Jump to content

mister_rf

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by mister_rf

 1. 20. 2T812A NPN, 700V, 10A, 50W Silicon Power Transistor
 2. Ulterior am descis să modific şi o lanternă mai mare, modelul cu 6 baterii. Deoarece tensiunea de alimentare creşte, schema se modifică.
 3. Un mic video pentru a demonstra funcţionalitatea montajului: https://youtu.be/6fS-CUzzm1E
 4. Temperaturile măsurate cu o camera termică. pentru convertor Respectiv pentru LED Testele făcute înainte de asamblare
 5. Am avut la îndemână un circuit de tip LM3410 - constant current LED driver - şi am fost curios dacă montajul se poate integra direct, în locul unui bec clasic cu incandescenţă. Ideea era să realizez o variantă pin la pin compatibilă cu becul clasic. Vă prezint în câteva imagini etapele parcurse. Schema utilizată Detalii pentru montarea ledului CREE XM-L2 Convertorul DC-DC realizat direct prin lipirea componentelor-în aer
 6. 19. AF 106 Un tranzistor cu germaniu de înaltă frecvenţă TO-72, 220MHz, TO18, 18V, 10mA
 7. 18. СВЧ Д401 Detaliu pentru o dioda ruseasca de detectie cu germaniu, uitilizata pana la frecvente de ordinul GHz.
 8. 16. ACY21 Tranzistor PNP cu germaniu, utilizat ca amplificator AF sau comutator. Este realizat printr-o tehnologie de aliere, Punctul de plecare il constituie o placuta dintr-un monocristal de germaniu dotat cu impuritati de tip n. De o parte si de alta a placutei se fixeaza cate o bila de indiu, care pentru germaniu este o impuritate de tip p. Ansamblu se incalzeste la temperatura de topire a indiului. Indiul patrunde in reteaua cristalina a semiconductorului astfel incat dupa racire sub bilele de indiu apar zone de tip p. Perla care formeaza colectorul este mai mare decat cea a emitorului si mai slab dotata.
 9. Montajul nu exclude hidroforul uzual. Este o prima aplicatie pentru care a fost initial proiectat. Eu doar am aratat ca se poate extinde aria de aplicare cu exemple diverse, in sensul in care la intrare se pot conecta senzori de diferite tipuri. In foarte multe automatizari este necesara semnalizarea a trei situatii distincte: maxim, minim si o varianta intermediara. Foarte multe sisteme inca folosesc divizoare rezistive sau semireglabili pentru a controla detectia acestor praguri. Montajul elimina practic necesitatea elementelor de reglaj externe, pragurile de declansare sunt introduse la punerea in functiune, prin apasarea celor trei butoane. Daca de exemplu se doreste ca rezultatul sa fie prin actionarea cu prag de histerezis variabil intre MEDIU si MAXIM, se poate introduce un simplu circuit bistabil, comandat ON si OFF de iesirile de MEDIU si MAXIM. Asta face ca acest mic montaj sa fie destul de versatil.
 10. Daca incercam sa reducem totul la costuri, atunci va informez ca rezervoarele de apa pentru un WC au o solutie simpla, brevetata de sute de ani si nu necesita prea multa intretinere. 🙂 Pe de alta parte, aceasta mini-automatizare flexibila, are o multime de avantaje: 1. Utilizarea unor senzori de presiune, care nu sunt in contact direct cu lichidul din recipient. 2. Posibilitatea etalonarii la fata locului, indiferent de tipul de vas, cantitatea de lichid, tipul de senzor, etc.Nu discutam aici doar de un volum de 10-100 de litri, ci de rezervoare cu capacitate mare 3. Posibilitatea utilizarii pentru gaze/lichide inflamabile 4. Posibilitatea schimbarii datelor de alarmare, fara modificari in instalatie 5. Posibilitatea emiterii de semnale de alarma, in cazul cand se considera la atingerea unor anumite praguri prestabilite 6. Elimina aclansarea/declansarea hidroforului in zona de incarcare maxima. Histerezis este variabil, functie de cerintele utilizatorului. 7. Posibilitatea folosirii sistemului pentru alte automatizari simple, utilizand de exemplu senzori tensiometrici pentru masurarea greutatii unor containere. (Recipiente care colecteaza alte materiale sau substante solide). Si aici am enumerat o mica parte din avantaje.
 11. Daca lansarea unor "rachete", capabile sa imprastie zonal (zeci de km2) substanțe active speciale (compuși iodați), în scopul producerii artificiale de nuclee active pentru a preveni formarea grindinii, reprezinta o posibilitate de control a vremii pe glob... atunci sa trecem direct la discutiile despre omuletii verzi.
 12. Se pare ca PIC-urile de 18F pot fi uneori mai dificil de programat. Puteți încerca mai întâi să adăugați niște condensatoare pentru bypass între Vdd și GND. Dacă nu reușiți prin această metodă de citit aici: http://www.embedinc.com/picprg/icsp.htm
 13. Răspunsul la întrebare este NU. Creşterea cantităţii de bioxid de carbon în atmosferă va duce la o creştere a temperaturilor. Aerul cald poate menține o cantitate mai mare de umiditate, iar atât aerul, cât și umiditatea cresc repede. În atmosfera superioară, umiditatea se răcește rapid, formând nori mari care se întind în condiții de presiune redusă. Fluxul rapid ascendent de aer creează zone de joasă presiune în apropierea pământului, iar aerul mai răcoros se alimentează pentru a umple aceste zone. Rezultatele acestei circulații rapide a aerului și umidității provoacă furtuni.
 14. 12. BLF2045 RF Mosfet LDMOS 26V 180mA 2GHz 10dB 30W SOT467C. Designed for broadband operation (1800 to 2200 MHz).
 15. Proiectul initial este de aici: http://josepino.com/microcontroller/?page=30 Cred ca fisierul de acolo a inclus si cateva greseli de copiere, eu l-am utilizat in varianta corectata si publicata de mine aici: https://forum.softpedia.com/topic/207152-fisiere-hex-pt-microcontrolere/ Si apropo, probabil am facut o eroare de descriere in textul anterior, releul este actionat la atingerea pragului minim, nu la cel maxim. 🙂 water.rar
 16. Microcontrolerul masoara valoarea tensiunii primita de la un senzor extern, in gama 0 si 5V, si o compara cu valorile prestabilita intern pentru trei situatii distincte. Dispozitivul semnalizeaza prin LED-uri la atingerea pragurilor stabilite si da comanda unui releu extern la depasirea pragului superior. Programarea celor trei valori de comparatie se face simplu, prin apasarea butonului aferent. Valoarea tensiunii aplicate de senzor la intrare la momentul apasarii pe buton este memorata ca noul nivel de comparatie. Schema este implementata cu un microcontroler de tip PIC12F675. Proiect realizat in 2005 de catre Jose Pino.
 17. 11. ER1400 1400 Bit Serial Electrically Alterable Read Only Memory. 100 word x 14 bit organization.
 18. 9. Amdahl 5860 Computer Air Cooled Logic Processor (1982).
 19. 8. MC1558T Circuit integrat amplificator operational dual
×
×
 • Create New...

Important Information

We use cookies and related technologies to improve your experience on this website to give you personalized content and ads, and to analyze the traffic and audience of your website. Before continuing to browse www.tehnium-azi.ro, please agree to: Terms of Use.