Jump to content

remus68

Tehnium Azi
 • Content Count

  428
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

remus68 last won the day on July 20

remus68 had the most liked content!

Community Reputation

75 Excellent

About remus68

 • Rank
  Premium User

Profile Fields

 • City
  Timisoara

Recent Profile Visitors

2,218 profile views
 1. TME are asemenea promotii de cateva ori pe an... de exemplu, prin iunie, anul asta, de Ziua Energeticianului (in Polonia), au avut reduceri semnificative la mai multe componente. Atunci am cumparat mai multe transformatoare de 1kVA cu 380 lei/buc, fata de pretul normal de 463 lei/buc.
 2. Daca ai senzorii, poate postezi si o imagine cu ei...
 3. Cum este etajul de intrare al amplificatorului? Cu amplificator operational, cu un singur diferential sau cu doua diferentiale?
 4. In schema postata de @Dan57, prin tatonarea valorii rezistentei R2, se alege turatia minima de functionare.
 5. Nu cred ca se poate monta in alta parte decat in zona capacului detasabil din spate. Comportament in sarcina? Depinde la ce doresti sa utilizezi aparatul... Pentru taiere cu disc abraziv sau polizare, cu cat este turatia mai mica, discul se va uza mai accelerat in raport cu cantitatea de material indepartat.
 6. In urma cu mai bine de 15 ani am cumparat primul meu "flex" cu turatie reglabila... Am montat circuite electronice pentru reglarea turatiei in mai multe polizoare unghiulare. In unele am adaptat circuite regulatoare din masini de gaurit si pentru altele am construit in regin diy, dupa binecunoscuta schema cu triac + diac.
 7. 3,6+1,6+0,8=6 Este suficient sa cositoresti peste traseu o bucata de conductor din cupru cu diametrul de 1mm.
 8. Atata timp cat aia cativa zeci de kilometri patrati sunt "pe glob", e clar pentru toata lumea ca DA, reprezinta posibilitatea de a controla vremea "pe glob"...
 9. Raspunsul este "DA"... Pana si faptul (banal) de utilizare a rachetelor antigrindina, este tot o "manipulare" a conditiilor meteo, de aceasta data in scopul protejarii populatiei https://www.raiffeisenasigurari.ro/media/sfaturi-utile/ce-sunt-rachetele-antigrindina-si-cum-ajuta-ele-agricultorii Dar... sunt destule sisteme care actioneaza in scopuri militare... despre unele vei gasi suficiente date pe net, astfel incat sa-ti formezi o parere, iar despre altele... no comment... https://roman24.ro/sura-si-haarp-armele-meteo-cu-care-se-manipuleaza-vremea-au-fost-activate/ https://romanialibera.ro/actualitate/fapt-divers/manipularea-climei--arma-suprema-de-distrugere-in-masa-280512 Razboiul radioelectronic neconventional este in plina desfasurare... dar ma voi limita la a spune ca in anii '80, Romania a fost printre pionierii in domeniu...
 10. 5408 are Vf mai mare cu 30...50% decat 5402G, deci la acelasi curent, puterea disipata va fi mai mare.
 11. Elimini finalii din montaj si montezi cate o dioda in locul lor (la terminalele BE ale tranzistorului - atentie sa fie in sensul corect de conductie). Dupa aceea alimentezi finalul si masori fata de masa tensiunile in punctele: iesire spre difuzor, colector si emitor la superdioda, emitoare la prefinali, colectoare la tranzistorul dublu din diferential.
 12. Pe alte taramuri vad ca ai fost mai darnic cu detaliile...
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.