Jump to content

dfi_57

Members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

dfi_57 last won the day on February 9 2015

dfi_57 had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral

About dfi_57

 • Rank
  Membru
 • Birthday 12/26/1957

Contact information

 • Website URL
  http://dfi57.blogspot.com/

Profile Fields

 • City
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

3,643 profile views
 1. Занимаюсь разработкой чертежей, созданием конструкторской документации в формате AutoCAD, Компас, SolidWorks. В том числе и для студентов.
  Перевод в электронный вид чертежей любой сложности: сканированных, с бумажных носителей (в том числе и в виде эскиза) машиностроительные, радиотехнические и др.

  - проекционное черчение
  - аксонометрические проекции
  - деталирование, сборочные чертежи
  - эскизы
  - демонстрационные плакаты, графики, таблицы, плакаты
  - 3D моделирование, разработка моделей для 3D принтера, подготовка к печати
  - трассировка любых печатных плат и схемы электрические принципиальные (PCAD, AltiumDesigner)

  Все работы выполняются быстро и качественно в соответствии с ЕСКД и ГОСТ.

  https://kompaswork.ru
   

 2. Multumesc pentru raspuns. Am si generator si osciloscop, am sa incerc cand voi fi liber. Am rezolvat si problema cu distorsiunile, era vorba de semireglabilul R 605 de 5Kohmi in realitate au pus de 2.5Kohmi pe circuitul de reglare a curentului de repaus. Acest semireglabil se afla pe radiator impreuna cu tranzistorul T601 de tip BC108B. Avea contact imperfect si a fost inlocuit, dar am o problema. Cat trebuie sa fie curentul de mers in gol?......La unele scheme asemanatoare am vazut ca este in jur de 50mA. Si cred ca se masoara in serie cu colectorul tranzistorului final T601 de tip SDT. Stie cineva cat este curentul si cum se regleaza corect?.......Pentru edificare vezi schema atasata. O seara buna va doresc.
 3. Un mic ajutor va rog Stie cineva cum se regleaza corect semireglabili R433 si R435 de 2.5K de pe etajul final?.... Cei originali au fost defecti si am inlocuit cu altii noi. Nu stiu cum trebuiesc reglati corect. Un canal se aude distorsionat pe frecvente joase la putere mai mare, desi am inlocuit cei doi condensatori electrolitici de pe etaj dar si pe cei de filtraj din redresor. Am postat mai jos schema etajului final pentru o vizualizare rapida. Multumesc anticipat celor care vor sa ma ajute. O seara buna va doresc.
 4. Multumesc, am rezolvat probema. Am inlocuit memoria 24C04 cu alta noua in care am scris softul gasit pe net. Pentru a fi usor de schimbat in caz de nevoie am pus memoria pe soclu. Acum urmeaza sa compar continutul celor doua memorii pentu a incerca sa descopar modificarea de continut si locatia pt. sunet. O sa fac maine acest lucru.
 5. Va salut. Am reparat de curand un Tv samsung CK5385 cu sasiu AA41-10443A. Avea problema cu baleajul pe verticala. Dar, mai are inca ceva. Daca este scos din priza la conectare porneste cu volumul la 135% sau mai mult, deci un volum foarte mare. Stie cineva cum se rezolva aceasta problema??...... Multumesc anticipat celor care vor sa ma ajute.
 6. Am facut si eu mai multe redresoare pentru incarcarea acumulatorului auto. Unul care megre bine, are si un circuit pentru supravegerea incarcari poate fi vazut la adresa urmatoare: http://dfi57.blogspot.ro/2013/03/redresor-incarcare-acumulator-auto-ii.html
 7. Pentru cei ineresati, am cateva poze cu placile si panoul de la acest osciloscop facut la fosta IEMI - Bucuresti. Sunt facute la osciloscopul meu, deoarece am si eu unul in dotare. Pozele pot fi vazute aici: http://dfi57.blogspot.ro/2013/01/poze-placi-osciloscop-e109-iemi.html
 8. Uite in link-ul de mai jos o schema de incarcator facut de mine dupa rvista Tehnium 4/88 care decupleaza bateria dupa ce s-a incarcat. http://dfi57.blogspot.com/2012/03/incarcator-baterie-auto.html
 9. Stirea este adevarata, dar in text sunt strecurate in mod intentionat sau nu, mai multe greseli. Prima greseala ar fi aceia ca este denumita geamana cu Pamantul. Nu, nu este geamana cu Pamantul. Dar are dimensiunile cele mai apropiate de ale Pamantului. Orbiteza injurul unei stele in zona in care pe suprafata planetei ar putea exista apa in stare lichida, dar acea apa nu a fost pusa in evidenta. De fapt nu se stie daca are cumva atmosfera si ce contine aceasta. A doua greseala este aceea ca in text se spune ca, se afla in apropierea Pamantului si nu este adevarat. In apropierea Pamantului de afla cele opt planete surori. Aseasta planeta se afla la 600 ani lumina de Pamant si orbiteaza o alta stea, deci se afla in alt sistem solar. Nu are lagatura cu sistemul nostru solar. Stire bomba, cu alte cuvinte cei de la NASA vor sa justifice cei 600 de milioane de dolari cheltuiti. Altfel se vor taia fondurile, vor fi dati afara oameni etc. Sunt de acord cu cercetarea stiintifica a spatiului cosmic de catre oameni. Aceasta ne va face sa intelegen mai bine si sa ne integram in acest univers. Si de ce nu, pote reusim sa intalnim mai repede acele inteligente asemanatoare sau nu noua. Pentu ca, este imposibil sa nu existe in imensitatea acestui univers. Dar este bine sa fim informati corect si pe intelesul celor care nu cunosc prea multe despre astronomie.
 10. LA MULTI ANI dfi_57!

