Jump to content

remus68

Tehnium Azi
 • Content Count

  407
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

remus68 last won the day on May 21

remus68 had the most liked content!

Community Reputation

73 Excellent

About remus68

 • Rank
  Premium User

Profile Fields

 • City
  Timisoara

Recent Profile Visitors

2,060 profile views
 1. Masoara dimensiunile pastilei la tranzistoarele fotografiate si spune cat este.
 2. Greu de spus ce se poate gasi in capsula unui tranzistor fabricat in zilele noastre! Totusi, tinand cont de faptul ca in amplitunerul tau, etajul final de audiofrecventa este alimentat la tensiune redusa si elibereaza o putere destul de mica, poti utiliza linistit tranzistori finali identici cu cel din imaginea de mai sus.
 3. Difuzorul P22130 mentionat in prospect ca echipeaza incinta IA20/16 este cel cunoscut ca avand carcasa octogonala, cu membrana circulara. Acesta a fost produs in variantele cu calota plata sau con, ambele realizate din hartie. Difuzorul mentionat de tine (cu membrana ovala si con din hartie) este P21480, de 6W/4 ohmi, cel care a echipat primele modele de radioreceptoare Pacific si Maestro, respectiv incintele acustice IA 8/6 si IA 20/6.
 4. In exemplul de fata (amplificarea lui U1B), formula de mai sus este gresita, deoarece bucla de reactie negativa nu se inchide cu o rezistenta ci cu o impedanta... formata de rezistenta R6 si reactanta capacitiva a lui C7. In acest caz, formula devine: A=1+[R6*XC7/(R6+XC7)]/R10, unde XC7=1/(2*Pi*f*C7). Cine este curios sa faca un calcul pentru frecventa de 90kHz, va observa cu usurinta de unde este valoarea de -3db mentionata corect de domnul @gsabac in penultimul grafic postat.
 5. IA 20/16, 16VA, 4 ohmi - are doua difuzoare de 8VA/8 ohmi in paralel.
 6. Transformatorul din ultima schema postata are cinci infasurari care au intre doua si zece spire. Pe schema este marcat si inceputul infasurarii respective. Ce poate fi atat de greu?
 7. La un curent semnificativ trebuie o banana care sa asigure un contact ferm, fara joc si cu rezistenta minima de contact, asa ca merita cumparata o banana care sa nu fie inlocuita mult prea devreme.
 8. Pai, daca ar corespunde cerintelor, as achizitiona, dar altfel... de ce sa-l cumpar si sa-l arunc dupa teste... Incercarile si specificatiile trebuie facute de vanzator, pentru a sti cumparatorul daca achizitioneaza sau nu produsul.
 9. In functie de tipul si varianta constructiva, rezistentele pot avea temperaturi diferite in functionare, pentru aceeasi putere disipata.
 10. Nu este QUAD... nu are nici un amplificator operational pe placa. L.E ... m-am uitat acum pe fotografia din a doua postare din acest topic... D669 este chiar tranzistorul superdiodei... il poti inlocui cu orice tranzistor in capsula TO126 (SOT32), inclusiv banalul BD139... Se pot utiliza si cele cu colector izolat (in capsula TO126F), de tip KSE340, etc.
 11. Cele mai potente socluri pentru banane de 4mm le-am cumparat cu specificatia curentului nominal de 36A.
 12. Daca ai un termometru, cand pui in functiune montajul, te rog sa masori temperatura grupului R8, R9, R10.
 13. Pentru ce tipuri de (dublu) OP-amp este calculata schema si care este limita minima (limitata de zgomot), respectiv maxima (limitata de capacitatea de supramodulare a intrarii) a semnalului eficace la intrare?
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.