Jump to content

Dudikoff

Members
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Dudikoff

 • Rank
  Membru

Contact information

 • Website URL
  http://
 1. Circuitul cu MOSFET functionaeza foarte bine si n-are nici un dezavantaj, numai in imaginatia ta are. Da, urmaresc niste interese ascunse.... Vreau sa vand protectia asta si sa fac bani sa ma imbogatesc si sa nu mai cumpere nimeni kit-ul tau. Esti multumit acum ? Vai de capu unora care la masa de pranz mananca eugenii...
 2. Se pare ca si aici domneste aceiasi boala mintala ca si pe Elforum. Sint unii care incearca sa faca si ei bani din niste kit-uri de montaje audio. E logic ca daca "domnul" Petru a facut cea mai tare protectie din lume, nu trebuie sa mai existe alta mai buna ca a lui, la fel cum face cretinul de Leco pe Elforum. Si atunci trebuie desfintati din start toti care incearca "si altceva". Domnule Petru, ori faceti misto ori sinteti complet pe dinafara ! Dupa mintea dvs. ar insemna ca releele solid state sint o prostie, caci asta este acel circuit cu mosfet. Toata lumea pe net zice ca merge foarte bine, numai domnul Petru nu e de acord. Mosfet-urile alea au RDS ON mai mic decat au contactele releelor electromagnetice. Cica cad 15V.... Cad pe dracu ! Dar nu mai are rost sa va explic. Credeam ca pot discuta cu cineva pe forumul asta dar se pare ca m-am inselat. Eu am plecat de aici....
 3. Acea rezistenta serie nu e necesara in masuratorile din simulator. Ca sa va afiseze impedanta difuzorului introduceti o proba cu expresia "U sursa / I sursa".
 4. Cele 3 fisiere cu extensia ASY sint simbolurile difuzoarelor: de bass, medii si inalte. Ele nu au nici un rol in simulare, doar arata desenul pe ecran. Aceste fisiere trebuiesc copiate in "c:\Program Files (x86)\LTC\LTspiceIV\lib\sym\". Fisierul "Loudspeaker.lib" contine parametrii de simulare la cateva difuzoare si un exemplu de cum sa adaugi alte difuzoare noi utilizand informatiile din datasheet-ul producatorului. Acest fisier se copiaza in "c:\Program Files (x86)\LTC\LTspiceIV\lib\sub\". Cand doriti sa faceti o simulare, puneti pe foaie directiva ".lib Loudspeaker.lib", apasati F2 si puneti simbolul difuzorului (Woofer, MidRange, Tweeter), dati click dreapta pe el si la campul "Value" introduceti modelul difuzorului, de ex. "IB3858". Si asta e tot. E chiar interesanta libraria. Multumesc !
 5. Aici aveti modelul MOSFET-ului: In schema dvs. nu ati conectat bine MOSFET-ul de jos. Trebuie intors cu sursa in sus. Nici eu nu inteleg mecanismul de functionare dar nu mai imi bat capu daca merge perfect asa cum e. Comanda mos-urilor cu optocuploare din alea care isi genereaza singure tensiunea este foarte lenta pt ca se face la un curent foarte mic. Nu am vazut optocuploare care sa dea mai mult de 50uA la 8V. In schimb in schema mea nu e nevoie de asa ceva, comanda este puternica si mosfetul comuta in 15us.
 6. Nu inteleg ce ma intrebati. Puteti formula cu alte cuvinte mai pe intelesul tuturor, va rog ? Schema de comanda a mosfetilor am luat-o de aici : http://hifisonix.com/wordpress/wp-content/uploads/2012/08/Speaker-Relay-V1.03.pdf Nici eu nu inteleg prea bine cum functioneaza partea asta dar se pare ca functioneaza chiar bine. Daca va pricepeti la LTSpice va pot da fisierul cu simularea.
