Jump to content

GeoMar

Members
  • Content Count

    79
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

GeoMar last won the day on February 18 2017

GeoMar had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral

About GeoMar

  • Rank
    Membru
  • Birthday 06/22/1970

Contact information

  • Website URL
    http://hobby-geomar.blogspot.ro/

Profile Fields

  • City
    Mereni-Teleorman

Recent Profile Visitors

3,423 profile views
  1. Salut, NU sunt gauri, cablajul era umed si ceea ce se vede si par a fi gauri in toner, este reflexia luminii in apa de pe toner. NU am corectat nimic, transferat tonerul, indepartat hartia si apoi corodat. Daca era rectificat cu marker, se vedea unde este rectificat, in poza in care este la corodat cablajul.
  2. Revin cu alte rezultate. Concentratia solutiei pentru transferul tonerului la rece, asa cum am mai scris-specificat in clip, depinde clar de tipul imprimantei si de tipul tonerului care este in imprimanta. in clipul prezentat cablajul este realizat cu imprimanta Samsung cu tonerul original, acolo recomandam undeva la vreo 1-1,5 ml nitro si restul pana la 10 ml alcool etilic. Azi am testat si o imprimanta Xerox Phaser cu toner refill, se pare ca concentratia indicata este prea slaba, a trebuit undeva pe la 2-2,2 ml nitro si restul pana la 10 ml alcool. Am incercat sa presez cu o placa plana, ca sa nu mai folosesc laminatorul, NU trebuie apasat cu forta ca se "latesc" traseele, de aceea este recomandat sa faceti cateva teste inainte, asa metoda v-a da rezultate optime. NU v-a iesi din prima, trebuie exerimentate cateva transferuri, nu v-a dezamagiti ca nu iese ok din prima. Poze cu rezultate:
  3. Metoda realizare cablaj imprimat prin metoda transfer de toner. Particularitatea consta in faptul ca transferul tonerului se face la "rece" fara ajutorul fierului de calcat. Dupa cateva teste pentru a stabili concentratia in functie de tonerul folosit, timpii uscare, hartia folosita, forta apasare, etc, transferul tonerului v-a fi perfect si cablajul realizat deasemenea. Un clip in care se explica metoda transfer de toner la "rece" pas cu pas: https://www.youtube.com/watch?v=fW_si2dqoaI&t=19s
  4. "cipri mury", cred ca inca NU stapanesti metoda transferului de toner. Teoria, ca teoria, dar practica ne omoara. Cablaj realizat cu transfer de toner, imprimat la imprimanta XEROX PHASER 3010, cartus refill cu toner (cica) original, pre-incalzit/calcat cu fierul de calcat intai (fiind o placa destul de mare ca si dimensiuni, 140/140 mm), apoi cateva treceri printr-un laminator ieftin de la L.DL. Rezultatul: upload an image
  5. Asa cum scrie si in titlul topicului, caut sa cumpar sursa functionala din acest monitor Samsung SyncMaster920N pentru a "resuscita" monitorul meu defect. Pe placa sunt ceva condensatori umflati dar monitorul il am de la cineva si probabil a incercat altcineva sa-l repare. Are si siguranta arsa, o dioda dubla mbrf20100ct arsa si sp8m3 SMD arse Plus ca nu am experienta cu sursele in comutatie. Astept oferte pe PM. Multumesc anticipat.. Asa arata placa sursei:
  6. Anuntul NU mai este de actualitate, din pacate. Topicul poate fi inchis.
  7. Cam tarziu, dar ... nu se stie niciodata . Am eu un cablaj redesenat pentru aceasta schema. Cablaj Sursa Conex 0-30Vcc si 0-3A: Cablaj & Silk Sursa Conex 0-30v 0-3A.pdf
  8. DA, cablajul este realizat in Sprint Layout. Atasez si Cablaj & Silk & Schema Incarcator acumulatori cu plumb Conex Club2oo6 pentru cei care doresc realizarea lui. Cablaj & Silk & Schema Incarcator acumulatori cu plumb Conex Club2oo6.pdf
  9. Am desenat si eu un cablaj pentru acest incarcator, fiind interesat de realizarea lui. Cam asa a iesit cablajul:
  10. Salut. Asa cum am scris in postul anterior, pretul depinde de marime, complexitate, gauri (optional, daca vrea clientul). Cablajul folosit este Sticlotextolit FR4 acoperit cu fotorezist (Bungard). Daca esti interesat, astept pm sau email (preferabil pe clicknet) cu desenul cablajului pe care doresti sa-l realizezi si apoi vorbim despre pret, cu sau fara gauri. De obicei cablajele sunt corodata, gaurite (0,9mm) si acoperite cu spray FLUX (cu sacaz). Iarasi ceva poze ale cablajelor realizate:
  11. Asa cum spune si titlul, realizez cablaje imprimate prin metoda foto, aceasta metoda fiind cea mai calitativa pentru realizarea in regim DIY a cablajelor. De preferinta realizarea se face dupa fisiere pdf, in functie de calitatea fisierului rezulta si calitatea cablajului. Pentru detalii, intrebari, cereri sau orice altceva, pute-ti folosi PM-ul de pe forum, id-ul: GeoMar2011 sau e-mail la GeoMar2011@yahoo.com sau mari.draghici@clicknet.ro , de preferinta pe clicknet. Preturi negociabile in functie de marimea sau complexitatea cablajelor. Pentru a obtine cablaje de calitate, se folosesc cablaje acoperite cu fotorezist, cumparate, nu pulverizate cu spray Positiv. Cateva poze ale cablajelor realizate prin metoda foto:
  12. ... continuare. Atasez si o poza cu "placuta adaptoare" folosita la deblocarea lui Attiny 13, am realizat o improvizatie de fire si un soclu, NU am mai stat sa realizez si cele 2 placute adaptoare care se ataseaza deblocatorului. Atasez si o arhiva "cu toate cele necesare" realizarii deblocatorului, adica: - cablaj scara 1:1 redesenat de mine. - folder cu firmware pentru mai multe modele de Atmega ce pot fi folosite la realizarea deblocatorului. - schema electrica a deblocatorului. Atmega Fusebits Doctor.rar Spor la mesterit in continuare.
  13. Atasez cateva poze cu deblocatorul realizat de mine. In poze, NU am montat soclurile de 40 pini si 20 pini, nu am avut momentan, deblocatorul l-am facut "fortat" de imprejurari (un Atmega8 si un Attiny 13, blocate).
  14. Salut. poate este prea tarziu si ai deblocat cele doua microcontrollere. Cu aceasta schema http://diy.elektroda.eu/atmega-fusebit-doctor-hvpp/?lang=en le poti debloca cu siguranta. Eu l-am realizat si am "resuscitat" un Atmega 8 si un Attiny 13, amandoua blocate. Numai bine si bafta.
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.