 11. Multumesc ursu2003 pentru ca ai vrut sa ma ajuti. Am reparat televizorul.
 12. M-a interesat si pe mine acest subiect si tot am citit pe net despre acumulatori. Am un aparat foto mai vechi si care consuma mult. Am inteles ca cei de 2700mA nu tin la foarte multe incarcari si am fost sfatuit sa cumpar unii de capacitate mai mica. Am cumparat Varta de 2200mA si sunt foarte multumit de ei. Eu am facut doua incarcatoare de acumulatori care au mers foarte bine. Vezi schema atasata pentru unul dintre ele. Modificand rezistentele din emitorul tranzistorului se poate modifica curentul in functie de acumulatorii din dotare. Cea dea doua schema si explicatiile poate fi vazuta aici: Avantajul schemei este ca se poate alege curntul de incarcare in funtie acumulatorii si incarca fiecare acumulator separat. Majoritatea schemelor incarca cate doi in serie si nu este chiar asa de bine. Deasemenea schema poate fi facuta, simplificata, numai pt. doi acumulatori. In schema originala incarca patru bucati in acelasi timp.
 13. Am folosit un ATmega8 nou si lucreaza cu oscilator intern RC 1MHz exact ca in aplicatia de fata. Nu am setat nici un fuse bit. L-am pus la programmator, l-am citit, l-a vazut programatorul si am incarcat softul in el. Destul de simplu nu? Daca foloseam alt integrat care a mai fost folosit, atunci trebuia setati fuse bitii pentru a indeplini conditia de mai sus. In plus Brown-out ar trebui sa fie pornit prin activarea BODEN. Scrie in documentatia de pe site-ul http://www.elfly.pl/ O seara buna.
 14. Am facut un voltampermetru cu ATmega8 (TQFP), sunt foarte multumit cum functioneaza si vreau sa-l recomand si la altii. Doresc sa-l folosesc intr-o sursa de 0-30V/5A cu Lm338 care urmeaza sa o construiesc. Acest voltampermetru a fost conceput pt. a masura curentul si tensiunea de iesire dintr-o susa, in cazul in care rezistorul de sunt este conectat pe ramura de tensiune negativa. Are nevoie de o singura tensiune de alimentare care poate fi obtinuta de la sursa la care se monitorizeaza tensiunea si curentul. Ca functie suplimentara acesta poate controla un ventilator folosit pentru a raci radiatorul sursei. Pragul la care ventilatorul porneste poate fi ajustat folosind Touch Button pt Setup. Caracteristici tehnice -gama de tensiune 0-30V; -rezolutie de masura tensiune 10mV; - gama de current 0-99A; -rezolutie masura curent 10mA (depinde de valoarea rezistorului de sunt); Rezolutia interna a multimetrului este data de relatia: Rezolutia [mA] = 1/(R[ohm]*3.2) Mai jos este atasata schema, cateva poze cu el si testele facute de mine. Mai multe detalii, de unde poate fi descarcat softul, programarea si setarile, gasiti pe http://dfi57.blogspot.com/2011/11/voltampermetru-cu-atmega8-varianta-cu.html
 15. Am cautat pe forum si nu am gasit o asemenea rubica, asa ca am decis sa deschid acest subiect nou. Sunt sigur ca fiecare dintre voi mai aveti pe acasa aparate mai vechi pe care vreti sa le aratati si la altii. Sau, sunt unii care vazandu-le isi aduc aminete ca au avut si ei candva asa ceva. Am si eu asa ceva. Nu mai folosec la nimic, au numai valoare simbolica. Unele sunt functionale, altele au mici problene, dar in general arata bine. Am sa va prezint mai jos doua adrese unde puteti vedea magazia mea cu vechituri. DFI Recreativ si FotoBuket
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.