Sari la conținut

minitehnicus

Members
 • Număr conținut

  5
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

Profile Fields

 • Oras
  Piatra Neamt

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

minitehnicus's Achievements

Membru

Membru (1/6)

1

Reputație Comunitate

 1. Cînd faci un amplificator audio îl poţi face cu lămpi, tranzistori, şi circuite integrate. Fiecare sună bine dar detaliile fac diferenţa ca fiecare să sune în felul său. Aşa şi în credinţă aceste mici detalii (pentru că aşa am trecut pîinea dospită, nu la cele principale) fac diferenţa între noi, ortodocşi şi catolici, mai ales că sunt foarte multe aceste "mici" diferenţe. S-a văzut la ONU cît de mare importanţă a avut vizita papei. Am pierdut locul din Consiliu de securitate în faţa unei ţări mici căt Moldova. Poate nu sa observat dar şi acestă vizită a papei cît şi a celui precdent de acum 20 de ani au avut loc tot în Duminica Orbului. Şi anumite alegeri politice (nefaste) în România anilor 90 au avut loc tot în Duminica orbului (dacă nu mă înşel 3 sau patru). Şi aceasta este o dovadă în plus că nimic nu e întâmplător ce se petrece în România ci totul este dirijat din afară aşa cum spunea şi Radu Vasile (fostul premier în guvernarea CDR).
 2. Catolicii (mă refer mai ales la papa) doresc această unire dar să rămînă cu abaterile lor doctrinare şi noi să ne dăm după ei. Diferenţele dintre noi (ortococşii) şi ei (catolicii) sunt foarte mari chiar mai mari decît între ortodocşi şi protestanţi. Lucrul cel mai greu de depăşit este primatul papal, noi o numim "panerezia". A te numi pe tine locţiitorul (vicarul) lui Hristos e cea mai mare erezie. Cel care vrea să-i ia locul este anticristul şi care la sfîrşitul vremurilor va veni să înşele lumea . Al doilea e faptul că îşi intemeiază (catolicii) biserica pe Petru şi nu pe Hristos. Biserica e întemeiată (nevăzut) pe cruce de Hristos prin jertfa Sa iar văzut la Cincizeciime prin ogorîrea Sfântului Duh în chip de limbi de foc. Al treilea lucru e erezia "filioque" adică spun catolicii că Sfântul Duh purcede şi de la Tatăl şi de la Fiul . În Evanghelii însuşi Mântuitorul spune că Sfântul Duh purcede de la Tatăl. Şi aşa catolicii au stricat şi Sfînta Treime. Şi sunt multe alte în care diferim total de exemplu la Sfînta Liturghie noi avem Epicleza adică rugăciunea de chemare a Sfântului Duh pentru a sfinţi şi a preface pîinea şi vinul în trupul şi săngele Mîntuitorului iar catolicii nu au această rugăciune . Pîinea de împărtăşanie la noi e dospită şi reprezintă pîinea Noului Legămînt iar la catolici e nedospită. Practic mai multe ne despart decît ne unesc. Dar sunt vicleni catolicii şi încearcă o unire de faţadă doar exterioară în care să conteze doar forma şi nu conţinutul care este esenţial în credinţă. Vizita papei mie îmi aduce aminte de vizitele lui Ceauşescu de prin anii 70-80. Seamănă aceste vizite ca două picături de apă, tot aşa discursuri care nu spun nimic folosind un limbaj de lemn şi la care vin mulţi gură-cască să-l vadă pe papa în "batmobilui" său.
 3. Cele mai bune lămpi pentru acest tip de amplificator nu sunt ECC 86?
×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.