Jump to content

Divu

Members
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Divu last won the day on March 9

Divu had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About Divu

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • City
  Cluj Napoca
 1. Buna seara, aureliann. C1 si C2 sunt cei doi condensatori cu valori anormale la masurari. Am comandat Mundorf Ecap dintr-o pagina englezeasca. Azi au spus ca mi le-au trimis. Cand vor ajunge, voi posta rezultatele.
 2. Am primit raspunsul de la cei de la Canton.Anexez o schema a filtrului, ptr. toti cei care ar avea nevoie de ea in viitor. Canton Fonum 200.pdf
 3. aureliann, arunca o privire in alliexpress. Am vazut acolo mai multe modele, inclusiv ALPS (intre 2-12 euro).
 4. Multumesc aureliann, voi face aceste verificari in urmatorul sfarsit de saptamana. Voi comunica rezultatele.
 5. Aceleasi playere si eu, de vreo 8 ani. Foarte multumit si foarte bune.Aimp, daca nu esti pretentios la actualizari, eu as folosi versiunea intre v.3.0 si v.3.5. Mi se par mai fluide.
 6. Ampliful Sansui AU717, i-au fost schimbati toti condensatorii, dupa topicul lui LeeStereo din audiokarma.A fost pus la punct (bias, etc) dupa manualul de serviciu. Piesele cumparate din Mouser si Digikey.Toate astea in urma cu cca 2 ani, functionand ok pe toate boxele ce le am. Boxele Canton Fonum 200 au fost cuplate, prima data pe Saba MI215, unde au aparut problemele descrise dupa vreo 2-3 ore, apoi canalul dreapta a cazut. Am zis si eu ca tine, ca ampliful e de vina. Le-am cuplat pe Sansui. A inceput sa faca aceleasi simptome pe acelasi canal. Nu crezi ca ar trebui sa fiu f. ghinionist sa se strice doua amplifuri cu aceleasi simptome, pe acelasi canal? Astept sa imi raspunda cei de la Canton, si voi schimba toti trei electroliticii din filtru.
 7. Sfaturile tale, mi-au fost de mareee ajutor. Multumesc mult !
 8. Aaa...scuze "Nico"... Nu am stiut ca acest forum e numai ptr profesionisti. Mai suntem si altii care ne mai bagam degetul in apa. Singurul care a catadicsit sa arunce o privire pe i schema, a fost aureliann. Nu toti lucram in domeniu si nu toti avem timpul necesar. Si da, as fi vrut sa imi depanez lucrurile pe forum..Daca te deranjeaza asa mult, imi pare rau. Am depanat asa un aparat, dar pe alt forum englezesc unde nu sunt atatia "povatuitori", dar care mi-au spus exact, ce si unde sa masor, conform schemei...si culmea !... se poate!!!!!
 9. Aseara la ultima ora am legat statia Sansui AU717, la o pereche de incinte Sansui SP-X6.Aproximativ 5-10 minute totul functioneaza normal...dar dupa acest timp in canalul dreapta a inceput sa se auda distorsiuni [tataieli pe inalte, usor ssssaiit mpe medii], asa ca am oprit-o din nou. Ceva idei ?
 10. Asa sunt toate trei. Am gasit codul 2800 in o alta schema de boxa [Canton GLE 100], dar valoarea cond acolo e 56uF, avand codul 2800 7M ALR/U.
 11. Ce am descris la inceputul topicului: 2800; 1882; 3779....Asa scrie si pe placuta. Repet: Elkos inscriptiona ptr Canton coduri din 4 cifre, nu valoarea condensatorului. Sunt bipolari, 23-25VAC, 5%...atat...
 12. I-am masurat si cu proba voltmetrica. Cel codat "1882" [5.6 uF], dupa ce il incarc la 9V cca 10 secunde, la masurat prima valoare e de aproape 13 V dupa care sare la 2 volti, continuand sa se descarce. Ceilalti doi se comporta destul de normal, prima citire fiind aproape 9 volti, apoi continua sa se descarce. Am masurat in CC si iesirile la Sansui AU717. Iesirea din stanga valoare = -0.0077v ; iesirea dreapta valoare = -0.280 v [constant, fara fluctuatii].
 13. Am masurat condensatorii si cu proba ohmetrica (rezistenta). Il suspectez pe cel de 68 uf, pentru ca asta nu imi da nici o valoare de rezistenta. Astept sa vad raspunsul celor de la Canton, apoi o sa cumpar si o sa schimb acei condensatori . Se pot achizitiona acum in schimb, chinezarii, dar care sunt MKP, la un pret accesibil.
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.