Jump to content

em2007

Tehnium Azi
 • Content Count

  399
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

em2007 last won the day on September 12 2017

em2007 had the most liked content!

Community Reputation

23 Excellent

About em2007

 • Rank
  Premium User
 • Birthday 07/24/1954

Contact information

 • Website URL
  http://www.emil.matei.ro

Profile Fields

 • City
  Bucuresti
 1. Lorch sunt scule serioase, cu garantie 3 ani. Am avut si la reparat (modele mai noi). Sunt bine lucrate, nu se compara cu chinezariile.
 2. Da, am presupus corect, doua din bornele potentiometrul sunt cele din dreapta sus, doar ca am gresit numerotarea la randul cu numere pare. Corectat, vine asa:
 3. In pozele pe care le-ai pus, nu vad nici un hibrid, probabil confund cu alt model de EWS. Fiind relativ simplu, schema pcb care te insereseaza se poate scoate foarte usor, fie si numai pe baza pozelor, iar pentru asta nu ai nevoie de prog special, gen orcad, ci de orice program de prelucrat imagini. Mie mi-a luat cateva minute ca, din 2 poze pe care le-ai pus, sa iasa asta: Acum, ramane sa te inarmezi cu creion si hartie ca sa deduci schema, pe baza cablajului. Avand si placa in fata iti va fi usor sa vezi si alte detalii care sunt mai putin vizibile in poze: numerotarea componentelor, valorile, etc. Presupun ca potentiometrul vine la bornele 12-14-15 ale conectorului.
 4. De ce oricum? In general pe potentiometru se aplica intre capete o tens fixa, intre cursor si masa rezultand o fractiune. Daca se masoara tensiunile, se poate afla unde vin capetele pot. PCB-ul cu 324 e simplu, un releveu nu ia prea mult timp, daca-l face, nu-i va strica deloc si se va lumina singur cum vine treaba. Cursorul potentiometrului trimite tens reglata pe o intrare a unui AO din 324.
 5. Daca are cineva orice doc, ori sch, privind invertorul din imagini, il rog sa posteze. Solicitarea este a unui prieten pe care vreau sa-l ajut, dar, din pacate, nu mi-a trecut prin mana acest model. Am lansat cererea si pe alte forumuri pe care am activat (elforum, valvol.ru). Multumesc.
 6. Italia. Am avut la reparat, in urma cu multi ani. Are un hibrid, sanse reduse de gasit.
 7. Daca despre dansul e vorba, e de apreciat faptul ca informatiile prezentate pe site-ul cu pricina sunt legale si nu incalca drepturile de autor. Constat ca e unul dintre putinii care tin mult la acest lucru, publicatiile popularizate fiind in totalitate cu drepturi de autor acordate. In ce ma priveste, ca autor de articole in TEHNIUM intre anii 1976-1996 si in CONEX CLUB intre anii 2000-2005 (majoritatea azi depasite, desi au fost apreciate la vremea lor), am apreciat faptul (cu cativa ani in urma) ca mi s-a cerut permisiunea pentru preluarea articolelor de catre respectivul website. Spre deosebire de altii (Romania, Rusia, China) care le-au preluat fara jena fara sa mentioneze autorul, ba unii au mai si sarit in sus cu nesimtirea specifica, insa, de cele mai multe ori i-am determinat sa le stearga, ori sa puna link la site-ul meu, de pe care au copiat mult in anii 2006-2007. Au ramas in circulatie destul de multe, care reprezinta munca mea, pe site-uri rusesti si chinezesti. Unele sunt preluate si de elektrotanya, care au precizat sursa (fara insa a cere permisiunea scrisa), iar de la ei le-au preluat altii care au sters orice legatura care putea duce la autor. Personal, apreciez in egala masura initiativele si munca depusa de catre autorii ambelor site-uri (tehnium-azi.ro si tehnium.org) si le urez sanatate si putere de munca. Dar si o concurenta loiala, si de ce nu, colaborare.
 8. Modul cum a prezentat schema tradeaza superficialitate. Intervenia la acest utilaj prezinta pericol, mai ales pentru persoane superficiale.
 9. Se poate impune prin reset automat la aplicarea alimentarii.
 10. Eu folosesc de multi ani atat Urethan 71 cat si Plastik 70, prefer urethanul. Specificatiile tehnice pentru cele doua produse se pot descarca de aci, pt comparare: http://emil.matei.ro/doc/urethan_71.pdf http://emil.matei.ro/doc/plastik_70.pdf Interesul meu e legat mai mult de protectia climatica a aparatelor iesite din reparatie, in special a invertoarelor de sudare care sunt muncite in conditii climatice destul de dure. Pt pcb-urile facute in regim de amator folosesc sacaz dizolvat in spirt sau palinca, pe care-l aplic cu pensula. Dupa uscarea sacazului trec un bold de 0.8mm prin toate gaurile care s-au infundat deja, ca sa fie mai usoara montarea componentelor tht.
 11. E un exemplu de cum nu trebuie lucrat, dpv protectie. Baiatul acela-n slapi e inconstient, iar produsul prezentat e o panarama. Cautati altceva.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.