Jump to content

Dan57

Members
 • Content Count

  227
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Dan57 last won the day on August 22

Dan57 had the most liked content!

Community Reputation

19 Good

About Dan57

 • Rank
  Utilizator Tehnician
 • Birthday 10/12/1952

Profile Fields

 • City
  Bucuresti
 1. 100Pcs Pure Nickel 99.96% Low Resistance Battery Tabs Mat for Welding 0.1x4x100mm Pentru necredinciosii electronisti.
 2. Nu contest cele afirmate, probabil se folosesc ambele feluri de benzi, eu am vazut doar pe cele de nickel la chinezi dar or fi si de otel. Cand imi voi face un aparat de genul asta atunci voi putea face diferenta calitativa.
 3. Uite un aparat din China ceva mai ieftin: https://www.banggood.com/SUNKKO-787A-LED-Pulse-Battery-Spot-Welder-Precision-Welding-Machine-with-Pedal-Power-for-Phone-Battery-p-1108489.html?rmmds=detail-bottom-alsobought__12&cur_warehouse=CN
 4. Platbanda care se foloseste in sudura prin punctura la bateri este din Nickel si se gaseste de cumparat in China, inclusiv aparatura de sudat (cine doreste) (nu este o reclama).
 5. Am fost (actualmente pensionar) tehnician electronist si am lucrat mult timp in depanare, pentru a putea lucra si ca depanator de aparatura electrotehnica a trebuit sa fac un nou curs ce a durat un an. In electronica cum se spunea mai sus se lucreaza si cu tensiuni mari, ca: televizoare, convertoare, etc. DAR in timpul lucrului se foloseau transformatoare separatoare de mare putere ca atunci cand te electrocutezi sa nu fi cuplat sub nici o forma la potentialul solului (priza impamantare, etc). Luai un soc dar nu era fatal. Este evident ca sunt doua lucruri deosebite ce seamana dar au "campuri" de activitate diferite.
 6. -iti dai seama daca oscileaza cu osciloscopul sau finalii se incing fara semnal -montezi pe tranzistorii de la intrare condensatori intre colector si baza de zeci sau sute de pf. -se ard finali si prefinali
 7. Cam ce ti-ai dori sa "primesti" din casa? Fiecare are stilul si experienta sa castigate in ani multi de activitate in domeniu, este degeaba daca primesti un "pont" dar nu sti la ce sa-l folosesti. Mai este ceva, majoritatea s-au indreptat spre programe de top sau profesinale, tu ai fixat deja ce program sa se foloseaca ingustand calea spre realizarea dorita. Uite, eu de exemplu folosesc OrCAD pentru probleme mai de serviciu si DipTrace pentru home, mi-am facut librari personalizate asa ca nu m-as apuca acum sa fac ceva in Eagle. Si inca ceva, parca Domnul Miron te-a intrebat de cateva ori DIMENSIUNILE pieselor pe care le vei folosi la statie, ai inteles de ce?
 8. Benzina asigura autonomia, cea electrica necesita priza si prelungitor. Ce faci cu scula in padure?
 9. Parca exista HP4 dar cine se putea apropia de o asemenea imprimanta (pret)? Eu sigur nu.
 10. In 1997 am avut primul meu PC 486 cu Dos si Windows 3. Pentru cablaje am avut OrCAD 4.10 (tot un 3 dar mai dezvoltat) pe care il folosesc si astzi, dar primul meu program de facut cablaje a fost unul facut de nemti pentru Spectrum 48K, ceva de neimaginat dar un program functional mai mic de 48 de k. P.S. Totusi tusul carmin si oja au fost de baza.
 11. Solutia care se gaseste in comert este Plastik © 70 care atunci cand se reface o lipitura se dizolva (arde) fiind totodata si un decapant. Dupa lipire, dezlipire se poate lacui din nou fiind un Spray. Lacul de Canada esteo solutie cu care selipesc lentilele, nu este bun pentru electronica. Lacul Plastik costa cca 50-7- roni tubul. Il folosesc cu succes mai ales acolo unde este umezeala. Este incolor.
 12. Ne dam si noi cu parerea, pe afara arata bine, caracteristici de performanta dar sa te fereasca sfantul sa ai un defect la el si sigur se apropie de perioada cand incep sa apara si astea. Este foarte indesat cu comutatori care creiaza probleme si sunt foarte "uzabili". O harababura in interior si rezistori de mare wataj (oare ce rol au?). Inca o problema la magnetofoane este "reversul", nu este compatibil cu performanta. Ar mai fi o problema (numai din poza), volantul nu are spatiu si se poate atinge de componente sau mataraia de fire de nedescris din magnetofon, cam neprofesionala treaba.
 13. Ii poti inlocui cu AC181/180 daca ii mai gasesti pe undeva prin targ sau din vre-o dezmembrare.
 14. Daca pistolul este produs de Radio_Progres atunci barele sunt din cupru maleabil si nu casant deci se pot indrepta foarte usor. Pui intre cele doua bare o tabla de 1-2 mm grosime, le fixezi intr-o menghina cu falcile mai mari si apoi le strangi pana vei vedea ca barele se apropie si indreapta (bineinteles cu ansa si suruburile scoase). Poti folosi si un ciocan de cauciuc pentru retusuri. Traful nu are nimic daca barele au fost indoite.
 15. Logica spune ca termostatul este vinovat (daca centrala merge bine fara). Acolo cauta vinovatul, poate termostatul consuma bateriile repede si nu mai comunica cu terminalul de la centrala sau poate firul este intrerupt.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.