Jump to content

cristivirgil

Members
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About cristivirgil

 • Rank
  Membru
 • Birthday 03/05/1966

Profile Fields

 • City
  Ploiesti

Recent Profile Visitors

2,368 profile views
 1. LA MULTI ANI cristivirgil!

 2. LA MULTI ANI cristivirgil!

 3. Cu un multimetru obisnuit, care are posibilitatea masurarii hFE , nu se pot sorta/imperechea decat tranzistoare de putere mica...parerea mea!!!!
 4. Acum catva ani cand doream sa ma distrez putin,montam la pistolul de lipit al colegilor anse din aluminiu cuprat. Era mai mare placerea sa-i urmaresti cum alergau "bobitele" de cositor pe cablaj. Incearca sa verifici si acest lucru.
 5. Daca letconul este chinezesc mai mult ca sigur varful este din alama.Alama are din cate stiu eu punctul de topire mult mai ridicat fata de cositor;respectiv pentru alama aproximativ 950 grade si cositor aproximativ 230 grade. Se pot folosii varfurile din alama la fel de bine ca si cele din cupru.Cum ai facut tu Anamaria este bine, numai ca trebuie curatat pe toata suprafata inainte de a fi cufundat in sacaz.
 6. Nu este recomandat sa ajustezi curentul prin dioda laser din blocurile optice. Totusi uite ceva care te-ar putea ajuta. CD Digital Audio Problems.pdf
 7. Da.Raspunsul tranzitoriu al surselor SMPS face ca alimentarea clasica sa fie de preferat in amplificatoarele de calitate (cel putin in cele din clasa B sau clasa AB)
 8. roadrunner a spus "are sens sa folosesti SMPS daca cumperi sursa" si eu completez...si nu o folosesti in amplificatoare audio de putere.
 9. Am cautat pe internet si am gasit asta.Sper sa-ti foloseasca.Succes!!! Cum sa identifici componentele recuperate.pdf
 10. Da,infasurarile trebuiesc legate in serie si fazate corect. Sfarsitul unei infasurari cu inceputul celeilalte.
 11. Ceva despre amplificatoarele operationale alimentate nesimetric si o schema de filtru care functioneaza bine.Daca conectezi un difuzor la iesirea preamplificatorului ,nu o sa auzi mai nimic, incearca cu niste casti. A Single-Supply Op-Amp Circuit Collection.pdf Low pass filter.pdf
 12. Schema relativ simpla si care functioneaza foarte bine. Am facut si eu partea de final in 1985,atat cu finali complementari cat si cu cvasicomplementari si vreau sa-ti spun ca suna exemplar. Nu-ti trebuie decat putina rabdare la imperecherea tranzistoarelor din intrare si reglarea cu atentie a curentului de repaus. La tranzistoare paralel este obligatoriu sa folosesti in emitor rezistente si din cate am observat, firmele care se respecta folosesc si in baza rezistente cu valoarea de 4,7-10 ohm. Succes
 13. Pe internet o sa gasesti o multitudine de scheme de transceivere,mai mult sau mai putin documentate. Oricum iti trebuie ceva experienta in radio si nu in ultimul rand o autorizatie de emisie cat si un indicativ.Pentru detalii http://www.hamradio.ro. Si o schema destul de simpla QRP rig for 20 and 40 meter bands.pdf
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.