Jump to content

mivol

Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1 Poor

About mivol

 • Rank
  Membru
 • Birthday 04/10/1954

Contact information

 • Website URL
  http://www.ping-design.ro
 1. Daca nu doresti sa proiectezi suprafete complexe, gen caroserii auto, benzi de rulare anvelope etc., nu ai nevoie de ProE. Am lucrat in ProE 7 ani (matrite de anvelope), intretimp "jucandu-ma" cu SolidWorks, Inventor si Mechanical Design (ultimele doua de la Autodesk). Acum, pentru mica mea firma am luat licenta pentru Alibre Design pentru ca este de 4-5 ori mai ieftina decat celelalte. Si, pentru proiectare mecanica, inclusiv table (sheetmetal), este arhisuficient. ProeE este un program superb dar este extrem de stufos si are o perioada de invatare destul de lunga. Mie mi-a trebuit cam o luna pana sa pot proiecta independent, insa fara sa stiu toate facilitatile. Este adevarat ca si dupa ce l-ai invatat poti sa treci la oricare alt program extrem de repede. Alibre este un pic asemanator cu SolidWorks (ma rog, o sa-mi sara in cap adeptii SW :)), dar are functiile esentiale. Parerea mea este ca, pentru ceea ce vrei sa faci, acest Alibre este foarte bun ca "entry level". Au si o varianta sumara, nu mai stiu daca nu este chiar gratuita. Succes!
 2. LA MULTI ANI mivol!

 3. Este adevarat, rulmentii romanesti sunt foarte buni ! Am avut tot felul de experiente nefericite cu rulmenti de import. Nu e cazul celor de la firme renumite.
 4. Salut, Vad ca aici nu a mai postat nimeni de un an de zile. Ati rezolvat problema cu rulmentii? Sunt inginer mecanic, pot sa va spun mai multe despre ei. Daca doriti cataloage mergeti pe site-urile producatorilor de rulmenti. Rulmentii sunt tipizati, la orice producator veti gasi aceleasi game de dimensiuni, in proportie de 90%. Fiecare producator are si rulmenti specializati, dar pe astia nu-i gasiti de cumparat la orice ora. Un exemplu (nu fac reclama): cautati www.skf.com, de exemplu. Sau "rulmenti", "ball bearings" etc. Daca aveti o aplicatie anume, va rog intrebati.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.