. Totul porneste de la schema si componentele utilizate.
 19. Poti preciza (prin masurare cu un multimetru) daca pe iesirile celor doua canale care nu functioneaza este prezenta tensiune continua?
 20. "Cresterea puterii de receptie"... cam impropriu spus... adica este vorba de cresterea sensibilitatii la receptie a radioului, care s-ar putea face prin montarea unui amplificator de antena... dar sigur nu este cazul la acest tip de aparat. In cazul dat (AKAI CE-1401), este suficient sa utilizezi o "sarma" mai lunga si amplasata intr-un loc unde receptia sa nu fie perturbata de alti factori (de exemplu, daca locuiesti intr-un bloc din panouri prefabricate, armaturile din pereti pot avea un puternic efect de ecranare, asemanator unei Custi Faraday).
 21. Foarte bine sunt amplasate componentele in cutie! Ce tensiune are transformatorul in secundar?
×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.