Jump to content

remus68

Tehnium Azi
 • Content Count

  524
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

remus68 last won the day on July 7

remus68 had the most liked content!

Community Reputation

85 Excellent

About remus68

 • Rank
  Premium User

Profile Fields

 • City
  Timisoara

Recent Profile Visitors

2,478 profile views
 1. Aparatele de radio care receptioneaza mai multe posturi si cu o calitate mai ridicata a semnalului, chiar daca antena nu este una prea "stralucita", beneficiaza de o schema electronica mai elaborata a circuitului de intrare (posibil si a mediei frecvente) care ii asigura o sensibilitate si posibil o selectivitate mai buna. Totul porneste de la schema si componentele utilizate.
 2. Poti preciza (prin masurare cu un multimetru) daca pe iesirile celor doua canale care nu functioneaza este prezenta tensiune continua?
 3. "Cresterea puterii de receptie"... cam impropriu spus... adica este vorba de cresterea sensibilitatii la receptie a radioului, care s-ar putea face prin montarea unui amplificator de antena... dar sigur nu este cazul la acest tip de aparat. In cazul dat (AKAI CE-1401), este suficient sa utilizezi o "sarma" mai lunga si amplasata intr-un loc unde receptia sa nu fie perturbata de alti factori (de exemplu, daca locuiesti intr-un bloc din panouri prefabricate, armaturile din pereti pot avea un puternic efect de ecranare, asemanator unei Custi Faraday).
 4. Foarte bine sunt amplasate componentele in cutie! Ce tensiune are transformatorul in secundar?
 5. Ce sunt fisierele alea cu .exe? De ce nu postezi acolo fisiere pdf?
 6. Linkul postat de mine mai sus este de la o firma olteneasca, deci din Romania. Am pachete de E+I din ferosiliciu de la ei si cred ca mai stanteaza tole.
 7. https://gmelectric.eu/servicii/executie-tole-transformatoare-mici-ei/
 8. quad 405 Current Dumping Audio Amplifer DCD.pdf
 9. Se poate realiza in doua variante: - executata clasic de un frezor care are la dispozitie un cap divizor bun, fara jocuri exagerate, utilizand o freza m=1, din poliamida (se gaseste cam la orice magazin care vinde rulmenti, curele trapezoidale si sincrone, etc...) sau orice alt material plastic din care se pot realiza roti dintate. - prototipare din granule LDPE sau PP.
 10. Deci are modulul m=1. Se poate confectiona o roata dintata care sa fie antrenata de ansamblul motor-reductor al masinii de gaurit/insurubat. Din ce material este realizata roata dintata cu 76 de dinti, mentionata mai sus?
 11. ... de aia i-am spus la @donpetru sa precizeze numarul dintilor rotilor dintate... ca roata aia dintata numa' 24 de dinti n-are! Se vede clar in poza aia, ca pe un sfert din perimetru are mai mult de 15 dinti... deci roata aia cu diametrul de 78mm are cel putin 60 de dinti...! Pana nu hotaraste @donpetru cum vrea sa faca actionarea si de la ce, nu se poate lua in calcul nimic. Deci, care este numarul de dinti al rotilor dintate existente pe masina?
 12. Pentru a defini corect problema, ar fi bine sa se spuna, in primul rand, turatia necesara la arborele pe care se monteaza carcasa de bobinat. Apoi, intr-un lant cinematic este necesar sa se cunoasca numarul de dinti Z al rotilor dintate (nu e necesar sa se spuna diametrul sau pasul), astfel incat sa se poata calcula raportul de transmitere I existent (evident, intre arborele manivelei de actionare si arborele condus de la iesire). Apoi, in functie de turatia arborelui motorului electric utilizat si turatia necesara la arborele actionat, se va calcula raportul de transmitere necesar in noul lant cinematic, de unde va rezulta diametrul fuliilor utilizate (in cazul utilizarii unei curele trapezoidale, de exemplu). Pentru diverse actionari, eu am preferat utilizarea unei curele sincrone (impropriu denumita curea dintata), iar rotile dintate montate pe arborele de iesire din mecanismul motor, respectiv pe arborele actionat, le-am ales din catalogul de produse al firmei de unde achizitionez aceste componente (curele sincrone, roti dintate). Am spus "mecanism motor", deoarece mai sus s-a pomenit de motorul de la stergatorul de parbriz al autovehiculelor care are montat un reductor melcat intre arborele motorului si arborele de iesire. De obicei, aceste "motoare" au disponibile doua turatii de lucru, asigurand o turatie de 50...70 rpm, respectiv 90...120 rpm la arborele de iesire (in functie de producator si model).
 13. Confirm! Am cumparat in mai multe randuri de la donpetru si de fiecare data totul a fost ok.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.