Sari la conținut

nickmihai

Members
 • Număr conținut

  9
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

Profile Fields

 • Oras
  B

nickmihai's Achievements

Membru

Membru (1/6)

0

Reputație Comunitate

 1. Bina ziua domnule gsabac, Multumesc mult pentru simulare si pentru implicare. Nici vorba de brevet, proiect sau altceva. Ideea este foarte simpla: dupa ce pui contactul la masina trebuie sa se apese automat un buton de auto-hold. Asta e tot dar trebuiesc niste conditii respectare: usi inchise, contact pus, centura pusa, altfel nu se poate actiona acel switch de auto-hold. Toate cele bune! Nicu.
 2. Buna dimineata, Pai ca sa fiu clar ce vreau, acesta mica automatizare trebuie sa apese un buton numai dupa ce cuplez centura de siguranta la masina. Butonul care trebuie sa-l "apese" in locul meu este unul normal deschis iar circuitul de automatizare trebuie sa-l apese adica NC iar dupa o jumatate de secunda sa-l lase in pozitia initiala adica NO. Intre timp am gasit un circuit cu un 555 pe care o atasez aici si vreau sa-mi spuna cineva daca e ceea ce vreau eu: Circuitul dupa ce este alimentat (trebuie sa stea mereu sub tensiune) dupa 5 secunde cupleaza un releu din NO in NC iar dupa o jumatate de secunda decupleaza, adica din NC in NO dar circuitul va ramane alimentat cu 12V in tot acest timp. Circuitului i se va opri alimentarea numai cand se va decupla centura de siguranta si/sau se va opri contactul de la masina. Numai bine!
 3. Multumesc. Cred ca asta face treaba. Dar nu inteleg ce fac cu acele 2 output-uri (1) si (2)? Le leg la bobina releului? Iar trigger-ul de fapt este switch-ul care legat la masa porneste circuitul?
 4. Exact asta vreau. Dar schema de mai sus nu face asta? Schema cu 555? Mersi!
 5. Exact asa vreau sa functioneze cum ati spus si cum am precizat initial insa problema este ca dupa ce pui centura nu poti apasa in acelasi timp butonul pt ca nu merge. Mai trebuie asteptat cca o secunda...si dupa aceea se poate apasa butonul si acesta cupleza. Aici e problema ca vreau sa-mi cupleze releul dupa o secunda dupa ce pun centura sau apas butonul de pe circuit... Multumesc!
 6. Multumesc donpetru pt rectificari. Intre timp gasisem raspunsul si calculatorul rezistentei de 22k si a condensatorului 100micro dar acesta este timerul cat sa stea cuplat releul pe NC. Insa de unde sa reglez delay-ul la care sa porneasca releul dupa alimentarea circuitului? Tipul care a postat schema spunea ca dupa 5 secunde cupleaza releul alte 5 secunde dupa care decupleaza chiar daca butonul este apasat. Va rog, un ajutor la setarea delay-ului. Multumesc!
 7. Bun, Pai ca sa fiu clar ce vreau, acesta mica automatizare trebuie sa apese un buton numai dupa ce cuplez centura de siguranta la masina. Butonul care trebuie sa-l "apese" in locul meu este unul normal deschis iar circuitul de automatizare trebuie sa-l apese adica NC iar dupa o jumatate de secunda sa-l lase in pozitia initiala adica NO. Intre timp am gasit un circuit cu un 555 pe care o atasez aici si vreau sa-mi spuna cineva daca e ceea ce vreau eu: Circuitul dupa ce este alimentat (trebuie sa stea mereu sub tensiune) dupa 5 secunde cupleaza un releu din NO in NC iar dupa o jumatate de secunda decupleaza, adica din NC in NO dar circuitul va ramane alimentat cu 12V in tot acest timp. Circuitului i se va opri alimentarea numai cand se va decupla centura de siguranta si/sau se va opri contactul de la masina. Iata schema: Pare sa functioneze insa de unde sa reglez timpul pt alimentarea releului si timpul cat sa stea alimentat releul? Din cat ma duce pe mine capul as zice ca le reglez din cele roua rezistente de 47k? Mersi!
 8. Salutare, Va rog sa ma intrumati cum sa fac un circuit, de preferat simplu, cu tranzistori ca schema pe care am atasat-o numai ca dupa ce cupleaza releul va trebui sa decupleze imediat (sa zicem dupa o jumatate de secunda) dar circuitul sa ramana alimentat! Asta nu mai stiu cum s-o fac? Ma puteti indruma cu o schema va rog? Multumesc! Iata si schema:
×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.