Jump to content

remus68

Tehnium Azi
 • Content Count

  418
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

remus68 last won the day on May 21

remus68 had the most liked content!

Community Reputation

74 Excellent

Profile Fields

 • City
  Timisoara

Recent Profile Visitors

2,118 profile views
 1. Atata timp cat aia cativa zeci de kilometri patrati sunt "pe glob", e clar pentru toata lumea ca DA, reprezinta posibilitatea de a controla vremea "pe glob"...
 2. Raspunsul este "DA"... Pana si faptul (banal) de utilizare a rachetelor antigrindina, este tot o "manipulare" a conditiilor meteo, de aceasta data in scopul protejarii populatiei https://www.raiffeisenasigurari.ro/media/sfaturi-utile/ce-sunt-rachetele-antigrindina-si-cum-ajuta-ele-agricultorii Dar... sunt destule sisteme care actioneaza in scopuri militare... despre unele vei gasi suficiente date pe net, astfel incat sa-ti formezi o parere, iar despre altele... no comment... https://roman24.ro/sura-si-haarp-armele-meteo-cu-care-se-manipuleaza-vremea-au-fost-activate/ https://romanialibera.ro/actualitate/fapt-divers/manipularea-climei--arma-suprema-de-distrugere-in-masa-280512 Razboiul radioelectronic neconventional este in plina desfasurare... dar ma voi limita la a spune ca in anii '80, Romania a fost printre pionierii in domeniu...
 3. 5408 are Vf mai mare cu 30...50% decat 5402G, deci la acelasi curent, puterea disipata va fi mai mare.
 4. Elimini finalii din montaj si montezi cate o dioda in locul lor (la terminalele BE ale tranzistorului - atentie sa fie in sensul corect de conductie). Dupa aceea alimentezi finalul si masori fata de masa tensiunile in punctele: iesire spre difuzor, colector si emitor la superdioda, emitoare la prefinali, colectoare la tranzistorul dublu din diferential.
 5. Pe alte taramuri vad ca ai fost mai darnic cu detaliile...
 6. Амфитон 50У-202С
 7. Am desfacut multe becoleduri: unele se alimenteaza prin reactanta capacitiva inseriata inaintea unui redesor rudimentar si limitarea curentului prin rezistenta, altele prin drivere dedicate.
 8. In urma cu trei ani, am cumparat de la Auchan becuri LED de 9W cu lumina calda - initial au fost cu 9 lei, apoi au scazut pana pe la 6 lei... Atunci am inlocuit toate becurile cu incandescanta sau flourescente din apartamentul de la bloc cu becoledurile nou cumparate. Surpriza imensa este ca nu s-a ars niciunul pana acum (!!!). Pe holuri, in baie, la diverse veioze si balcon am cate unul, in bucatarie doua si in camere cate 5 (intrerupatorul dublu le actioneaza 2+3). Consumul a scazut ENORM. In urma cu trei luni am cumparat de la LeroyMerlin zece becoleduri cu 4,50 lei (tot de 9W) si le-am montat in cateva incaperi de la casa si pana acum functioneaza perfect.
 9. Scump... foarte scump... dincolo era mai ieftin! Lasand gluma la o parte, tinand cont ca este un mixer fara amplificare de putere, chiar e scump pentru o chinezarie no-name. La magazinul satesc din Alexandria gasesti la pretul ala un mixer cu amplificator incorporat, dar... iti recomand acest mixer care cu tot cu transport, costa jumatate din banii aia.
 10. Buna seara! Placa cu circuitul imprimat al acestui proiect este foarte bine desenata iar executia este realizata calitativ de catre chinezi. Doresc sa achizitionez cinci bucati - plata o pot face maine in cont.
 11. Masoara dimensiunile pastilei la tranzistoarele fotografiate si spune cat este.
 12. Greu de spus ce se poate gasi in capsula unui tranzistor fabricat in zilele noastre! Totusi, tinand cont de faptul ca in amplitunerul tau, etajul final de audiofrecventa este alimentat la tensiune redusa si elibereaza o putere destul de mica, poti utiliza linistit tranzistori finali identici cu cel din imaginea de mai sus.
 13. Difuzorul P22130 mentionat in prospect ca echipeaza incinta IA20/16 este cel cunoscut ca avand carcasa octogonala, cu membrana circulara. Acesta a fost produs in variantele cu calota plata sau con, ambele realizate din hartie. Difuzorul mentionat de tine (cu membrana ovala si con din hartie) este P21480, de 6W/4 ohmi, cel care a echipat primele modele de radioreceptoare Pacific si Maestro, respectiv incintele acustice IA 8/6 si IA 20/6.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.