Jump to content

remus68

Tehnium Azi
 • Content Count

  539
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

remus68 last won the day on August 24

remus68 had the most liked content!

Community Reputation

88 Excellent

About remus68

 • Rank
  Premium User

Profile Fields

 • City
  Timisoara

Recent Profile Visitors

2,582 profile views
 1. Nu vad imaginea... intranetul de la serviciu imi blocheaza accesul la pagina aia. Posteaza o poza dimensionata corespunzator, sa imi dau seama daca am ce cauti, sau nu.
 2. BC557 este un tranzistor PNP, deci este clar ca in prima schema, acolo unde este notat VT3, este desenat gresit (emitorul si colectorul sunt inversate intre ele).
 3. Asta e softstartul. https://www.radiokot.ru/forum/viewtopic.php?p=3310785
 4. https://chemequations.com/en/ ...si se mai gasesc destule cu gogu
 5. Prin conectarea grilei supresoare la catod si a grilei ecran la anod, o pentoda se "transforma" in trioda.
 6. Ai placutele nepopulate cu componente inca, asa ca e foarte usor sa "scoti" schema. Ia o foaie de hartie si un creion si deseneaza schema - asa este mai usor de urmarit care piesa, unde este pozitionata in circuit si ce rol are. Ti-as spune cu mare placere valoarea unor componente in functie de tensiunea de alimentare, dar n-am timp de pierdut sa tot caut in poze pe unde sunt asezate piesele.
 7. De mai multe ori am intalnit situatia sa ajung la casa de marcat a unui magazin si unele produse congelate vandute la kilogram sa nu aiba codul de bare vizibil - de cele mai multe ori, casiera a scanat un produs identic cu masa aproximativa cu a respectivului produs si totul a fost ok. @cavit va rog sa vizitati si mesageria pentru a putea continua discutia.
 8. Va rog sa cititi mesageria - nu ati mai raspuns de o saptamana!
 9. Cel mai bine ar fi sa atasezi poze reale cu aparatul si sa fie si un reper pentru distante (liniar mai lung, ruleta desfasurata).
 10. Pe net se gasesc aceste specificatii, posibil sa se gaseasca si altele. Dimensiunile se pot confirma prin masurarea spatiului disponibil pe panoul frontal al aparatului. SPECIFICATIONS CRT Type - Hitachi 150BNB31 rectangular mesh type tube with 20 KV acceleration potential and metal backed phosphor Screen type - P31 phosphor standard Useful screen area - 8 x 10 div (div = 10mm) Graticule - Internal graticule with centimeter divisions and 2mm subdivisions along the centeral axis 10% and 90% lines are indicated. Illumination continuously variable. Focussing - Possible (with automatic focus correction circuit) Trace rotation Present Scale illumination Variable Brightness adjustment Possible
 11. Dupa cum se vede, baza de timp se poate regla in trepte in domeniul 20ms/div... 10us/div, deci se poate utiliza fara probleme in "audio". Intrarea Y are sensibilitatea reglabila in trepte intre 2V/div si 50mV/div iar cu o sonda de masura x10 se poate masura linistit in paralel cu iesirea unui amplificator de putere care ofera sarcinii pana la 160Vvv. Daca se gaseste tubul la un pret rezonabil, merita reparat.
 12. Detin foarte multe aparate produse de FEMI (IEMI) si confirm faptul ca toate placutele care au desenat pe cablaj suprafetele care vin in contact cu conectori, sau zonele unde sunt montate cursoarele unor comutatoare amplasate pe cablajul din sticlotextolit, nu au suprafetele din cupru - ele sunt acoperite cu o pelicula metalica depusa electrolitic. Dupa culoare, banuiesc ca sunt aurite.
 13. Buna ziua! Sunt interesat de transformatoare. Am sa va transmit un mesaj privat.
 14. Se gasesc tuburi asemanatoare pe ebay, dar trebuie vazut conform schemei daca este identica dispunerea pinilor si daca au tensiunea anodica tot de 20kV.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.