Jump to content

Dan57

Members
 • Content Count

  250
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Dan57 last won the day on January 4

Dan57 had the most liked content!

Community Reputation

24 Excellent

About Dan57

 • Rank
  Utilizator Tehnician
 • Birthday 10/12/1952

Profile Fields

 • City
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

5,240 profile views
 1. Poti pune in loc de UN condensator de 10uF nepolarizat, doi electrolitici de 22uF/100v legati plus cu plus sau minus cu minus.
 2. Condensatori pusi in paralel se insumeaza. Se confirma ceea ce ai spus.
 3. Nu ma pricep la calculul electroliticilor dar un lucru stiu, cand porneste alimentarea, electrolitici sunt un scurt pentru puntea de diode iar la pornire toata tensiunea de la bornele transformatorului vor avea DOAR puntea redresoare drept sarcina, bun motiv ca aceasta sa se deterioreze si care va avea drept consecinta o intrerupere a punti sau un scurt a acesteia rezultand exploodarea electroliticilor (tensiune alternativa pe ei) continuand cu stabilizatorul samd. Ar tebui sa scoti unul din electrolitici sau sa schimbi puntea cu una adecvata, este doar modesta mea opinie.
 4. Exista si Caietul Service in limba romana dar sunt cateva "probleme", au fost scrise la o masina de scris ruseasca, degeaba ar fi scanate fiindca nici un OCR nu recunoaste caracterele, deci ar trebui ca cineva sa rescrie tot manualul si problema cea mai delicata este ca aceste caiete au primit doar cativa oameni din toata tara, cei care au fost facuti specialisti (cursuri de specializare cu producatori mag. Rostov, diplome, etc.). Oricum sunteti de laudat cu efortul facut pentu useri. Pentru condensatori nepolarizati se foloseau electrolitici legati plus cu plus sau minus cu minus de valori duuble celor afisate, de exemplu pentru un condensator de 10uF se foloseau doi de 22uF si inca ceva, filtrele din oscilatorul de premagnetizare si preamplificatoarele de inregistrare au fost facute pentru capete GX, nu normale, motiv perntru care inregistrarile nu sunt cum ar trebui. Ar fi multe da spus dar v-am scris dumneavoastra fiindca veti transmite informatile cui are nevoie. P.S. Si electrolitici rusesti sunt marcati dar foarte prost si mic asa ca se sterge repede marcajul.
 5. Nicidecum, este o "perdea" pentru evenimentul din 14 MAI 2020 de la Vatican.
 6. Ebay trimite de oriunde, oriunde dar diferenta de pret este de 15 dolari americani ( 9 dolari diferenta de pret si 6 transportul cu vaporul), adica aproximativ 65 de lei, pai de preturi vorbeam, parca...😪 la un pensionar ca mine sau la un elev se simte din plin.
 7. Nicidecum, imediat cum s-a schimbat guvernul a aparut si asta pe siteul chinezesc si nu la una ci la toate bateriile lipo
 8. Problema NU este a chinezilor ci a europenilor in general si in special a Romaniei (habar nu am de ce) s-a pus embargo pe bateriile cu litiu, probabil pentru ca in China costa catva euro un acumulator iar la noi sunt preturi de cel putin 10 ori mai mari, banuiesc ca trebuie sa faca specula si firmele de pe aici, autohtone. Nu cred ca este chiar o chestie Europeana deoarece cei din Italia nu au acest embargo. Chestie politica, nu se potriveste electronica cu LIBERALISMUL, votati liberalii pentru preturi cu mult mai mari, P.S. Embargoul a aparut odata cu "Noul Guvern" asa ca nu prea sunt confuzii. Lasati electronica si faceti-va "liberali".
 9. Eu as face asa; as cumpara un modulator TV stereo, l-as cupla la VIDEO Player si iesirea as cupla-o la TV unde sigur voi gasi canalul modulat.
 10. Draga Ola, in primul rand condoleante pentru pierderea suferita (si mama mea tot in 2005 s-a dus la odihna). Sti, problema este nu a individului ci a societatii, noi am trait intr-o vreme in care totusi prima individul, acum, odata cu exarcerbarea celor de dreapta (mai corect, legionarilor de la USR si asazisii liberali) primeaza BANUL, omul este sacrificat dar noi cei mai in varsta nu trebuie sa ne uitam principile si educatia care a fost asa cum a fost fata de cea de acum care LIPSESTE cu desavarsire. Mai acum doi ani in urma (cand inca lucram) am avut o discutie cu un prieten care era prorector in Politehnica si l-am intrebat ce cursuri se fac pentru "educarea" studentilor dpdv civic (ca in America), mi-a spus ca nu se face nimic si ca educatia sociala a acestora e zero, au acelasi comportament ca cei ce vietuiesc prin canale. Daca societatea nu face nimic avand ca "exponenti" de varf unul ca Liiceanu, Plesu sau lautarul de Chiriac, ce pretenti poti avea. Deci prietene, macar noi sa fim cu blandete si toleranta. La multi ani!
 11. Fiecare cum a invatat, nici Hristos nu s-a nascut pe 25 decembrie ci undeva prin noiembrie, cica pe 17 noiembrie asa ca sa fim ingaduitori cu semenii nostri. La multi ani!
 12. Cu ocazia noului an va urez ca HARUL si PACEA Domnului nostru Isus Hristos sa fie cu voi cu totii, Amin! La multi Ani!
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.