Jump to content

gcom61

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About gcom61

 • Rank
  Membru

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eu folosesc de ~2 ani montajul cu tiristori antiparalel si functioneaza perfect pe primarul trafului de sudura;chiar daca discutia este mai veche ,poate ajuta, totusi ,pe cineva.
 2. Pt [intarirea] in zona camerei de ardere poti folosi o dublura de cupru recuperata de la o garnitura veche de auto,chiar daca nu este la diametru o poti taia si face pe diametrul tau.Fara acea protectie din tabla de cupru nu va rezista prea mult.
 3. Desi discutia este destul de veche ,pun alaturat schema pe care o folosesc la un traf de sudura de ~1 an cu rezultate foarte bune;poate regla tensiunea in secundar intre 60 si 0 (zero) volti Cer scuze pt calitatea desenului.
 4. Din pacate,astfel de raspunsuri sunt mai la indemana,decat sa se dea solutia ceruta.In general pe forumurile romanesti,se ocoleste raspunsul si se face teoria chibritului. Nu ma refer neaparat la dvs.(donpetru),insa asta este inclinatia generala si de regula ,in momentul cand userii se simt [ ofensati ] iti trantesc o schema stufoasa,greu de depanat(dar de executat?!). Nu este de mirare ca si acest forum este practic spre sfarsitul activitatii;am fost un individ care a colectat revista tehnium din anii'73 si pana prin '91,si cand am descoperit forumul a fost un fel de revelatie care ,din pacate,a tinut foarte putin.Este adevarat ca atunci cand ajungi la o varsta,nu mai ai chef sa experimentezi orice,insa astfel de raspunsuri ne fac sa cautam [ in engleza ] pt a gasi ceva;noi(romanii)poate daca vindem ceva dam cateva informatii,altfel-teoria chibritului. Scuze de off.
 5. Provin de la o sursa in comutatie,folosita pt alimentarea unor motoare cu frecventa variabila(15kw).
 6. Asa cum spune titlul,ma intereseaza realizarea unei surse in comutatie folosind tiristori in loc de tranzistori. Ideea a pornit de la placa de alimentare a unui copiatot HP care are sursa cu tiristori.Problema este ca pe net nu am gasit decat fie scheme bloc,fie scheme foarte simple de putere mica.Detin tiristori rapizi de 63A/1200V.
 7. Am incercat eu ulei din floarea soarelui,pe care in prealabil l-am incalzit cca 45 min pana ce si-a schimbat culoarea.Incercarea am facut-o pe un ARO 244 cu motor brasov.A mers foarte bine,insa dimineata la 5-6 grade pornea numai ajutat cu spray. Desi dupa pornire scotea fum alb,dupa incalzirea motorului pot spune ca acesta (motorul)tragea mult mai bine.De asemenea desi pompa de injectie pe care am folosit-o era foarte uzata,motorul pornea repede cand temperatura exterioara era peste 15 grade.Un neajuns a fost infundarea(prea des) a filtrului de motorina.
 8. Desi sunt de partea tinerilor nu vreau sa votez cu cineva care in tot timpul cat a fost parlamentar a absentat atat de mult incat daca era retribuit dupa prezenta murea de foame.
 9. La acest pret+munca nu merita.Personal am cumparat un aparat de masura de pe net la 50 ron care are si fregventmetru. Daca cineva are timp suficient la dispozitie si tine neaparat sa-si construiasca singur ,atunci spor la treaba!
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.