Sari la conținut

zvonacfirst

Members
 • Număr conținut

  5
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

Orice postat de zvonacfirst

 1. Voltampermetrul de panou care face obiectul acestui topic este dezvoltat impreuna cu @niq_ro, care detine un blog specializat in proiecte electronice. In locul solutiilor clasice, deja cunoscute, solutia aleasa de noi a fost utilizarea unui modul conversie analog - digital (ADC) 4 canale 16 biti - I2C - ADS1115. Specificatii: - soft dedicat cu meniu de configurare a parametrilor si de calibrare, cu salvare in eeprom - domeniul de tensiune este pana la 50 V configurabil - domeniul de curent este pana la 5A configurabil - afisarea tensiunii, curentului, puterii si a temperaturii ("citita" cu senzor analog de temperatura LM35) - domeniul de temperatura cuprinde urmatorii parametri: temperatura de pornire ventilator, default este 40 grade Celsius, cu plaja plus-minus in jurul acestei valori temperatura la care ventilatorul atinge turatia maxima, default este 60 grade Celsius, cu plaja plus-minus in jurul acestei valori temperatura critica la care apare avertizare sonora, default este 80 grade Celsius, cu plaja plus-minus in jurul acestei valori temperatura de avarie la care este decuplata iesirea la borne - sau alimentarea unui consumator, in functie de utilizarea aleasa -, default este 100 de grade, cu plaja plus-minus in jurul acestei valori - avertizare sonora la depasirea tensiunii maxime si a curentului maxim - indicatori grafici pe ecranul LCD 1602 pentru starea releului CUPLAT/DECUPLAT si pentru starea ventilatorului Se vinde sub forma de kit format din cablajul realizat in China si microcontrolerul Atmega328 programat, la pretul de 60 de lei cu transportul suportat de cumparator. Pentru a putea pastra topicul curat, informatii suplimentare pot fi solicitate numai in privat si identic eventualele comenzi. Videoclipul de prezentare poate fi foarte edificator.
 2. Din pacate nu am niciuna. Ma gandeam sa caut prin talcioc. Multumesc. Acum stiu ce sa caut.
 3. OK. inteleg ca orice traf din orice sursa ATX va avea aceeasi dispunere a pinilor. Evident ca asa voi face. Cablajul va trebui reproiectat ca sa se potriveasca in interiorul carcasei acumulatorului meu. Multumesc pentru raspunsuri.
 4. Asa a si scris @cristi_74 dar sunt toate la fel? Adica as putea folosi traful din orice sursa de PC? Si Inca ceva, toate au aceeasi configuratie a pinilor? Cum pot identifica infasurarile?
 5. @cristi_74, sunt tentat sa incerc sa fac si eu o asemenea sursa de 12V pentru o autofiletanta Skill pe care nu o mai folosesc de mult timp din cauza acumulatorilor dusi. Zic ca sunt tentat datorita faptului ca transformatorul se poate folosi ca atare. Ma sperie un pic dificultatea de a bobina un trafo pentru surse in comutatie, am citit ca sunt probleme cu fazarea si izolarea pe care nu am inteles cum ar trebui facute. Dar orice lucru are un inceput, asa ca as incepe cu aceasta schema. Imi poti spune, te rog, ce tip de transformator trebuie, un cod ceva si eventual un link? As vrea sa incep cu el realizarea proiectului cablajului si trebuie sa-l cumpar. Multumesc.
×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.