 7. Donpetru, eu nu vreau sa ies in evidenta ca "meserias roman" si nici ca nimic. Eu vreau sa fac aceasta protectie pentru mine, nu pentru vanzare, deci nu ma intereseaza nici sa iasa ieftina; eu am bani destui. Zal, stiu schema aia dar nu-mi place.
 8. Unde gasesc schema TA1000PS ? P.S: Nu vreau MCU-uri in amplificator. Vreau totul analogic.
 9. Va salut ! M-am apucat sa fac un montaj cu toate protectiile utile unui amplificator audio. Inatai am sa va arat lista cu ce protectii m-am gandit sa fac (cele bifate sint deja facute, schema fiind in pdf-ul atasat mai jos) : [x] decuplare la DC pe iesire (cu latch) [ ] decuplare la RF (cu latch) [ ] decuplare la suprasarcina si scurt pe iesire (cu latch) [x] decuplare la parazitii de pornire si oprire [x] semnalizare la intrare in clipping (poate si decuplare la clipping persistent) [ ] decuplare la depasirea temperaturi maxim admise si cuplare automata la racire (cu schmitt trigger) Daca mai stiti si altele puteti sa-mi ziceti. O sa astept putin ca sa-mi ziceti o prima impresie, dupa care as vrea daca puteti sa ma ajutati sa le adaug si pe celelalte. :)
 10. Dar daca pun un condensator in serie cu rezistenta din reactie de 100R ce vine spre masa, are ceva ? Am testat asa in simulator si offsetul a disparut. Ba chiar si Maxente a testat real pe placa lui si merge perfect amplificatorul. Dar as vrea sa stiu din punct de vedere teoretic daca e ok asa ceva.
 11. Donpetru, Asta cu offsetul e o mare enigma si s-a discutat si pe celalalt forum. Intradevar, chiar si mie in simulare imi da un offset de 2V adica exact cum spune si teoria, dar se pare ca montajul real pe care l-a facut Maxente sfideaza legile fizicii. Adica nu are offset. Acei 50mV nu-i putem numi offset, mai alesc ca il poate trage chiar la zero cu acel semireglabil.
 12. Pentru 300W pe 4 ohmi e nevoie de o alimentare de +/-65V, adica 130V in total. Cum as putea sa folosesc finali de 100V cand excursia tensiuni pe iesire este de 130V ?
 13. Daca IRFP240 si IRFP9240 nu sint complementare, atunci ne puteti recomanda o pereche de finali verticali MOSFET complementari ?
 14. Nu inteleg ce e cu "Ube=0,6V". Stiu ca e tensiunea baza emitor care atat e la bipolari, dar nu inteleg ce legatura are asta cu rezistenta din emitor. Am uitat sa pun schema cu etajul meu final:
 15. Salut, M-am apucat sa-mi fac un amplificator si as vrea sa stiu mai multe despre alegerea rezistentelor din emitorul tranzistoarelor finale. Am vazut ca se folosesc valori de la 0,1 la 0,47 ohmi dar nu inteleg cum sa aleg, ca doar n-o sa le pun la nimereala. Din ce am studiat eu pana acum am am facut o lista cu "pro si contra" in functie de valoarea rezistentei: Re mai mic inseamna: - curent de "bias optim" mai mare,(conform bias optim=0.026/Re) deci e mai rau - egalizare mai proasta a curentilor prin tranzistoare, deci e mai rau - disipatie mai mica, deci e mai bine - distorsiuni mai mici, deci e mai bine Re mai mare inseamna: - curent de "bias optim" mai mic, deci e mai bine - egalizare mai buna a curentilor prin tranzistoare, deci e mai bine - disipatie mai mare, deci e mai rau - distorsiuni mai mari, deci e mai rau Dupa cum se vede sint si bune si rele la fiecare. Nustiu cum ar trebui sa aleg... Cam care ar fi criteriul dupa care se aleg aceste rezistente ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.